icon

Je to alkoholizmus alebo preháňam?

lalota
11. máj 2019

Dievčatá, potrebujem sa spýtať na Váš názor. Partner dennodenne pije pivo. Vždy sa po práci vracia domov nie opitý, ale s tým, že má vypite. Nie je agresívny. Je skôr tichší a keď prehovorí tak ma blbé poznámky, jednoducho divne myšlienkové pochody. A to ma vytáča, lebo keď bola svetlá chvíľka a bol triezvy, podotýkam úplne, bez jediného piva, tak je normálny, proste chlap,
ktorého som poznala predtým. Posledné ego polroka, chodí domov sústavne, keď ma vypite. Prehľadala sme mu blocky, žiaľ musela som, neodsudzujte ma za to, no našla som v nich, že si kúpil 3 x 200 ml vodky, tie ploskacky za obdobie asi 7-10 dní. K tomu lovecká, čo vypije doma, tak 1,5 litra piva, k tomu pivečko alebo pivecká po práci. No a došlo už k výmene názorov, dávnejšie som mu po dobrom vravela, že pije viac, než by mal, potom som už uvažovala nad odchodom od neho aj s deťmi. Aj som mu to povedala. Pár dní sa snažil a znova to isté. Vraj on alkoholik nie je. No zrejme nepozná termín hladinkoveho alkoholika.. praci

minuskad
12. máj 2019

ano je alkoholik. alkoholikom moze byt clovek, ktory pije napriklad len pivo ale denne tak od 3 piv denne vyssie. navyse alkohol sposobuje depresivne stavy este vacsie, cize toto nie je riesenie. su aj albulantne liecby, netreba ist na liecenie ale musi chciet

dovozadokoca
12. máj 2019

@lalota ja hlavne nechcem súdiť, pretože nikdy neviem, čo stretne v živote mňa, ale zamýšľam sa - po zlom vzťahu si si našla chlapa, ktorý žil kdesi na ubytovni? Vieš, v určitom veku a nejakých skúsenostiach to už smrdí problemom.

Moja mama si tak po rozvode našla chlapa, čo mal pred 40tkou akurát tak dlhy v poisťovniach. To tiež smrdelo prúserom a aj to bol prúser (podobného charakteru plus automaty)

Ono, ja len že netreba to brať tak, že končíš s mužmi, skôr si treba dávať pozor.

kovka78
12. máj 2019

@lalota Moja matka si spustila epi záchvaty práve alkoholom. Taktiež atrofiu mozgovej kôry. Neskôr sa pridala polyneuropatia nôh. Striedali sa obdobia nepitia (väčšinou po návrate z liečenia) - vydržala vždy max. 3 týždne - potom opäť denne na mol. K tomu rôzne úrazy...Robili sme pre ňu maximum, chodili s ňou na terapie...nepomohlo. Otec sa o ňu teraz stará, nevzdal to...už je to hádam aj 25 rokov čo takto žijú. Čisté peklo.

0silvia0
12. máj 2019

@lalota co sú to tie jeho cudne myšlienkové pochody?

lucinkab
12. máj 2019

Ahoj je alkoholik,a ak ti nebodaj povedal ze pije kvoli tebe tak duplom,lebo len alkoholik hlada chybu inde nie v sebe!!!! Ty si nenormalna lebo on si da dake pivko atd... To ze je na mol na obed v nedelu je predsa ok 🤦🤦🤦al. Toto povivas a mas kam ist odid,toto kym si nepriznaze ma problem neskonci a radaej nech deti nemusia vyrasyat s alkoholikom

lucinkab
12. máj 2019

@lalota ak chodi do roboty autom, daj tip policajtom,odstavia nafuka,zoberu papiere ak sa ani po tom neuvedomi, nema to s nim zmysel,viem o com pisem,ak chcea pis IP

cacianka
12. máj 2019

@lucinkab vodicak ma zobraty kvoli epilepsii....

deti95060810
12. máj 2019

ty nemáš manžela ako oporu, ale ako guľu ktorú ťaháš za nohou....
ak s ním nemáš spoločné deti tak nechápem prečo to vlastne trpíš....

mamcotka
12. máj 2019

@kovka78 to je hrozne.. Vaša mama sa nehanbí? Niektoré alkoholičky sa hanbia a niektorim už je to jedno.. ak sa ešte hanbí tak je jej pomoci.. ale ja mať takú mamu asi ju vyfackam.. máte obdiv že ste s ňou takí trpezliví

kovka78
12. máj 2019

@mamcotka Už dávno je v štádiu, že nič necíti...ide len za jedným cieľom - dostať do seba čokoľvek, čo ju otupí, alebo omámi...aj za cenu vlastného života. Často hovorí : aj keby ste ma zabili, pôjdem po svojej droge (alkohol, lieky, cigarety). Už sme vyskúšali naozaj všetko, aj pár faciek...ani vnúčatá s ňou nepohli...jednoducho na svete neexistuje nič, čo by jej radikálne zmenilo tieto postoje.

mamcotka
12. máj 2019

@kovka78 tak to mi je ľúto . Asi zrejme skončí vieš ako...

lucinkab
12. máj 2019

@mamcotka asi tak skonci ,ale ludom okolo sa ulavi,ako zit s tym pocitom ze chlast je najviac pre nu

kovka78
12. máj 2019

@mamcotka No ja sa čudujem, že ešte stále žije, po tom všetkom čo do seba dala...a to má ledva 40 kg...a pritom to bola taká láskavá maminka, keď som bola decko...

sidicek
12. máj 2019

@lalota uz nech to dopadne akokoľvek, tebe by som odporučila psychologa,opakovany zlý vyber partnera a pritom si zjavne sikovna a inteligentna baba, niekde je chyba, bud mas nizke naroky alebo prehliadas varovne signaly.Mas na to, aby si zila lepší život ako byt obet blbcov, si mlada , krasne deti, praca ista, život pred sebou.

lubiss
12. máj 2019

alkoholik jak rampa :D nieje mu trapne kupovat si ploskacky a tvrdit ze nie je alkoholik?? hah :D

montemotherone
12. máj 2019

@lalota pravidelné pitie je alkoholizmus. Aj keby pil každý víkend. Takto funguje veeeeľa mužov aj žien 😉 Ich život určujú piatkové večerné pitky 😏 Áno, aj TO to je alkoholizmus.

mamcotka
12. máj 2019

@kovka78 veľmi smutný príbeh.. je mi ľúto aj jej aj vás okolo nej. Ona proste iné nevidí. Pre ňu je to úľava od niečoho čo nevieme.. dlho si myslím ze ale nevydrží. Rakovina ju neminie ☹️

hurbynka
13. máj 2019

Ahojte, chcela by som sa podelit o svoje skusenosti a mozno pocut nazor inych ludi na moju situaciu. Cca pred rokom som spoznala mojho terajsieho priatela...zaciatky boli tazke..pretoze som prisla ze nie vzdy je ku mne az tak uprimny. Prekonali sme to a v decembri sme spolu zacali byvat...lenze ako som si tak uvedomovala ze mal problemi s alkoholom..nie ze by pil kazdy den ale ked sa opije stoji to za to. Hadky, uz sme sa aj pobili..vzdy ma potrebu kontaktovat ine zeny a v neposlednej rade ma uraza. Ked sme sa spoznali nemal poriadny prijem a tak som vacsinu tahala ja...nikdy do dnesneho dna mi nevratil nic. Najhorsie je ze tie peniaze dlzim ja nasim. Ude o stale sluby ze peniazu budu a nie su. Tak raz za nesiac..niekedy za dva tyzdne sa opije a a tak tomu bolo aj dnes...vykrical mi ze som zanedbana a ze myslim len na peniaze a ze som zena co sa len kurvy. Pritom to nie je pravda. Dnes mi prvy krat povedal ze ma uz nelubi a ze mam vypadnut z domu. Tak som sa zbalila a odisla. Asi sama viem ze to nema zmysel..ale rada by som mozno pocula Vas nazor na to vsetko a ako sa mam k tomu vsetkemu postavit..pravda je ze ho neviem prestat lubit zo dna na den.

sono2
13. máj 2019

@lalota Je je určite. Otázka je, prečo to robí. Prečo potrebuje mať hladinu stále v krvi. Čo ho niečo trápi?

akzi
13. máj 2019

Ano je to alkoholizmus, hoci to nepriznava a pravdepodobne ma million dovodov preco si vypije

adelkaa159
Autor odpoveď zmazal
akzi
13. máj 2019

@hurbynka Klobuk dole, ze ste bola schopna tolko znasat. Musite byt silna zena a tak odchod od takehoto partnera zvladnete. Radsej sama ako v takom vztahu. Drzim palce.

cacianka
14. máj 2019

@hurbynka trochu si sa votrela do témy.
chápem ťa že ľúbiť sa nedá na gombík nechceš ľúbiť - vypneš. len si uvedom že tento geroj nie je prototyp dobrého chlapa, muža. úbohá karikatúra.
klamár, ožran, gigolo, chrapúň, agresor.
takýto prototyp chceš, toto ti imponuje ?

laska201
14. máj 2019

Ano zacina to piveckom potom tvrdsie po pol decaciku a po case aj cela flasa tvrdeho.ja stale tvrdim alkohol metla ludstva.a alkoholik vzdy tvrdi ze nie je alkoholikom.ja by som dala celoplosny zakaz na celom slovensku predavat alkohol.nuz ale prave toto sa predava rychlejsie ako teple rozky.normalne az nechapem.

ivca88
14. máj 2019

Ak nie je alkoholik. Tak nech je mesiac bez alkoholu. Ak to nedokaze, je závislí.
Je to lahke.

0silvia0
14. máj 2019

@hurbynka určite sa nevráť, hádam si nechceš pokaziť s takýmto chlapom pol života!

laska201
14. máj 2019

@hurbynka skoda ze si to neurobila predtym ako on teba vyhodil.ale ak mas trosicku hrdosti hoc malinku kvapocku tak sa k nemu nevratis aj keby ti doniesol modre z neba a hory doly nasluboval.ale ak sa vratis si presne taka ista ako zeny co su tyrane.proste si potrebujes komplikovat zivot debilom az kym neotehotnies a uz od neho vobec neodides.a 2 zivoty znicene tvojim zlym rozhodnutim.ach v tomto obdobi mas lietat stastim uzivat kazdu chvilku s milovanym clovekom.

suzie85
14. máj 2019

@lalota moja rada je - rob s tym nieco hned. Teraz. Nie za pol roka, rok... Lepsie to samo od seba nebude, cim dlhsie to budd trvat tym horsie pre vsetkych.

bodka70
14. máj 2019

@lalota , mala som podobného partnera, už s ním 2 roky nežijem - išlo som do prenájmu s 3
našimi deťmi , on ostal v našom spoločnom byte. Popíjal podobným spôsobom ako ten tvoj, hľadal si zámienky, robil často "nákupy", pýtal si často peniaze na nákup potravín, drobné sa záhadne "strácali" z roboty išiel najprv do krčmy až potom domov. Tak isto ako tvoj nebol agresívny alkoholik, ale postupne rokmi sa stával vo vyjadrovaní agresívnym, nadával mi, vysmieval sa mi - napr. keď som mu opitému čosi dohovárala, špúlil ústa a opakoval s prehnaným výrazom moje slová, smial sa mi do tváre. Väčšinu času preležal na gauči. Jeho bežný režim - tak cca 4 x z 5 pracovných dní - robota, krčma, príchod domov, ležanie na gauči, telka, zase krčma (doplniť hladinu), potom cca okolo 10-11 večer prišiel domov, ožratý buchotal po kuchyni, otváral chladničku, trieskal riadmi (deti nemohli spať). Potom konečne zaľahol do obývačky, ráno sa potichu vyparil do práce a tak dookola. Cez víkend išiel ráno akože na nákup či večer venčiť psa , ale ja už som sa postupne naučila nespoliehať na neho a na nákup k vareniu som chodila sama, potom celý deň vylihoval či spal v spálni alebo v obývačke, dal si obed, zase krčma atď. Keď aj občas zobral syna najmladšieho vonku, na ihrisko na pár hodín, či dačo spravil (umyl riady atď. ) tak to bolo čoraz menej a pribúdali "príhody" súvisiace s jeho alkoholizmom. Napr. zabudol psa pred potravinami a pes tam chudák strávil niekoľko hodín. Prišiel domov s kočíkom so synom a chrbát mal celý od lístia (ako kočíkoval, tak zašiel popri tom do krčmy a spadol vedľa kočíka do trávy) , pár krát šoféroval s alkoholom, mal aj nejaké úrazy, záchranka, pobyt na úrazovke (napr. spadol z eskalátora v obchoďáku) a podobne.

To že som od neho odišla bral ako niečo, že "ja som si zmyslela" , že v podstate až tak nič vážne sa nedeje, on nás nebije a netýra.
p.s: intímny život posledné roky bol takmer na nule, jednak ťažko bolo nájsť večer, kde by bol úplne triezvy, jednak alkohol vplýva negatívne aj na potenciu. Vzťah ku mne ako partnerke bol tiež už na nule, k deťom - najmä k starším tiež.

julkastastko
14. máj 2019
Používateľ julkastastko je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julkastastko.

Sprav mu nieco vdaka comu pochopi ze spravil chybu. Nech pochopi ze ma problem chod na tyzden prec s detmi alebo na dovolenku bez neho. Hned si premysli ci stojis zato a mal by sa zmenit aspon ja som to tak skusala sice troska menej alkoholu pil bolo to zvacsa pivo ale pomohlo 🙂 drzim palce 🙂