Je to dištancovanie sa od rodiny?
Ahojte, dnes ma svokra zvozila za to, ze som neprisla na rodinnu oslavu, vraj sa distsncujem od rodiny. Dieta manzelovho bratranca malo dva roky. Do rodinnej skupiny pisali ze pozyvaju na oslavu. My sme nereagovali, nevedeli sme co bude cez vikend. Vyslo pocasie tak sme si povedali ze stravime cas my ako primarna rodina. Je pravda ze do skupiny sme nepisali ze neprideme, ale zase nepisali sme ani ze prideme… vecer volala svokra, ze preco sa takto distancujeme od rodiny, ze branime nasim detom a zvysku rodiny stretavat sa, lebo sme neprisli minuly vikend na oslavu muzovho bratranca a tety (deti boli chore) a neprisli sme ani dnes na oslavu dcery manzelovho bratranca…. Ostala som uplne ako obarena. Mne to pride ako totalne vzdialena rodina, velmi si s nimi ani nemame co povedat, a pride mi to totalne na silu… ako by ste reagovali?
@anonym_autor Je to pomerne vzdialena rodina, ale ked mate dobre vztahy, tak moze byt bližšia ako ktokolvek iny.
Kazdopadne slusnost kaze dat aspon vediet, ze nepridete.
@anonym_da2e62 praveze nie sme nejak blizky. Uprimne, my taketo velke oslavy nerobime, a keby nebolo svokrovcov, nestretavame sa
Az ty pozves svoje dieta uz dodpele niekam a ani bu ani mu od neho nepride bude to OK?
je uplne jedno ci ma pozve mama bratranec ci kamoska, urcite im na pozvanie odpoviem.
To ste fakt ako telce.
zas usetrili ste na darceku ze ano, toto zmyslanie z teba citit. nechcela si tam ist, nechala si to vysumiet, ano je to distanc nemali ste nic dolezitejsie na robote.
ved to nebol cely vikend.
@natalka13 ozaj ma 10€ za darcek pre dieta netrapi…
@natalka13 ozaj ma 10€ za darcek pre dieta netrapi…
@natalka13 a myslim, ze je rozdiel neprist k rodicom a neprist k dietatu manzelovho bratranca. Hlavne ked to bola tretia oslava v tomto zlozeni za mesiac. Na jednej sme boli. Na tri uz kapacitu nemame. A to nehovorim o financnej, ale ty by si chcela 3 zo 4 vikendov v mesiaci travit s 5 bratrancami s rodinou?
@anonym_autor veľmi dobre toto poznám. Ja som takto nebola párkrát po sebe na oslavách u švagrinej. Vždy to bolo pre chorobu, buď moju, alebo detí. Hneď som bola čudáčka, čo sa stráni manželovej rodiny., vymýšľam si. To je už úplne jedno, že ma celá manželova rodina neznáša, pričinením aj mojej svokry, jej výmyslov. Nikdy som sa necítila dobre na tých oslavách, vždy som bola v napätí z toho divadielka. Keď viem ako ma ohovárajú a potom sa tvária, že však sme rodina 🤦🏻♀️
@anonym_9346ae Ty potom nechapes zmysel hromadnej komunikacie. Ak by chcela pozyvat individualne, nepise hromadne.
@mandzula napísali hromadnú pozvánku, dajme tomu je v skupine 8 rodín, ozvalo sa im napr. 5, tak so sedliackym rozumom, ak chcem vedieť či tie zvyšné 3 prídu, tak sa im ozvem individiuálne. Hromadná pozvánka je ako tie hromadné blahoželania, keď niekto označí na FB v deň menín všetky Lenky a čaká že mu individuálne poďakujú. Ale v tejto diskusii vôbec nejde o toto, nechápem prečo sa tu dookola rieši pozvánka a reakcia na ňu.
@mandzula napísali hromadnú pozvánku, dajme tomu je v skupine 8 rodín, ozvalo sa im napr. 5, tak so sedliackym rozumom, ak chcem vedieť či tie zvyšné 3 prídu, tak sa im ozvem individiuálne. Hromadná pozvánka je ako tie hromadné blahoželania, keď niekto označí na FB v deň menín všetky Lenky a čaká že mu individuálne poďakujú. Ale v tejto diskusii vôbec nejde o toto, nechápem prečo sa tu dookola rieši pozvánka a reakcia na ňu.
@anonym_9346ae Riesi sa preto, ze autorka je nastvana na reakciu svokry, no sama sa zachovala ako vcera vylezena z diery. Ak nie je schopna zareagovat, ze nepride, ked bola pozvana, nechapem zmysel jej ucasti v takejto rodinnej skupine, ktora je urcena o. i. aj na taketo veci - hromadne informovanie o rodinnych udalostiach a ucasti na nich.
Mne teda sedliacky rozum kaze ozvat sa, inym ten ich zas cakat na doprosovanie sa o informaciu pozyvajucich.
A, ano, to ako to odkomunikovala svokra, nie je spravne tiez.
@anonym_9346ae Riesi sa preto, ze autorka je nastvana na reakciu svokry, no sama sa zachovala ako vcera vylezena z diery. Ak nie je schopna zareagovat, ze nepride, ked bola pozvana, nechapem zmysel jej ucasti v takejto rodinnej skupine, ktora je urcena o. i. aj na taketo veci - hromadne informovanie o rodinnych udalostiach a ucasti na nich.
Mne teda sedliacky rozum kaze ozvat sa, inym ten ich zas cakat na doprosovanie sa o informaciu pozyvajucich.
A, ano, to ako to odkomunikovala svokra, nie je spravne tiez.
@mandzula nenapisal do tej skupiny nikto ci pridw ci nepride a viem ze neboli na nej viaceri. Proste to bolo hodene do plena. Neodpisoval na to nikto. Ja v tej skupine ani niesom, nemam danu socialnu siet. Je v nej moj muz.
@mandzula nenapisal do tej skupiny nikto ci pridw ci nepride a viem ze neboli na nej viaceri. Proste to bolo hodene do plena. Neodpisoval na to nikto. Ja v tej skupine ani niesom, nemam danu socialnu siet. Je v nej moj muz.
@anonym_autor Tak si to ostatni zrejme odkomunikovali individualne, kedze sa oslava konala. Vy podla toho, co pises, nijako, len ste proste neprisli a predpokladali ste, ze vasa neucast je automaticka.
@anonym_autor tak nabudúce povedz svokre, že rodinnú skupinu má na starosti muž a nech nabudúce zvozí vlastného syna.
@anonym_autor Tak si to ostatni zrejme odkomunikovali individualne, kedze sa oslava konala. Vy podla toho, co pises, nijako, len ste proste neprisli a predpokladali ste, ze vasa neucast je automaticka.
@mandzula tak ono hlavne vsetci su to blizsia rodina. Rodicia a surodenci. Z bratrancov nebol nikto. Zdrbali samozrejme len nas, lebo sme boli na vylete
@mandzula tak ono hlavne vsetci su to blizsia rodina. Rodicia a surodenci. Z bratrancov nebol nikto. Zdrbali samozrejme len nas, lebo sme boli na vylete
@anonym_autor Do buducna mas ponaucenie - bud nech muz ide zo skupiny prec, tym padom informaciu nedostane, niet mu co vycitat, alebo vopred oznamte, ze neplanujete prist.
A svokre povedat, ze nemate zaujem o kontakt so sirsou rodinou, velmi rychlo budete bez takychto pozvani.
Neubudlo by z teba ani z muža ak by ste napísali jednoduché ospravedlňujeme sa, ale nezúčastníme sa oslavy. Ďakujeme za pozvánie
To je taka elementárna slušnosť
@anonym_8e2765 Chodiť na oslavy pomaly každý víkend vzdialenej rodine určite nemusíte, ale zareagovať na pozvanie je elementárna slušnosť.

Úprimne ja somariny v týchto hromadných skupinách ani nečítam, čiže ľudia keď niečo chcú odo mňa vedia, že toto nie je komunikačný kanál :D a že či sa dištancujes od rodiny? Neviem. Ale považujem za úplne v poriadku, ak človek uprednostni svoj program pred návštevou širokej rodiny. A svokra sa do toho nemá čo starať.