icon

Je to dištancovanie sa od rodiny?

4. okt 2026

Ahojte, dnes ma svokra zvozila za to, ze som neprisla na rodinnu oslavu, vraj sa distsncujem od rodiny. Dieta manzelovho bratranca malo dva roky. Do rodinnej skupiny pisali ze pozyvaju na oslavu. My sme nereagovali, nevedeli sme co bude cez vikend. Vyslo pocasie tak sme si povedali ze stravime cas my ako primarna rodina. Je pravda ze do skupiny sme nepisali ze neprideme, ale zase nepisali sme ani ze prideme… vecer volala svokra, ze preco sa takto distancujeme od rodiny, ze branime nasim detom a zvysku rodiny stretavat sa, lebo sme neprisli minuly vikend na oslavu muzovho bratranca a tety (deti boli chore) a neprisli sme ani dnes na oslavu dcery manzelovho bratranca…. Ostala som uplne ako obarena. Mne to pride ako totalne vzdialena rodina, velmi si s nimi ani nemame co povedat, a pride mi to totalne na silu… ako by ste reagovali?

Strana
z3
anonym_a276a8
•
4. okt 2026

@anonym_autor a čo nato tvoj muž?

anonym_b80563
•
4. okt 2026

@anonym_autor manzel zareagoval na vycitky svojej mamy ako?

anonym_dbd718
•
4. okt 2026

Svokra vam rozkazuje, ci mate chodit na oslavu manzelovho kona otca brata ci koho😄 vy ste nesvojpravni ci ako?

domkakvet
•
4. okt 2026

@anonym_autor zalezi aj od toho aky pristup ma tvoj muz.

autor
•
4. okt 2026
@anonym_a276a8

@anonym_autor a čo nato tvoj muž?

@anonym_a276a8 ten mavol rukou 😅

autor
•
4. okt 2026
@anonym_dbd718

Svokra vam rozkazuje, ci mate chodit na oslavu manzelovho kona otca brata ci koho😄 vy ste nesvojpravni ci ako?

@anonym_dbd718 tak asi svojpravni sme ked smw sa tam rozhodli neist… ci si to ale mysli svokra, tak to neviem

anonym_8e2765
•
4. okt 2026

Neubudlo by z teba ani z muža ak by ste napísali jednoduché ospravedlňujeme sa, ale nezúčastníme sa oslavy. Ďakujeme za pozvánie
To je taka elementárna slušnosť

anonym_dbd718
•
4. okt 2026
@anonym_8e2765

Neubudlo by z teba ani z muža ak by ste napísali jednoduché ospravedlňujeme sa, ale nezúčastníme sa oslavy. Ďakujeme za pozvánie

@anonym_8e2765 Tiez pravda.

anonym_a276a8
•
4. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_a276a8 ten mavol rukou 😅

@anonym_autor svokra ťa zvozi ako blbe decko a muž iba mávne rukou? Ty máš skôr problém s mužom ako s distacovaním

anonym_20cfaf
•
4. okt 2026
@anonym_8e2765

@anonym_8e2765
Aby si sa nepoondala

anonym_7fb80a
•
4. okt 2026

@anonym_autor Svokry majú svoje roky a veľmi pozornosť ich správaniu netreba venovať. Preto tvoj muž mávol rukou.

2691
•
4. okt 2026

@anonym_autor neviem, ako sa na to pozerá tvoj manžel a či aj vy pozývate bratrancov na oslavy vášho dieťaťa.
Keby som ja mala chodiť všetkým bratrancom a ich deťom po oslavách, tak by mi ani víkendy nestačili. Za mňa je to už prehnané.
Keď nechcem ja volať takú vzdialenejšiu rodinu, tak by som nechodila ani ja na také oslavy.
Treba to svokre takto vysvetliť.

2691
•
4. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_dbd718 tak asi svojpravni sme ked smw sa tam rozhodli neist… ci si to ale mysli svokra, tak to neviem

@anonym_autor ale odpísať ste mohli že neprídete.

petamich
•
4. okt 2026

Svokru by som presmerovala na manzela. Janka dohodli sme sa tak s tvojim synom, ze stravime vikend my ako rodina, mame na seba tiez malo casu, cez pracovny tyzden. Prosim vydiskutuj si to pripadne s nim. Asi taka by bola moja reakcia 🙂. Kazdopadne urcite by som vopred dala vediet, ze prideme alebo neprideme a nenechala by som to vyhnit, takze za tu prekvapeni reakciu si asi tak trochu mozete aj sami.

anonym_8e2765
•
4. okt 2026
@anonym_20cfaf

@anonym_8e2765
Aby si sa nepoondala

@anonym_20cfaf wau, to je úroveň taka akurátna prw teba

anonym_dbd718
•
4. okt 2026

Trochu prehnane, volat rodinu z 3.kolena na oslavu 2 rokov a pod...

minenkaa
•
4. okt 2026
@anonym_a276a8

@anonym_autor svokra ťa zvozi ako blbe decko a muž iba mávne rukou? Ty máš skôr problém s mužom ako s distacovaním

@anonym_a276a8 ako prosim ta aký ma problém s mužom

ivik4
•
4. okt 2026

Tak ano nikam chodit nemusite ale to ste tak velmi dolezití ze neviete napisat aspon : dakujeme za pozvanie, neprideme ? 😀

anonym_4a8cb1
•
4. okt 2026

Ja si tiez myslim ze ste mali aspon napisat dakujeme za pozvanie ale uz mame v ten den ine plany. Niekto pre vas nakupil jedlo, pitie, mal miesto na sedenie a vy ste sa neobtazovali ani kratky whatsapp napisat.

anonym_a276a8
•
4. okt 2026
@minenkaa

@anonym_a276a8 ako prosim ta aký ma problém s mužom

@minenkaa môj by len tak nenechal že ma svokra zvozí ako blbé decko. Chlap to mal riešiť s matkou. To není jej príbuzný ale mužov bratranec či kto.

anonym_dbd718
•
4. okt 2026

A opat tu mame klasicky model, ze svokra vynadala neveste, a muz sa tvaril, akoze nic. Preco nezvozila jeho?

anonym_a276a8
•
4. okt 2026

Môj svokor má siedmich súrodencov, svokra štyroch. Plus ešte moji. Nič iné by som nerobila len deťom bratrancov a sesryerníc na oslavy chodila a darčeky kupovala.

minenkaa
•
4. okt 2026
@anonym_a276a8

@minenkaa môj by len tak nenechal že ma svokra zvozí ako blbé decko. Chlap to mal riešiť s matkou. To není jej príbuzný ale mužov bratranec či kto.

@anonym_a276a8 a prečo to ma riesit chlap ,veď s ňou sa svokra rozprávala ,tak jej mala ona odpovedať ,príbuzný nič neriešil
To sa takto ma spravat dospelý človek ,svokra počkaj ja s tebou nemôžem riesit ,niesi moja matka to musí tvoj syn
Tak keď si svokra blba ,nevesta nemusí byt a môže normálne ,ako dospelý človek odpovedať a vyriešiť to

euka210
•
4. okt 2026

@anonym_autor deti mojich bratrancov a sesternic som videla par krat este ked zila babka. Inak ich poznam a vidim len na fb. Mame problem sa stretnut vobec so surodencami, nie ze oslava narodenin brat.syna 🤦‍♀️...mozno niekde to beru ako svadba, ze pride cela siroka rodina, lebo inak mi to pride ako pritiahnute za vlasy a mozno aj vymyslene.

anonym_a276a8
•
4. okt 2026
@minenkaa

@anonym_a276a8 a prečo to ma riesit chlap ,veď s ňou sa svokra rozprávala ,tak jej mala ona odpovedať ,príbuzný nič neriešil
To sa takto ma spravat dospelý človek ,svokra počkaj ja s tebou nemôžem riesit ,niesi moja matka to musí tvoj syn
Tak keď si svokra blba ,nevesta nemusí byt a môže normálne ,ako dospelý človek odpovedať a vyriešiť to

@minenkaa každý má iný vzťah k svokre, ja som sa s mojou nerozprávala viac ako desať rokov, nevyskytovala som sa tam kde ona a ona tam kde ja. Neprekročila som prah jej domu, takže ak by aj zavolala tak dám mužovi mobil, nech si s ňou podebatí. Jeho rodinu ja riešiť nebudem. Tak isto on nebude riešiť moju

minenkaa
•
4. okt 2026
@anonym_a276a8

@minenkaa každý má iný vzťah k svokre, ja som sa s mojou nerozprávala viac ako desať rokov, nevyskytovala som sa tam kde ona a ona tam kde ja. Neprekročila som prah jej domu, takže ak by aj zavolala tak dám mužovi mobil, nech si s ňou podebatí. Jeho rodinu ja riešiť nebudem. Tak isto on nebude riešiť moju

@anonym_a276a8 tu ale nešlo o riešenie tvojej mojej rodiny ,ale o rozhovor medzi dvoma ludmi

biba_18
•
4. okt 2026

slušné je napísať ďakujem za pozvanie, ale neprídem…
božemoj, mne sa snáď sníva…

biba_18
•
4. okt 2026
@anonym_dbd718

A opat tu mame klasicky model, ze svokra vynadala neveste, a muz sa tvaril, akoze nic. Preco nezvozila jeho?

@anonym_dbd718 svokra asi predpokladá že výlet napriek oslave bol nápad nevesty.. čomu aj celkom verím…

anonym_9c3c49
•
4. okt 2026

to je najväčšie zlo,mať rodinnú skupinu....absolútne ma nezaujíma,že jožko z tretieho kolena má zastavené vetry alebo meniny.......svokrovci majú každý 6-7 súrodencov,iné nič by som nerobila,len darčeky kupovala,nie som Onasis

anonym_0f0838
•
Včera o 02:20

@anonym_autor že prečo to vadí právevjej a nie tomu bratrancovi, či kto to pozýval.

Strana
z3