Je to dištancovanie sa od rodiny?
Ahojte, dnes ma svokra zvozila za to, ze som neprisla na rodinnu oslavu, vraj sa distsncujem od rodiny. Dieta manzelovho bratranca malo dva roky. Do rodinnej skupiny pisali ze pozyvaju na oslavu. My sme nereagovali, nevedeli sme co bude cez vikend. Vyslo pocasie tak sme si povedali ze stravime cas my ako primarna rodina. Je pravda ze do skupiny sme nepisali ze neprideme, ale zase nepisali sme ani ze prideme… vecer volala svokra, ze preco sa takto distancujeme od rodiny, ze branime nasim detom a zvysku rodiny stretavat sa, lebo sme neprisli minuly vikend na oslavu muzovho bratranca a tety (deti boli chore) a neprisli sme ani dnes na oslavu dcery manzelovho bratranca…. Ostala som uplne ako obarena. Mne to pride ako totalne vzdialena rodina, velmi si s nimi ani nemame co povedat, a pride mi to totalne na silu… ako by ste reagovali?
@anonym_autor preco ste na pozvanie nereagovali? Ved staci par slov, dakujeme za pozvanie ale nevyjde nam prist na oslavu, odlavencovi prajeme vsetko najlepsie. Minimalne nech vedia s kolkymi ludmi pocitat, ved ste min. 4. To je ratam pri cca 15-20 ludoch dost, ked mate taku siroku skupinu na oslavy.
@anonym_a276a8 ten mavol rukou 😅
@anonym_autor nerozumiem co ta to trápi, keď mužovi to je jedno. Kašli an svokru, dobre ste urobili, ja by som urobil to iste
@anonym_autor Tym, ze ste ani nenapisali, ze nepridete, tak ste to odignorovali a da sa to chapat tak, ze sa distancujete.
Slusnost kaze aspon napisat ze nepridete ked ste boli pozvany .a ostatne ? Jednym uchom dnu a druhym von 🤷🏼♀️
zrušiť rodinnú skupinu!!!
Ty máš moju svokru 😂. Presne rovnaká situácia, presne rovnaká reakcia, úplne rovnaká slovná formulácia svokry. Na margo toho že ste mali dať vedieť že neprídete. Nie, nemali. Pozvanie bolo všeobecné, ak chceli vedieť kto konkrétne príde/nepríde tak mali kontaktovať rodiny konkrétne, pokiaľ tak nespravili, tak ste nemali najmenší dôvod reagovať. A ako do dopadlo u nás? Prestali sme chodiť na takéto aktivity vzdialenej manželovej rodiny vôbec, nevideli sme v tom zmysel, dlhšie obdobie sme sa napočúvali ako sa dištancujeme od rodiny a pod., postupne nám dali pokoj a teraz je to úplne ideálny stav.
Ty máš moju svokru 😂. Presne rovnaká situácia, presne rovnaká reakcia, úplne rovnaká slovná formulácia svokry. Na margo toho že ste mali dať vedieť že neprídete. Nie, nemali. Pozvanie bolo všeobecné, ak chceli vedieť kto konkrétne príde/nepríde tak mali kontaktovať rodiny konkrétne, pokiaľ tak nespravili, tak ste nemali najmenší dôvod reagovať. A ako do dopadlo u nás? Prestali sme chodiť na takéto aktivity vzdialenej manželovej rodiny vôbec, nevideli sme v tom zmysel, dlhšie obdobie sme sa napočúvali ako sa dištancujeme od rodiny a pod., postupne nám dali pokoj a teraz je to úplne ideálny stav.
@anonym_9346ae vy potrebujete kolkovanu ziadost? vsak maju rodinnu skupinu, ak nie su uplni neandertalci, ktori nepoznaju slusnost, mohli napisat, ze nepridu.
Dnes sa ocividne vytratila slusnost, ked je autorka este schopna sa citit dotknuto, za jej primitivizmus.
Bratranec tvojho muza je vzdialena rodina? Odkedy? Svokra ma pravdu. Distancujes sa od rodiny. Vy ste nemali este jasne plany na vikend takze na oslavu ste kludne mohli ist. Preco si sama pred sebou nepriznas, ze svokra ma pravdu?
@anonym_9346ae vy potrebujete kolkovanu ziadost? vsak maju rodinnu skupinu, ak nie su uplni neandertalci, ktori nepoznaju slusnost, mohli napisat, ze nepridu.
Dnes sa ocividne vytratila slusnost, ked je autorka este schopna sa citit dotknuto, za jej primitivizmus.
@cyberk presne
Milujem ludi ktory sa tvaria dolezito jak 💩 a obycajne : dakujem neprideme je pre nich straaaasny problem napisat aby sa aj druha strana vedela zariadit.
Zial niektori si nevidia dalej od svojho nosa
@anonym_autor Urob to diplomaticky.Tak ako doteraz.Mysli si o nej svoje,nech svokra rozkazuje inému ale nie tebe.
A navonok sa vždy vyhovoris, že ste mali program a že vám to nevyšlo.
Svokra nech si svoju dôležitosť dokazuje inak,a nie tým že vo vás bude vyvolávať pocit viny,aby ťa mohla manipulovať.
@cyberk privitivizmus je napísať do hromadnej skupiny že bude oslava a automaticky očakávať že každý príde, prípadne dá vedieť. Ale príspevok autorky je o niečom inom, ide o jej náhľad a reakciu, o rodine ktorá oslavu organizovala a jej reakcii nepíše autorka nič. Svokra absolútne nemá žiadne právo sa zdúvať, nie sú malé deti a majú vlastný život s vlastným programom, ktorý má rešpektovať a oslavu ani neorganizovala ona, ale ako píšem píšem vyššie, poznám presne také typy a výsledok ich primitívneho rýpania je vždy len ten, že znechutia ľudí ešte viac.
Ako píšu baby. Napísať dakujeme za pozvanie, neprídeme máme iný program. S mužom máte 10rokov, že ked vas niekto niekam pozve, že sa neviete vyjadriť? Ja tiež planujem neisť na oslavu z rodiny ale muž a dcera pôjdu..
@cyberk presne
Milujem ludi ktory sa tvaria dolezito jak 💩 a obycajne : dakujem neprideme je pre nich straaaasny problem napisat aby sa aj druha strana vedela zariadit.
Zial niektori si nevidia dalej od svojho nosa
@ivik4 a pptom sa bude zduvat autorka, ak ona take napise a ostatni ju odignoruju. Smutna toto doba. Nechapem, naco v tej skupine vlastne je?🤔
@anonym_autor áno, je to distancovanie sa od rodiny. Ale to je jedno. Hlavne si mala odpísať ze nie, neprídete.
Napisanie do rodinnej skupiny nie je pozvanie na ktore treba nutne odpisovat ,ci pridem .Ak chceli presny pocet kto pride , mali poziadat o potvrdenie ucasti.Ja pozyvam osobne a vtedy mi ludia odpisu , ale 90% volam ci pozyvam osobne
@anonym_a276a8 ten mavol rukou 😅
@anonym_autor tak mavni rukou aj ty a mas vystarane.
Ktovie, či keby autorka napíše, že nepríde, aká by bola spätná väzba. Lebo sú ľudia, čo ťa začnú presviedčať, manipulovať.... _ a to ti je výlet dôležitejší než narodeniny toho a toho?... atd
Ktovie, či keby autorka napíše, že nepríde, aká by bola spätná väzba. Lebo sú ľudia, čo ťa začnú presviedčať, manipulovať.... _ a to ti je výlet dôležitejší než narodeniny toho a toho?... atd
@unicornlady ja stále hovorím - ak ti nevadí že ťa prestanú pozývať alebo nebudú chodiť na tvoje oslavy - kľudne sa na pozvania vykašli ...
Mohli ste napisat, ze nepridete.. ale ja by som ani nebola v tej rodinnej skupine, ked si nie ste blizki a nestretavate sa...
@ivik4 a pptom sa bude zduvat autorka, ak ona take napise a ostatni ju odignoruju. Smutna toto doba. Nechapem, naco v tej skupine vlastne je?🤔
@mk1111111111 ja tiez nechapem, moj muz ma tiez skupinu s rodinou ( hlavne na fotky). Pytal sa ci ma prida a vravim pre boha naco 😀. A to mame rodinne vztahy pritom velmi dobre
Záleží na mužovi aké ma snimi vzťahy ale keďže majú skupinu,tak asi blízke vzťahy
Takže aspoň mohol zareagovať,ci sa zucastnite oslavy
Mňa tiez ako matku by zaujímalo prečo dieťa sa zrazu distancuje
"Do rodinnej skupiny pisali ze pozyvaju na oslavu." Dostali ste jasne pozvanie, jasnou odpovedou malo byt "nie, dakujeme". Neviem, ci sa distancujete od rodiny, faktom je, ze ste ignoranti zakladov medziludskej komunikacie.
@anonym_autor Mila autorka, chapem tvoje rozhorcenie, ak si prestavim, asi akym tonom s Tebou svokra komunikovala (vychadzam z toho, ze ta to rozhodilo, inak by si sem nepisala). Na druhej strane z Tvojho prispevku som vyrozumela, ze ste od zaciatku neboli rozhodnuti, ci na oslavu pojdete, to ste sa rozhodli az ked bolo jasne, ze bude dobre pocasie a vy si mozete urobit vlastny program. Myslim, ze z oboch stran je potrebne mat istu davku empatie. Pozyvajuca strana zrejme mala v plane oslavit narodeniny svojej dcery v sirsom rodinnom kruhu a zaroven vyuzit to ako prilezitost na utuzovanie rodinnych vazieb, co si myslim, ze v dnesnom svete je prijemne nastavenie. Neviem sice, ake su vztahy medzi vami, ale ak sa sem tam v pohode bavite, tak by som na pozvanie urcite reagovala, minimalne neurcito, ze mame nejake plany na vikend ale ak by sa nieco zmenilo, dame vediet a velmi pekne dakujeme za pozvanie. Druha strana, vratane svokry by zase mala v pohode akceptovat, ze vy sa mate plne pravo z takejto oslavy ospravedlnit a nezucastnit sa, ak mate iny program. Ja by som vztahy, ak sa da neprerusovala, nikdy nevies, kedy ta takato, hoc vzdialena, rodina Vas bude vediet v buducnosti pri nejakom probleme podrzat, resp. pomoct Vam (samozrejme aj naopak, mozno vy by ste och vedeli podporit v buducnosti). Pre deti je obohatenim, cim viac ludi ich ma rado a venujem im kusok svojho casu. Ak ty momentalne nevies najst vhodny ton, popros manzela, nech svokre vysvetli, ze ste nemali v umysle nikoho urazit, ani sa nedistancujete, len ste mali vlastny program. Nabuduce skuste reagovat na pozvanie neutralnym odmietnutim, ak tam ist nechcete. Inak svokru najskor odzbrojite, ked sa nenechate vmanipulovat do “agresivneho” obhajovania sa. Len vecne a pokojne uvediete vase argumenty. Ak by to nezabralo, potom ticho a jemny usmev je najlesim stitom. Samozrejme, je mozne, ze vztahy mate take nijake ani ich neplanutete s manzelom “pestovat”, lebo sa k Vam napriklad nechovaju pekne atd, v tom pripade je namieste aj uplne odstrihnutie sa. Malo by to byt Vase spolocne rozhodnutie s manzelom. Zelam Ti, aby si cim skor dokazala pustit z hlavy svokrinu reakciu, len ta to zbytocne rozculuje. Pekny den zelam!
@anonym_autor Je to pomerne vzdialena rodina, ale ked mate dobre vztahy, tak moze byt bližšia ako ktokolvek iny.
Kazdopadne slusnost kaze dat aspon vediet, ze nepridete.
Vy tu neviete čítať s porozumením? Autorka rieši reakciu svokry na to že tam neboli, nie či dali/nedali vedieť že neprídu. Keď chcete hejtovať, tak aspoň k téme, aj s tým hejterstvom to ide dole vodou 🤦🏻♀️
Az ty pozves svoje dieta uz dodpele niekam a ani bu ani mu od neho nepride bude to OK?
je uplne jedno ci ma pozve mama bratranec ci kamoska, urcite im na pozvanie odpoviem.
To ste fakt ako telce.
zas usetrili ste na darceku ze ano, toto zmyslanie z teba citit. nechcela si tam ist, nechala si to vysumiet, ano je to distanc nemali ste nic dolezitejsie na robote.
ved to nebol cely vikend.
Az ty pozves svoje dieta uz dodpele niekam a ani bu ani mu od neho nepride bude to OK?
je uplne jedno ci ma pozve mama bratranec ci kamoska, urcite im na pozvanie odpoviem.
To ste fakt ako telce.
zas usetrili ste na darceku ze ano, toto zmyslanie z teba citit. nechcela si tam ist, nechala si to vysumiet, ano je to distanc nemali ste nic dolezitejsie na robote.
ved to nebol cely vikend.
@natalka13 ty nechápeš že to bola len tak hodená hromadná pozvánka do hromadnej skupiny? Prečo by mali povinnosť reagovať na niečo, keď tam ani neboli menovite pozvaní?
@natalka13 ty nechápeš že to bola len tak hodená hromadná pozvánka do hromadnej skupiny? Prečo by mali povinnosť reagovať na niečo, keď tam ani neboli menovite pozvaní?
@anonym_9346ae Ty potom nechapes zmysel hromadnej komunikacie. Ak by chcela pozyvat individualne, nepise hromadne.

Ozaj ste mohlinaspon odpisat...ze svieti slnko, tak radsej idete do lesa...🫠
Zase kedy chcete tie vztahy budovat? Ci vy zaujem nemate?