icon

Je to urieknutie?

arama
24. aug 2017

Ahojte, idem si po radu. Už neviem ako máme žiť. Posledné obdobie sa našej rodine nedarí... samé úrazy...za 2 mesiace sme na urgente skončili 5 krát so zlomeninami, skoro udusením...ja, môj syn, teraz došiel brat z urgentu - zlomenina lopatky....😢 Ako nám pomôcť, aby toto už prestalo.... pomoc

Strana
z3
libawet
6. sep 2017

@jana_eyre "Ale zastavam nazor, ze odpovede na niektore otazky dostanem az po smrti, alebo aj nie- podla toho co nas tam caka ci necaka..Je mozne, ze ti vela veci sedi, ja si tiez viem najst situacie, co sa mi akoze za nieco vracaju, ale su to banality, nie vazne veci.. " atď. - to nie sú Tvoje slová ? V tej prvej vete vravíš, že veríš na posmrtný život. V tej druhej vete vravíš o osude.
Aj o vážnych chorobách sa dá polemizovať v tom zmysle, že aj za ne si môžu ľudia častokrát sami , a to tak, že majú buď zlú životosprávu, žijú v strese, kt. nevedia odbúrať, užívajú veľa chémie/rôzne lieky, málo pohybu alebo aj nijaký a pod., no to si nechce takmer nikto priznať.
Bývajú len roky ako si ich sami urobíme. Nikto ich za nás nerobí. Každý si je strojcom svojho šťastia.
Nikto nie je neomylný, ani ja, ale na osud, posmrtný život a podobne proste neverím. Ešte raz - ver si, čomu chceš, ja Ti to neberiem.

libawet
6. sep 2017

@bmuller ....viera v niečo, čo neviem dokázať, je slepá.

jana_eyre
6. sep 2017

@libawet vidis tam aj to "alebo aj nie" a "ci necaka" "akoze" vsak? som agnostik - cize nie ateista, tj neznamena ze verim, ci neverim, ale kedze nic nie je dokazane, nic nevyvraciam.. ja ta taktiez o svojej pravde presviedcat nejdem, ale rozculuje ma ak chces nasu debatu takto obracat a pritom sme sa na zaciatku bavili uplne o niecom inom - resp. reagovala si na moj prispevok uplne inak.. to si ale vsetci nelenivi ludia mozu precitat..

ano, za choroby si niekedy mozu ludia sami, ale nie za vsetky - tak isto ty si tvrdila ze si za vsetko mozem vlastne ja.. preto som ti pisala, ze by si mala vazit slova lebo islo o umrtie - tj. ovplyvnuju ma zivoty druhych.. takze podrobne.. ak moja mama zomrela preto, ze dostala mozgovu porazku napr. zo zleho stravovania a vysokeho tlaku - ako som to ja mohla asi tak ovplyvnit? myslis, ale ze pokial sa nestane nieco priamo mne, tak mi to neurobi zly rok, ako si robim zle roky tym, ze mojim blizkym sa stavaju zle veci a mne to ten rok kazi? to ako prosim ta vysvetlis?

stanulienkat
6. sep 2017

@marusia12 prosim ta co sem miesas bylinkarky?? Ved to vieme,ze rastliny maju urcite ucinky. No upalovala ich cirkev, lebo ta mohla vsetko,nemalo to nic spolocne s carami. Neuromarketing to je po slovensky " psychologicke oje** vanie" zakaznikov. Tiez to nie su paranormalne javy. A tie tvoje svetove vyskumy urcite nerobia nezavisle zdroje,ale zase len nejaki tmári. Neuromarketing vyuziva cirkev uz cele tisicrocia, aby si podmanila ovce. Nic nove si nepovedala,no ani si nepresvedcila svojimi tvrdeniami. Vsetko je vysvetlitelne. A dnesnej dobe verit na urieknutie?? Vies,ze podla RK cirkvi je to hriech ak na nieco take veris?

libawet
7. sep 2017

@jana_eyre nepresviedčam Ťa, práve naopak, píšem, že je každého vec, čomu verí. Píšem všeobecne, konkretizovala som len, keď si ma k tomu nepriamo vyzvala.
Už sa ďalej k Tebe, k Tvojim veciam a v tomto príspevku nechcem vyjadrovať.

jana_eyre
7. sep 2017

@libawet mne sa tiez zda zbytocna tato debata, ale fakt netusim kde som ta nepriamo vyzyvala.. Opakujem, ty si reagovala na mna a moj prispevok oznacila si ma a tak som ti odpisala.. Fakt nechapem preco tvrdis nieco ine, ci je taky problem priznat si to..

obsadenemeno
7. sep 2017

@libawet
@jana_eyre

dievcata, ja si stale myslim, ze to bude to "ci"...... 😉

jana_eyre
7. sep 2017

😂

sticker
marusia12
8. sep 2017

@stanulienkat ešte že ma názor nejakej cirkvi vôbec nezaujíma 😀 Ak už mám veriť cirkvi, tak už asi všetkému... že? Cirkev nikdy nikoho neoklamala? Tá predsa klame sústavne... Od počiatku dranká peniaze na kdejaké očistné rituály, rozdeľuje spoločnosť na dobrú a zlú, hodnotí ľudí na základe toho, kto koľko prispeje do kasičky.... tvoj názor hovorí len o tom, že o tom nič nevieš a máš názor laika. Kdekto sa s urieknutím v živote stretol. Čo sa týka bylinkáriek, v minulosti boli považované za čarodejnice. Splietaš dve na tri, ale chápem tvoju potrebu sa vyjadriť. Na MK to tak chodí bežne... neviem, ale niečo tam tresnem, budem zaujímá...

Jaaaaj, teraz pozerám aj tvoj inzerát, že si sa začala venovať spiritualite a ponúkaš svoje služby 😀 tak už chápem tvoje vyjadrenie.... nevieš o tom nič, ale ideš radiť. Až budeš mať za sebou 20 ročnú prax ako ja, môžeme diskutovať.... čau 😀

marusia12
8. sep 2017

@stanulienkat sorry, pomotali sa mi tam dva príspevky pre dve rôzne osoby... a nedalo sa to už zmeniť

stanulienkat
8. sep 2017

@marusia12 o cirkvi tvrdim to iste. Treba citat s porozumenim🙂 . Moj inzerat na spiritualitu?? Mala by si vyhladat odbornu pomoc.

Strana
z3