icon

Je takého správanie manžela v poriadku?

16. mar 2022

Ahojte, potrebovala by som pocut nazor viacerych ludi/zien na nasu terajsiu situaciu. Sme rodina s dvomi detmi (13+9), obaja po 40-tke. Moj manzel zacal pracovat pred par mesiacmi v novej praci a samozrejme prisli aj nove kolegyne. Pracuje momentalne vylucne s home office a tym, ze aj ja aj ked nie kazdy den pocujem tie kazdo-denne telefonaty. Prevazne s jednou kolegynou (vydata s 1 dietatom) ma v mojich ociach "nadstandartne vztahy". Skusim to priblizit. Telefonuju si denno-denne aj 5-krat za den. Ich rozhovory su asi tak 10 % pracovneho charakteru a zvysok sukromne. Prevazne ona sa mu stazuje a riesi s nim jej sukromne zaleitosti - ako napr. ake auto kupit a on jej radi alebo na aku dovolenku a kde ist, co varit a pod. Tieto debaty vedu do uplnych detailov ako keby sa tykali aj jeho. A prave moj manzel doma nieriesi nic, ziadej zaujem o nase starosti a zalezitosti. Vsetko musim riesit ja. Ani by som v tom nevidela ziaden velky problem ale zacalo to byt velmi intenzivne. Volaju si (prevazne ona) cez vikendy vo vecernych hodinach, pocas dovolenky alebo aj ked nieje on alebo ona v praci. Kazdy den spravy, fotky co varila, kde bola, co piekla a pod. Mne sa takyto casty kontakt prestava pacit a aj som mu to povedala. Samozrejme nastal "ohen na streche" ze ziarlim, nafukujem, hystercim a pod. Ano v spravach sa nenachadza nic "nebezpecneho charakteru" ale tu intenzitu som od neho pozadovala, nech sa to obmedzi. Bohuzial on to vidi inak a nema v plane to urobit. Samozrejme nastala hadka a povedal mi, ze si s nou lepsie rozumie ako so mnou. Ze nemam za tym nic ine hladat, ale da sa s nou perfektne porozpravat a so mnou nie. Samozrejme, ze som ostala po tejto situacii ako ochrnuta, prekvapena, nahnevana. Stale sa ohana tym, ze ju este nikdy nevidel, ze spolu len komunikuju a nemam naco ziarlit. Ja sa mu snazim povedat, ze sa mi takyto "nadstandartny vztah" nepaci a ma ubrzdit. Reaguje na to, ze mu mam verit a nenamyslat si. A tak som mu zacala kontrolovat mobil a spravy na PC na ich intranete ( ano nie som tymto riesenim nadsena ale overit si to nejako potrebujem) a prisla som nato, ze mi klame. Vymazuje si spravy a telefonaty, kt. tam boli a v hadke mi strci telefon do ruky ved sa pozri, nevolam s nou a vsetko, co tam bolo predtym je vymazane. Ked som na home office si teraz uz nevolaju len vkuse pisu- stylom: dobre ranko, ako si sa vyspinkala...co si papkala a pod. Som ja ta hystericka alebo je toto kolegialny vztah, kt. sa ubera nespravnym smerom??

jolikaa
16. mar 2022

Takato komunikacia urcite nie je v poriadku a je smutne vidiet, ze tvoj muz je uplne pomatany a nema zdravy usudok. Mne by sa strasne sprotivil keby takto komunikuje s kolegynou a neviem ci by som o neho bojovala, len by som sa mu snazila ukazat o co pride takymto pristupom.

opica_skorica
16. mar 2022

áno, áno, to chce nové šaty, novú voňavku, účes,…. Čokoľvek 🙂
Len sa nenechaj namotať na to, že takato ich komunikacia je normalna, lebo nie, nie je, presahuje hranice.

nickpick
16. mar 2022

@nnnuuunnn nebola by som si tym taka ista, ine je flirtovat po telefone ale realita nepusti, on si ju vysnival, netusi aka je “nazivo”, mna by skor hnevalo, ze ho to uplne pohltilo, klame uplne otvorene a robi blbca zo svojej zeny, mina energiu na zensku, ktoru osobne ani nestretol a zabedbava zenu a deti….

jolikaa
16. mar 2022

ako pise @opica_skorica zainvestuj do seba a s kamoskou skus o tej kolegyni nieco zistit, ale neponizuj sa tym,ze by si jej robila sceny. Ty by si z toho vysla ako zufala a nevies, ci by to pomohlo.

galioska
16. mar 2022

mna by zaujimal aj jeho nazor na teba. Ked si viac rozumie s nou niejde bude chyba.

aurinia
Autor odpoveď zmazal
marlene
16. mar 2022

ja som toto zazila s manzelom,iez nova praca,tesne pred 40 kou bol a nova kolegyna.najskor som si nic nemyslela zle-poznala som ju,ale ked to zacalo byt take intenzivne ako u teba tak som tiez podobne povedala muzovi ,ze toto nie a bola som za hysterku. na kazdy pad u nas z tho bola velmi vazna kriza . takze ano -nie je to ok a je to nefer od tvojho muza aj od nej . ono sa tazko radi co urobit ,kedze obaja su dopeli a nejake ultimata podla mna nie su spravna cesta.

jolikaa
16. mar 2022

@marlene nakoniec ste vztah zachranili?olutoval to niekedy?

luccija
16. mar 2022

@tenerifka ona pôjde do fitka a on si bude nerušene sms - kovat s kolegynou

magduska2
16. mar 2022

Mne sa najviac páčia tie rady ...aby sa žena začala "fintit" nakupila oblečko ,parfem a vyrazila do ulic...Čo ked je to žena ktorá je stále taká kočka a žiadne okaté nákupy jej nepomozu(nie všetky ženy sa zanedbajú tak,že ked si kúpia novú blúzku tak chlap padne na riť) Dalsi dríst,že pánko asi chudák upadol do stereotypu 🤦‍♀️ Máj got...šak jasné,že všetko časom upadne do stereotypu.Ale prečo by ho mala za to lutovat a teraz začať robiť stojky, len aby mal pánko dojem, že žije na plno .
No tak toto nie...ak si ťa muž neváží,ako ženu-matku,neváží si váš vzťah a to čo ste si budovali,a stereotyp nechce riešit s tebou ale s kolegiňou tak tam už len tie dvere!!!
A to fakt,toto by som netolerovala a není to v poriadku 😑
Drž sa

stary_ujco
16. mar 2022

Ja som mal kedysi takeho kolegu. Tiez mu zavonalo mlade masko na oddeleni. Doma pritom fesna a inteligentna zenska plus 3 deti. Z kávičky v kancelarii bolo vinko vo vinarni a vecera vo dvojici. Akoze oficialne timbilding, kde vsak kolegov zakazdym pozvali 15 minut pred konanim. Ked ju zacal rano vozit do roboty a prestal chodit na obedy, lebo ona drzi dietu a chce ju moralne podporiť, tak uz sa zacalo po firme nielen suskat. Ked dotycna dosiahla vdaka nemu povysenie, tak už taky zaujem nemala a preorientovala sa na iny vhodny cieľ. On sa nastastie spametal a doma sa tvaril, ze nikdy nikde nic nebolo...

luccija
16. mar 2022

@galioska ale nemusí byť chyba v nej prečo?
Chlap sa ľahko namota na flirtovanie s kolegyňou je to čaro zakázaného, lepšie ako riešiť so ženou kto pôjde do Tesca.Vsetky nevery takto začínajú za chvíľu bude jediný s kým sa dá porozprávať, ako jej zlepší náladu, muž doma si ju neváži, aká je nešťastná ...moja kamarátka žena po 40 tke sa takto baví s kolegami a občas mi číta správy dokonca si píše so svojím lekárom kardiológom , ktorý je cerstvy ženáč a chcú dieťa.. chlapi sú prasatá a nemam už žiadne ilúzie.

autor
16. mar 2022

@galioska jasne chapem. Ono ona s nim neriesi nase starosti a na vsetko mu pritakava, chape ho, ma pravdu a hlavne mu nic nevycita. Povedala som mu, nech si s nou vyskusa realny zivot a tak sa mozme rozpravat, kto si s kym ako rozumie.

nttnnt
16. mar 2022

to co je za vztah s osobou ktoru udajne nikdy nevidel :D :D nie nie je to normalne a uz vobec nie spravy ako si sa vyspinkala lol...v tej chvili by dostal tym telefonom do hlavy ze vyspinkala to co je za komunikaciu .... asi by som nasla pana manzela a informovala ho o vyspinkavani jeho slepice

zero_hero
16. mar 2022

Ja by som sa dožadovala od manžela vysvetlenia, prečo sa mu s ňou komunikuje lepšie a čo mu teda v našom vzťahu z mojej strany chyba, lebo keď sa oháňa takýmto niečim, musí to vedieť aj vysvetliť, a ak by mi to dokázal vyargumentovať a priznala by som si chybu, samozrejme by som zapracovala na tom, aby dobre bolo. Ale ak by to boli len nejaké nezmyselnosti, len aby si v podstate sam pred sebou obhájil, prečo je tento jeho vzťah nevzťah s kolegyňou ok, jasne by som ho požiadala, nech si rozmyslí, čo od života chce a očakáva a dá mi vedieť, nech sa teda aj ja zariadim, pretože toto akceptovať nemienim, nakoľko nie som naivná a viem k čomu to ďalej povedie. A určite v žiadnom prípade, by som nekontaktovala ju, ani neinformovala jeho rodičov 🤦‍♀️ Snáď ste dospeli a je to medzi vami, ona voči tebe nemá žiaden záväzok, on ma vedieť kde je jeho miesto.

galioska
16. mar 2022

@luccija ja nepisem ze je to jej chyba ale ruku na srdce, my zeny sme dokonale? a preco sa lahko chlap namota? lebo je vecny lovec. my zeny casom stracane aj chut na rozne intimnosti, mojkanie sa a chlap potom hlada inde. treba to urcite riesit s chladnou hlavou a nenechat to tak.

veronicka88
16. mar 2022

Nie je to ok...kontrolky blikaju pri "lepšie si s ňou rozumiem ako s tebou..."viac netreba komentovať...netoleruj to...ak chce nech za ňou ide a nech to rieši...uvidíš ako cuvne buď ona alebo on...by som chcela vedieť čo jej muž na to...aby ten tvoj raz nedostal z otočky bombu na ulici 🤷🙈len potom uvidíš tu hanbu

autor
16. mar 2022

@stary_ujco mlade masko? Ma tolko ako ja, tak vo veku to asi nebude....

luccija
16. mar 2022

Autorka veď v tom je to caro nového, nepoznaného s ňou riesi príjemnú konverzaciu a flirtiky
@nttnnt veď nastúpil do novej práce a robia z domu tak sa vidia iba cez zoom

@galioska môžu byť aj intímnosti aj krásna manželka, aj žiadne problémy v manželstve ,ak raz chce tak sa namota, či to je lovcom, testosterónom neviem, ale musí byť veľký charakter, aby kolegyňu, ktorá dáva jasne náznaky odpisal

marlene
16. mar 2022

@jolikaa po case mi povedal,ze sam to nechape. oni ti chlapi su v podstate strasne jednoduchi -povedla mi moja psychologicka 🙂 dnes sa natom smejem ,sem tam mu pripomeniem tu jeho "lasku" ,ale vtedy ma to stalo vela nervov a kil(to bolo jedine pozitivne).

cucoriedkacucoriedka
16. mar 2022

Ja si myslím že ak by spolu niečo mali tak otvorene pred tebou to nerozobera.telefonovali by spolu na tajnasa...no neviem...skôr ona hľadá spriaznenú dušu na vykecanie.taky citový upír..ale mal by určiť mantinely.moj nazor

nttnnt
16. mar 2022

@luccija hah :D ti uz sa stretli aj osobne na zadku pri zene nesedi isto cely den aj ked ma home office

zuzana9393
16. mar 2022

Zrejme mu jej zaujem zacal lichotit a hlavne kedze s nou nic dolezite neriesi, tak vidi lem tie dobre stranky. Teraz je to zrejme len take nevinne, ja by som sa ale bala ze sa casom zamiluje.... Ak uz aj nie je...

bikarbona
16. mar 2022

Nespravnym smerom sa to ubera.

marlene
16. mar 2022

nuz tak ti poviem- ked zena zacne vysielat take signaly,v nom to prebudza ochrancu ,samozrejme ze si s nou teraz rozumie lepsie akos tebou- ty si "povinnost" ona je zabavka a slaba zena,ktora potrebuje jeho rady -a on sa citi byt opät v kurze- je ziadany,ona mu dodava pocit vynimocnosti-lebo sa radi s nim a nie s jej muzom-ktormu chlapovi by to nelichotilo.co ti poradim? mas na vyber- kaslat nato ,ignorovat,byt nad vecou a ukazat mu,ze takato slabostka je tebe smiesna a kedze on sa chova ako 15 rocny pubertiak aj sa k nemu tak blahosklonne chovat adat mu najavo,ze sa zosmiesnuje -ale nato byt treba dobrou hereckou.alebo mu povedat moj mily zlaty -tuto mas rodinu,manzelku a ci sa ti paci alebo nepaci istym sposobom je manzelstvo zmluva a ty sa jej prave nedrzis ,tak si dobre rzmysli co a ako dalej. alebo mu povedat " si dopsley muz,spravaj sa tak ,dufam ,ze vies co robis,mne tym ublizujes ,detom tym ublizujes -ak nie si so mnou stastny tak rozmyslajme spolu ako to zmenit,alebo sa nase cesty rozidu. kludne ,pekne ,priatelsky ,aj ked je to tazke. nenchat sa zatiahnut do ziadnych zabomysich vojen-ostat pekne pri teme - nepaci sa mi to-ublizujes mi-boli ma - co stym urobime.je to v tvojich rukach -ale nie na chuderu to zahrat ,ale na sebavedomu zenu ,ktora si je vedoma jej ceny-takehoto muza, pre ktoreho je ina zena na prvom mieste nie je v mojom zivote miesto -neuspokojim sa sstym byt ta druha. drzim palce.

brigelka
16. mar 2022

Nájdi si fitnes trénera, nejakého sexi a chodievaj k nemu cvičiť. Sprav si s ním nejakú pózu a manželovi pošli fotku a ku nej napíš: Prepáč, to som chcela poslať kamoške 😁.
A zisti si číslo na tú mužovu kolegyňu, nech ti vysvetlí o čo jej ide a potom jej dohoď toho fitness trénera.

autor
16. mar 2022

@marlene ano suhlasim s tebou. Takato debata uz bola. Za tie tyzdne som dosla do stavu, kde uz ani nedokazem kricat. Chladnym, pokojnym hlasom som mu presne to povedala on zacal kricat, ze s tym uz konecne mam prestat, ze s nou nic nema a on ju nekontaktuje ale ona jeho, ze mu mam verit. Len bohuzial mi klame, ale tak nechem mu povedat, ze mu kontrolujem mobil a preto to aj viem. Som si vedoma aj toho, ze sa to ubera velmi zlym smerom a ano neuspokojim sa byt c. 2. Ale rozvod si musim pri 2 detoch sakramensky dobre rozmysliet a nemyslim to s financnej stranky, to zvladnem lavou-zadnou.

7lenka11
16. mar 2022

Akoby som citala o svojom muzovi... ked nastupil do novej roboty, tiez nic ine neexistovalo, len jedna kolegyna... same spravy, zdrobneniny, zovialne rozhovory... neviem preco, ale mam pocit, ze muzi si takto potrebuju nieco dokazovat... a akosi zabudaju, ze ich doma cakaju manzelky.. moj muz sa nastastie ukludnil a prehodnotil svoje spravanie

marlene
16. mar 2022

ju,ved to je lahke,nech jej neodpoveda on. nech jej jasne povie,ze su len kolegovia a odteraz riesia len pracovne zalezitosti. chudacik,on je vlastne bv tom nevinne. typicke . ak ho mas rada a vies ,ze s nim chces ostat a dokazes mu to odpustit ,tak to musis len preckat ci sa ukludni. bohuzial.

michmich
16. mar 2022

Ja len, ze odfot si ich komunikáciu aby si mala dokazy. Lebo chlapi klamu a zapieraju a bohužiaľ bez dokazov z teba spravi hystericku chudinu.