Je to naozaj len moja vina?
Ahojte mamicky, budem sa snazit byt strucna. So snubencom mame 13 mesacnu dcerku. Dcerka je uzasna, sikovna, mila, nas smejko. Treba sa jej venovat naozaj 24 hodin denne. Dietatko sme neplanovali, ale samozrejme ked som sa dozvedela ze som tehotna tak sme si ju nechali. Venujem sa jej 24 hodin aj v noci k nej vstavam. Snubenec niekedy vstane rano aby som si este ja mohla pospat. Problem je vsak v tom ze niekedy je toho uz na mna vela. Priatel ma zaluby a konicky a aby bol stastny vzdy sa mu snazim vyhoviet. Lenze mam pocit ze on sa o moje potreby nezaujima. Ide napr. ked obliekam vonku malu a idem sa postarat o seba, vratim sa, s tym ze sedi a nic. Pozriem na malu ci jej dal aspon sveter, nic. Ked sa ho spytam preco jej ho nedal, lebo som mu to nepovedala. Tak je to ale pri vsetkom. Vetrame malej izbicku. Zavrel si okno?NIe. Preco? Lebo si mi to nepovedala. Dal si jej jest? NIe.....A tak dalej. Niekedy mam pocit ze mam dve male deti. Alebo ak mam zlu naladu a nieco si pre seba poviem, uz len pocuvam ako som negativna, stale nervozna. Proste akoby mi vobec nerozumel. A ked mu to poviem tak sa urazi a odide. Ako prave teraz. Som naozaj taka nanic?Je to len vsetko naozaj vo mne? Dakujem za vsetky nazory.
To je normalne 😀 Moj je velmi sikovny, vie varit, upratovat, no vsetko mozne ale sameho od seba ho skoro nic nenapadne. Niekedy som sa nad tym rozculovala ale teraz uz viem, ze ked nieco chcem, treba mu to povedat. Vsetko je to o komunikacii.
@adriana23c tak toto riesim od kedy sa mala narodila, no oni chlapi ozaj potrebuju vsetko nariadit a povedat, lebo inak su to druhe deti.... :D
@adriana23c Myslim, ze lahka pomoc...tak mu povedz co ma urobit. On asi nevie co od neho ocakavas, myslim, ze u chlapov je to bezne (cest vynimkam), ze im treba kopu veci hovorit. Mne sa zda z toho co pises, ze to ani nie je o neochote, ale o tom, ze to jednoducho moc nevie kedy co treba. Mojmu muzovi tiez hovorim, oblec ju a toto a toto jej oblec, urob kasu a daj jej jest. Alebo sa ma pyta, ci jej ma dat jest a podobne. Tvoj snubenec mozno nevie rezim dna dietata, kedy a co je a co jej treba obliect. A je pochopitelne ze ked si unavena si aj nervozna, skus mu to niekedy ked nebudes tak unavena vysvetlit a ze by ti pomohlo, keby sa niekedy on postaral o dieta a ty si chvilku oddychnes.Aspon sam uvidi, ze je to dost narocne a nie si na "dovolenke" 🙂

@adriana23c aj ja mam takeho doma ako ty.... nepomaha naozaj nič... ja som sa s tym zmierila 🙂 a naučila som sa byt domacou manažerkou... a teda koordinujem tu každeho.... a je to už jedno či koordinujem jedneho, dvoch alebo troch...mam dve deti+muž .... človeka neprerobiš... recept na štastie je "tolerancia s usmevom"