Je to "spackaný" život?
Ahojte, novy nick samozrejme, naozaj sa nenudim 🙂 mam co na robote...chcem sa vyzalovat, vypisat, hladat odpoved? sama neviem. som v skoro 20rocnom vztahu, jedno dospievajuce dieta, jedno 2,5rocne...to druhe malo byt na "ozivenie" vztahu. no nevyslo to, nemilujem ho uz. a neviem ci mi je smutno za tym, ze som prezila "najlepsie" roky s debilom :( alebo za tym vztahom. bilancujem, no nejako neviem co dalej. stale si predstavujem ake by to bolo, keby som odisla ako by sme zili s detmi a ako by som sa znovu nadychla, rozhodovala o veciach ja a bola by som spokojna. mala cas na svoje konicky, na seba a ak nie, vedela by som, ze mi do toho nikto nefrfle....no to su sny. realita je ina. sem tam ma moj partner zachvev tej starej povahy, do ktorej som sa zalubila. ale stale menej a menej. stal sa z neho iny clovek a asi aj zo mna. boli sme nedozreti na to, aby sme mali dieta, no stalo sa. nelutujem to, len nahlas rozmyslam. ide o to, ze on je - ako to povedat - neschopny realneho zivota, je nesamostatny, bezo mna (bez nejakeho prehanania) je strateny. neviem si predstavit ako by zil sam. je to moje tretie dieta...jednoducho to nevie...no snad s nim nemam byt len pre to, ze som mu doteraz robila fullservis? ja viem, ze nie, znovu len nahlas rozmyslam...ako z toho von? od jeho rodiny moc nemoze cakat podporu, rodicia ho maju stale v zuboch...poradte, zazili ste aj vy niektora takeho chlapa? :/
@oldman50plus
a poradnu som navrhovala, mozem ist sama vraj...ja detom neberiem otca, on bude otcom stale...ale to nie je dovod zostat spolu ako partneri, ked jednemu z nas sustavne nieco vadi a druhy sa nesnazi...aj ked on hovori, ze sa snazi strasne. to uz co je? to jeho snazenie ma dohana minimalne raz do mesiaca k zachvatom placu.
@7721luci ja ta uplne chapem. nejdem ti pisat ze napis mu zoznam, ved to by si mohla robit nonstop a dalej co pisat mu, ze po dozrati sa odlozi tanier, ze vikend bere dieta na ihrisko, ze toto ze tamto.. uplne ti rozumiem, poradit neviem
ano stava sa horsie, ale co ja viem mozno sa aj bez lasky da zit.. neviem
skor sa mi nepaci ze spominas JEHO peniaze, neznasam rozdelene financie na jeho a jej ale o tomto tema nie je
Spis si na papier jeho plusy/minusy. Potom vas vztah,kde vidis chybu,ci ozaj nie je priestor na zachranu. Ja osobne si nemyslim, ked takto funguje 20rokov,ze sa zmeni a bude podla tvojich predstav. Podla mna bol takyto stale. Ale si v stereotype a kazdy detail si vsimas. Mozno ked sa vratis do roboty budes to opat prehliadat lebo robota a dieta ta vycerpaju dost. Za mna zivot mas len jeden. Ked si presvedcena,ze robis dobre a mas premysleme vsetky kroky nech sa paci. Ale treba ratat aj s dosledkami. Lebo o tom je zivot.
@7721luci
@7721luci Vies, ono toto si musis ujasnit v prvom rade, ze ci ho ozaj nemilujes alebo Ta proste len vytaca do nepricetnosti tym, co robi alebo nerobi a podla Teba by mal. Ja som uz na druhej rodicovskej v za sebou v rade a tiez mam take stavy, ze niekedy si pripadam podrazdenejsia, ako ked som chodila do roboty. Pises, ze sa to zmenilo Tvojim nastupom na MD, tak pockaj s definitivnym rozhodnutim este toho pol roka kym nastupis do prace, ci sa to zase nejako nezastabilizuje. Skus mozno nejake ultimatum. To s tymi peniazmi by sa aj mna dotklo...ake JEHO peniaze? Nechodis do prace preto, ze sa staras aj o jeho dieta a jemu tak umoznujes do prace chodit a zarabat.
necitam to cele, ale ta zubna pasta ma pobavila 🙂 akoze, co cakas, ze zavelis "dnes treba" a jemu sa hned musi hodit stavit ten den v obchode? Ved planuj stylom "tent tyzden treba zohnat, lebo sa mina to a to...." tiez muz robil nakupy, kym som bola na MD alebo som nemala auto, ale ma aj ine povinnosti cestou z prace. A ked je nesamostatny a pod., rob si program sama, mas len 35, daj sa na nejake cvicenie, beh, alebo co, ked mas gaucoveho povalaca, pichni mu decko a chod behat, co by ine za to dali, kym ich muz maka u svokry, alebo pije s kamosmi.
Citi sa dolezity, lebo on zabara, no, poserme sa. OK, tak ako pisem, decko na krk, minimalne na vikendy a ty si chod zasportovat. Chlapovi, vacsinou, musis fakt popisat, co kedy kupit, to je normalne. Aj to tri krat pripomenut, aj to je normalne. Aj rad pripomenie, ze on vas zivi, kym ty si doma - tam uz zvys hlas, milacik moze ostat doma na rodicovskej a ty pojdes robit, asi by vela veci zacal vidiet inak a trocha by sa pre ten vztah viac namahal 😎
@adel222
ved toto, stale mu mam hovorit, ze aj on je otec, partner, ze aj jeho su tie deti, on nie je az tak strasne casovo zaneprazdneny, len ma rad svoj klud, svoje konicky atd kde som ja a moje zaluby? preco nemozem aj ja mat nejaky konicek? chcem zacat chodit na anglictinu, len nubudem moct, lebo on proste pravidelne s malym nebude. on je s nim rad, ked to chce on, nie ked ja zavelim, vyjadril sa...
@7721luci vela z nas ma toto doma. Mne napriklad moj buduci muz vytahuje veci z kosika, lebo ich nepotrebujeme 😀 Ja sa s nim neparam, kludne sa s nim aj v strede hypermarketu pohadam, ze to treba a ze nebudeme brat tu lacnejsiu verziu. Mam toto kazdy tyden, vzdy ho oblieva, ked platime. Mame sice spolocny ucet na stravu a vydavky si sledujeme, ale on rad setri. Vcera sme boli dojednat veci v hoteli na svadbu a nase mamy v hoteli, ze musi byt kapustnica. Tak moj muz s kamennou tvarou ze teda dobre, ze 4ks (mame 25 hosti). Potom bol celu dobu ofucany, ked som ho zrusila a objednala 20 ks 😀. O tom, ze ked ho poslem sameho na nakup kupi same sprostosti ani nehovorim. Ale preto nie je zly, ma sice tuto jednu zlu vlastnost, ale ostatne to kompenzuju, ja tiez nie som dokonala.
no a vadi mi, ze mi vycita synove pubertalne vyciny. vraj moja chyba, moja vychova. som z toho nestastna, lebo tak som ho veru nevychovavala...
@7721luci ten chlap mal dieta prilis skoro, ako som spravne pochopila, ste spolu 20 rokov, on sam mozno este nebol dozrety, otukany zivotom a uz mal rodinu, od mamy k manzelke, obe mu robili full servis. Vy by ste cakali nieco ine od neho? Toto nie je problem tak velky, da sa rozumne porozpravat, dohodnut, zmenit pravidla. Problem je, ze ho nelubite, nechcete s nim byt. Takze ak ste sebestacna a viete sa uzivit sama a zvladnut deti, mozno vam bude fajn aj samej. Len by to chcelo asi veci poriadne premysliet a porozpravat sa o pocitoch.
@7721luci Berieš im tak 90% otca minimálne. Ak totiž otec podnikateľ ktorý sa bude musieť postarať sám o seba (alebo nájsť taku čo ťa nahradí) už teraz nemá dosť času tak po rozchode nebude mať ani 10% toho čo doteraz. Opýtaj sa tých v podobnej situácii.
Pripusti že sa snaží strašne. Zrejme ale nie správne. A toto mu povedz. Ak sa naozaj snaží a dáš mu ultimátum tak minimálne do tej poradne pôjde.
Ešte jedna vec. Podnikanie ide slabo ak sa nerobí s eurofondami. Vidím to sám na sebe a všade okolo. Skutočne môže mať s tým problémy a obavy z budúcnosti a preto tam robí tak veľa. Či je to objektivne potrebné neviem, ale môže to citiť tak že ak trochu povolí tak mu to celé padne na hlavu. Neuvedomuješ si aký tlak zodpovednosti môže pociťovať?
@7721luci tak asi ta aj potesim,lebo ta celkom chapem,my sme 15 rokov spolu, syn 10rokov,a v poslednom case takisto vela krat rozmyslam ci chcem takto nadalej.On by aj chcel dalsi prirastok ,v podstate aj ja ,mam 34 rokov,problem je ze uz som sa ponaucila po synovi,aj ked preslo 10 rokov nezabudam ze sama som bola na vsetko,tych 9 magickych mesiacov a potom na materskej ,to bola uplna katastrofa.Manzel v kuse pracuje ,pritom je podnikatel a nic nam nechyba ,ale nie je schopny vzdat sa ani jedneho dña prace ani v deñ porodu...Myslim ze tazko sa pise len jeden dovod,nie je to o zubnej paste,je toho velmi vela ,co sa ani neda vyjadrit v par riadkov,okrem toho pocity...som s nim zo zvyku?alebo este nieco citim?je to moja vina ?ziadam privela,kedze sa netula pracuje a nie je suknickar?Rozvodom takisto rozbijes rodinu,..je to spravodlive voci detom?som egoista ked rozmyslam nad rozvodom od niekoho kto zavisi tolko na mne a bude z toho mozno sokovany ?je to len kriza po vela rokoch alebo fakt som stratila cas a mala som nad tym vsetkym uvazovat uz davno....pfffff,je vela otaziek v hlave zeny ,je pravda ze niekedy sa same velmi komlikujeme...
Ja v mojom pripade osobne to nevzdavam ,treba viac komunikacii,aj ked velakrat mam pocit ze nesluzia na nic.Muzi sa zmenia na jedno obdobie a potom zasa to iste..aspoñ ten moj...takze?co robit?zmierit sa s tym?
@7721luci keď zavelíš tak nebude s malým. Čo ale ak je to práve to velenie čo mu vadí.. Čo ale ak by si ho pekne poprosila hoci aj o vec na ktorú máš nespochybniteľný nárok?
@oldman50plus
prosim, prikazujem, vydieram...on je tvrda povaha je strasny sebec, on to aj prizna a ked sme v spolocnosti, tak ma aj "polutuje", ze to s nim mam tazke...no co z toho. on ma pocit, ze ho musim akceptovat...vidim, ze sa snazis zastat svojho "druhu" 🙂 🙂 🙂
@tetasa Ja by som mu povedal že vzťahy treba pestovať. Že či si uvedomuje že môže stratiť rodinu a toho kto ho má rád a načo mu bude podnikanie, pre koho to bude robiť až bude sám? Že určite by si mal byť schopný nejaký čas pre rodinu vyšetriť. Ak to nevie, že je neschopný lebo iní to zvládnu.
A potom zase nechcieť príliš lebo to podnikanie asi vyžaduje viac času. jednoducho aj v hodine dvoch denne spoločne strávenom času sa dá nájsť pohoda.
Inak ja som bol v tej istej situácii -čas, čas, čas nebol - ja som to riešil platením výpomoci ktorá urobila a pomohla určite viac ako "priemerne neschopný manžel slovenský". Osobne som sa snažil nájsť čas na spoločné chvíle, nie na to aby som robil domáce práce, to bolo jednoznačne ekonomicky neefektívne.
@7721luci vidis ako presne viem o com to je...zienky radia,prinutit ho,zavesit mu deti na vikend a lebo na 1 hodinku na deñ.Lahko sa to povie,nejde o to aby to spravil lebo to chcem ja ,ide o to ,ze to z neho sameho sa nejako nedostane,...nemam rada ked robi nieco nasilu kvoli mne lebo mu je to vidno na tvari ( nie je to stastna tvaricka),a zasa takisto pekne prosit nefunguje ...nato "pekne prosenie "je taka odpoved ze potom,v iny deñ alebo neskor,co zvycajne sa nikdy nestane....
@oldman50plus
🙂 mily manzel si, musite mat pekne manzelstvo.
@oldman50plus
@7721luci no ja mam nieco podobne doma, s tym ze bojujem skusam kadejake zenske finty a cuduj sa niektore pomahaju. Je to boj zmenit zvyky chlapa ktory doma nemusel nic robit...Ale za 10 rokov sa mi cosi predsa len podarilo....Ked vidi ze upratujem pride sa opytat ci netreba pomoct...ked naplanujem vylet nehudndre az tak...niekedy mam ozaj pocit, ze mam dalsie male dieta, ktore treba usmernovat a ozaj to ide na nervy. Takze chapem luci...Je to boj...
@lili2015
to na mojho neplatilo. asi by sme sa naucili jest rukami alebo neviem co, on proste riad neumyje. no pockat, parkrat, to ma chcel akoze uchlacholit po straAAAsnej hadke... umyl, oddula som sa a viackrat sa k riadom nedostal. radsej sme kupili umyvacku. ale ani tu neplni...znovu by som musela vynalozit neviem kolko energie na hadku a spomenut veci spred sto rokov, aby umyl. to sa neda...jednoducho je bordelar, sebec...
@7721luci žiaľ som pomerne čerstvo rozvedený (to je aj dôvod prečo diskutujem tu a nie povedzme napríklad na schôdzi chovateľov králikov) a paradoxne osudná môjmu manželstvu bola práve tá platená výpomoc...
@oldman50plus celkom sa mi pacia tvoje rady a odpovede,ono to je velakrat ovela zlozitejsie ako to vyjadrila autorka,niekedy sa tu da jeden priklad na nieco,a namiesto toho aby sa radilo ako vyriesit problem,velakrat sa vacsina zachyti na tej jednej malickosti ako napriklad zubna pasta,co bolo z toho najnepodstatnejsie,...Relacie po dlhych rokoch su velmi komplikovane,treba vediet pestovat,suhlasim,je komplikovane hlavne preto ,lebo uz pozname tolko rokov partnera ze vieme ze je velmi tazko vydupat si s nim nieco,lebo takisto hlupi nie su a asi aj vedia ze len "kvoli zubnej paste "nepoziadame o rozvod. 😀
Aj ked si myslim ze vtom sa mylia.Vela zien pre tie "malickosti"mame momenty keby sme sa najradsej zbalili a zmyzli.
@tetasa
presne ma chapes...preco ja pre neho spravim rada, on sa pre mna musi nutit? to je co za laska? radsej to spravim sama, idem sama s malym na ihrisko a podobne. rpitom niekedy chcempre neho dobre, nech si buduje s malym vztah, kedze sa stale stazuje, ze maly len "mamuje"... inak nema rad, ked niekam idem bez neho. to mi napriklad vadi tiez. som dost akcna a mam vraj vrtulu v zadku 🙂 on je sportovy typ, teda rad sportuje, ale musi sa nutit, to ja nechapem. ked nieco rada robim, tak sa do toho nemusim nutit...mna nebavi ho stale presviedcat, podme to a podme to...ale ze vzdy...sak to poviem raz, dvakrat, nechces, nejdes, idem sama. potom je huba oduta, ze som isla sama (haha sama, teda s malym)
@7721luci Chlap ktorý rád športuje ale musí sa do toho nútiť je jednoducho vyčerpaný.
Dám ti otázku. Dosiaľ ti všetko na ňom vadí. Ale také neexistuje, každý má silné a slabé stránky. Skús mi povedať aké má on pozitívne vlastnosti?
ja som bola pred rokom sama so synom v Parizi a v Chorvatsku kedze sa moj nevedel vykoktat ci tam chce ist..NO nesiel to predychat poriadne dlho...Dnes sme mali vyrocie sobasa (okruhle) tak som mu dala aspon cokoladu a nedostala nic :( nejako luto mi to prislo....MOja snaha je zrejme zbytocna....no cakala som aspon kvety z Lidlu, keb y som chcela tak si ich poznamkami vydupem, no nechala som to tak. Ja neviem ci tym chlapom nedochadza ze mozu prist o rodinu ci to uz maju na haku
@7721luci Ešte takto. Chlapi sú na riešene globálnejších problémov, nie na maličkosti.
Umrieť pri ochrane rodiny ale nie zasunúť za sebou stoličku.
To je jednoducho rozdiel medzi mužom a ženou. Len veľmi málo chlapov (ak vôbec nejakí) sú schopní dodržiavať tie maličkosti, to je také isté ako by si si kúpila mikrovlnku a skúšala s ňou povysávať. Nedá sa to, ale to neznamená že mikrovlnka je neužitočná vec. Múdra žena využíva mužské silné stránky. Ak je podnikateľ mal by zarábať dosť aby ste mali na slušné, nadpriemerné živobytie. Ak to nejde, mal by hľadať zamestnanie v ktorom asi bude mať na vás viac času. Aj na koníčky.
Múdra žena chlapa vycepuje v niektorých maličkostiach a nad väčšinou mávne rukou.

@adel222
vies, za tie roky ta to fakt prestane bavit...