Je to len moje ego, alebo sa partner správa nemiestne?

bibero
25. feb 2016

Ahojte. Rozhodla som sa dať svoju otázku do pléna dúfajúc, že mi pomôžete sa trochu zorientovať. Či je to len nejaký trenažér na moje ego alebo je problém u priateľa. Mám priateľa 4 mesiace, obaja máme okolo 40 rokov a každý z nás má dieťa z predchádzajúcich vzťahov. Môj partner je priamy človek a vtipálek. Jedna naša spoločná známa ma dokonca upozorňovala, že je dokonca niekedy až príliš priamy ... Pred asi 2 mesiacmi mi povedal, že "aj tak mám niečo lepšie" mysliac tým podľa neho zo žartu, že má niekoho lepšieho odo mňa. Keď sa ma to dotklo a dala som mu to najavo, išiel to žehliť s tým, že to myslel zo žartu a nikoho iného nemá. Inak nie sú žiadne indície na to, že by mal niekoho iného. Náš denný režim beží tak, že trávime väčšinu voľného času aj noci spolu. Teraz mi povedal, že sa mu sníval sen so mnou, kde som údajne bola krajšia. Keď som sa opýtala, či krajšia od toho aká som, povedal, že áno. Opäť som začala premýšľať nad tým, či sa mu vôbec páčim taká aká som. Páčim sa a páčila som sa mužom, som plnších tvarov, no nemám pocit, že by som bola nepríťažlivá, vždy boli okolo mňa záujemcovia. Pre niekoho sú to možno banality ... Prosím vás o úprimné názory, či to len ja šaliem a robím z komára somára alebo má môj partner nejaký problém prijať ma takú aká som? Je to len moje ego, čo sa v takýchto situáciách ozýva, som ja netykavka? Prijmem aj kritiku, chcem sa v tom zorientovať ... nemusíte ma šetriť, chcem počuť úprimné názory.

juhseverzapad
25. feb 2016

@bibero Ja by som taký žart neprijala a to znesiem veľa. Urob si taký žart ty z neho ako zareaguje.

oldman50plus
25. feb 2016

@bibero Muži často máme blbé reči ktoré mimo kontextu vyznejú ešte blbšie. Ja by som zhodnotil či má dostatočne záujem o sex so mnou - ak áno tak určite je všetko v poriadku a zdáš sa mu dostatočne príťažlivá veď je s tebou a nie nejakou inou. Ak si myslíš že naozaj niečo naznačuje tak sa ho proste opýtaj: "Tieto reči znamenajú že mám schudnúť, vyhladiť vrásky, prsia štvorky alebo čo vlastne by si rád? "

penelope999
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bibero
autor
25. feb 2016

@oldman50plus ďakujem za názor, zvlášť preto, že je od skúseného muža (tvoje príspevky som tu už čítala vo viacerých témach). Náš intímny život je v poriadku, som nadmieru spokojná a on podľa jeho vlastných slov tiež, veľa sa o tom rozprávame. Niekedy sa milujeme aj viackrát denne a vystriedame viacero polôh. Sám mi hovorí, že je spokojný a ja mu dôverujem, veľa diskutujeme. Len ostávam zneistená tým ako mi niekedy dáva najavo, že je čosi lepšie, krajšie a tak ...

penelope999
25. feb 2016

Presne, ako pise oldman, na rovinu sa opytat. V zrelom vztahu sa veci maju riesit na rovinu, ale musia byt v nom zreli obaja 😀

bibero
autor
25. feb 2016

@juhseverzapad práve preto som založila túto diskusiu aby som zistila, či takéto žarty sú "normálne" a mám nad nimi len mávnuť rukou alebo je to za hranicou niečoho nad čím mi má zasvietiť kontrolka.

piacere
25. feb 2016

@oldman50plus tak ale bez ohľadu na to, či niečo naznačuje alebo nie a je len taký obyčajný ozembuch... ktorej žene padnú dobre takéto reči?

bibero
autor
25. feb 2016

@piacere ani mne nepadli dobre ... keďže sa to opakuje, chcela som počuť názory, či sa tým mám zapodievať alebo je to len niečo v mojom egu, čo ostáva pošteklené a je to bežné ...

mima4
25. feb 2016

@bibero
mna osobne by sa take primitivne narazky dotykali a zranovali ma...
čudujem sa ti, ze uz s nim spavas, kedze ste spolu len tak kratucko. Co tak najprv spoznat jeho charakter, pristup k zivotu, k ludom, k hodnotam ktore ty vyznavas?

fuska
25. feb 2016

Ktovie, ako by sa citil, keby si mu povedala, ze ma prilis maleho vtaka, ze sex s nim iba pretrpis a tvoji byvali boli ovela lepsi milenci. A potom by si sa afektovane zarehotala a povedala, ze "jeeej, ved to bol len ftiiiip".

stanusa89
25. feb 2016
Používateľ stanusa89 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stanusa89.

ak to myslel zo zartu tak to bol dost nemiestny zart

juhseverzapad
25. feb 2016

@mima4 My sme začali bývať spolu po 2 mesiacoch. Hop alebo trop.To nerieš, kedy začali spolu spávať, ale tie jeho blbé reči.

bibero
autor
25. feb 2016

@mima4 mna sa tieto narážky tiež dotýkajú, preto sa skúšam pýtať na názory iných (žien aj mužov).
Poznáme sa už dlhšie, no zblížili sme sa pred mesiacmi. Máme spoločných známych, priateľov, kamarátov, poznáme sa roky, len ako pár sme spolu 4 mesiace.

mima4
25. feb 2016

@juhseverzapad hej..ale prilisne ponahlanie moze cloveku len ublizit... toboz pripadne tehotenstvo...

bibero
autor
25. feb 2016

@mima4 chápem ako to myslíš, chránime sa, snažíme sa milovať zodpovedne

maja22
25. feb 2016

@bibero môže to byť skutočne iba "ozembuch", ktorý sa nevie správať, alebo je to skrytý manipulátor a psychický tyran, ktorý sa na začiatku vzťahu ešte dokáže pretvarovať a keď si bude stopercentne istý, že si na ňom dostatočne "závislá", rozbalí to naplno 😒 Naozaj by si mala robiť, ako radí mima, snažiť sa ho poriadne spoznať z každej strany a pomaly skladať skladačku, čo je vlastne zač.

mima4
25. feb 2016

@bibero ja sa ti necudujem, ze sa ti jeho narazky dotykaju, si citliva zena a chces aby s tebou bolo jednane s uctou a laskou...
bud obozretna, vsimaj si jeho vystupovanie, komunikaciu a casom zvaz, ci si ochotna pokracovat v takom vztahu alebo nie...
Uz ked teraz ti to tak vadi (podla mna opravnene), v buducnosti to moze byt este razantnejsie.

mandala77
25. feb 2016

@bibero Tebe už podľa mňa bliká kontrolka, lebo keby nie, bolo by Ti to jedno a nepozastavovala si sa nad tým.
Každý máme niekde inde latku toho čo sme a čo nie schopný a ochotný tolerovať a čo nám je a nie je príjemné. A ak to druhý nie je schopný rešpektovať a opakuje to stále napriek tomu, že sa nám to nepáči, tak načo mne osobne je taký človek.
Tiež som mala podobného a vždy som sa pri podobných narážkach cítila divne a robil to napriek tomu, že to vedel. Od začiatku mi to bolo nepríjemné. Teraz som šťastná, že nie som vystavená takým situáciám.
Nechoď proti tomu čo cítiš.

oldman50plus
25. feb 2016

@bibero Pozri, on možno ani netuší že ty sa nad tým nebavíš tak ako on. Vhodne zvolenou ironickou otázkou ho prinútiš zamyslieť sa nad tým a ak nie je úplný buran tak pochopí že sa ti to nepáči, zahanbí sa a prestane. Druhou možnosťou je mu to rovno povedať že sa ti to nepáči, ale pokojne, bez invektív (Pozri mne sa nepáči to a to a ubližuje mi to - Nie: Aj úplný magor by videl že to čo hovoríš sa mi nepáči).
Pokiaľ to bude robiť stále aj keď mu jasne vysvetlíš že ťa to zraňuje tak vtedy by som ja prehodnotil vzťah - pretože v tomto štádiu by si ešte mal dávať sakramentský pozor aby nerobil nič čo ohrozuje aby strávil s tebou v noci čo najviac príjemných chvíľ.

buba1993
25. feb 2016

Nuž, ja by som s takým teda nechodila ani minútu. Pre mňa je to debil a bodka.

juhseverzapad
25. feb 2016

@mima4 To je pravda, našťastie ma môj poznal, ešte keď som bola s ex a vedel čo bol on zač. 😖 Myslím, že v ich veku si dávajú pozor.

qidko
25. feb 2016

@bibero aj ja som mala 119 kg a Ked sme sa vzali tak necelych 54kg ale nikdy mi nic nepovedal mna by to urazilo a velmi Ked som sa ja postazovala ako vyzeram vzdy ma pochvalil snazil sa mi dvihnut sebavedomie usmial sa a podotkol ze mame 2krasne zdrave deti a to je zaklad ....spytala by som sa na rovinu co vlastne od tych blbych poznamok ocakava.....alebo ako pise FUSKA nandaj mu to aj ty🙂

kamila999
25. feb 2016

Bibero,uplne chapem,co tym myslis.ziadnej zene nepride prijemne,ked nieco taketo chlap povie.vsetky sa chceme cítiť najkrajsie na svete 🙂 ja mam skor skusenost,ze chlap mi nieco taketo povedal,ked sa on sam citil neisto.a okrem toho,vacsina chlapov je presvedcena,ze su ti najlepsi,najkrajsi a najuzasnejsi na svete 🙂 🙂 🙂to len my sa musime domalovavat 🙂.skus sa tym netrapit.ak by niekoho mal,myslim,ze by si to spoznala podla inych veci.nie takto.

misel0806
25. feb 2016

@bibero zarty su zarty ale odtial potial kazdy mame hranice. Mne by to nepribadalo ani smiesne ani vtipne mas cudneho priatela s este cudnejsimi prejavmi citu voci tebe😀😀😀

fuska
25. feb 2016

Ja by so to zas tak tragicky, ako pisu dievcence, nebrala. Clovek moze trepnut peknu blbinu skor, ako si to premysli v hlave. Mozno ho to zamrzelo uz v tej sekunde, ako to povedal, len ego mu nedovolilo sa hned ospravedlnit. Urcite by som to s nim prebrala, lebo on nemusi tusit, ze ti to vadilo tak, ze to riesis, do buducnosti by som bola trosku obozretnejsia, ale nemala by som to stale na mysli. Inak to moze byt super clovek, co raz zadrel sprostost.

natalym
25. feb 2016

@bibero Ja by som mu takú somarinu zabila, že by nespal tri dni z toho. 🙂

bibero
autor
25. feb 2016

@qidko on mi hovorí, že sa mu páčim taká aká som, povie mi, že dnes dobre vyzerám, aj slová ako sexy padli. Len potom to zabije tým, čo som písala v úvodnom príspevku a ja zneistiem a sama seba sa pýtam, či to nie je niečo skryté v ňom čo radšej chcem pochopiť skôr ako by sme si spolu plánovali spoločnú budúcnosť. Som z toho podobnými poznámkami zneistená, na jednej strane som stred jeho vesmíru, tak mi to dáva najavo a potom takého poznámky a nemiestne žarty. Ja už neviem, čo si myslieť, preto sa pýtam vás. Či ja preháňam, som namyslená a netykavka alebo čo ...

fuska
25. feb 2016

@bibero Aha, takze toho bolo viac napriek tomu, ze vie, ze ti to vadi? A co este napriklad hovori?

0silvia0
25. feb 2016

@bibero máš len dve možnosti:
1. vrátiť mu to úžasné vtipkovanie ha ha ha 😖
2. jasne a zreteľne mu povedať (nie naznačiť), že ti to vadí
Je tu ešte tretia možnosť, a to zožierať sa tým vo vnútri, ale to je zbytočné, takže tretiu možnosť ani neber do úvahy.

Mimochodom, mne by to vadilo tiež, nemám takto nastavený zmysel pre humor že poďme sa uchechtávať sami zo zeba a zneisťovať a trepať voloviny. Ja osobne by som s takto naladeným človekom nemohla fungovať.

bibero
autor
25. feb 2016

@fuska nič iné okrem tých 2 prípadov, čo píšem v úvodnom príspevku to nebolo.