icon

Je takého správanie manžela v poriadku?

16. mar 2022

Ahojte, potrebovala by som pocut nazor viacerych ludi/zien na nasu terajsiu situaciu. Sme rodina s dvomi detmi (13+9), obaja po 40-tke. Moj manzel zacal pracovat pred par mesiacmi v novej praci a samozrejme prisli aj nove kolegyne. Pracuje momentalne vylucne s home office a tym, ze aj ja aj ked nie kazdy den pocujem tie kazdo-denne telefonaty. Prevazne s jednou kolegynou (vydata s 1 dietatom) ma v mojich ociach "nadstandartne vztahy". Skusim to priblizit. Telefonuju si denno-denne aj 5-krat za den. Ich rozhovory su asi tak 10 % pracovneho charakteru a zvysok sukromne. Prevazne ona sa mu stazuje a riesi s nim jej sukromne zaleitosti - ako napr. ake auto kupit a on jej radi alebo na aku dovolenku a kde ist, co varit a pod. Tieto debaty vedu do uplnych detailov ako keby sa tykali aj jeho. A prave moj manzel doma nieriesi nic, ziadej zaujem o nase starosti a zalezitosti. Vsetko musim riesit ja. Ani by som v tom nevidela ziaden velky problem ale zacalo to byt velmi intenzivne. Volaju si (prevazne ona) cez vikendy vo vecernych hodinach, pocas dovolenky alebo aj ked nieje on alebo ona v praci. Kazdy den spravy, fotky co varila, kde bola, co piekla a pod. Mne sa takyto casty kontakt prestava pacit a aj som mu to povedala. Samozrejme nastal "ohen na streche" ze ziarlim, nafukujem, hystercim a pod. Ano v spravach sa nenachadza nic "nebezpecneho charakteru" ale tu intenzitu som od neho pozadovala, nech sa to obmedzi. Bohuzial on to vidi inak a nema v plane to urobit. Samozrejme nastala hadka a povedal mi, ze si s nou lepsie rozumie ako so mnou. Ze nemam za tym nic ine hladat, ale da sa s nou perfektne porozpravat a so mnou nie. Samozrejme, ze som ostala po tejto situacii ako ochrnuta, prekvapena, nahnevana. Stale sa ohana tym, ze ju este nikdy nevidel, ze spolu len komunikuju a nemam naco ziarlit. Ja sa mu snazim povedat, ze sa mi takyto "nadstandartny vztah" nepaci a ma ubrzdit. Reaguje na to, ze mu mam verit a nenamyslat si. A tak som mu zacala kontrolovat mobil a spravy na PC na ich intranete ( ano nie som tymto riesenim nadsena ale overit si to nejako potrebujem) a prisla som nato, ze mi klame. Vymazuje si spravy a telefonaty, kt. tam boli a v hadke mi strci telefon do ruky ved sa pozri, nevolam s nou a vsetko, co tam bolo predtym je vymazane. Ked som na home office si teraz uz nevolaju len vkuse pisu- stylom: dobre ranko, ako si sa vyspinkala...co si papkala a pod. Som ja ta hystericka alebo je toto kolegialny vztah, kt. sa ubera nespravnym smerom??

aurinia
17. mar 2022

@laska86 no jasné...voľačo vymyslíme, aby to nemalo trestnú rovinu 😂😂😂😂 len nech dá suka pokoj

laska86
17. mar 2022

Nestihla by si ani prdnut nie to este otravovat zadanych chlapov..

laska86
17. mar 2022

@aurinia ja bysom sa tak vysantila na takychto sviniach ze dovi dopo..a to iste urobit autorkinmu muzovi nech sa pouci..

laska86
17. mar 2022

A kde mame autorku?nech sa netrapi nech sa zasmeje..

skeblicka77
17. mar 2022

Jaaj ženy, smejem sa ako blbá. Ale pravdu máte, ja by som jej iste už volala a pekne štipľavo vysvetlila, čo si o nej myslím a keď nedá pokoj, že sa zastavím za jej mužom 🙈 ja som na takéto veci veľmi jedovatá 🙄. Neznášam takéto kundy, čo rozvracaju rodiny, lebo si potrebujú zdvihnúť svoje ego a dokázať si, že ma nato zviesť iného chlapa. Véd nech si narazí aj 10, ale slobodných. A autorka máš pravdu, taka komunikáci je cez..

banderaska29
17. mar 2022

tak ja by som to urobila presne takto.

zbalila by som mu kufor, išla ku nej domov, asi by to otvoril jej manžel, vrúcne by som ho pobozkala na líce s odkazom že nesiem kufor svojho manžela, ktorý si natoľko rozumie s jeho manželkou až mi prišlo správne im viac nestáť v ceste. všetky špinavé trenky ponožky tricka atď na vrchu kufra .. ale ja by som bola rafinovanejšia, ja by som pribalila aj ich konverzáciu aby prekvapený manžel vedieť koľká bije.

áno takto presne by som to spravila a bola by som na seba hrdá ! kúpila šampanské, vyrevala sa a napísala na papier 10 vecí ktoré budú mojim primom najbližšie týždne...
veľmi ma to mrzí autorka, ale máš doma čistého kkta :(

lienka.7
17. mar 2022

@banderaska29 👍👍👍👍👌👌👌👌👌
Top!!! Presne, ked je chu. Tak je chu..

baskakl
17. mar 2022

Juj neviem ja by som toto netolerovala ale že vobec. Na žene vidíš keď ma o muža záujem viac ako je v rovine nevinného flirtu. Keby jej na tvojom mužovi nezáležalo ver mi že by sa ani neobťažovala a nevyvolavala a nevypisovala. Môj muž je charizmatický, proste typ človeka čo sa s každým zakeca, nikde ho nemôžem nechať samého lebo hneď si robí kamošov. Všetci ho majú radi, ale ženy si to dosť často zle vysvetľujú v zmysle že má záujem a potom skúšajú. Nejeden krát som ich hnala kade ľahšie a teraz sa nám vyhýbajú oblúkom so sklopenou hlavou 😁 hlavu hore žena, buď sofistikovaná, venuj sa sebe, deťom, jeho nerieš. Hneď zbystri že čo sa deje 😉 a otočí svoj focus niekam inam.

laska86
17. mar 2022

Ked my zeny sme take blbe ze my lubime a hlavne vsetko kvoli detom..a zatial si chlapi uzivaju pokec s inymi zenskymi...

laska86
17. mar 2022

A po vacsine koncia v inom naruci..🤔..hovada..

magduska2
17. mar 2022

@jane1974
@happymia
@nenne9 Tak tak baby,muž ma milovat ženu taka aká je.A nie robit chudáka, že on má vlastně doma stereotyp...a pritom často doma ženu ešte krajšiu, a 100% hospodinku.
Ale zas taká kabelka nová,alebo niečo na seba 🤔 "inu,proč ne"🤣👇

jane1974
17. mar 2022

@magduska2 👍😅

happymia
17. mar 2022

@magduska2 som plne za 😄plniiiiiim 😂

aurinia
17. mar 2022

Ale pozor....veľa chlapov zatajuje ženu...povie že je single, rozvedený a pod ..neviem či je to aj tento prípad ....

cineva
17. mar 2022

@aurinia predstava, ako si po dobre vykonanej práci mieša kávu na teraske s nohami preloženými cez seba, ma tak rozosmiala, že som sa skoro popišala 😂

tomi16
18. mar 2022

ja by som si vzala kontakt na nu a požiadala ju ci nechce prist k nam na navstevu.. uvidis aky by bol prekvapeny manzel a ako by sa spraval k nej pred tebou. A potom by som akla po stole A dost. Veď je to chore a trapne.

tomi16
18. mar 2022

@lienka.7 tiez by som sa jej spytala či jej muz vie o tom

jjunka
18. mar 2022

Hmmmm u mňa takéto niečo skončilo tak, že som to začala robiť aj ja. Nie z pomsty, ale preto, že som sa cítila sama a tiež som to potrebovala s niekým preberať. Manžel to ignoroval ešte sa kade kde chválil, že ako dobre, aspoň má odo mňa pokoj. Trápili sme sa takto pár rokov. Moje kamarátstvo prerástlo do lásky, manželstvo sa stalo len spolubývaním. Prišla nevera z oboch strán. Až vtedy sa manžel zobudil, keď mu došlo, že som zaľúbená a len čakám kým dcéra vyrastie, aby som odišla. Vtedy sa začal snažiť, ale pre mňa už bolo neskoro. začal mi robiť peklo. Prišli psychické problémy a keď už toho bolo na mňa toľko, že som už nespala 3 mesiace, pochopila som, že ani pre dcéru nie je dobre vyrastať v takomto prostredí. Zbalila som sa a odišla, rozviedla a po pár mesiacoch sa odsťahovala k priateľovi. Žijeme spolu už sedem rokov, všeličo sme si preskákali a ja som všeličo pochopila. Dnes si myslím, že by som to riešila inak. Snažila by som sa bez hnevu s mužom porozprávať o našej budúcnosti. A ak by som ju nevidela, rozišli by sme sa. Už nikdy nechcem zažiť situáciu, že jedného muža nahrádzam druhým. Je to len útek. So zatajovaním sms mám tiež mnoho skúseností, dodnes to v mojom živote pretrváva a predtým som to robila aj ja. Dnes sa snažím nepísať nič, čo by som musela vymazať. Pretože nechcem žiť v klamstve.

kristina22
18. mar 2022

Ahoj, ak máš pocit, že to nieje v poriadku daj na svoj inštinkt ja som tak urobila a urobila som dobre, ak by som nezasiahla neviem ako by to dopadlo, ale dobre asi nie. Ak niečo vymazava znamená to, že to nieje v poriadku....

clematis123
18. mar 2022

Určite to nie je v poriadku, ak sa venuje viac cudzej žene ako vlastnej rodine, alebo tým chce manžel niečo naznačiť a chce aby si žiarlila 🙂. Ak to s tou kolegyňou neobmedzí, on bude mať vlastne vzťah s ňou a nie s tebou. Nikdy to nie je v poriadku, ak sa jeden partner venuje viac cudzím ľuďom ako vlastnej rodine, aj keby to nebola kolegyňa, ale kolega alebo kamarát.

autor
18. mar 2022

Dakujem zeny za nazory a podporu a za vase skusenosti. Vyskusam vase rady a ked to nepojde tak nepojde. Dnes som mu po kludnej vymene nazorov este raz svoje stanovisko razne povedala a chladne dodala: " ved nebudeme ani prvy ani posledny co sa rozvedu". Videla som, ze ostal ako opareny..no uvidime, co buducnost prinesie. Som po vasich reakciach ale spokojna v dusi, ze nie som jedina hystericka ale je nas viac✌

laska86
18. mar 2022

Si len normalna zena ktorej muz sa nevie vpratat do koži...drzim palce vela stastia❤

aurinia
19. mar 2022

Držím ti palce, už teraz je vidieť že si silná osobnosť. Prajem ti nech to dobre dopadne. Dobre, tak aby si vo vzťahu netrpela. 😙

stevvvka
19. mar 2022

Nedonutis ho nijak... Mozes byt tip top, cudzia je cudzia, nova, neokukana, bars aj skareda by bola. On ti je neverny uz teraz, ze s nou travi tolko casu, obera vas dvoch o cas, ktory ste mohli stravit spolu!
Mozes pouzit finty, ktore ti baby dali, ale vsetko to bude iba hra s cielom dosiahnut u neho tu spravnu reakciu... Budes mat plnu hlavu teorii co ak.. A co on na to.. Neries jeho! Ries seba. Priprav sa psychicky na najhorsie, ze sa rozidete, ze bude s nou.. No a? Preboli to, ako si mu povedala, nebudete prvi ani posledni, ved detom otec ostane, neumrie.. Prednedavnom umrela mamicka styroch deti na rakovinu, najmladsie rok... To je tragedia. On si raz nabije hubu, neboj.. Ty si precitaj knihy o vztahoch, vyzaluj sa kamoske, ak chces, zajdi za psychologickou, len tak pokecat, ako toto riesit s detmi... Najdsi si cas na seba, dopraj si knihu, kavu, poplacked chces, rob co chces a maj sa rada, ved na nom zivot nestoji.

Samozrejme mi je luto, co prezivas, a tiež mi napadlo, poslat jej na watsup fotky kadejake.. Ale ona nie je prioritny problem. Ano, pomoze mozno upratat ju, ale v konecnom dosledku bude muz nahnevany, ze si im znicila to krasne, tajne, zakazane.. Ja by som revala potajomky, mozno aj dala par telefonatov s kamoskinym muzom, poflirtovala... Ale to vobec nemusi zabrat a ty sa budes citit este viac ponizena.. Konaj tak, aby si sa nemusela hanbit, ak sa vase manzelstvo uzdravi. Ja som tiez porobila kadejake hluposti, manzelstvo je naporiadku teraz a ja mam pred susedmi hanbu, som za hysterku a pod... Ano, kaslat na cudzich, ale ty sa tej chybe mozes vyvarovat.
Vela stastia

solemami
20. mar 2022

ak ty o neho nebudes bojovat a ako si uz dobre napisala - nebudete jediny co sa rozvedu, az vtedy si on uvedomi, ze moze prist o vsetko. teraz ma jednu co mu robi hotel sluzby - varit, prat, aj v posteli. a dalsiu, pre ktoru je ten princ charming a mozno aj viac.

veru ja som z toho typu - zabalila by som jeho spinave pradlo a doniesla k nej domov, ze si lepsie rozumeju takze bude urcite sikovnejsia aj v tych domacich pracach.

iveta1970
20. mar 2022

Musíš dosiahnuť aby aby sa začal zaujímať viac o teba. Teda, začni aj ty trošku telefonáty aj keď na to prehovoríš nejakého kamaráta a vysvetlíš mu o čo ti ide. No a dať mu viac úloh...aby nemal čas na takéto...a asi by som si skočila na kozmetiku....poprípade nejaké cvičenie. Ak mu na tebe záleží, prehodnotí priority.

kakawah
20. mar 2022

@iveta1970 ja si nemyslím, že je to dobrý nápad. Moja známa aj cvičila, aj na kozmetiku, ku kadernícke, na nechty, na riasy...chodila, starala sa o seba, krásne sa obliekala a čo? Muž si našiel inú, presný opak jeho ženy, úplnú jednoduchú, prirodzenú ženu. A povedal tej svojej, že ona stále niekde behala, nebola s ním, že nenávidel tie jej umelé nechty, riasy, to, že bola furt načančana, že chcel aby bola prirodzená a viac času s ním trávila, aby bola milá, lebo len nervová bola, aby všetko stihla....

iveta1970
20. mar 2022

kakawah ...Ťažko povedať čo presne zaberie...ona ho najlepšie pozná a treba zvážiť postup. Možno treba len úprimný rozhovor v správnej situácii a vysvetliť mu že ju to bolí keď toľko pozornosti venuje inej žene. Prajem jej, aby našla správny kľúč.

aurinia
Autor odpoveď zmazal
cineva
3. apr 2022

Ahoj Autorka 🙂 Ako sa to u vás vyvíja? Ako sa máš?