Je to strašenie dieťaťa, ak poviem, že keď vbehne do cesty, zrazí ho auto?
Chcem sa opýtať. Jedna osoba z môjho okolia hovorí môjmu 3ročnému synovi, aby nevbehol na cestu, lebo ho môže zraziť auto, druhá osoba zase, že tým autom a zrazením ho nemám strašiť. Tak kto mjá pravdu?
no dietatu ptreba vysvetlit, ze na ceste sa treba spravat bezpecne, lebo hrozi uraz. netreba spominat smrt, ale uraz/zrazi auto - ved to nie je strasenie. my vzdy zastaneme, pozrieme sa spolu a potom sa cez cesto ponahlame rezkym krokom.
no dobre, tak druhá osoba je svokra, podľa nej sa zbytočne bojím a vravela, že všetko je osud - spomenula som jej, že sa bojím aj ísť na chalupu, lebo sú tam točité schody a dieťa, keď ho chytí rapel, sa rozbehne hlava-nehlava a že sa bojím, aby sa na schodoch neprizabil - ona na to, že to sa môže rozbehnuť aj vo vchode domu, kde bývam - ja som povedala, že dvere zamykám, takže len tak na schodisko sa nedostane a ako keby ma nepočúvala, vraj tam už bolo dosť detí na chalupe, tak asi aj ja tam pôjdem, nech už nepočúvam, aká som, že nič malému nedoprajem,...inak ja sama tam nemám chuť ísť kvôli tomu, že naposledy tam lietali sršne, som alergická na včely a neviem, čo by sa stalo, keby ma bodol taký sršen...
a čo sa týka mojho zdravia - plastika močového ustrojhenstva nepomohla, keď zakašlem, vždy si cvrknem...takže som totálne sebecká a nevdačná a možno aj preto som ochorela- manželovi ani svokre som to nehovorila, načo - asi možno to chel OSUD, že som hnusný človek, tak na mňa zoslal raka
Už je to tu zasa. Prosím ťa, vyhľadaj dobrého terapeuta. Kvôli sebe a hlavne kvôli synovi.
@mala_bodka Bohužiaľ, takto tu píše a sťažuje sa na dieťa, muža,...už veľmi dlho. Všetko zvaluje na chorobu. Úprimne je mi malého ľúto.
Zase si si nasla uplne odveci dovod na diskusiu, gratulujem 🤣🤣🤣🤣 som zvedava, ako to chces premostit na stazovanie sa na syna, muza a svokru 👍
áno, ja sa sťažujem na všetko a na všetkých...je to tak - keď sa vám nepáči, nereagujte - okrem beky, lebo jej odpovede by mi strááááááášne chýbali - dobrú noc - ale inak s tou povahou mojou a rakom som to myslela vážne - aj keď ja v mojom okolí poznám iba jedného zlého človeka, ktorý zomrel na raka, ostatní, ktorí raka dostali, sú alebo boli dobrí ľudia - a za dobrého človeka sa ja osobne nepokladám, tak neviem ale možno je to naozaj varovanie osudu...a naozaj dobrú noc
@anjika44 svokra má v niečom pravdu.Neustale strašenie dieťaťa spôsobí to, že bude úzkostné bojazlive vo všetkom.Napriklad nie nebudeš sa bicyklovať, lebo môžeš spadnúť a rozbiť si hlavu,na vysokú šmykľavku nemozes ísť, už som počula aj, že na skateboard nie, lebo sa dochrames a môžeme ísť s tebou rovno do nemocnice.Staci dieťaťu dať ruku, vyskúšať si to s nim pomaly, povedať mu o riziku, ale nie mu to znechutit.To s autom a cestou nie je zrovna dobrý priklad, ale ako Tá poznám čítam ty máš k tomu blízko všetkým strašiť a dramatizovat vsetko
Ak dieťaťu vysvetlis, že rúra je vrela či hrnce kde sa varí sa nechytajú tak to pochopí lepšie ako ho odháňať a strašiť katastrofickymi scenarmi
A tie schody to máš typický príklad ako si to nezvládla treba ho naučiť chodiť po schodoch veď ma 3 roky a nie strašiť ho.co spravíš, keď Ti v 8,10 r povie, že ide von na bicykli s kamarátom?
on vie chodiť po schodoch, to je jasné - ale ked má zlosť kvoli niečomu, rozbehne sa hlava nehlava a je mu jedno, kadiaľ
už svokre naozaj poviem, že prečo ho nechcem malého pustiť na chalupu...lebo s malým sme boli aj na dvoch krátkych dovolenkách - pravdou je, že po tých skúsenostiach s liekmi a ako ho krútila za ruky, že z toho vracal a mudrovala, že nie z toho, tak jej už vôbec nedôverujem - stratila som dôveru - ak by bola zodpovedná, tak nech tam manžel s malým ide - takto bohužiaľ - takže taká je pravda, nie synova divokosť, ale svokrina nezodpovednosť ma odrádzajú
@anjika44 je dôležité akým spôsobom sa mu to povie. Niektoré hysterické osoby vedia urobiť dieťaťu traumu z hocičoho. Moja známa kvôli tomu neje ryby. Mama ju vždy vydesila na smrť, že sa môže udusiť kosťou. U detí môže tiež vzniknúť strach vôbec prejsť cez cestu. Takže ak sa to podá vecne, bez zbytočných emócií, ale s dôrazom na bezpečnosť, určite to nebude strašenie. Alebo mu pusti toto 😉
https://www.youtube.com/watch?v=Yc39OjGq1_A@anjika44 ...Ked chces argument na svoje pocity voci svokre a dovody na zamedzenie stretavania sa tvojho dietata so starou mamou..tak vetu ,,nevybehni na cestu" mozes ponat ako strasenie..dodrziavanie pitneho rezimu..ako zavodnovanie..podanie lieku pri probleme ..ako trovenie..vykrutenie ruky pri pevnom stisku a prostestovaniu diedata..ako tyranie..schodisko na chate ..ako premyslenu pascu..a pozvanie na chatu do prirody..kde su aj srsne..dokonca hady...ako neempatické zakerne chovanie. 👍.
Tvoja svokra musi byt velmi prefíkana zaskodnicka..lebo vsetko zlo..ktore Vam sposobuje..posobi..ako zaujem a starostlivost..Ktovie ako sa podarilo Tvojmu manzelovi vyviaznut z tychto nástrach bez ujmy.
Resume...Vzhladom k tvojim dalsim reakciam je jasne..ze odpoved sice dostat mozes..ale tak ako je citeľne napis a prispevok vytrhnuty z kontextu..ta odpoved neuspokoji. Je to otazka podobna tomuto prikladu: zastavila som s autom na cervenu a auto za mnou nedobrzdilo. Vyucujuci v autoskole mi povedal..ze na cervenu musim vzdy stat..je havaria jeho chyba?☺..Ked dieta vybehne na cestu..tak ho moze zrazit auto. To je fakt. A zaroven aj povinnost cloveka zodpovedneho za dieta..upozornit na nebezpecenstvo. Tu neplati ziadna psychologia odputavania dietata od zleho ..smerovanim jeho pozornosti na dobre. Na margo srsnov..moja sestra ma tazku alergiu na vcelie bodnutie. Sme vcelarska rodina a sudrzna. Na krku ma privesok ..v ktorom nosi tabletku. Stretnutia u nas na zahrade neobmedzuje..lebo nechce. Na inkontinenciu su velmi ucinne cviky panvoveho dna. Vid zdroj net. Pekny den prajem.

@anjika44 naozaj myslis tuto otazku ?? Alebo ???