icon

Je ťažké žiť bez muža?

zuzka2323
14. nov 2016

Ahojte mam otázku je tazke zit bez muza bez jeho financnej podpore...pomaha stat slobodnym mamickam? Zatial nie som rozvedena, ale je to tazko...moja rodina mi nepomoze...bola by som na to sama...

zuzka2323
autor
14. nov 2016

@stardust vsak sa budem musiet prestahovat, pmus vybavit pracu uz na zmluvu plus jasle...

marina1111
14. nov 2016

Ja faaaakt milujem mudrlantky co povedia ze preco ma stat sponzorovat vas vyber a osobny zivot a vznik nerodin... tak slecinky a to ze vy danami sponzorujete politicke jachty byty auta dovolenky kozuchy to vam nevadi? Ale ked stat ma sponzorovat z nasich penazi nas v nudzi tak to si musis zasluzit? Podobne ako odpracovat davku v nezamestnanosti zametanim ulice? Ja neviem ale zijete vobec v realite? Alebo sa vam v mozgoch premieta iba sitkom z tv markizi??? Tak zena ma byt cucnuta na muzovi ako kliest lebo bez jeho vyplaty by bola na tom tak mizerne ze by jej socialka brala deti lebo ich neuzivi a na druhej strane tu profesionalne rodiny dostavaju plat za to ze sa staraju prave o deti o ktore sa matky financne nedokazali postarat cele toho je chore a je to nasa chyba. Ze tu niesu kapacity skolok nemam kam dat dieta a tym padom sa nezamestnam...a ked sa stane zazrak a vezmu dieta do skolky tak musim najst pracu do 17.00 a to hladat je zazrak doslovne...plus najmy =75% platu...ceny tu mame ako v monaku a to v ukrajinskom uzgorode je luxus oproti tejto republike. Cize byt s muzom s ktorim si nestastna je otazka penazi...kam sme sa to dostali... v prvom rade nie zena chce davky lebo sa jej nechce robit ale preto aby to dieta zakonom chranene malo topanky plny tanier a teplu postel!!! A nie matka kabelku gucci...na migrantov co nam tu prisli rezat hlavy znasilnovat zeny na to mame vreckove 800e...vyspela europska unia a deti tu hladuju nase deti!...tak budicek damy a netrepte hovadiny... tu na nic niesu peniaze na lieky na zdravotnictvo...cigani su bohaci oproti nam... v istej miere... proste nieje to lahke a bohuzial kym sa tu nic nezmeni budeme radi za muzovu vyplatu nech je muz aky je... lebo makat sama zivit tak dieta v skolke a kade tade a ty od rana do vecera v praci..v konecnom dosledku ani ho nevychovas lebo s nim nebudes... financny zralok zozere 70% tvojho casu a energie...

persica
Odpoveď bola odstránená
tutu_1
15. nov 2016

@marina1111 dlhy príspevok som tu mala, ale radšej som to zmazala. Len dodám ze sťažovať sa na vsetky neduhy sveta a lamentovať nad tým ako sa to neda nikomu ešte k ničomu nepomohlo. Okrem iného ja tv nepozerám vôbec 😝

vilma7
15. nov 2016

A to vám devenky len napíšem, ako sa na Sk majú matky krásne...vo Švajci materská 16 týždňov a potom si môžete zobrať akurát tak neplatené voľno ak vám ho zamestnávateľ odklepne a mesačne 200 chf prídavky na dieťa ktoré sa ešte zdanie (čo je vo Švajci almužna-len na porovnanie bežný nájom 1500 chf) a školka od 4-5 rokov dieťaťa...dovtedy si ho môžete dať sem tam do detskej skupiny čo vás môže na deň stáť aj do 80 chf....takže zlatý slovenský systém a jeho výhody 🙂

esther03
15. nov 2016

@zuzka2323 kedze neviem preco sa chces rozviest (teda okrem toho, ze mas doma brata a nie muza) poraditm ti len vseobecne:
1. spis si naklady a prijmy (rodicak, mzda, jasle, podnajom...nerataj vyzivne, to je neista polozka, ak pride fajn ak nie, aby si vedela pezit aj bez neho)
2. zvaz ci je situacia urgentna alebo este chvilu vies vo vztahu vydrzat a nieco si usetrit
3. najdi si pracu bez nej to nepojde (hoc aj hned teraz, kym ste este spolu, aby si videla ako to funguje s platom, vyberanim dietata z jasiel a podobne.)
4. zisti si kde su volne jasle, kolko stoja a kedy je mozny nastup
5. setri setri setri budes to velmi potrebovat
6. ako pracujuca alebo zena na RD nemas narok na ziadne davky v hmotnej nudzi

alaguema
15. nov 2016

@zuzka2323 manžel je ako brat? To znamená, že nie je sex? Okrem rozvodu ste skúšali nájsť aj iné riešenie na tento problém?

googlinqa
15. nov 2016

@zuzka2323 chapem ved aj mam pri sebe po 7 rokoch brata

ingrid7
15. nov 2016

@marina1111 neviem koľko máte rokov, ale konečne niekto so zdravým rozumom. Máte pravdu, to nie je o cicani štátu, ale o ochrane vlastných občanov, ktorí tomuto štátu za to daňami kráľovsky platia.

ingrid7
15. nov 2016

@vilma7 Tak čo vám bráni žiť na Slovenskú a užívať si jeho "sociálne výhody". Veď načo sa hrabať do tak príšerne drahej krajiny ako je Švajčiarsko, keď na Slovenskú sa máme tak dobre.😂

jana_eyre
15. nov 2016

@zuzka2323 tak ak ho vnimas ako brata, tak snáď nebude mat ani po rozvode problém ti pomahat so spolocnym dietatom, ci? Pretože ak ho berieš ako brata vychádza mi z toho že to nie je nejaký zakerak, len proste vám prestal fungovať vzťah.. Dieta ale bude naďalej jeho, takže to nie je to iste ako osamela matka.. Ale zaujimalo by ma, ci ste sa aj snazili o nejakú napravu v manželskej poradni? To len som zvedava.. Ale ak mam odpovedat na otázku, moja sestra takto zlozitu situáciu zvladla bravúrne 2x v živote.. Sama si zabezpecila bývanie, pracuje, vystudovala a vychovala dve dcéry..

janickacrazy
15. nov 2016

@vilma7 Píšeš úplne od veci a porovnávaš neporovnateľné. Almužna 200eur rodičák plus prídavok na dieťa 20 eur tiež nie je nič moc, pokiaľ manžel nezarobí nejak nadpriemerne, tak mnohé aj tu musia ísť do práce alebo aspon hladať kdesi čosi na privyrobenie. Vo Švajci určite ženy nezarábajú 400-500eur, takže aj ked chodia do práce, tak hádam nejaké opatrovanie dieťaťu zato zaplatia, nie?

lubkavargova1
15. nov 2016

Takze kde je problem??? Chlap ci peniaz???

womankc
15. nov 2016

@zuzka2323 no je ťažké žiť bez dobrého muža, ale je nesmierne ľahké žiť bez debila, tyrania , šialenca / to myslím všeobecne /
Nikdy nie je jednoduché ťahať domácnosť z jedného príjmu, to ale neznamená , že to nie je možné a teda ženy , ktoré to urobili skôr potvrdia, že radšej skromne , vyťažene , ale zato spokojne a kľudne....

katkamato
15. nov 2016

Vôbec to nieje ťažké dá sa tak žiť a každá žena to zvládne ide iba o silu zvyku radšej byť sama a mať svoje baby ako este niakeho chlapa nespokojneho ber to tak ze chlapov je dosť a všetko sa dá zvládnuť držím palce

monikaparson
15. nov 2016

@marina1111 máš recht dievča, úplne mi z duše hovoríš.

Ja som šťastná za to, že môžem byť s malou 3 roky doma. Neviem si ani predstaviť, že by mi to malo byť odopreté, ale aj to sa stáva. Dá sa žiť aj bez muža, ale je to sakra ťažké a detto, ak je tam dieťa. Treba si uvedomiť, že budeš musieť platiť niekde nájom, strava, škôlka (ak sa to platí, asi hej) a ak náhodou ochorie, s čím treba na začiatku rátať, tak ja neviem. Kamarátka odišla od muža s dvomi deťmi. Zariadila sa mega rýchlo, ale decká ochoreli a jej prišla tak nízka výplata, že by ledva, ledva zaplatila nájom. Musela sa k nemu vrátiť a to už je čo toto, keď konečne je tam tá odvaha a musí sa vrátiť, pre prachy? Booože. . Vždy sa treba spoľahnúť buď na chlapa, ale na niekoho z rodiny, okolia, kto pomôže, lebo veru štát nepomôže, aj keby mohol za tie nehorázne dane, čo si tu účtuje.

vilma7
15. nov 2016

@janickacrazy jasne ze zaplatia, ale kto v dnesnej dobe porodi dieta, aby mu ho vychovavali cudzie zeny, turkyne, albanky, alebo nejaka Slovenka Au-pair za 700 chf mesacne, ktoru este musis aj zivit? alebo nedajboze sa opatrovatelky striedaju u teba ako v potravinach?

lena888
15. nov 2016

@monikaparson niekedy to byva tazke prezit, niekedy uplne zufale, zazila som... Nejako som to prezila a ani ma nenapadlo sa vratit pre peniaze. Ale chapem, ze to niekto urobi, lebo je na tom este horsie a inak sa neda, musi. Ked mi ochoreju deti mam problemy dodnes.
Na rodinu sa vzdy spoliehat neda, moja mama po mojom odchode poradila byvalemu partnerovi, aby mi nedaval peniaze, ze rychlo docupitam spat.

mysga
15. nov 2016

@vilma7 to nevysvetlíš. Priemerné slovenky nevidia to, že 8 mesiacov materskej, potom rodičák+prídavky+pôrodné = (ak bola materska 400 eur) tam 11 000 eur od štátu za 3 roky. 🙂 slovenky vidia len to, že inde ľudia zarábajú 2000 eur, tu 400. Ale že inde stojí bývanie v garzonke 1000 eur a tu 200, to sa už neráta. 🙂 (nevravim o bratialavskom kraji, ak tam ludia zarabaju 400 eur a 400 stoji prenajom, tak to už je smola)

slobodné mamy alebo rozvedené mamy to majú ťažké všade. Bohužial, štát nemôže za ich situáciu, ani tu, ani v rakusku, ani v amerike. Maminky sa musia raz tak obracať, aby pokojne žili. Ale radšej dvakrát obrátim každé euro ako žiť napr.s tyranom. 🙂

Pokial su tam ine veci, napr.len nejaka nuda a stereotyp, to už nech si každá zváži sama. 🙂

libawet
15. nov 2016

...keď čítam podobné príspevky ako som sama s dieťaťom, budem sama s deťmi....tak sa mi nožík vo vačku otvára. Do kelu, a čo si tá žena sama to decko urobila?! Prečo sa vždy má starať len žena? Lebo je žena? To je aký dôvod? Prečo aj chlap sa nestará, je to aj jeho decko, nielen tej ženy! Jednoducho, lebo som žena, môžem teda otehotnieť a sama si teda mám znášať všetky dôsledky, aj tie, keď zostanem sama. Viem, že zo zákona aj chlap musí platiť výživné, lenže - väčšinou to dopadá tak, že buď udá tak nízky príjem, že výživné je minimum alebo proste neplatí a nie je možné od neho tie peniaze dostať. Máme veľmi zlé zákony a vždy na to doplatí len žena a dieťa, ťahá tu proste za kratší koniec. V podstate zle postavené zákony nútia ženu potom sa prikloniť aj k takým praktikám, ako seba a aj dieťa potom čo najlepšie zabezpečiť, keby bolo najhoršie - chlapa obrať aj o to posledné, len to chce " fištróna " a dobrého právnika, a urobiť to tak, aby aj toho nakoniec zaplatil ten chlap....

janickacrazy
15. nov 2016

@vilma7 Nuž nikde to nie je ideálne, mám kamošku vo FR a tá má 3 deti a všetky jej vychovala tá istá opatrovateľka od 4-5mesiacov, takže neviem prečo by sa mali stále striedať. Ved možeš zostať doma na tej neplatenej dovolenke, ak ti muž zarobí dosť. Alebo si zavolaj mamu, ak je na dochodku, možností je vždy viac. Ani tu to nie je med lízať, to sa neboj.

vilma7
15. nov 2016

@mysga mas veliku pravdu a hlavne si myslia, ze vonku vsetko cloveku pada doslovne do narucia 😀 😀, tiez som za nazor, radsej stastna s dietatom sama, ako nestastna s parnerom- ono to dieta vsetko vnima a vidi, a ako vzor do buducna nic moc..ja sama som mala otca Alkoholika a prosila mamu, nech sa rozvedie, ale zial moje prosby nemali ziaden vyznam

blankaj
Autor odpoveď zmazal
marina1111
15. nov 2016

@blankaj zufale manzelky v hlavne ulohe...

blankaj
Autor odpoveď zmazal
guinevre
15. nov 2016

@zuzka2323 Takuto otazku som si kladla pred tym ako som zacala studovat, pred tym ako som sa vydala, a pred tym ako otehotniem. A toto by mala robit kazda zena.
Vies na co som dosla? Ze ked si vybudujem aku taku istotu sama, tak ma nebude trapit to ci budem pri sebe mat manzela ci nie. Dieta maju zivit dvaja, a seba uzivim ci uz mam pri sebe niekoho ci nie. Samozrejme, ked clovek nezije v pare, tak sa musi trosku uskromnit nakolko su naklady na jedneho cloveka vyssie, tak sa urcite nebudem trepat to domu ako rozvedena len preto, ze sme pred tym s manzelom zili v dome.

marina1111
15. nov 2016

@blankaj ja vobec nemam nervy.

ivec16
15. nov 2016

@zuzka2323 podla toho bez akeho muza, pretoze poznam nejeden par kde by zene bez toho muza bolo lahsie, pretoze chlapi sa na nich prizivuju, ba dokonca robia este aj dlhy...

janickacrazy
15. nov 2016

@marina1111 ty si mimozemšťan? 😉

guinevre
15. nov 2016

@ivec16 Ja poznam zase opacne, kde sa nie len zena, ale cela jej rodina s exekuciami na krku chceli prizivovat na chlapovi. Takze, neviem, mame sa tu teraz hadat kto je vacsi prizivnik, zena ci muz? Ved to nezalezi od pohlavia.