icon

Je to alkoholizmus alebo preháňam?

lalota
11. máj 2019

Dievčatá, potrebujem sa spýtať na Váš názor. Partner dennodenne pije pivo. Vždy sa po práci vracia domov nie opitý, ale s tým, že má vypite. Nie je agresívny. Je skôr tichší a keď prehovorí tak ma blbé poznámky, jednoducho divne myšlienkové pochody. A to ma vytáča, lebo keď bola svetlá chvíľka a bol triezvy, podotýkam úplne, bez jediného piva, tak je normálny, proste chlap,
ktorého som poznala predtým. Posledné ego polroka, chodí domov sústavne, keď ma vypite. Prehľadala sme mu blocky, žiaľ musela som, neodsudzujte ma za to, no našla som v nich, že si kúpil 3 x 200 ml vodky, tie ploskacky za obdobie asi 7-10 dní. K tomu lovecká, čo vypije doma, tak 1,5 litra piva, k tomu pivečko alebo pivecká po práci. No a došlo už k výmene názorov, dávnejšie som mu po dobrom vravela, že pije viac, než by mal, potom som už uvažovala nad odchodom od neho aj s deťmi. Aj som mu to povedala. Pár dní sa snažil a znova to isté. Vraj on alkoholik nie je. No zrejme nepozná termín hladinkoveho alkoholika.. praci

lalota
autor
11. máj 2019

@mirit on síce, keď príde po práci, tak sa snaží ako tak zapojiť, ale to live je večné....

lalota
autor
11. máj 2019

@lalota pivo

lalota
autor
11. máj 2019

@mirit mama ti veľakrát plávala, že ? :(

lalota
autor
11. máj 2019

@lalota plakavala

eliska13
11. máj 2019

@lalota prepáč napíšem to hlúpo, ale to sa naozaj po tom všetkom ešte pýtaš či je alkoholik?ešte k tomu, keď si doktorka?myslím, že pije oveľa dlhšie ako 2 roky.odpite víno, po robote krčma, z ihriska uteká na jedno, s kým pije, keď píšeš, že nie s kamarátmi sedí tam sám a príde podvečer?
Je alkoholik a možno už nie ani hladinkovy, keď píšeš, že blaboce....je to jedno....hladinkovi sú takí čo si väčšinou dajú 4,5 pív a ani nie je vidno, že pili.tvoj muž pije veľa a často má veľký problém.a tá epilepsia vznikla asi z toho.nas kamarát ma epi a nemôže fajčiť, piť, jesť čokoládu, chodiť na diskotéky kvôli svetelným efektom.Este nech machruje, že Ťa nebije to je naozaj výhovorka uzasna.Hned zajtra by som mu povedala, že buď ideme spolu na Hranicnu, alebo končím snáď sa Ti dcérky nebudú pozerať na poháňa drž sa!

mirit
11. máj 2019

@lalota ked sme boli mensi ani nie, ale aspon nie pred nami. Neviem ako to zvladla, ja by som to netrpela tak dlho.

lalota
autor
11. máj 2019

@eliska13 žiaľ, pije sam

lalota
autor
11. máj 2019

@eliska13 určite to má z alkoholu. To si nechce priznať a napriek tomu pokračuje ďalej. Lekár nelekar, človek vie, no stále dúfa. On tvrdí, žene v práci dlho, no podľa mňa je dlho niekde úplne inde. Posledné 2 mesiace je to už vyostrene. Nastupujú ultimáta, bude, že ak neprestane, odchádzam. Zrejme nastáva obdobie, že bude musieť odísť na niekoľko dní, minim.2 týždne, aby si určil priority.

lalota
autor
11. máj 2019

@eliska13 nie po kazdykrat blaboce, ale tak aspoň 2 x do týždňa blaboce. Najlepšie na Tom je, že ja som ta p*ca.... a to sa snažím zachrániť rodinu, ale sama to nedokážem, to musí hlavne on.

lalota
autor
11. máj 2019

@eliska13 a dnes bol opäť podgurážený... Dnes som šla s deťmi na jednu akciu, on doma spevnoval skriňu a opravil kreslo... Ale to prekvapenie, ako kontrolovane sa snazil hovoriť.... Ani celý deň nič nejedol, hlavne že pil

lenkaam_1
11. máj 2019

Moj muz robil to iste...pivo ... denne...niekolko do prace chodil ako nic...ked mal volno tak pivo + tvrde...
Tolerovala som to z mojho podlahu dlho -rok a pol potom som povefala ze stacilo dala mu na vyber bud pojdes k doktorovi a prestanes alebo idem aj s malym...
Uz rok a pol je cisty 💪👍
Chcrm ti len povedat naber odvahu ak nie kvoli sebe tak kvoli detom to je to najhorsie s cim mozu vyrastat...
Je to alkoholik a ma problem s alkoholom ziadne kecy ved je to "len"pivo ved pracujem ved to nic nie je je zavislak.
Drzim ti palce

lalota
autor
11. máj 2019

@eliska13 tieto posledné 2 mesiace sme ani sex nemali, on by chcel, ale po pravde, ja ho nechcem, kvôli tomu čo sa deje pochopiteľne. A to mi dnes vyhodil pred oci

eliska13
11. máj 2019

@lalota malo tam byť pozerať na pijana!...sedí nad pivom, pokým ty si doma s detmi a tie naňho čakajú.Ma náročnú prácu či stalo sa niečo zle väčšinou vtedy sa to spusti, ale je to už jedno ani to nie je ospravedlnenie.Ale neviem prečo mám taký pocit, že si si to potrebovala už len uistiť veď snáď to dobre vieš, že je to za čiarou ....a podľa toho, čo píšeš už ho ani neľúbiš, je mi lepšie bez neho, som z neho nervózna....čo z takého chlapa čo príde pripity.Zajtra rozhovor a....ďalej je to na ňom, ale ľahké to nebude ani prenho ani pre teba celý život sliedit či sa nenapije.Nebud naivná empatická ja som bola .. išlo o niečo iné a zle to dopadlo jediné šťastie, že som deti s ním nemala

lujza123
11. máj 2019

@lalota je alkoholik ako vyšitý. Ani sa ti nedivím že nechceš sex, keď človek pije pivo tak mu riadne smrdí z úst, bozkávať sa z pivnym súdom je všetko len nie vzrušujúce.
Byť tebou by som to riešila radikálne. Keď nieje alkoholik nech ti to dokáže že mesiac nebude piť. Véd mesiac je krátka doba. Možno sa uvedomí že ma problém keď zlyhá už po pár dnoch

lalota
autor
11. máj 2019

@eliska13 ja som si už prešla vzťahom s chlapom agresorom, takže empatia u mňa už nieje, skôr triezvejsi pohľad na veci. S dcérou som zostala sama. Na mužov som zanevrela a potom sa dala dokopy s aktuálnym a poviem ti jedno, že ak sa toto už nepodarí, a mužmi som nadobro ako skončila a to netvrdím v hneve, ale ako holy fakt. Chcem vyčerpať tu poslednú možnosť a ak ťa nepomôže, môžem aspoň deťom s čistým svedomím neskôr povedať,že to naozaj nijak nešlo. Alebo práve naopak, že sa nám to podarilo. Má ťažkú prácu - mentálnu, pred 2 rokmi ho zosadili z vedúcej funkcie a vtedy sa to rozbehlo, brala som to ešte ako reakciu na ti, no 2 roky je už veľa. Ak je triezvy je všetko v pohode, aj ja a pekne fungujeme,ale ak je tam alkohol, to už vo mne nervy hrajú... Žiaľ, je to tak, nenávidím túto časť jeho osoby. A áno, potrebovala som si to potvrdiť a troška si uvedomiť, že nie som jediná,čo máte to problém a možno aj nabrať odvahu na to, čo je nevyhnutné

lalota
autor
11. máj 2019

@lujza123 on aj využíva to, že nemám čuch, prišla som on pri chronickom zápale prinosovych dutín, takže ja sa môžem opierať len o to, čo vidím, čo je škoda.

lalota
autor
11. máj 2019

@lujza123 u mňa je potrebný len tester alkoholu, či si nedal ani len to jedno pivo, lebo t by som na ňom žiaľ nevidela

lalota
autor
11. máj 2019

@eliska13 už aj o zmene práce som ho žiadala, aby šiel inam, lebo tá práca ho znicila

eliska13
11. máj 2019

@lalota tiež si si užila svoje.Asi ta práca ho vnútorne zobrala, keď začal tak popijat nezosadili ho kvôli tomu alkoholu len ty o tom nevieš?dobrú noc čaká Ťa zajtra ťažký den.Chlapi divnym spôsobom riešia problemy

lalota
autor
11. máj 2019

@eliska13 riešil problém spôsobom, ktorý vyrobil večný problém alkoholizmus...bola to zrejme otázka času. Ani narodenie dieťaťa ho nezmenilo... Každý deň sa budím do tej istej nočnej mory, do začarovaného kruhu. Každý večer zaspávam s nádejou, že to bude lepšie. Veľa som sa v živote už naplakala, aj kvôli tomuto. No vo vnútri som už rezignovala, lebo toto nie je v mojich rukách, ale v jeho. Nemôžem zaň prevziať zodpovednosť. To musí on sám za seba. Ja už len suchoparne prijmem, čo bude - či spolu alebo oddelene. Deti mi dávajú nesmiernu radosť a chuť každý deň začať na novo. Modlím sa, aby oni nikdy nežili to, čo mám za sebou ja. Oni sú mojím slnkom. Mojím zmyslom. Mojím motorom. Bez nich by som si už naozaj hodila slučku, lebo mám dojem, že ja nemám právo na radosť - skrze mužov. Teraz sú tu ony, ale čo potom, keď vyrastú ? Kto ma bude rozosmievat? Pre koho budem ráno vstávať ? Áno, som z toho smutná. No slzy mi nepomôžu. Staršia dcéra je tá, ktorá ma uteší, objíme a v rámci svojich možností sa so mnou porozpráva. Kamarátke sa hanbím povedať, čo sa deje, rodine taktiež. Jedine takto na fóre podľa možností anonymné.

mirro
11. máj 2019

@lalota žena hlavu hore! Vyriešiš všetko, vieš,čo máš urobiť. Pošli ho kade ľahšie, kvôli sebe a kvôli deťom. Spokojná mama= spokojné deti. Sám musí pocítiť,že už z tvojej strany stačilo. A bude len na ňom,čo urobí. Buď sa dá do pozície chúďatka (aj žena ma vykopla) a bude piť viac a viac,alebo sa zľakne,a spolu zvládnete. Na tvoju úplne prvú otázku -áno,je alkoholik. To však sama už dávno vieš.

eliska13
11. máj 2019

@lalota deti sú na celý život😀 aj, keď vyrastú.... teraz si smutná, znechutená možno by bolo fajn nájsť spriaznenú dušu v psychológovi nájsť niekoho komu to povieš a vieš, že Ťa neodsúdi takto to máš ako balvan, tajomstvo, hanbu...

83lenka83
12. máj 2019

@lalota ja som zila 4 roky s cudnym alkoholikom, najprv som to nebrala vazne jed si cez vikend dal poharik ale potom to uz bolo coraz castejsie, ked to uz bolo neunosne tak som mu dala ultimatum bud ja alebo alkohol, nepil rok a pol a ked mu zacala opat verit a prestala ho kontrolovat tak znovu zacal potajme popijat az sa to rozbehlo cele odznova, nemali sme spolu deti ale mna to tak strasne unavovalo sledovat ho a kontrolovat, ze som to nakoniec vzdala a rozisla som sa s nim. Teraz som s muzom, ktory vobec nepije, alkohol mu nechuti, je to unikat 😀 a ja ho milujem aj koli tomu, je to neskutocny pocit, ze mu mozem verit a nemusim ho kontrolovat ako male dieta. Moj otec je alkoholik a prezila som si pri nom svoje tak viem ocenit zivot bez alkoholu, je to vyhra v loterii.

kittykat22
12. máj 2019

@83lenka83 aj ja som žila s mamou alkoholičkou a môj partner vôbec nepije 🙂 Je to tak oslobodzujúce mať normálnu rodinu 🙂 ako si to pekne celé napísala, tak som sa v tom príspevku celkom našla ❤️❤️

cacianka
12. máj 2019

@lalota to za ta nebije nie je argument ze nie je alkac.alkaci su aj kludny.popiju pochutia si a zalahnu omameni alkoholom.
Ti druhi vyvadzaju a maju agresiu.
A medzitym rôzne odtienky spravania.sebalutost a plač.smiech a tanec.sebadestrukcia.vtipy a zabava....

cacianka
12. máj 2019

Skus ho natocit v najlepsom svungu.a pred blizkymi ktorym doverujes to netaj.môžu ti byť dobrou oporou.ci niekto z rodiny alebo kamosky.este naposledy skuste cestu s odbornikmi -lekar kde sa lieči na epi, psychiater - zameranie na závislosti , pre teba aj psychológ - si spoluzavisla a pomôže ti to vysporiadať sa s tym a nasmerovat na cestu ako to môžeš riešiť.
Naposledy podať pomocnú ruku - ale len tomu kto ju chce prijať a potom ako to zvládnuť.liečenie versys rozchod.
Mam osobne skúsenosti.otec spavy alkac.partner liečený alkac.nepije 26 rokov poznam ho 15 a aj ich komunitu co sa podporujú.nie v americkom štýle AA.slovensko/cesky.ak by si niečo chcela tak IP

anavi951
12. máj 2019

@lalota my sme chvalabohu deti nemali. Jedného dňa som si povedala dosť. Zobrala psa a odišla. Mali sme spoločný byť na hypotéku tak ešte pár stretnutí bolo kým sa veci po vybavovali ale už je to za mnou. Keď už sa človek rozhodne tak to ide ľahko. Držím palce v rozhodovaní

mamcotka
12. máj 2019

Je. Žila som s dvoma alkoholikmi..

laurita285
12. máj 2019

Toto ,, ja nie som alkoholik " hovorí snáď každý ktorý chlastá. Odíď od neho nech sa spamätá. Ak to neurobí teraz neskôr bude neskoro, rozum z hlavy mu vyprchá...

misscelaneous
12. máj 2019

AHoj. Podla mna je alkoholik. Je na nete mnoho stranok pre rodiny a blizkych alkoholikov, drogovo zavislych. pozri napriklad sem, navod ako spravit intervenciu. Zaklad je, aby si sam uvedomil, ze ma problem. A idealne, nebud na to sama. Zapoj svoju, jeho rodinu, ludi, ktorym na nom zalezi, samozrejme v uzkom dovernom kruhu. Ked mu to povie viac ludi, padne to skor na urodnu podu ako ked mu to budes dokola hovorit len ty. Je to vwlmi tazka situacia, prajem vela sil ...

https://www.zivotbezzavislosti.sk/2019/01/07/ak...