Je tajné užívanie marihuany dôvodom na rozvod?
Ahojte, mam problem s mojim muzom a chcem vediet nazor inych ludi.
Na zaciatok poviem, ze mame fakt pekny vztah. Mame dve male deti s ktorymi pomaha ako sa da, vodi ich do skolky/skoly, rozvaza na kruzky. Ku mne sa sprava pekne, dokazeme sa uprimne porozpravat, mame spolocne zaluby, najdeme si aj cas sami na seba. Vieme sa dohodnut na vacsine veci ohladne deti, domacnosti, vychovy, spolocneho casu. Povedala by som, ze robi pre nasu rodinu prve posledne. Aj ked samozrejme vie byt aj nervozny a nevrly, ako kazdy clovek.
A teraz nas problem. Cca pred pol rokom som zistila, ze v case ked chodil s kamaratmi na pivo (cca 4-5 krat do roka) tam brali aj tvrde drogy. Pre mna absolutny sok. Nechapala som, ze moj muz by bol tohto schopny. Vlastne som v ten moment nevedela, koho som si vzala. Nasledovala parova terapia, vsetko sme si vysvetlili. Muz tieto sedanky ukoncil. Pomaly som mu zacinala zase verit a dneska som zistila, ze si doma dal vcera marihuanu. Na bolavy chrbat. Zase tajne, prisla som na to nahodou. Ked som ho konfrontovala tak okamzite sa priznal. Ale ja nerozumiem preco to predomnou taji. V podstate by som s tym nemala problem keby sa mi zdoveril. Stve ma ale, ze vsetko robi za mojim chrbtom. Viem, ze to ma zo svojej rodiny kde neboli schopni si veci hovorit narovinu. Ja neviem ako dalej. Je to na rozvod?
A teraz skúsil trávu a zabrala,takže bude hulit vždy keď chrbát zabolí?Aj ta tráva je len placebo,čiže tým ze si zakúpil problém nevyrieši,vyrieši ho akurát dobrý rhb.
@medda_beda ale ved áno súhlasím,ja píšem o dlhodobom užívaní ako môj známy , osoba o kt je diskusia ,nvm ja som skúsila trávu ako mladá ale teraz keď mám rodinu a vek mi to príde odvetí namiesto riešenia problému (napr thb) holiť trávu i keď raz za čas.
@liv1 tak ja radšej ten ibalgin
@ktochytavzite vsak ved to je ok, ja radsej paralen. Ale ibac nikdy to je vraj najhorsie svinstvo z tychto liekov, paralen tiez uplne vynimocne.
@ktochytavzite ty si ale, ze vobec nepochopila o com ta diskusia je.
U mňa by to urcite zavážilo. Dôvera v keli. A bohvie čo všetko ešte tají. Plus tá výhovorka, že on neklamal, on vlastne nepovedal všetko lebo si sa nepýtala. Masaker.
@ktochytavzite Tak neviem čo je presne dlhodobo.
Ja som ju fajčila asi 3 mesiace príležitostne až kým ma to neprestalo baviť.Podotýkam v krajine kde sa to legálne predáva.
Nechcela som si privodiť zdravotné problémy a účinky časom pominú, bez nejakej vtipnej partie to ani nemá zmysel podľa mňa.Proti bolesti treba mať asi kvalitnejšiu trávu takže ja si myslím, že autorkin manžel si zapálil len tak, z nudy.
Toto urcite nie je na rozvod, v ziadnom pripade.
@aurora33 ale on ma pravdu,autorke ako sa vyjadruje tráva nevadí,tak vlastne ako keby si dal paralen,ja tiež napr nehovorím mužovi kedy si dám paralel,A u nich je tráva asi ako paralen,
A ako sa zbavil zavislosti na tych tvrdych drogach? To akosi nepises. Pises len o parovej terapii
@mircalla ked si das 5x do roku, nejsi zavysli. Zavislost vznika pravidelnym uzivanim, na dennej az tyzdennej bazy. A mojmu muzovi stacilo prestat chodit na tie sedenia kde sa drogy brali. On inde nefetoval.
Ja poznam dokonca ludi co aj po rokoch intenzivneho uzivania roznych drog boli schopny s tym seknut zo dna na den. Toto je o pevnej voly.
Autorka, mozno nevieš všetko. Boh vie čo ešte tají, teda netají, ale na co si sa ešte neopytala.
A o je to o pevnej vôli ale vidíš,opäť podľahol.Nvm tebe to ale asi nevadí,ta dôvera o co ti ide,ved ak berieš fajčenie ako terapiu,tak nechápem čo sa nad tým.zamyslas,ver to ze si vzal.paralen od bolesti .
MNE osobne by okrem tej dôvery vadilo hlavne to užitie drogy,proste mala by som obáv,, koľko mate rokov?
@aurora33 myslim, ze na tych terapiach sme to presli odpredu odzadu. Nemam pocit, ze by sa nieco snazil zatajit. Praveze to velmi uprimne a detailne vsetko popisal.
A hlavne, ja nechcem riesit co ak. Zacat si tvorit falosne domienky v hlave je cesta do pekla. Ja riesim ci to, co sa stalo, o com viem je na rozvod.
@ktochytavzite lenze ty si podla tvojich odpovedi jednoducha ako rebrik.
@ktochytavzite ako podlahol? Nedal si tvrde drogy s ktorymi sme riesili problem. Dal si travu a ver mi, je to nieco diametralne odlisne. Ja ho poznam, my mavame doma travu roky a on si nikdy nedaval. Vzdy to tam lezalo, potom sme to zobrali niekde na akciu atd. Viem, ze trava ho ako droga nelaka. Preto neriesim problem trava ale problem dovera.
@mircalla nie
@autor Podla mna si jednoducha skor ty. Tvoj manzel do toho moze kedykolvek spadnut znova a moze to dopadnut horsie. Ako vidis, chut tam je a pokusenie tiez.
Nepovedal Vam to nik preto, ze ste ziadneho odbornika nevideli ani z rychlika. Kazdy, kto uz tvrde drogy raz bral by si nemal ani len k priblizit k akymkolvek drogam, ani k trave, nemal by ich mat doma a nemal by mat manzelku, co sama huli travu.
@mircalla a ja neviem kolko krat musim zopakovat, ze on nemal problem s travou. Viem, ze on stavy z travy nema rad. Ked uz by si nieco mal dat, tak si da radsej pivo. Ano, keby si dal tase tvrde drogy tak by to pruser bol. Ale pre neho trava nebola "vstupenka" k tvrdym drogam. On proste nikdy nehulil, my kludne mame tu travu od leta do leta schovanu a jeho ani nenapadne do toho ist. Proste tie stavy su pre nas oboch o nicom. Ked uz si cosi mame dat, tak radsej vino.
@mircalla a ano neboli sme ani u psychiatra ani u odbornika na zavislosti. Len u parovej terapeutky.
@mircalla a ja som nemala travu viac ako rok. Nerob zo mna nejaku fetku, co huli pred muzom a provokuje ho s drogami.
@autor Ale ja to chapem, ze nemal problem s travou. Bral trvde drogy, mal by sa stranit aj travy, pretoze moze byt spustac. Ktorej casti tejto vety nerozumies? No vidno, ze ste neboli u odbornika, pretoze o tom nemate ani zakladne znalosti a nemal Vam to kto vysvetlit. To mas ako alkac nemoze mat doma ani pit ani Radler, co ma 0.5%
Ked nema rad travu, naco ju zase hulil? Bolavy chrbat je vyhovorka kazdeho, co ma chut
@mircalla lenze on nebol zavisli! To je ten zasadny rozdiel. Jasne, ked niekto fetuje prvu ligu a lieci sa tak sa musi stranit vsetkych navykovych latok. Ano, keby sa vrati do tej partie tak do toho zase spadne na 100%. A preto tam nechodi. Ale trava u neho neni spustac ked tie stavy ani nema rad a nevyhladava ich dlhodobo. On hulil za 15 rokov co sme spolu mozno 10-15x. A vzdy hovori, ze ho ten stav nebavi a radsej si da pivo. A opakujem, ze sme to mali doma od minuleho leta a nedotkol sa toho. A myslim, ze keby sa potreboval "vyfrcat" tak si proste zozene ten kokain radsej.
Ja sa pytam v diskusii ci sa mam rozviest ked mi muz opakovane zatajil veci. Nie ci mam doma mat travu. Keby na slovenskch skolach ucili citanie s porozumenim tak ta diskusia mohla mat 1 stranu pretoze k veci odpovedali asi 3 uzivatelky.
@autor Pracovala som ako terapeut pre alkacov, ludi, co brali drogy a gamblerov. Umyselne som teraz nenapisala zavislych. Chut na tie drogy stale ma, pretoze jeho telo a mozog to len tak nevymazu. To je cele. Mozes si vybrat z toho, co chces. Viem o tejto problematike urcite viac ako ty. Je tam velmi tenka ciara.
Podla mna ked niekomu nechuti trava, nefajci ju ani 15 krat, staci mu raz ci dva. Takze aj toto vyjadrenie beriem s rezervou
@mircalla ty si videla extremne pripady. Si tym ovplyvnena. Mne nechuti trava a mala som ju urcite 15x. Ale sama by som to nevyhladavala. A poznam xy takych ludi co si raz za dlhsi cas daju a tiez tie stavy nevyhladavaju.
Ja dam este priklad ked si pisala o tej zavislosti na alkohole. Ja pijem alkohol. Urcite ovela castejsie ako moj muz mal tvrde drogy. Napriek tomu ked som sa rozhodla tak som 2 roky nepila. Dokonca som si mohla dat aj nealko radler a nespadla som do toho. A vies preco? Lebo nejsom zavysla na alkohole. Tak isto to ma moj muz. Dal si viac krat tvrdu drogu ale neni zavisli. Dokazal prestat. Ja poznam zeny co aj rok fetovali pervitin na tyzdennej baze. A zrazu zo dna na den prestali. Nikdy sa k tomu nevratili a dnes ziju normalne zivoty.
Strasne zalezi ako si odolny jedinec. Niekto nedokaze cely zivot prestat fajcit. Ja som dokazala zo dna na den seknut. A dneska si dokazem dat cigu a napriek tomu do toho nespadnut. A kludne pol roka nefajcim a potom si raz s kamoskou dam a nelaka ma to zacat.
Kazdy ma tu zavislost inak posunutu, inu volu a vnutornu motivaciu. Nemozes hadzat vsetkych do jedneho vreca.
A diky, ze si do diskusie prispela svojim mudrovanim s nulovou vypovednou hodnotou. 👍
@autor Ale to je vsetko viem a ani nehadzem ludi do jedneho vreca. Ale ten tvoj ta par krat oklamal. Ako myslis, neknuc tu potom o pol roka, ze opat berie. Staci, ze ta opakovane klame, nie?
Si si tym vsetkym taka sebaista a pritom ti klame az sa prasi.
Prakticky si si prisla po radu a nasledne agresivne reagovala na vacsinu diskutujucich a dost hrubo ich urazala pouzivajuc brutalne zly pravopis.
Este posledna vec - obaja potrebuje k zivotu obcas travu, obcas cigu, obcas alkohol....mate dieta. Nie uplne najzdravsi zivotny styl. Prakticky zijete v tom, ze si obcas date aj tu travu, staci, ze si o tom poviete a je to v poriadku inak by si to splachla do zachoda.
Nemas pocit, že by ti niečo zatajil a zrazu sama zistíš, že si dal na boľavý chrbát marihuanu. To mi stačí

@ktochytavzite Ale ta tráva s tým nič nemá.To nie je tak, že dám si trávu a teraz niečo ďalšie.
To je o rozhodnutí.Niekto si dá rovno pervitín.
Tie veci zoženieš pomaly na každej diskotéke väčšej čo som počula.
Nepoznám nikoho kto by fajčil trávu a automaticky by prešiel na tvrdšie drogy.Na tvrdšie drogy prešli väčšinou ľudia ktorí na to aj vyzerali, že raz do niečoho skĺznu.