icon

Je to až taká strašná tragédia?

simona1910
31. jan 2017

Ahojte, som tu nova a potrebujem sa surne niekde vyplakat lebo uz neviem ako dalej. Som vydata 3 roky, s manzelom zijeme u mojich rodicov v dvojgeneracnom dome, manzel pochadza z ineho mesta vzidaleneho cca 200 km, pristahoval sa sem koli mne, povodne sme mali v plane ze si v dome jedno poschodie prerobime a budeme tu zit s nasimi, lenze casom sme zistili, ze potrebujeme byt sami, dom v ktorom zijeme patri mojej mame a ona je tu pán, ktory tu rozhoduje o vsetkom, my tu nemame narok na nic, a neustale nam to dava najavo, vsetko sa tu musi robit ako ona povie, dokonca nam nechcela dovolit ani prerobit si poschodie podla nasich predstav len podla jej, tak sme sa rozhodli ze s nasimi teda byvat neostaneme, svokra tam ponukla v meste kde manzel vyrastal krasny 4.izbovy byt, ktory mala povodne dostat svagrina ale ta sa ho vzdala. tak sme sa teda po dlhsom zvazeni rozhodli ze pojdeme byvat tam, nasim sme to oznamili cca pol roka dopredu lenze teraz ked sa blizi datum nasho stahovania mama to zacina velmi tazko znasat, neustale mi vycita ze ten dom drzala cele roky koli mne aby som tam s nimi byvala a ja sa teraz sebecky rozhodnem odstahovat sa, zacina mi uz aj hrat na city s tym ze aj otec moj odchod tazko znasa ze si kazdy den dava tabletky na ukludnenie a pod. Mama mi zacina vytykat ze som sebecka, ze ako sa chcem o nich raz postarat ked sa stahujem tolke km preč, a ze koli mne budu teraz musiet predat dom na ktory su zvyknuty, lebo ho sami dvaja nebudu vladat platit ked raz pojdu do dochodku (teraz maju obaja 51 r. a pracuju), sestra sa stahuje do domu co zdedil jej manzel po starych rodicoch cca 20 km od nasho sucasneho bydliska, ale to problem nie je- ze ona sa ma odstahovat. Som akurat v tretom mesiaci tehotenstva a som na rizikovom lebo uz som o jedno dieta davnejsie prisla, a nezvladam toto deptanie s ich strany, vraj som nevdacna, a mam si ist pekne za manzelom a svokrou ked si myslim ze mi tam bude lepsie. Je to naozaj tak nieco strasne ked sa chcem odstahovat od rodicov to trochu viac vzdialenejsieho mesta?

dodyl
31. jan 2017

@0silvia0 Len sa neposer

madana
31. jan 2017

@simona1910 tak to Ti verim,hlavne ak Tvoja sestra drzi s mamou,hoci vie kde je pravda a ako sa veci maju

simona1910
autor
31. jan 2017

@madana sestra ma odjakziva s mamou komplikovany vztah nakolko su rovnake povahy, ale v mojom stahovani je sestra na mojej strane, a velakrat to vysvetlovala aj mame a zastavala sa ma pred nou

madana
31. jan 2017

@simona1910 tak potom chvalabohu,ze drzi v tomto s Tebou....🙂

nina4
31. jan 2017

@simona1910 ja osobne by som šla preč určite ti to nebude prijemné a totok mamine vydieranie ešte chvíľu potrvá tomu ver.Ale ja som sa z mm tiež odsťahovala preč sice sme nebývali u naších ale kusok od nich a ako sme sli do inej o kus dalej dediny mama sa mesiac nerozpravala .Bolelo to ale prežila som .Ja mam svoju rodinu tu a tou je manžel a deti .

A zato ze sa presťahujete mamu neprestaneš mať rada a ona si este len potom uvefomi ze to s tym komandovaním a citovím vydieraním prepískla a nsvštevovať ju predsa budete .

0silvia0
31. jan 2017

@dodyl waw, super reakcia, hodna inteligentnej diskusie🤒

simona1910
autor
31. jan 2017

@0silvia0 tiez som sa to chystala napisat 🙂

cacianka
31. jan 2017

@0silvia0
@simona1910 ved si ho tam môže mama nasťahovať, bude mať koho komandovať a buzerovať a on bude prešťastný, lebo bude mať strechu nad hlavou, čo tam po psychiatrii, ked má teplo ...

0silvia0
31. jan 2017

@cacianka no veď to, dobrovoľná psychiatria za strechu nad hlavou... hm...

gabrielkaa
31. jan 2017

Tvoja mama by mala pochopiť, že si dospelá a máš právo na svoj život, tak ako si ho zariadiš. Tým ako ťa vydiera je sebecká práve ona. Viem, že ťa to trápi, aj ja som dosť citlivá na názor mojich rodičov, ale ak sa bude dať tak sa s ňou o tom porozprávaj...Aj by som sa jej opýtala napríklad, že prečo vám nedovolila prerobiť vrchné poschodie podľa vašich predstáv, keď teraz tak "hysterčí" že nemôžete odísť...

alex49
31. jan 2017

vysvetli mame, že ťa vychovala pre svet a nie pre seba, to by mali pochopiť všetci rodičia

borkavan
31. jan 2017

@simona1910 lebo tvoja mama asi na rizikovom nebola a nevie si predstaviť čo prežívaš a stále myslí len na seba. Ono sa to skludní, ked sa ti narodí malé. A ked ani nie vtedy, tak čo už. Máš svoj život, svoju rodinu. Ju môžeš už len rešpektovať ale nečakať od nej nič a ani to, že ustupi voči tebe. vždy budeš tá vinná.

wena
31. jan 2017

To, že sa od rodičov chceš odsťahovať nie je ani strašné, ani sebecké, je to normálna vec, ktorú väčšina dospelých ľudí v živote urobí.
Na druhej strane očividne tvoji rodičia znášajú váš odchod ťažšie, čo je do istej miery tiež normálna vec. V žiadnom prípade sa ale nedaj citovo vydierať ani manipulovať, nie si zodpovedaná za to, že oni majú veľký dom a že ho nebudú vládať platiť, že otec berie lieky na ukľudnenie a dokonca sa o nich ani nemusíš postarať v zmysle, že ich budeš osobne opatrovať u nich doma keď to bude potrebné.
Je super, že ste s manželom vzali život do vlastných rúk, nenechaj sa znechutiť reakciami rodičov.

tykat
31. jan 2017

@simona1910 ...hm a že nad tým nerozmýšľala skôr kto sa o nich bude starať a komu ostane dom keď ti rozkazovala čo a ako máš robiť...mama bude typický manipulátor, keď nie je po jej tak začne citové vydieranie...jediná rada...utekať čím ďalej, hádam tých 200km bude stačiť aby na teba nemala dosah...u rodičov pokoj mať nebudete, lebo keď ostanete zase nastúpia rozkazy...a keď sa vzpriečite tak citové vydieranie...nemá to lepšie riešenie ako odísť a osamostatniť sa

janinah
31. jan 2017

Tvoja mama nech skáče od radosti,že má deti na Slovensku.Moja dcéra sa odsťahovala do Kolumbie do Južnej Ameriky a nič jej nevyčítam,je to jej život.Kebyže niekedy bola aspoň v Europe,tak by mi nič k šťastiu nechýbalo.A sebecká nie si ty,ale tvoji rodičia,že vás nenechajú žiť vaše životy ako chcete a tam,kde chcete.

simona1910
autor
31. jan 2017

ocovi teraz zistili cukrovku, stavim sa ze aj to bude moja vina lebo sa chcem odstahovat, oco to tazko znasa az z toho ochorel,

mumboo
31. jan 2017

@simona1910 ahoj Simona...ano je pravda, že najlepšie bude sa od vašich odsťahovať, ja si osobne myslím, že je jedno či si rozumiete, alebo nie...mladym je najlepšie samým. No nezabudni na to že aj tak je to tvoja mama, vychovala ťa a určite ťa ma rada, len je jednoducho možno zvyknutá komandovať a vedieť že jej to prejde. Až doteraz. A teraz asi chce takymto spravanim (aj keď si to možno tak neuvedomuje) zachraňovať situaciu, aby nezostali sami.Preto nehnevaj sa na mamu a otvorene sa s ňou porozpravaj.

mumboo
31. jan 2017

Môj ocino bol skoro rovnaký v tomto, tiež sme pre to nezostali bývať v rodičovskom dome(postavili sme si svoj domček). Vždy sme mali komplikovaný vzťah ale keď sme sa odstpahovali náš vzťah bol výborný. Trvalo to bohužiaľ krátko, minulý rok zomrel. Čo by som len teraz dala za to ak by radšej žil, a ani to kritizovanie by mi zrazu vôbec nevadilo

denisekkk
31. jan 2017

Toto je uplne akoby som citala o nas😢 jediny rozdiel ze nemame kam ist. Ale ty chod nevahaj. My sme prerobili ostali a nemozeme nic. Predvcerom mi zakazali!!! adoptovat si psa!!!30 rocnej starej krave s dietatom a druhym na ceste...bude to len horsie utekaj...vela stastia a sil

adell77
31. jan 2017

toto iste mi robila moja mama az kym ma moj terajsi "nepritlacil k muru" bud sa stahujeme alebo rozchod a je nam lepsie nenechaj sa vydierat viem ako sa citis zazivala som to ... kasli nato nestoji ti to zato odid nebudes sa stresovat a tehu budes lepsie znasat drzim palce

dagaz
31. jan 2017

@simona1910 niesi sebecka..prec odtial. Ja mam rada svoju rodinu..navstevujeme sa ale nikdy by som s nimi nebyvala. Dve gazdinky na jednom dvore je pohroma. Jasne ze im to uz dochadza...financie na dvojgeneracny dom urcite niesu male a ddoteraz ste platili polovicu..ked uz nebudete vsetko bude na rodicoch...nuz ale nad tym mali porozmyslat ked Vam nedovolili ani prerobit poschodie podla Vas. Este otazocka...ten dom ste mali aspon naposany na Vas ? Myslim ze asi nie podla toho co si posala ze patri matke...tak uprimne...do niecoho co mi nepatri a nemam na papieri neprerabam neinvestujem. Vyhodene peniaze von oknom aj ked je to rodina.

simona1910
autor
31. jan 2017

@dagaz nie je na nas mama by ho na mna nikdy neprepisala lebo by sa bala ze by som ho prepisala aj na manzela a to by ona nezniesla, ved ten dom nie je ani na otca, otec tam nema ani dozivotne pravo a to v nom ziju 25 rokov, a otec tam tiez investoval, porobil veci a tak,

natalka13
31. jan 2017

Necitala som vsetko, coskoro budem vo veku tvojich rodicov a poviem ti cakam kedy decka pojdu z domu. Chcem aby sa postavili na vlastne nohy a zili svoje zivoty. A ja s muzom tiez uz budeme chciet svoj klud. Velky dom sa preda a kupime nieco mensie.
Ved sa nestahujete na koniec sveta.

womankc
1. feb 2017

@simona1910 cukrovka vzniká v dôsledku nesprávnej životosprávny u ľudí s vyšším sklonom a áno aj pri psychickom vypätí.... len to vypätie je dlhodobé nie chvíľkové , takže to sa mu chudákovi nazbieralo, žiť s takým psychicky náročným partnerom je záhul

tyssa
1. feb 2017

nečítala som diskusiu, ale dieťa nie je majetkom rodičov a ani nie je poistkou-aby sa mal kto postarať, keď budeme starí,..každý normálny rodič svoje dieťa miluje a chce pre neho to najlepšie, t.z. aby bolo spokojné so svojím životom, aby sa každý deň smialo a bolo šťastné, aby vedelo prekonať prekážky, ktoré prídu a tak sa ho snaží vychovať,.. musí rešpektovať jeho názor, tak ako rodičia neakceptujú citové vydieranie svojich detí-keď vyrastajú, tak ani deti nie sú povinné akceptovať citové vydieranie svojich rodičov v dospelosti, je smutné že na teba tlačia, ale choď, v dome ste nemohli nič meniť, stále dozorovali,..

simona1910
autor
1. feb 2017

@tyssa vies keby nam aspon povolila si prerobit poschodie podla seba a urobit z toho skutocny dvojgeneracny dom ale nie, tak co uz mame robit, ona je typ cloveka: vsetko bude podla mna ako ja poviem, vy nemozete nic ale ostante pri mne byvat

tyssa
1. feb 2017

aj keby ste ho prerobili, stále by vás kontrolovala,.. mladí majú byť sami, tiež mám dvojgeneračný dom po rodičoch-majú cez 60 a ani ich nenapadne aby som sa vrátila domov, tu majú aj moji chalani väčšie príležitosti, je im síce ľútu že sa denne nevidíme, ale chlapci tam chodia na prázdniny,.. to je normálny vzťah a to som jedináčik

domisteve
1. feb 2017

@simona1910
My sme s muzom u nasich byvali asi 6 rokov, kedze mam sestru, ktora sa odstahovala prec, tak sa zacali aj na nas robit jemnucke natlaky aby sme tam ostali byvat , ze ci nam tam je zle.atd. Musim povedat, ze otec sa do nas vobec nestaral, mama sa starala v dobrom, ale aj to mi islo niekedy na nervy. Zacali sme si stavat dom a ked sa blizilo nase stahovanie tak sa stupnovali aj reci a co my tu sami v tom dome atd. Aj vo mne sa sem tam ozyvali vycitky, ze tam budu sami a pritom su este relativne mladi. ALE moja tuzba po samostatnosti vyhrala, nasi si rychlo zvykli a kazdy je spokojny 🙂 takze si bude musiet zvyknut aj tvoja mama a ty si zi svoj zivot...mladi maju byt sami aj ked maju neviem ake dobre vztahy s rodicmi ci svokrovcami. Drzim palce

simona1910
autor
1. feb 2017

@domisteve my praveze nemame take dobre vztahy, s ocom je pohodicka ale mama sa do nas stara neustale, ale nie v dobrom, a teraz tu ešte prisla docasne byvat kym neprerobia dom aj sestra so svagrom takze sme v podstate tri gazdine na jeden dom, aj ked by som to tak nemala hovorit lebo dom je mamin a ona tu rozhoduje o vsetkom, ale fakt to je uz neunosne,

dagaz
1. feb 2017

@simona1910 jednoznacne prec a cim skor.