Je tajné užívanie marihuany dôvodom na rozvod?
Ahojte, mam problem s mojim muzom a chcem vediet nazor inych ludi.
Na zaciatok poviem, ze mame fakt pekny vztah. Mame dve male deti s ktorymi pomaha ako sa da, vodi ich do skolky/skoly, rozvaza na kruzky. Ku mne sa sprava pekne, dokazeme sa uprimne porozpravat, mame spolocne zaluby, najdeme si aj cas sami na seba. Vieme sa dohodnut na vacsine veci ohladne deti, domacnosti, vychovy, spolocneho casu. Povedala by som, ze robi pre nasu rodinu prve posledne. Aj ked samozrejme vie byt aj nervozny a nevrly, ako kazdy clovek.
A teraz nas problem. Cca pred pol rokom som zistila, ze v case ked chodil s kamaratmi na pivo (cca 4-5 krat do roka) tam brali aj tvrde drogy. Pre mna absolutny sok. Nechapala som, ze moj muz by bol tohto schopny. Vlastne som v ten moment nevedela, koho som si vzala. Nasledovala parova terapia, vsetko sme si vysvetlili. Muz tieto sedanky ukoncil. Pomaly som mu zacinala zase verit a dneska som zistila, ze si doma dal vcera marihuanu. Na bolavy chrbat. Zase tajne, prisla som na to nahodou. Ked som ho konfrontovala tak okamzite sa priznal. Ale ja nerozumiem preco to predomnou taji. V podstate by som s tym nemala problem keby sa mi zdoveril. Stve ma ale, ze vsetko robi za mojim chrbtom. Viem, ze to ma zo svojej rodiny kde neboli schopni si veci hovorit narovinu. Ja neviem ako dalej. Je to na rozvod?
@aurora33 nemam pocit, ze by mi nieco zatajil ohladne toho "piva" na ktore chodil. Vtedy na sedeniach ozaj vyklopil vsetko. Teraz znova klamal. A rozhodla som sa, ze dalsia sanca uz nebude.
Tak ja by som sa skôr zamyslela nad tým,či ten boľavý chrbát nebola len výhovorka,ale riešiť ieco marihuanou,či bolesť alebo nálady keď bral kedysi tvrdé drogy je za mňa úplne zla cesta a ty mu to ešte toleruje,jedine co riešiš je nedôvera,on môže mať oveľa horší problém ako to ze ti niečo nepo ie ale o zataji,ale s tvojim prístupom k drogám to je asi aj jedno.
@ktochytavzite ja mu do hlavy nevidim. On tvrdi, ze to vyhovorka nebola. Tomu by som asi aj dokazala verit. Ale to, ze opakovane nepovedal, ze si dava drogy je pre mna dostatocn dovod na rozvod.
@mircalla
A este som chcela, ze je tazke sa v tejto diskusii vyznat ked polka ludi mi pise aka som hrozna, ze ho dusim a nic mu nedovolim bez mojho suhlasu a druha polka aka som hrozna, ze by som mu to dovolila.
Za mna asi takto: Keby za mnou prisiel a povedal: "Boli ma uz tyzden chrbat, nic mi nezabera tak asi si skusim dat vecer travu, ci nezabere" tak by som zrejme povedala "je to blbost ale skus" alebo "myslis, ze je to dobry napad?" Ale v momente ked on nic nepovie a len si da tak je to pre mna podraz. V momente ked som sa ho na to opytala tak hned to vyklopil, nesnazil sa nic zatajit. Ale za mna je komunikacia z jeho strany absolutne nezvladnuta. Keby sme neriesili pred pol rokom nieco velmi podobne tak by som to mozno az tak nehrotila. Ale takto jednoducho nie.
Predo stále riešiš ten podraz,že ti zatajil?Zatajuje aj iné,horšie veci?
kebyže príde za mnou muž Q povie ze ho boli chrbát Q dá si trávu,sa naňho pozriem ci je pri zmysloch,ja by som to riešila lekárom a fyzio. kvôli tomu ze ste rodicia a fajčenie trávy nie je najlepší vzor .Ja by som za žiadnu cenu ani len ľahké drogy nezachovala.Ale mne príde ze vy mate iné problémy a to terajšie fajčenie to len vyhrotilo.Tak to musíš ty vedieť co ti na ňom vadí a aké chyby robí keď chceš rozvod,..lebo jedno fajčenie trávy to asi nebude.
@ktochytavzite pretoze my dve zijeme diametralne odlisne zivoty. A ty sa nevies vcitit do toho, ze niekto moze zit uplne odlisny zivot, mat rozdielne priority a odzite ine veci. Tazko mozes sudit preco ja riesim doveru ked nejsi na mojom mieste a nevies co som si v zivote odzila, co formovalo moje nazory.
Ine problemy nemame. Ale dovera je pre mna top priorita. Ked ju stratim nevidim dovod pokracovat.
@mircalla narovinu povedal, ze nemal. Ale mne je to jedno ci mal ci nemal. Ja som bola zbalena uz pred pol rokom. Vtedy ma uprosil. Ja som mu potom viac krat prizvukovala, ze neexistuje aby predomnou zatajoval veci. Nechala som si to rozlezat 2 dni a za mna neni o com.
Ale ty nechapes ze aj keby ho ten chrbat nebolel, trava nie je nic strasne? Ze napr. v Holandsku si ju vies kupit len tak? Podla mna sto krat lepsie ako alkohol. Keby si potajme kazdy vecer niekde ulieval.. alebo aj nie potajme.
Si totalna furia. A ze toto robis svojim detom, len preto ze ti ako pes pod papucou neprisiel oznamit, ze si chce dat marisku. Mozno ho tak prenasledujes, ze sa aspon potreboval uvolnit. Normalne mi je luto jeho aj deti. Neverim, ze ho naozaj milujes
Ok,tak ty už to máš vyriešené.
@liv1 vidis ako som tu pranierovana z jednej aj z druhej strany?
Pre polku ludi furia co mu nic nedovoli, drzi ho pod papucou a chce po nom aby vsetko hlasil. Pre druhu polku nezodpovedna svina co doma ma marihuanu a chudaka zavysleho provokujem, dovolim mu hulit a podporujem ho v zavislosti.
Ja fakt neviem co si z tej debaty zobrat. Skoro ziadne konstruktivne odpovede.
Ja by som sa rozviedla. Takéto zatajovanie je veľmi nebezpečne.
No si nepochopila čo sme sa ti snažili vysvetliť.. od chlapa čo bral tvrdé drogy a zatajil ti to, chceš teraz, aby hlásil každý,,prd,, on nešiel na to ,,pivo,, a tam zahulil( to snáď chápe, že to nemôže), ale zobrať si maryšu, keď ju máte doma a hulíš ju aj ty, navyše si nebola doma, nemal potrebu ti hlásiť, rovnako ako ti nebude hlásiť každé pivo, ktoré má dovolené.. a či sa ti páči a či nie, teraz to už nezistíš či mal chuť, či ho láka, urobil to podprahovo, alebo cielene(chrbát) a aký mal dôvod je ťažko nad tým špekulovať.. keď chceš urobiť A, urob aj B..
A práve preto, že si väčšina z nás nemyslí, že s tým skončil, lebo už nalomený je a môže s tým začať hocikedy je totálna kravina mať takéto veci doma, to sa ti tu viaceré snažili vysvetliť, že aj pitie radlera môže nakopnúť alkoholika…tvrdé drogy sú svinstvo a závislosť môže byť aj keď je pol roka čistý, mozog vie, že to existuje a teraz on s tým musí bojovať.. zľahcuješ vplyv tvrdých drog a ideš si len tú svoju dôveru…pritom máš doma nalomeného chlapa, ktorý bojuje s tým ísť či neísť na ,,to pivo....
Nalomená dôvera by bola, keby ste matroš nemali doma, a zohnal by si ju vonku a nie že vytiahol zo šuflíka a nepovedal..to je ten zásadný rozdiel☝️
Preto sa ti dáva vina…že síce tebe to nepovedal, ale nezháňal ju, mal ju doma..
Co mas urobit? Nic. Vysvetlit muzovi svoje obavy max. Nebyt paranoidna. Bavit sa s nim otvorene a nie nadradene. Poprosit ho, ze ti nevadi ak si da, ale nech ti povie. Ale on nie je tvoje decko aby sa ti zidpovedal. Poznam ludi ktorych si obe tieto drogy daju sem tam. Stretavas ich kazdy den na ulici. Su to normalni ludia, vela aj vo vysokych funkciach. Oni ale nie su zavisli, pracuju, maju rodiny, ziju normalne. Vlastne nepoznam nikoho z nich, kto by tomu prepadol. Za cele tie roky, nemam uz 20, ani 30.
Ja byt tvojim muzom by som po tomto premyslala, ze to ukoncim mozno sama, lebo zit vo vztahu s takouto furiou co po mojom uprimnom priznani takto vystraja by som mala problem. Vystrajas aj ked si da drink a nepovie ti? Za co vsetko ho prenasledujes? Co vsetko ti musi hlasit?
Chapem ze ten koks tebou otriasol, ale to ste predsa vyriesili, vysvetlili. Ale ked mas doma marisku, niet o com.
A z diskusie si zober hlavne to, že Maryša nemá doma čo robiť..
Ale ty čo vlastne riešiš?Riesis dôveru spomínaš mimochodom drogy,mas problém vyslovene s dôverou,tak pokiaľ je taký typ že radšej nepovie ako by mal počúvať tvoje výčitky,tak sa bude tak správať stále,ale pokiaľ ti zatajuje banality,kt nie sú az tak dôležité by som to neriešila tk radikálne,lebo máte spolu deti,a nevieme akú ma situáciu doma,či to dáš sáma s deťmi.Píšeš v podstate malo.Problém marysky sama považuješ za banálny,tk vlastne priateľ ti zamlčal len banalitu
Je to síce staršia téma , ale ja mám jeden "dotaz"....ty riešiš veci na ktoré si náhodou prišla , teraz si si všimla že chýba mariška a vtedy si objavila u vás doma tvrdé drogy...tak sa priznal keď musel....napadlo ťa vôbec že toto boli sakra náhody a čo všetko porobil medzi tým na čo si náhodou neprišla ??? Lebo to by mňa desilo viac , neexistuje že toto je všetko - že na 100% vecí čo tají omylom prídeš taká pravdepodobnosť neexistuje , tieto dva prípady boli zlá zhoda náhod (pre neho zlá) . Ja osobne si myslím , že rieši drogy aj pomimo ale neprizná sa kým mu zas na niečo náhodou neprídeš (a už to bude lepšie tajiť , napr nenosiť tie tvrdé drogy domov čo doteraz nechápem wtf 🤔)....a aj tá mariška sama si písala že každý deň si ju nekontrolovala ( nemáte ju doma v byte ale mimo predpokladám pivnica alebo také niečo ) ...nemôžeš vedieť či už ju nepotreboval celú a či toto nieje ďalšia "várka" keďže ju pravidelne nekontroluješ ....za mňa si maximálne naivná , to je jediné slovo čo ma napadá ohľadne tvojich príspevkov .
@liv1 ved toto sme riesili na x sedeniach s tou psychologickou. Ze mi nevadi ked si nieco da a povie mi to. Ale vadi mi ked ma s tym obchadza a ja to potom nahodou nachadzam. To su ako kudle do chrbta od neho. Keby to aspon spravil tak, ze to nenajdem. Lebo ja to nehladam cielene ale vzdy nahodou.
Moj muz ma slobody az az (aj ja nastastie). Keby sa mu nepaci tak mohol uz davno ist. Zjavne zatial chce byt aj s takou furiou. 😏
@lujza_ nad tymto som samozrejme rozmyslala x krat. Ale co akoze mam spravit? Pokial funguje na 100% ako otec a manzel tak ja pocitam s tym, ze neni zavysli a su to len nejake jeho ulety. Zavysli fetaci sa spravaju inak, nejsu spolahlivy, miznu doma peniaze, su jebakovy, padaju im zuby,... Toto nepozorujem (zatial).
Tu travu sme nemali ako sisky ale v inej forme a tam poznas presne kolko zmizlo (boli tam len 2 davky) A to by nemal ako tam doplnat stale. Proste specificke balenie. Nechce sa mi to vysvetlovat ale toto viem.
Ja sa ale vo vseobecnosti nebojim, ze bere travu ale ze bere tvrde drogy.
Toto u mňa nie je že funguje na 100percent ako manžel keď ti vlastne klame.
@aurora33 funguju dovolenky, vylety, sex, stara sa o domacnost, zapaja sa do vychovy, prerobil teraz kus domu sam. Proste ked si odmyslim to klamstvo tak funguje na 100%. Ja s nim ziadny iny problem nemam.
Ale co ti je on aby ti vsetko hlasil? Nema ti nahodou hlasit ze ide na velku? 😁 chudak fakt
@liv1 v mojom svete je obrovsky rozdiel hlasit ci idem na velku alebo ci si idem dat travu.
A hlavne ked si to dosadis do kontextu, ze bral tvrde drogy, dovera je narusena, ja som x krat na sedeniach apelovala na to, ze ked by si chce dat drogy ma mi to povedat a nezatajovat to. Navyse pre nas neni trava ako pivo alebo kava. My si to dame max 1-2 krat do roka (ja uz som viac rokov nema nic) a nepride mi normalne tajit to pred najblizsim clovekom. Znovu opakujem, ze by som mu to nezakazala.
@liv1 a inak, ze ide na velku mi hlasi za kazdym ked som doma. 🤣🤣🤣🤣
😂😂😂👍
autorka ako to dopadlo?

@mircalla tazko tu budem za pol roka pisat ked sa budeme rozvadzat