Je to urieknutie?
Ahojte, idem si po radu. Už neviem ako máme žiť. Posledné obdobie sa našej rodine nedarí... samé úrazy...za 2 mesiace sme na urgente skončili 5 krát so zlomeninami, skoro udusením...ja, môj syn, teraz došiel brat z urgentu - zlomenina lopatky....😢 Ako nám pomôcť, aby toto už prestalo.... pomoc
@bluka2 ta ja som stale za "ci". Dava akosi viac moznosti 😉
@maciatkolulu @jana_eyre @mircalla...vytiahli ste extrémy....veľa vecí - kde ste nabrali, že som napísala rakovinu a leukémiu ? Bavíme sa o bežných úrazoch, ktoré uviedla autorka v úvodnom príspevku. Neotáčajte to niekam, kam sa to nesmerovala, buďte také láskavé a neurážajte.
@libawet preco? Lebo si pisala na moju poznamku o zlych rokoch a presne tie extremy som v tych zlych rokoch zazila.. Tak preto.. Neviem kde vidis urazku, ale tak budis.. Skor mna uraza, ze si niekto mysli ze ked pisem o zlom roku, predpoklada ze ide o banalnosti ktore mozem ovplyvnit.. Takze naopak ja teba ziadam aby si neurazala..
@jana_eyre prepáč, ale ja som písala vo všeobecnosti, nie konkrétne na Teba, takže sa nechytaj každého jedného slovíčka a neotáčaj ho na seba. Neviem, čo si Ty prežila, preto som nemohla ani na Teba konkr. reagovať, to sú len Tvoje domnienky. Môj názor na vec zostáva rovnaký - za veľa vecí si môžeme sami, len toto veľa ľudí veľmi nerado počuje. Je predsa jednoduchšie sa tej vlastnej viny zbaviť , aj hodením na osud, Boha....a propo´s, aby zasa si to niekto nevysvetlil podľa seba- nevravím o rakovine, či iných vážnych chorobách ( aj keď, aj tu by sa dalo polemizovať a ísť do detailov, kde to všetko začalo a prečo )
Karma... čo ine?
Uhranutia sa nerobia v takomto veľkom rozsahu. Zadávateľ by riskoval, že sa mu to všetko môže vrátiť....
@libawet pozri, reagovala si konkretne na moj prispevok, na moj nick, tak ake moje domnienky a ze to nemam otacat na seba?
Vcera som citala jednu peknu myslienku - vyrieknute slova zaniknu, napisane ostanu.. Mozes si to po sebe precitat este raz.. 😉
A tym polemizovanim prosim nepridavaj drevo do ohna, to je naozaj nevhodne kedze UZ vies ze to co som pisala o rakovine dietata a o umrti blizkeho som.aj realne prezila.. Naozaj neviem ako by som.take nieco vedela ovplyvnit.. Taka polemika mi pride omnoho viac nerealna ako zly rok, boh, alebo urieknutie..
@jana_eyre zapojím sa, lebo som čítala celú diskusiu. To, že niekto dostane rakovinu je už bežná vec. Niekto skôr, niekto neskôr... a nevyhýba sa to ani deťom. Ja osobne sa roky venujem rodovej karme, prehrabávam matriky do 17 storočia a pátram... len tak, sama pre seba si robím štatistiku, občas si urobím výlet cez regres do minulého života. K tomu som si pridala astrológiu, karty a mágiu. Čuduj sa svete, ono to všetko prekvapivo funguje. Takže všetko je za niečo... a to, že nejaké dieťa dostane rakovinu je jednak karma rodiča a aj karma toho dieťaťa. Samozrejme niekto týmto "blbostiam" veriť nemusí... mňa presvedčili roky vlastného výskumu a 17 vlastných hypnóz. Človek si pomáha ako uzná za vhodné, niekto ide do kostola, niekto rieši veci mágiou. V astrológii sú napr. tranzity, ktoré presne ukazujú, čo budeš v daný rok prežívať.... tento rok napr. zväčša prežívame udalosti, ktoré sme neuzavreli v roku 2009.
Ty kokos,vam tu hrabe?? Ake urieknutie?? Sme v 21. storoci. Treba pouzivat mozog a nie vysvetlovat si veci takymito pi** vinami.
@marusia12 to znie zaujimavo, ale neviem si predstavit ako vznika karma maleho dietata tak aby si mohlo za rakovinu za tri roky svojho zivota.. Asi o karme viem malo, ale popravde ani nechcem vediet.. Premna je rakovina nepochopitelne zblaznenie buniek, jednoducho som realistka a nemam odvahu hladat nieco zle v dietati a v rodicovi za co sa im to vracia.. Takymto veciam odmietam verit a priznavam, ze mi je z toho neprijemne..
Je mozne, ze ti vela veci sedi, ja si tiez viem najst situacie, co sa mi akoze za nieco vracaju, ale su to banality, nie vazne veci.. Su to ale z tvojho pisania zaujimave zistenia, ale nic premna..
Inak tento rok je tiez pre nasu rodinu zatazkavajuci, ale suvislost s rokom 2009 nevidim.. V tom roku sme riesili byvanie, hypoteku, stavanie domu, stahovanie k sestre, co sa prehuplo do 2010teho.. A tento rok ma stretlo klamstvo, falos zo strany rodiny z inej a novej oblasti (resp.v roku 2009 este ta oblast neexistovala) ako byvanie a choroby a narocnost posledneho syna.. Neviem najst suvislost..
@jana_eyre tak si skús dať vypracovať profi horoskop.... možno tam kdečo uvidíš.
Karma sa nevytvára len v tomto živote. Ja sama v tom mám niekedy hokej, pochybujem... ale tých 17 regresov mi kdečo ukázalo.... a to som skúšala kvôli pokusu viacerých terapeutov. Študujem to práve preto, že ma to zaujíma a chcem vedieť, či to pravda je alebo nie. Netvrdím presvedčivo, že to tak je.... hoci štatistiky a kdejaké výskumy iných hovoria, že to tak je. Na svete je X serióznych výskumov. Najnovšie ma zaujalo ovpyvňovanie v snoch, prekvapivo sa takýto výskum robil na 500 ľuďoch v USA ešte v 50 rokoch. Na základe výsledkov funguje napr. neuromarketing, ktorého súčasťou si denne aj ty. Karma nie je len to, že ja ti dám facku a ty mi ju vrátiš.... tak ako aj výklad snov má 5 stupňov 😀 Či tomu niekto verí je na ňom, hoci ako tu ktosi písal, je 21 storočie.... ale na základe tisícročných výskumov a pozorovaní využívame znalosti z čínskej medicíny a celého radu východných praktík. Predsa len... na účinky bylín prišli čarodejnice... že? 😀
Ty možno súvislosť s rokom 2009 nevidíš, ale ak by sa ti v tom niekto začal vŕtať, tak tam toho nájdeš kopec. Tento rok je celkovo dosť nanič, Pluto, Mars a Lilith stoja úplne na ho..., takže každý má asi niečo.
Ahoj. Je to zlozita problematika kde neexistuje 100% pravda. Raz som citala jednu knihu kt mi pomohla sa trosku s tym zmierit.
Pisalo sa v nej ze dusa cloveka si vybera komu sa narodi a tiez skusky ake ma zvladnut v zivote. Niekto si vyberie lahky zivot, niekto tazsi...
Alebo z teologickeho apsketu, Boh nam nadelilen tie skusky, kt sme schopni zvladnut 🙂
Ale tiez sa mi paci racionalny pohlad na zivot.
@lapersefona aj ja som mala obdobia, ked som citala podobne knihy a bolo v nich z mojho pohladu vela pravdy..
Ale zastavam nazor, ze odpovede na niektore otazky dostanem az po smrti, alebo aj nie- podla toho co nas tam caka ci necaka.. Zatial som sa zmierila s tym, ze nie na vsetko vieme odpovedat a treba len cakat ako to dopadne, popripade robit iba to, co je v nasich silach..
@jana_eyre presne tak ,niektore otazky zostanu nezodpovedane cely zivot ,niektori ludia sa z tym ale nevedia vysporiadat a furt budu sprtat ,karma ,horoskopy ,regresia,vyklad snov a neviem co este kadejake liecitelstvo...volakedy davno to vobec nebolo tak rozsirene,zapnem telku a vsade vyklad osudu ,vestice,nikoho neodsudzujem,ale toto setko mi pride ako manipulacia ludstvom,odklananie sa snad od jedinej pravdy.
Nie za vsetkym a vzdy treba hladat suvislosti,zial ten zivot treba casto krat brat taky je lebo nie vsetko vie obycajny clovek ovplyvnit.
A ja osobne som na slovo karma uz doslova alergicka vsade pocut dnes len "neboj karma je zdarma " a to nieje zloprajnost ked niekto nieco take povie...ako mozem priat niekomu nech sa mu vrati zlo.no.ja mu radsej budem priat dobro alebo vobec nic.
@mimi1237 😀 tak je hodne veľký rozdiel medzi tým, čo vidíš v tv a ako sa to reálne robí. Evidentne o tom nemáš ani šajnu, inak by si toto nenapísala.
Liečiteľstvo je tu tisícročia a používaš ho aj ty.... alebo sa liečiš vzduchom, keď si chorá? Taktiež na všetky regresie, karmy, výklady snov... a všetko to, čomu neveríš existuje X skutočných výskumov. Regres sa používa dokonca v psychiatrii a občas v psychológií. Neuromarketing je podľa teba tiež blbosť? Si denne jeho súčasťou a aj ten vznikol na základe tých "blbostí".
A sklamem ťa, voľakedy dávno to bolo rozšírené viac ako dnes.... zabudla si, že napr. čarodejnice - bylinkárky upaľovali? Vďaka bylinkárkam a ich tisícročným skúsenostiam aj dnes medicína využíva rôzne zložky rastlín. Čiže ďalší dôkaz toho, že tláchaš do vetra v téme, o ktorej nič nevieš.
@mimi1237 tak prečo o tom diskutuješ, keď o tom nič nevieš? To si len tak tresla do vetra, že sú to blbosti? Ak o niečom neviem, tak predsa nemôžem pochybovať... buď viem, alebo neviem.... či? 😀 Či tu na MK sa vyjadrujeme ku všetkému, veď diskusia znesie všetko a história sa pýtať nebude? 😀
@mimi1237 podľa tvojich príspevkov evidentne nevieš..... ja tiež nechodím diskutovať do diskusie o kvantovej fyzike v CERNe len preto, aby som nazbierala tri like a dvihla si ego, hoci o tom nemám ani šajnu. Diskusia je o vlastnej skúsenosti.... čiže verím, neverím.... nie že neviem, ale som proti 😀 Niekto verí v Boha, lebo sa presvedčil a verí tomu, že sa to tak stalo.... a niekto verí zas iným veciam. Len hold na tieto ezoterické veci existuje veľa výskumov, ktoré sa reálne dostávajú do zdravotníckej praxe.... viď parapsychológia, psychiatria a už spomenutý neuromarketing. Či ani ten podľa teba neexistuje? Nie... ? 😀
@marusia12 napisala som svoj nazor tebe ak to vadi je to problem tvoj.a moje ego je v poriadku.
Mas pravdu kazdy v nieco veri a ja ti magiu a doveru vo vyskum neberiem.
Kludne ver comu chces ,je to tvoja vec ,osobne z tym nemam ziadny problem ,kdezto ty zrejme rada ludi presviedcas o svojej pravde.
@mimi1237 ale ja nikoho nepresviedčam 😀 Napísala som, že tiež občas pochybujem aj napriek svetovým výskumom a vlastným skúsenostiam. Ja som ti napísala, že ak o niečom nemáš šajnu, tak sa k tomu nevyjadruj... to je všetko. Takto sa potom zbytočne debilizuje národ. A to nie je prípad len teba... to som si tu všimla už X krát, diskusia na 4 strany a nakoniec prínos 0 bodov, lebo tie čo tam tláchajú o tom aj tak nič nevedia. Niektoré aspoň priznajú, že síce o tom nemajú ani šajnu, ale chcú sa vyjadriť 😀 Takže o tom bol môj príspevok voči tebe....
@jana_eyre OK, ak chceš veriť na osud, posmrtný život, urieknutia a podobné nezmysly, ver si. Každý nech si verí, čomu chce. Mňa len zaráža, že v dobe internetu, počítačov, mobilov....na toto ešte niekto verí, ale ako vravím, OK. Ja verím v zdravý "sedliacky" rozum a svoje inštinkty.
@libawet ale prosim ta, preco mi vkladas do ust slova, co som nikde nenapisala? ja som pisala, ze som si vsimla ze byvaju zle cele roky.. ty si mi na to pisala, ze si za to defacto mozem sama, potom si tvrdila, ze si nepisala o mne a teraz chces tvrdit ze pisem ja sama o tom, ze verim v urieknutie a osud? nebolo by jednoduchsie si priznat, ze si troska prepiskla ako sa snazit urobit zo seba neomylnu?
ja si naopak myslim, ze tvrdit ze za vsetko si clovek moze sam /dokonca este budes vraviet, ze aj pri vaznych veciach by sa dalo polemizovat/ je asi v takej istej rovine ako verit v osud a urieknutie.. /resp. tvoje tvrdenia zavanaju prave tou KARMOU ktoru tu stale ludia dookola omielaju, aj ludia co o karme v diskusii pisali ti dali like/
ak mas zdravy sedliacky rozum ako tvrdis, skus si precitat nasu konverzaciu este raz a pouvazuj troska.. pekny den zelam..

@red_cat to je new age oni ta kontaktovali alebo ty ich?