Je to spravodlivé?
Písala som tu otázku že mám problém ohladne bytu s priatelom, pozrela som si viaceré názory tak by som Vám to chcela ešte upresniť. Ten úver si bral priatel na začiatku nášho vzťahu aby sme boli spolu a bývali sami, keďže ja som vtedy prácu nemala tak som ani nemohla o úvere rozmýšlať. Sme spolu tri roky a keď s niekým plánujem budúcnosť tak si myslím že aj bez papiera sa dá hovoriť o rodine, no nepáčil sa mi jeden názor že rodina nie sme, však ani svadba nezaručí že s tým človekom ostaneš navždy..takže rodina sme. No nepáči sa mi ako ste aj mnohé písali že si robí ako keby zadné vrátka. Úver si platí sám keďže ho chce sám pre seba plus nájom a ja platím elektriku, inetrnet a stravu. On zarobí podstatne viac ako ja ale robí iba v lete tak celú zimu je doma. Čiže na stravu mi prispieva v lete normálne a v zime ako kedy....Mne by pripadalo úplne normálne keby sme boli na ten byt písaní obaja, však sme rodina ale on je tvrdohlavý a povedal že chce aby bol ten byt iba jeho. Neviem či zle rozmýšlam ale mali by sme mať veci spoločné, plánujeme aj svadbu, aspoň takú menšiu ale toto mi príde zvláštne.
@sisi1111 Necitala som vsetko, tak neviem ci to tu uz bolo. ALe preco sa vyhovaras na minimalnu mzdu? Co zeny nerobia, nestuduju? Podla mna ked je vola tak sa da. Ak ta take veci trapia, by som sa radsej snazila viac zarobit. (moja mama zvladla dve nadstavby so 7 detmi 🙂) A nedivim sa priatelovi, ze chce byt pre seba.
@mima4 Nemyslim si ze vytvaraju vzory, ved si ich za vzor brat nemusime.
@mima4 a ty by si chcela zit s muzom, ktory ta nelubi a mam milenky, len preto, ze mas tri deti a ekonomika nepusti? No, ja nie. A nevera a mimomanzelske vztahy tu boli vzdy, ludovit XIV by ti vedel porozpravat.... a myslis, ze jeho niekto vesal za gule? 😀 A k tym vzorom, pozri si najnovsie video "redaktorky" haklovej s evou cifrovou, rytmusom... atd. toto je dopad, ktory nase deti vidia.... nie rozvedeni moderatori a herci....
@mima4 ten showbiznis je taký vypuklý a všetkým na očiach. Podvádzalo sa vždy a za každého obdobia, či storočia. Ľudia boli aj morálni aj nemorálni, aj charakterní aj bez chrbtovej kosti. Ženy kedysi za každú cenu udržiavali manželstvá a trpeli v nich kvôli finančnému hľadisku. Ale na druhej strane boli to tiež ženy, s ktorými chlapi podvádzali svoje zákonité manželky. Takže pokrivená morálka bola u oboch pohlaví. A svadby sa často uzatvárali aj kvôli spoločenskej prestíži, majetkom a často bez lásky.
Mne sa páči viac táto doba, vybrať si sama partnera, nebyť nútená do niečoho, čo nechcem. Hoci sa často stáva, že partnera zle odhadneme, bezhlavo sa vrhneme do zväzku, prehliadame chyby. Ale aj človek stále rokmi dozrieva a vyvýja sa ako človek, a niekedy sa vyvynie do takého štádia, ktoré nie sme schopné akceptovať. Vzťahy sú zložité a manželstvo a partnerstvo je ťažká škola života. Veľa ľudí v manželstve navzájom bojuje, miesto toho aby si dokázali navzájom dôverovať, ponechať slobodu a hlavne nevynechať vzájomnú úctu.
@cecil36
nie, nechcela, ale v tej dobe to nebolo o tom, ze sa zbalis a ides robit vlastny biznis 😉 Nemala si kam ist a spolocnost by ta znicila, pripadne v niektorych dobach aj rovno zabila...
@katarinnak nemusime, ale ludia si beru vzory - to je fakt 😉
@mima4 nemoze to byt tak ze pred iks sto rokmi ti chlapi neopustali manzelky kvoli milenkam preto, ze manzelky to tolerovali lebo by inak by boli ekonomicky nahrate a teraz ti manzelia opustaju kvoli milenkam lebo tie manzelky to netoleruju lebo su ekonomicky silnejsie ako kedysi? Myslim dobu kedy si zena bez manzela ani nepipla, ziadna platena praca, nemat manzela by bola hanba a stali by na okraji spolocnosti, takze si ho viac hyckali. Ved aj dnes ak zena toleruje manzelovi milenku tak tento ju nezvykne opustit, resp.ak manzelka manzela nevyhodi po prevaleni tak on sa v drvivej vacsine pripadov nema k odchodu... Takze na jednej strane za to ze manzelia odchadzaju moze nasa hrdost a v neposlednom rade tato je mozna vdaka urcitej ekonomickej nezavislosti. Inak by neodchadzali a podvadzali v tichosti
@martavrazbova Ďakujem Vám, áno úplne to chápete, je to presne tak ako píšete..
@natalienka12 Páči sa mi tvoj názor a súhlasím s tým 🙂
@katarinnak Ja sa nevyhováram na minimálnu mzdu, neviem kedy si to postrehla, ja som len hovorila a ozrejmila situáciu...väčšina prípadov je takých kde žena zarába menej ako muž..
@sisi1111 prečo by nemohol byt aj s milenkou rodina? Je matka jeho dietata? Je! ma snou pomer? Ma.
To akoze rodina je iba podla trvaleho pobytu?
Vies, kazdy si dnes definuje rodinu tak ako mu vyhovuje 🙂 A kym manzel ma iba jednu manzelku, slobodny muz moze mat viacerou priateliek/mileniek
Možno by stálo za zváženie, keby tento byt predal a začali by ste úplne odznova, hypo zobrať spoločne, kúpiť byt, ktorý bude napísaný tým pádom na oboch a spraviť spoločný účet a don prispievať rovnakými %, nie sumami keďže máte rozdielne príjmy a zbytok si nechať každý na svojom účte. Nepredvídateľný výdavok - zo spoločného!! Oblečenie on zo svojho ty zo svojho. Dieťa - zo spoločného účtu. Treba za dohodnúť na základných veciach. Ono z jeho strany ho chápem kúpil byt má hypo - neprepisovala by som ho. Z tvojej strany - prispievaš, strava,.... a fakt keby po rokoch niečo prišlo tak odchádzaš s holou riťou. Lebo uprimne milujeme sa, všetko je OK ale doživotná záruka nikde neexistuje. Všetci sa berú z lásky a pri rozvode ide len o majetky.
@sisi1111 no - keby ste zili v manzelstve, v podstate je zena (manzelka) z ekonomickeho hladiska chranena legislativou, pretoze jurisdikcia hovori nieco v zmysle, ze "kazdy sa podiela podla svojich moznosti". Vtedy by sa vsetko riesilo BSM. Kedze nie ste manzelia, tak nerovnosti su prosto nerovnosti a s tym sa nic neda robit. Sudy riesia pravne a nie moralne zakony. A pravo chrani len institucionalizovanu rodinu. Teda - ako chrani, o tom svedci mnozstvo tyranych zien, deti, rodiny na ekonomickom dne atd. .....
Nedocitala som vsetko, ale zacytila som ze ake byvanie zadara sak plati elektriku a podobne.... takze takto byt je jeho nikdy nebude jej.. a ona byva v podnajme...aj v podnajme by platila trebars 200€ + elektrina internet.... a tiez by si musea platit stravu... tak stale nechapem... ja osobne ti radim bocny ucet pre pripad ze sa nieco stane....
@sono2 lebo ty by si napisala??? Ja nie... kazdy si musi chranit hlavne strechu nad hlavou 😵
@dominikabartlova nie ja v celku niesom fanúšikom takýchto otvorených vzťahov kde sa riešia byty, financie a ostatné veci. Kamarátka takto osem rokov čakala a teraz nemá nič a že, už sme sa chceli brať. Potom nech ľudia neplačú...
@sono2 vies ale koho je to chyba? Iba jej.. tvrde ale je to tak..mozno aj ja skoncin s holou ritou,ale je len na mne ako sa zariadim 😉
Pripomina mi toto jednu kamosovu priatelku. Su priatelia skoro rok, on chce zobrat byt, na to ani nema, ale jeho otec bude zanho rucit, a slecna ze nechce platit iba najomne, ale chce polku bytu. Ja chapem, ze je lepsie platit za nieco co ti potom zostane, ale ked si to ani sama nemozes dovolit, mas maly prijem, nemas cim rucit a podobne, tak o tom mozes len snivat.

@0silvia0
este take "svetle" priklady zo showbiznisu:
Nikodem, krajcer, puskarovej frajer (neviem meno), skrucany,..atd - všetko ludia zijuci v moralnom bahne, ktorí opustili manzelky, rozbili rodiny si milenkami, ich deti teraz maju neuplne rodiny... pretrcaju sa na vsetkych baloch a smotankach... bez hanby.. vsak spolocnost tie priviera oci..alebo je skor slepa?
A toto su ludia, ktori vytvaraju vzory u zvysku naroda, u mladych ludi... ktori ziju v systeme, kde odist od manzelky a deti nepovazuje za tragediu, ani dovod na hanbu..