Je to normálne, ak sa všetko v rodine robí podľa švagrinej?
Ahojte, chcela som sa spytat... Sme s priatelom spolu uz dva roky a cakame dieta, momentalne som v 6-tom mesiaci tehotenstva, ale to je nepodstatne... Ide o to, ze mi to pride, akoby sa isli vsetci zo seba v tej rodine, pardon za vyraz "pos*at". Priatelova mama (nazvyme to skratene akoby uz svokra) stale spomina len priatelovu sestru (ta uz jedno dieta ma a druhe sa jej ma teraz narodit) stale mi vravi len mam ist tam, kde bola Mirka...A ze Mirka povedala... A Mirka urobila toto... A hanto... A furt len Mirka, Mirka a ta jej mala. Tam chodia stale, stale jej pomahaju, nosia jej nakupy a mne nevedia pomoct ani s malickostou, co chcem od nich raz za uhorsky rok. Rovnako priatel tam furt vysedava a kes Mira zavola, ze cosi Potrebuje hned tam bezi. Rpvnako dalsi brat co doteraz ZIL v SPANIELSKU Nas riadne ani neprisiel pozriet, lebo hned musel ist k nej. A furt sa vsetci riadia len tym, co ona povie, co si zmysli...
Ide ma z toho uz porazit. V com je taka vynimocna, ze jej tak vsetci skacu koli zadku?
Okrem vyššie napísaného... nie je Mira spomedzi súrodencov náhodou najstaršia? Neporodila ako prvá vnúčence? Pre niekoho sú to banality, ale niekto si potrpí aj na takéto veci. Proste pre niečo sa im v tej rodine stala vzorom. Súperiť s ňou je dopredu prehratý boj. Ty si potrebuješ vytvoriť vlastné miesto. Žiaľ, keď tvoj priateľ nebude stáť pri tebe, budeš to mať o dosť ťažšie. Ako ťa majú brať vážne, keď ani to "spojítko" medzi vami ťa tak asi veľmi neberie?
@janinah som samostatna, byvala som sama od 17-tich, popri skole som. Si privyrabala na roznych brigadach. Mam ukoncenu skolu s maturitou. Ovladam anglicky, nemecky a ciastocne rusky jazyk. Venujem sa vareniu, peceniu, sitiu, malbe, kresbe, pisaniu basni, rozpravok a poviedok. Mam rada deti, zvierata, zahradu. Rada chodim do divadla, kina, rozne vystavy, rada citam... Som snad zla? A este som dobrovolne vypomahala nedalekemu utulku.
@berryblack ze sa zmeni chlap po narodeni dietata je dost zly predpoklad, hlavne v rodinnych vztahoch, ak ti nepomaha teraz v tvojom stave, preco by mal potom??
@lintu on je prostredna. Najstarsi je Marcel, ma 33, ona 30 a priatel je najmladsi ma 27.
@berryblack A na zaklade coho si sa rozhodla, ze toto bude skvely otec pre dieta?
Byvate spolu?
@berryblack nič od nich nečakaj a nikdy nedostaneš nikomu dlžná. Zariad všetko sama ci s partnerom a nerieš jeho rodinu, to, koho majú radšej, komu viac pomáhajú ci nie. Vykašli sa nato, ignoruj, teš sa z babatka a eliminuj negatívnych ľudí zo svojho života.
@berryblack nevesta nikdy nebude dcera, cim skor si nato zvyknes, tym lepsie. Dcera je proste dcera. A ty si im navyse ani ta nevesta nie. Si pre nich momentalne nikto, vlastne mozno inkubator pre vnuca... Zial, ale u niektorych to tak proste je. A nic s tym nespravis.
prepáč, ale akú pomoc furt ty očakávaš? Si mladá, ešte bezdetná, nie si ich dcéra, tak nechápem s čím ti akože majú furt pomáhať? Tá pomoc s tvojim malým bratom, no to mi príde úplne neadekvátne toto žiadať po akože svokrovi, veď keď je taká situácia, že mama je v nemocnici, tak logicky nejdem behať po úradoch a u lekára sa preobjednám a nie že zverím 2-ročného brata na krk v podstate cudziemu chlapovi, nepoviem tvojmu priateľovi ale jeho otcovi? No to ani nechápem čo ťa napadlo. Neviem, ale samostatná mi vôbec neprídeš, keď furt očakávaš toľko pomoci už v tak mladom veku keď ti podľa mňa ani nie je s čím až tak pomáhať. Zapamätaj si, absolútne nik nie je povinný ti pomáhať okrem tvojho manžela ( a to zatiaľ tiež nie je, že?). A žiarlivo sledovať a vypočítavať kto komu koľko krát pomohol a tebe nie, no to svedčí o tvojej riadnej nevyzretosti. Spoliehaj sa na seba a na priateľa a prestaň sledovať kto komu koľko kde atď. To je ich vec.
@berryblack Podľa toho čo píšeš, majú v rodine veľmi pekné vzťahy. Rodičia tvojho priateľa ich zrejme dobre vychovali, keď aj súrodenci sú takto súdržní. Je to normálne, že uprednostňujú dcéru a sestru. Veď ako rodičia ju vychovali a prežili spolu už 30 rokov. To veru nie je málo. A nezmení sa to ničím, ani keď sa vydáš, ani keď porodíš, ani keby sa zemeguľa prestala točiť. Ale to pochopíš až vtedy, keď sama budeš mamou, že niet väčšej lásky, ako je láska k dieťaťu. Každý normálny rodič lúbi svoje dieťa viac, ako čokoľvek iné. Ty nie si ich dcéra. Máš svoju mamu, pre ktorú si toľko, čo je Mira pre svojich rodičov (snáď). Toto podľa mna vôbec nerieš, nebudeš mať silu to zmeniť. Nikdy. Ja by som ti poradila jednu vec. Svoju energiu venuj vzťahu s priateľom, snaž sa, aby mu bolo s tebou tak dobre a príjemne, že bude chcieť byť s tebou a dieťatkom čo najčastejšie. Lebo keď sa vám narodí bábätko, zmení sa všetko a ver mi, ešte vás čakajú krušné chvíle. Nato aby ste to ustáli, budete potrebovať hlavne jeden druhého a nie mamky a súrodencov. Z vás sa stane rodina a je najdôležitejšie, aby ste boli spokojní a v pohode vy dvaja.
Ach neziarli toľko 😂 výnimočná je v Tom, že je to ich dcéra/sestra. A väčšinou je to tak že spomínajú v rozhovoroch iných ľudí / mamy/ deti... Sledovala som to dlhšie, tiež keď sme niekam išli počuli sme iba " Ferko sem , Ferko tam + jeho rodičia " ( druhý pravnuk, resp. Jedine ďalšie dieťa) . Nerieš, iba sa strapnis.
@berryblack strážiť niekomu dieťa alebo inak mu pomôcť nie je nikoho povinnosť a nikto by to nemal brať ako samozrejmosť že ja pomôžem tebe a ty na oplátku mne....Buď chcem niekomu pomôcť alebo nie ale nebudem sa spoliehať na to že druhý bude vždy ochotný pomôcť mne....My si napr.pomáhame, ale nikto nie je na "špagátiku" že môže vždy pomôcť, každý má svoj život a svoj program, nemôžeš očakávať že "svokra"alebo "svokor"budú meniť svoj program len preto že ty potrebuješ povarovať brata....A rovnako normálne je ak ti pomoc prislúbia a niečo im do toho príde....Ale ak slúbili že prídu povarovať, tak mali aspom zavolať, ale to si mohla aj ty im že kedy prídu......
vobec to nieje o stredobode pozornosti 🙄 bývaly bol taký, čo jeho sestra urobila, povedala tak to bolo najlepšie a ked môj názor nekorešpondoval s tým jej tak to bol zlý názor...nebolo to až také zlé ako u vas ale rozpravali.sme sa počas vzťahu aj o deťoch a keby ich spolu máme tak by to bola čistá katastrofa. Raz som.od neho nieco chcela povedal ze dobre ale 2 mesiace nič, potom povedala sestra to iste ze to potrebuje a na druhý deň to mala, zaujímavé. Vy*er sa nato čo urobila dokonalá mirka, ty más vlastný mozog a budeš robiť veci podľa seba a to treba svokre aj povedať a asi bude treba hodiť reč s priateľom, no nezávidím ti túto situáciu a veľmi neviem poradit iba som chcela povedať že to aspon z časti chápem.
@oli18 Nejde o to, že má rád svoju rodinu, ide o to, že radšej vysedáva u sestry alebo sa hrá s telefónom než aby bol s ňou. Sestra je len zástupný problém, ich vzťah je zrejme na prd, ale to tu na celú hubu nenapíše. Ktovie čo o nej rodine hovorí, možno niečo ako:"tá krava zas otravuje s tým a tým" a potom sa ona môže aj na hlavu postaviť a odrážať ušami a aj tak ju nebudú mať radi. Tam je problém ich vzťah a ona to váľa na sestru,ktorá s tým zrejme nič nemá spoločné.
@berryblack a toto si nevedela alebo skor nechcela vidiet skor ako si otehotnela? Ci si cakala ze sa zrazu vsetko zmeni? A priatel ako na tuto situaciu reaguje? sa ta ani nahodou nezastane ci ako to vlastne je? S tym bratom sa ti svokor ponukol Sam alebo si ho poziadat Ty? A uprimne povedane ozaj tak velmi stojis za "dobre vztahy" od svokrovcov aj za cenu ze by nemali byt uprimne?
Ako u koho ja som mala svokrovcov 😍😍😍😍takych ze jedno zlé slovo nemám na nych a vždy si zastali mna ako vlastneho syna každemu prajem takých ako som mala ja aj po rozchode si dobre rozumieme a dala by som všetko zato mat ich ako rodičov😍😍😍😍aj teraz mam dobrych to nevravim ale snimi som neni každý deň ako stimy predtym😍aj ja čakám jeho dieta a niesme zobrati ale priali ma do rodiny a taktiež aj môjho syna beru ho rovnako ako svoje vlastne vnučata @berryblack to už raz tak býva dcerenka čo ti poviem 🙄

Ak chceš,aby sa aspoň z polovice šli pos_ať z teba tak ako z Miry,tak sa snaž ukázať,že za niečo stojíš.Zatiaľ si ukázala len závisť.Najprv si mala dosiahnuť,aby ťa ich synáčik si vzal za manželku/ako,to sama vieš,žeby možno aj ženskými zbraňami?/ Namiesto toho si po relat. krátkej známosti otehotnela,predpokladám,že neplánovane.Myslela si,že on sa zmení,ak bude na ceste dieťa,no,omyl,tvoj.možno ťa berú ako prívesok ich synáčika nevhodný,čo on nevyvracia,naopak,viac času trávi s nimi ako s tebou. je nezrelý a nezmení sa to ani ked sa malé nerodí.Mira je výnimočná tým,že je ich,ty nie si.Tak ju tromfni /ak ti na tom tak záleží/ svojim správaním,inteligenciu,snahou niečo v živote dokázať /napr. aké máš vzdelanie? kolko cudzích jazykov vieš?stále sa dá niečo nové učiť..../ upeč im dáky super koláč,ukáž,že si samostatná /toho malého brata by som ozaj im nedávala strážiť,vybav si to v rámci svojej rodiny.Ten španielsk ybrat u vás chvíľu asi bol,potom letel k Mire,asi sa tam lepšie cítil...tak nech sa hostia cítia dobre aj u teba,pri tebe.Hlavne nech sa pri tebe dobre cíti tvoj chlap,nech nemá potrebu odbiehať od zafrflanej ženštiny,nech je navarené,upratané,usmiata žena v posteli.A možno sa mýlim ,nie je to o tvojej osobnosti,je to o ich až nezdravo súdržnej rodine a tam nik cudzí nebude mať prístup,nikdy.Sama porozmýšľaj či to ignorovať a žiť si po svojom alebo sa pachtiť za niečim,čo možno nikdy nedosiahneš.čo možno ani za to nestojí.