icon

Je to "spackaný" život?

7721luci
30. júl 2016

Ahojte, novy nick samozrejme, naozaj sa nenudim 🙂 mam co na robote...chcem sa vyzalovat, vypisat, hladat odpoved? sama neviem. som v skoro 20rocnom vztahu, jedno dospievajuce dieta, jedno 2,5rocne...to druhe malo byt na "ozivenie" vztahu. no nevyslo to, nemilujem ho uz. a neviem ci mi je smutno za tym, ze som prezila "najlepsie" roky s debilom :( alebo za tym vztahom. bilancujem, no nejako neviem co dalej. stale si predstavujem ake by to bolo, keby som odisla ako by sme zili s detmi a ako by som sa znovu nadychla, rozhodovala o veciach ja a bola by som spokojna. mala cas na svoje konicky, na seba a ak nie, vedela by som, ze mi do toho nikto nefrfle....no to su sny. realita je ina. sem tam ma moj partner zachvev tej starej povahy, do ktorej som sa zalubila. ale stale menej a menej. stal sa z neho iny clovek a asi aj zo mna. boli sme nedozreti na to, aby sme mali dieta, no stalo sa. nelutujem to, len nahlas rozmyslam. ide o to, ze on je - ako to povedat - neschopny realneho zivota, je nesamostatny, bezo mna (bez nejakeho prehanania) je strateny. neviem si predstavit ako by zil sam. je to moje tretie dieta...jednoducho to nevie...no snad s nim nemam byt len pre to, ze som mu doteraz robila fullservis? ja viem, ze nie, znovu len nahlas rozmyslam...ako z toho von? od jeho rodiny moc nemoze cakat podporu, rodicia ho maju stale v zuboch...poradte, zazili ste aj vy niektora takeho chlapa? :/

Strana
z15
7721luci
autor
5. aug 2016

@natalym
😩😩😩

natalym
5. aug 2016

@7721luci Neni lepšie?

7721luci
autor
5. aug 2016

@natalym
Ani nie, ach jo. Chlapi to je divná sorta

loliki
5. aug 2016

@7721luci
A to iste hovoria muzi o zenach. Chlapi su pritom ovela jednoduchsie stvorenia, zeny su komplikovanejsie. Zeny sa menia v priebehu mesiaca, chlap nie. Zbytocne mu rozpravas o citoch, to sa neda vycislit, odvazit, on zije v inom svete. Prosim ta, pochop uz, ze tvoj manzel nie je zena, je to muz. Asi uplne nomalny. Len ty si na RD a potrebujes uz zmenu, alebo aspon psychologa. Odbornu radu.

konik1402
6. aug 2016

@natalym moj tiez 😠

katarinapekna
6. aug 2016

@zrka situácie nie sú zlozite, situácie sú také,aké si ich urobíme. Akurát niektoré z vas nerobia nič,len mrncia alebo tíško trpia mysliac si,že taký mizerný život je v prapodstate vlastne ok. Nie neni! Len taký zivot by si musela najskor spoznať.

zrka
7. aug 2016

@katarinapekna nie ja len nemrnčím, ja robím všetko pre lepší vzťah a život. Milujem manžela, on miluje mňa a preto bojujem ešte. Keby som vedela že som mu ľahostajná, tak rozhodnutie by bolo rýchle. Ty by si tiež všetko len radikálne riešila, nie vždy sa to dá a sú to správne rozhodnutia

zrka
7. aug 2016

@katarinapekna a ešte ďalšia vec. Pripomínam si manželský sľub v dobrom aj v zlom... Mám skvelý príklad mojich rodičov. Keď som mala asi 15, naši sa furt hádali, bolo to hrozné, samé hádky. Si pamätám ako som aj ja vravela veď sa už rozvedte! A vieš ako to dopadlo? Všetko prehrmelo a stále sú spolu a žijú si spoločný dôchodkový vek. Nie sú osamelí, sú skvelí babka a dedko vnucatkam. Jasné že si aj na nervy lezú. Ale čo som si z toho zobrala? Že to stálo za to, bojovať, že to má význam a netreba sa nikdy vzdať. A ja som vlastne z toho unavená, ale opäť cítim silu aj vďaka tebe 😉 ďakujem ti 🙂

bonnie1
7. aug 2016

to si myslis iba ty ze by bez teba neprezil.. nebud naivna. myslis ze sa fakt nevie o seba postarat ?

natalym
7. aug 2016

@konik1402 Už si ho zobudila?

konik1402
7. aug 2016

@natalym pomaly sa prebudza, konecne si nasiel aj konicka. Ja som rezignovala, viac energie ma stalo ked som sa snazila zapriahnut ho, nech sa aj on podiela na domacich pracach, ako ked si to porobim sama. Jeho nazor je, ze su to "zenske prace". Jeho praca je len chodit do prace a obcas umyt riady... iba obcas...

natalym
7. aug 2016

@konik1402 Ja nepotrebujem aby mi pomáhal doma. Mne stačí, ak sa bude chovať normálne, bude príjemný spoločník, sem tam pomôže, poradí, prekvapí, nemusí byť často a hlavne sa stará a zaujíma o deti, o mňa a nosí domov normálne peniaze.
Na gauči už neleží, málo, je pravda, že teraz tam viac ležím ja a aj budem ja sa už nebudem pretŕhať.

A to, že starať sa v mojom ponímaní nikdy nebude a s tým sa buď zmierim a naučím žiť, alebo pá zbohom.

konik1402
7. aug 2016

@natalym mna zdravotne problemy prinutili tiez viac mysliet na seba, takze sa uz nepretrham ako kedysi. Vlastne niekedy premyslam, ci by mi tiez nebolo lepsie samej a neobskakovat zdraveho cloveka len preto, aby rodina bola pokope.

landsmanka
8. aug 2016

@srnqqa kiežby sa aspoň dali tí chlapi vychovať! 😀

srnqqa
10. aug 2016

@landsmanka mne by stačilo mať vychované vlastné dieťa... 🙂 ale je to náročné, je tvrdohlavý baran a navyše ho dosť poznačili nedorozumenia medzi mnou a jeho otcom...

landsmanka
11. aug 2016

@srnqqa tak pri deťoch je to zrejme čas že potrebujú istý čas aby niektoré veci pochopili. Aby si dali súvislostí dokopy.

srnqqa
11. aug 2016

@landsmanka myslím, že malý chápe, že tu nie je niečo OK... Už niekoľkokrát mi povedal, že tata musím ľúbiť tak, ako sa ľúbi teta s ujom 🙂 Alebo aby sme si dali božteky či minule nám ruky spájal... 🙂 Mrzí ma to, lebo som pre neho chcela rodinu, no ja som ju nerozbíjala.

landsmanka
15. aug 2016

@srnqqa lenže ešte nerozumie prečo je to tak. Kto je na vine, prečo sa stalo, to čo sa stalo 🙂

srnqqa
16. aug 2016

@landsmanka To je jasné, nechápu to do detailov, ale cítia to.. ☹

kendova_anna
13. okt 2016

@zrka sice trosku neskor odpisujem lebo som tu dlhsie nebola za co sa ospravedlnujem a uz vidim ze tu aj dost vela prispevkov pribudlo ale chcem tebe priamo odpisat o tom co si mi pisala. Ano to si pekne napisala proste ked clovek musi pre niekoho tak to je uplne ine, do toho donuteny. Tiez sa snazim zit pretoze viem ze moja rodina ma ma rada a ze su tu aj oni pre mna a tak ja sa snazim byt tu pre nich ale niekedy to je naozaj tazke

Strana
z15