icon

Pocity neistoty počas tehotenstva: Ako sa s nimi vysporiadať?

Včera o 09:31

Ahojte, rozhodla som sa po dlhšom zvážení zdôveriť sa na toto fórum. Neviem, či ešte niekto zažíva tieto pocity čo ja.
Podarilo sa mi otehotnieť po nejakom čase. Máme s mužom všetko, čo potrebujeme a tak sme sa rozhodli o bábätko. Keď som sa dozvedela správu, už aj od lekárky, tak som sa tešila. Ale teraz som v 8 týždni. Moje pocity sú zmiešané. Jeden deň sa veľmi teším, na druhý deň som bez nálady a zvažujem, či to bol dobrý krok mať bábätko. :( Cítim sa hrozne za tieto myšlienky.
Pozriem si aj fotografiu zo sona a viem, že bude mať dobrý život, dobrú rodinu. A potom len ležím na posteli a neviem, či to všetko zvládnem. Som smutná, nič ma nebaví a takto sa to strieda. Možno sú to len hormóny.
Ale čakala som, že sa budem tešiť, nakupovať veci, čítať si o všetkom, čo súvisí s materstvom a vôbec ma to neláka. Kamarátka mi všetko zasiela, na čo sa mám pripraviť, ale ja vôbec necítim tú radosť čo ona. Keď si čítam, tak svoje veci, venujeme sa sebe, proste každý mi hovoril, že budem myslieť na to malé a každý deň budem šťastná, ale ja vôbec nie som. :( Trápi ma to, že nemám tie šťastné pocity a že som takto na vážkach. :(

anonym_d3cd3d
Včera o 09:38

@anonym_autor netráp sa, každá to prežívame inak… a úprimne, uzi si tie tvoje veci, dospelacke záujmy a tak… lebo keď sa babo narodí, nejaký čas nebudeš mať na nič také čas, a veci okolo dieťaťa budeš riešiš az budeš mať toho plne zuby…

lucysl
Včera o 10:08

Ahoj, prestaň sa porovnávať🙂 máš vlastný spôsob a vlastné tempo a vlastné prežívanie a je to takto v poriadku🙂

thirstymonk
Včera o 10:15

@anonym_autor V našom manželstve boli všetky tri tehotenstvá najhoršie obdobia života.

anonym_0c8219
Včera o 10:15

U mňa to zlomilo,ked som počula ako bije srdiečko..
A to bol neuveriteľný pocit
Niekto az keď dieťa príde na svet
Niekto az každodenným životom sa spoja
Niekto nikdy😅

marianarem
Včera o 11:38

@anonym_autor Vacsina zien, co poznam, nie su kazdy den stastne ani v tehotenstve a ani po narodeni deti. Je velka radost mat zdrave dieta, ale nie je to tak, ze sa clovek vezie cely cas na ruzovom oblaciku (pre vacsinu). Su s tym casto spojene pochybnosti, obavy, unava a cela skala inych pocitov.

petranelkova
Včera o 11:45

Bude to v poriadku, neboj sa 🙂 Každá takéto chvíle prežíva inak, takisto som si nebola zo začiatku úplne istá, či to zvládnem, ale postupne tie radostné pocity prevládali nad tými zlými... Dobre bude ♥

anonym_f91dbe
Včera o 12:01

Musis to povedat muzovi,tieto pocity.Musite sa vela rozpravat,on ta musi ukludnovat na to ho predsa mas,nie??lebo ak si to nechas vsetko pre seba,si stvorena na poporodnu depresiu a to uz neni sranda.Rozpravaj o svojich pocitoch.

anonym_a3035e
Včera o 12:26

@anonym_autor ak by si sa rozhodla neotehotnieť, raz v budúcnosti by si to považovala za svoje najhoršie rozhodnutie v živote. Ale vtedy by si už nemala možnosť tú chybu napraviť. Buď rada že je to tak ako je.

anonym_10128e
Včera o 21:55

@anonym_autor podla mna hormony,na toto nie je ziadna rada.Skrarka tie mrchy hormony nas tak vedia (aj mimo tehotenstva)zmenit,ze az hruza.Tie uzkosti,smutok,nechut do nicoho,unava,podrazdenost.To,ze nejaka Janka z Tesedikova ma nadherne tehotenstvo od pozitivneho testu az po porod,neznamena,ze je to meritko toho daneho obdobia.To mas ako s nevolnostami.Jednej je zle,vsetko jej smrdi,zvracia,druha ti este aj maraton zabehne den pred porodom.Jedna ma brucho dole,povedia,ze ide uz rodit,pritom prenasa este dalsie 3 tyzdne,dalsia ma krasnu gulatu loptu a rodi v ten vecer.Jedna miluje sladke,to bude isto chlapec a bum,ma dievca.Dalsia miluje kysele,to bude baba a bum,chalan.ja som tak velmi s muzom tuzila po babatku,vkuse sa testovala,pri kazdej ms revala.Pozorovala sa,ako blazon,pri kazdom pichnuti,ze ja som isto v tom,pri kazdej chuti,nalade,ja musim byt tehotna.Testy som nasviecovala,fotila...Ked vysiel konecne pozitivny,bola som s muzom hotova.Neskutocne sme sa tesili,obimali.Jemu to zostalo,mne nie.Postupom casu,som zacala mat uzkosti,smutok,ze co teraz?my a dieta?ja a dieta?a co porod?Chcem byt vlastne mama?uz nebudem ja,uz budem ja a moje dieta.Odznelo to v druhom trimestry.Tam som uz bola total vesela,stastna,plna energie,fotila brusko,rozmyslala nad menami,zacala som sa starat o seba.

anonym_899f67
Včera o 21:58
@anonym_a3035e

@anonym_autor ak by si sa rozhodla neotehotnieť, raz v budúcnosti by si to považovala za svoje najhoršie rozhodnutie v živote. Ale vtedy by si už nemala možnosť tú chybu napraviť. Buď rada že je to tak ako je.

@anonym_a3035e ja som sa rozhodla nikdy neotehotniet a som si velmi ista ze ze to je jedno z najlepsich rozhodnuti v mojom zivote...mame to tak viacere

anonym_e7ae70
Dnes o 12:44
@anonym_899f67

@anonym_a3035e ja som sa rozhodla nikdy neotehotniet a som si velmi ista ze ze to je jedno z najlepsich rozhodnuti v mojom zivote...mame to tak viacere

@anonym_899f67 kolko mas rokov?

anonym_899f67
Dnes o 13:34
@anonym_e7ae70

@anonym_899f67 kolko mas rokov?

@anonym_e7ae70 tolko ze moje reproduktivne okno je uzatvorene