Je to moja chyba alebo chyba svokry?
Cauute baby
dnes sme si so svokrou moc nesadli v oblasti varenia co je pre zenu v domacnosti hracka. Ja vsak pracujem nemam na to cas ani ku tomu nemam bohvieaky vztah tak varim rychle a jednoduche jedla mozno ako vacsina z vas. Neviem cim su jedla ako rizito zemiaky s cestovinou sote alebo placky ci gulas menejcenne od jedal typu knedle pecene maso segedin a proste tie "luxusnejsie jedla" nazvane nou. Snad kazdy ma pravo na vlastne chute a kazdy sa naje z niecoho ineho. Neviem preco ma pocit ze v kuchyni stojim za houby hoci niekedy dam.jedlo do chladnicky a sa zje aj na druhy den. Naco varit kazdy den ked sa nezjedlo co mam zbytocne vyhadzovat jedlo. Ona to nechape lebo vari aj 3x denne ma na to casu. Lenze ja chodim do prace a denno denne musim toto pocuvat. Akoby.na jedle stal svet a nic ine.neexistovalo. lebo ked ma boli zaludok tak je to moja chyba lebo nevarim stale nejem stale varene lebo nemam poriadne nakupene pricom ona ma iny styl varenia ako ja. Neviem ako sa pri nej obhajit co jej povedat ako sa zachovat ked si mysli ze ma vzdy pravdu. Je to aj s vychovou MOJHO dietata. Oducam ju od cumlika a len co vypadnem do roboty co ma ako prve v puse? CUMLIK. Po doma jej davam starsie satt ktore moze pospinit znicit a nove jej odkladam a samozrejme ze ju vzdy oblieka do tych novsich a ked jej poviem nech ju prezlecie ze ich znici odpovie mi vyperies ich. Vyberiem ich z pracky a skvrny su max vyblednute ale su tam ! Vsetko podla nej robim zle. Dam ju spat skoro a ked sa prehadzuje v postielke a mrnci tak ju vyberie a je do jedenastej hore. Ako sorry? Vsetko zle. Mala som problemy s kojenim a hned jej kupila UM. Moje nazory matky su zbytocne a mm jasne ze da za pravdu maminke. Neviem kedy sa z mojho dietata stalo jej dieta ale to co som ju ja ucila akosi islo do pozadia nema moju vychovu nie je taka ako som si ju predstavovala. Ja ju nezdravo krmim hlavne ze cokokady kazdy den su zdrave. Trapi ma to lebo viem ze nie som najlepsia matka ale nechcem malej zle. Co robit ? Ako ju dostst pod "moj vplyv"? Podporuje u nej ten vzdor ja ju ucim nieco ine ako.ona a mala uz nevie co robit. Komu.vyhoviet. Nechcem na svokru nadavat vazim si ju ale v tejto oblasti ju nepotrebujem. Cia je to vlastne chyba? Co bude pre malu najlepsie?
Odstahuj sa od svokry, nedavaj jej malu na opatrovanie a vybavene. Navsteva raz za dva tyzdne a vztahy su ako nove :D
@simik14 Chyba je to vasa s manzelom, ze byvate stale u svokry, alebo jeho mama byva u vas 😉 ? Pozri sa, liezlo by urcite na nervy, kebyze mi niekto hovori do toho, co navarim atd, ale ak som spravne pochopila, si v praci a ONA sa ti stara o dieta, tebe vadi, ze jej dava nove satocky, ze jej dava dudlik atd, tak si najdite svoje byvanie, opatrovatelku a budete mat pokoj, takto sa musis zmierit s tym, ze sa stara , ale teda ja mat niekoho kto by sa mi postaral o dieta, tak skacem meter 2o a nech aj navari a uz je uplny pokoj. A k tym satockam, toto som robila pri prvom dietati, setrila pekne veci a potom mi z nich vyrastala a bum, mala ich na sebe par krat, teraz malemu davam drahe oblecko aj na ihrisko a ked zaspini, co zarucene zaspini, tak vyperiem a ked to nejde, tak to nejde 😉 Takze sa zamyslite s muzom, co a ako s byvanim a ked nemate inu moznost, tak zial sa musite vy prisposobit, teda za predpokladu, ze ste u svokry a hlavne sa naucit vychdzat a nehladat len chyby, dohodnut sa, ze vy nakupite a ona nech vari, dudlik ako katastrofu nevidim a rovnako to oblecenie, takze pevne nervy a zdravy rozum, teda pokial nechces mat na krku rozvod 😉
@simik14 základná chyba je, že bývate pod jednou strechou... nebyť toho, tak tieto problémy vôbec nemáš... no a že tvoj manžel sa postaví na mamičkinu stranu a nie manželkinu - čo k tomu povedať...
riešte svoje bývanie, tam je kľúč k normálnemu manželstvu...ale ak sa jemu nechce, tak potom neviem poradiť, každopádne ja by som tak nebola ochotná žiť...
Je to tvoj problém, nakoľko nie si schopná mať vlastnu domácnosť. ja stále tvrdím, že ked niekto nemá na to postaviť sa na vlastné nohy, nemal by na chlapa (ženu) ani pozrieť, nieto suložiť a trepať sa do vzťahu. bud mám vzťah, manželstvo, dieťa, alebo nemám nič a užívam si výhody detskej izby hoc aj do smrti.
tak jej chyba,ze ta poucuje (mozno nemala dceru tak sa snazi poucovat teba) neviem, urcite to robi s dobrym zamerom len to potom nakoniec vyzera tak ako to vyzera.. No pokial byvas u nej tak by ste sa mali zamysliet nad odstatohavanim, vies cloveka v takom veku ako ona uz neprevychovas, nevysvetlis,..
@simik14 povedz svokre nie!!! nech sa ti do vychovy nestara a na to varenir.ignoruj. ona sa nezmeni.nech si vravi co chce.jednym uchom dnu.druhym von.
Chybou je, ze byvate spolu...
Ale ak uz byvate u svokry a este ti aj laskavo postrazi dieta, treba zatat zuby.
A velky problem mas hlavne s muzom - ak si ta nezastane a postavi sa vzdy na mamickinu stranu, tak nezijete ako manzelia u svokry, ale si len taky "privesok" vo vztahu matka-syn-vnuk
moc zalezi aj od muza,keby bachol po stole a mamicke povedal DOST,povedal jej,ze ma ne vsetko svoju zenu tak by sklapla,ale ako ja by som bola odstahovana uz davno,ale podla tvojho prispevku ste na nu asi odkazany
@simik14 vies co, radsej ani nepisem, co ma napadlo, lebo to nema asi vyznam..... uz som citala zopar tvojich "problemov" a furt ti cosi vadi....tak mozno je to v tebe.... 🤐
Milá simik 😊 neboj sa.nie je to také zlé sko to vyzerá...ka mám mamu aj svokru a musím povedať iba vdaka Bohu za ne 😊 to čo popisujes sa dá vyriešiť rýchlo...iba sa rozhodnúť...ano.také jednoduché to je 😊 ja nezastavam názor že žiť s rodičmi je tragédia a zlyhanie.práve naopak.je to super! Rodičia nás majú radi.môžu a chcú nám pomôcť.chcú za to naozaj máličko.aby sme ich aj my ľúbili a vážili si ich😉 mala som podobné skusenosti ako ty.ale potom som dostala dobrú radu a vyuzila som ju.tak posuvam dalej...prehovorte muza na večeru mimo domu alebo na vylet a pod. porozpravajte sa. povedzte mu ako ste vďačná že ho máte.že máte strechu nad hlavou a že vám mama pomáha.že ju máte rada.no mali by ste rada aj kúsok sukromia bez nej. Dohodnite sa spolu.ze sa s ňou porozpravate - spolu.nie iba on. Povedzte jej.ze by vám veľmi pomohlo.keby mohla trebárs od pondelka do štvrtka navariť.povedzte jej.že vám jej kuchyna chuťi.ze ny ste boli rada keby vás mohla občas naučiť nové jedlo.na oplátku vy nakupte suroviny a varenie nechajte uplne na ňu a dajte jej najavo.ze si to vážite.vezmite ju niekam kde to.ma rada.do cukrárne.po pamiatkach... hocičo aby sa cítila súčasťou rodiny a nemusela o pozornosť bojovať inými prostriedkami...cez vikend navarte vy.upecte koláčik.uvarte kávu a pozvite ju... aj váš muž bude rád a bude vidieť vasu snahu a ladku.aj vase dieta... je toho veľa co sa dá urobiť.je to vo vasich rukach a verím.ze to zvladnete 😊 byť s rodičmi nie je hanba ale vysada.to iba dnešná spoločnosť uprednostnuje individualistov pretoze na tych najviac zarobí... nevzdavajte sa tak lahko vzťahov. raz budú mozno to jediné naozaj hodnotné 😊
@i_v ona nebyva so svokrou, maju vlastny dom......
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ako-donutit-manzela-aby-bol-doma/
Jej proste svokra vadi, a basta.
Ja to nechápem. Vy spolu nebyvate, tak kedy dochádza ku všetkým týmto konfliktom? Že ti mu zle oblieka, vyberá z postielky, kritizujevarenie a odsúva ta na druhú koľaj?
A manžel co nato??dufam,ze drzi pri tebe,!!!mal by to svojej mamke vysvetlit,že kde su hranice a nech sa stará o svoje problémy ...my tiež bývame u svokrovcov ,ale každý mame svoju bytovú jednotku a vlastne vchody ...proste sme ich zamurovali 🙂Ale svokra sa mi nikdy neplietla do ničoho!!!a co sa mi nepáči poviem rovno obidvom!!!
V com je vlastne chyba?jedine v tom, ze nebyvate sami, ale pri svokre...skuste sa osamostatnit a zivot bude hned krajsi 😉
ak svokra nebyva s vami proste si ju nepustaj kazdy den do bytu.. pozvi ju na neelny obed a razne jej poedz dost ... moje dieta oja domacnost a moja vychva.. bud sa prisposobis,alebo obmedzime navsteby na narodeniny viaoce a ine sviatky a i ked nerada zial bude to tak lepsie pre obe,,, ak ju mas na strazenie tak zvaz jasle al inu opateru ... ak sa na to necitis vysli manzela nech si to s nou vybavi on...

@simik14 Ty si matka, manželka-partnerka a máš svoju rodinu a svoju domácnosť - hotovo. Nech sa svokra stará o tú svoju. Alebo bývate v jednej domácnosti - ak áno no tak tam celé zle - čo najskôr mať vlastné. A už dávno si mala mať stanovené hranice a podmienky spoločného bývania a "starania" sa do života tvojho a tvojej rodiny a do toho o čom píšeš. No to by som ja svokre nedovolila ani omylom.