Je to klamstvo manžela?
Dobrý deň,
S manželom sme spolu 10 rokov z toho manželmi sme dokopy 5 rokov. Vždy sme mali vzťah založený na dôvere. Vždy som mu akceptovala kamarátky, kamarátov, len mi o nich musel povedať. Pred 3 rokmi som začala externe študovať, čo môj muž akceptuje tento rok by som mala štúdium končiť. Máme 4ročného syna a zhruba pred rokom sa začal stretávať s jednou slečnou, ktorú som v tom čase aj zavolala na kávu lebo som chcela vedieť aký majú vzťah a prišla som na to, že majú blízky vzťah a dokonca plánovali aj spoločnú budúcnosť. Keďže mal z mojej strany v minulosti ublížené lebo som mala veľa kamarátov ktorých som kvôli vzťahu s mojím manželom ukončila, chodievala som na párty kamoškami a môjmu mužovi vtedy partnerovi som po nejakom čase Povedala pravdu, aj keď som mu klamala. Celé 4 roky som sa po svadbe venovala len nášmu synovi a jemu, pričom mi tvrdil že ho odsuvam na druhú koľaj preto začal chodiť na ryby. Tvrdí mi že mu bolo za tie roky ublížené a potreboval sa o našich problémoch z minulosti len niekomu zdôveriť, písali si s jednou slečnou, volali a zistila som že vraj mu pomotala hlavu a plánovali spoločnú budúcnosť. Tvrdí mi, že spolu nič nemali ani len pusu. Všetko mi takto povedal, akceptovala som to, odpustila a snažila som sa ho pochopiť ešte som mu povedala aby sa rozhodol či bude so mnou či s ňou. Vybral si mňa. Sľúbili sme si, že naše problémy si budeme riešiť len medzi sebou a aj on mi sľúbil, že ju nebude kontaktovať. Od vtedy prešiel rok a ja som zistila po roku, že si od vtedy písali sms, volali a dokonca ju muž zavolal sa porozprávať minimálne 2 razy. Zakaždým mi povedal že to bolo posledný krát že si potreboval čosi vyjasniť, od vtedy sa veľa zmenilo ja som otehotnela a po poslednom stretnutí s ňou ma chytili nervy a nedokážem mu už veriť. Ja som mu na to všetko povedala že keby si potreboval len niečo vyjasniť, tak by mi o tom povedal a riešili by sme to spolu, neklamal by mi. Teraz mám pocit, že v minulosti mi klamal, nepovedal mi všetko a som v takom bode, že už mu neverím ani slovo a dokonca mám pocit že spolu mali niečo viac. Prosím vás o radu, ma to podľa vás stále význam pokračovať vo vzťahu, alebo to mám radšej ukončiť?
Za každú odpoveď vopred ďakujem
Pošli ho za tou kamoškou, keď ju tak potrebuje k šťastiu. Čo z takého chlapa, ktorému nestačí vlastná rodina? Ťaží zo situácie, že aj keď si opakovane sklamaná, nešťastná a aj keď klesol v tvojich očiach, je presvedčený, že nedokážeš urobiť rázny krok. Minimálne by si mu mala povedať, že vie kde sú dvere a nebudeš už o neho bojovať.
@moey ale to ste boli slobodni...ked si chodila po party. zila si zivot singl baby, ktora moze mat este x, y frajerov pred sebou, kym s niekym definitivne zalozi rodinu. nechapem, fakt nechapem...co je na tom "ublizovanie". ak s tym ako frajer nesuhlasil,
mali ste si to vtedy ujasnit co chcete a tolerujete - a vybudovat si doveru do buducna.
le od okamihu manzelstva, ci zalozenia rodiny....uz nie ste slobodni, mate zavazky, voci sebe aj detom, Teraz riesit nejake "vratenie" ublizenia je uz passe. ste v inom type vztahu ako predtym. On zije v predstave ze ma "narok" na vratenie krivdy za slobodna dovtedy kym ...kym co? kym nebude mat pocit ze je to vyrovnane? alebo to bude narok naveky?
Mňa zaujalo, že si pozvala slečnu na kávu a ona sa ti ako jeho manželke zdôverila, že plánujú budúcnosť? Zaujímavé mať takéto bilaterálne vyjednávania o mužovi. Sorry, ja poznám aj ľudí, čo majú otvorené vzťahy, deti a klape im to, ale toto je čudné. A nevyzerá to dobre, keďže z toho cítiť nulovú dôveru
Váš voľný vzťah je úplne pritiahnutý za vlasy.😳 V prvom rade si poriešte psychológa každý zvlášť a následne riešte manželskú poradňu 😏
no klame ťa, budem úprimná, je nevyzreté dieťa, čím skôr budeš riešiť situáciu a tvrdo tým lepšie, on je tvoj manžel, otec vašich detí, má sa venovať vám a nie kámoškám, nech si vyberie rodinu alebo zálety, netoleruj mu to, a neznížuj sa na to, aby si si volala domov jeho kámošky a ich preklepovala, čo si..., ja som si tým prešla, nebola som stíhačka, tolerovala som mu kámošov s ktorými išiel na pivo až sa začali jeho večere predlžovať do rána, začal byť ku mne zlý, časom som zisťovala, že ma podvádza s mladými slečnami, hoc aj ja som mala len 25 rokov, a to som bola pekná dlhovlasá blondína štíhla, ktorá mala vymakanú postavu a po dvoch deťoch bez strii a celulitídy, kašlal na nás, mala som dve malé deti, jedného dňa som sa pobalila a odišla k rodičom, podala žiadosť o rozvod a bojovala o byt, ked chlapci podrástli, prišiel druhý vzťah, bála som sa, ale môžem povedať, že nie každý chlap je hajzel, máme spolu dcéru, s ktorej je už slečna a manžel vidí v prvom rade len rodinu, rozvod s ex bol veru ťažký, ale trápiť sa stále a byť sama s deckami, to nemalo význam, bola som len taký jeho inventár, slúžka a matrac. Po rokoch sa zdôveril ex môjmu staršiemu synovi, že stále ma miluje a urobil v živote veľkú chybu, že si nevážil, čo má. Dnes je ženatý, majú spolu dieťa a ženu mu Pánbožko poslal takú ako bol v minulosti on sám, karma je zdarma. Moja, rieš to, nieje jediný pupok na svete. Ja sama som to plánovala dlhšie, tak ako ti tu radia, odkladaj si korunky o ktorých nebude vedieť, najlepšie na knižku alebo účet nie na tvoje meno, keby ti rodičia pomohli v tomto, a plánuj odchod, on ťa bude stále klamať, je to typ muža, ktorý si dvíha svoje ego a stavia penis pred rodinu, neľutuj ho, pretože on teba neľutuje vôbec, keby ťa miloval, toto by ti neurobil, porozprávaj sa s ním, že nechceš aby sa stretával s inými, budete mať druhé dieťa a on sa má v prvom rade venovať vám ak nie povedz mu, že sa podáš žiadosť o rozvod. Porozmýšľaj. Mne tiež sluboval zmeny, hory-doly, ale vždy len klamal aby ma ukludnil a dostal tam, kde on chcel, o rozvode a odchode som mu nepovedala nič, jedného dňa prišiel z práce a ja som bola preč a už som sa naspäť neotáčala, šancí dostal dosť. Bála som sa druhý krát vydať, ale dnes som šťastná, mám dobrého manžela, držím ti palce, aby všetko bolo dobré, najlepšie, aby dostal rozum a ked nie, zvládneš to, nebudeš ani prvá ani posledná, čo odchodom ponížila natoľko chlapa, že mu jeho ego kleslo na dno.
@moey prosim, chod sa radit o tomto s odbornikom, nepocuvaj rady zatrpknutych zien (s prepacenim). Moze z toho vzijst, ze este je na com pracovat a ak budete chciet na vztahu prqcovat urcite sa vzdy da vztah zachranit... A mozno zistite, ze to uz nie je vasa cesta, ale napriek tomu vam vie odbornik pomoct vysporiadat sa so situaciou tak, aby si to kazdy vedel spracovat a netrpeli deti... Nic nie je cierno-biele.
@nevestamary navrhnem mu aj manželskú poradňu ak tam bude z jeho strany ochota. Keď nie psychologička to odhalí, že už na našom vzťahu nechce pracovať a nezáleží mu na mne.
@moey keďže spolu plánovali budúcnosť ako vravíš, určite spolu aj spavali, snáď by si si ty planovala budúcnosť s niekym, koho si v živote ani len nepobozkala? 🤷♀️🤦♀️🙈 Ina naivita toto 🤣
@moey poriadne ho prefackat :D toto není ani trochu normálny vzťah...taký môžu mať ľudiaax do 20teho roku života, inak je to neakceptovateľné ...hneď by som odišla,od takého somára...môj bývalý keď mal 31,založil pokec a písal si s cudzími ženami...otehotnela som a keď som zistila ,že pokec stále má,aj keď povedal,že nemá ,rozišla som sa s ním ..a bola som pár rokov sama ,ale teraz som šťastná,že mi není za potreby sa trápiť s takým debilom,ktorý vyhľadáva iné ženy,lebo sa nudi ..môj terajší chlap...telefón nechá kedykoľvek pri mňe,neblokuje ho,neschovava predomnou,nemá sociálne siete typu zoznamka...nikdy by som to netolerovala...pretože by mi to ubližovalo...a ja uprednostňujem seba,pred partnerom....vždy najprv ja ,potom on...samozrejme ,že ani ja mu nič také nerobím..
Prečítala som len potiaľ, ako spolu plánovali budúcnosť, hoci si nedali ani len pusu.
...What???

@janickacrazy ja som len chodila kde má kto zobral a nikdy som s nikým nič nemala. Vždy sme iba pokecali a šla som domov. Mne to vtedy vyhovovalo, lebo ma hocikde zobrali.