Je to život o ničom?
ahojte uz dlhsie rozmyslam ze sem napisem pretoze by som chcela poznat nazory niekoho ineho na moj zivot a to akym stylom ho zijem..mam 36 rokov som slobodna bezdetna a byvam s rodicmi ..nezadana som uz 6 rokov mala som vzivote len dva vztahy a v oboch som sa velmi sklamala a v podstate som na muzov zanevrela ..už skoro 6 rokov som sama bez partnera ale musim povedat ze moj aktualny zivot sa mi paci a som v nom spokojna..mam skvelych rodicov super sestru aj svagra s ktorym si rozumieme a ich syn je moje male zlaticko mam skvele kamaratky a v praci sa mi velmi dari..s rodicmi chodim na vylety so sestrou sa navstevujeme pomaham jej s malym..milujem svoju pracu aj kolegov proste si uzivam zivot a velmi mi to takto vyhovuje..len cim som starsia pocuvam hlavne od okolia ze uz by som si mala niekoho najst aby som neskoncila sama ze ved nemozem takto zit proste nechapu ze mi nic nechyba..ale vazne som teraz v takom stadiu ze som stastna akko to je..som rada ze ma nik neobmedzuje nikomu sa nemusim prisposobovat zijem pre seba a rodinu..6 rokov takto zijem a nikdy v zivote som nebola spokojnejsia..len je vela ludi v okoli ktori to nevedia pochopit ze som v podstate stara dievka co zije s rodicimi..najviac do toho rype sesternica ktora ma tri deti a muza ktory sa k nej sprava ako k handre ešte aj pred jej vlastnou rodinou..tá neustale ma poznamky na mna ze o par rokov budem lutovat ze nemam muza a deti..raz som sa jej spytala ci je ona stastna ci zije taky zivot o akom snivala a ostala ticho potom povedala ze samozrejme ze bez svojej rodiny by nevedela zit a ze nelutuje ze ich ma aj ked je to s nimi narocne, no sstretavame sa pomerne casto kedze byvame o ulicu dalej od nich ale vacsinou ju vidim len nervoznu vystresovanu a unavenu..ale podla nej proste ja som z nas dvoch tá co je nestastna v zivote..aky mate vy na to nazor?..
@zoro9836
Ale ved ona sa zubami nechtami nebrani vztahu!!! Ona len nechce vztah s hocikym, lebo sa to "ocakava".
A ano, kopec zien, ked im zomru rodicia, su aj starsie a su sice v manzelstvach, deti takmer dospele, tak su proste same. Fyzicky pri nich existuje partner ale citovo ziju vyprahnute zivoty, nepoznaju lasku, mnohe len cakaju na "oslobodenie sa od muza". Deti si uz ziju vlastne zivoty a prave preto mnohe starsie zeny maju tolko depresii.
Byt v nezmyselnom vztah len aby "som nebola sama" je to najhorsie.
Ja to mam nejak podobne. Roky pribudaju a z okolia stale pride tlak, ze si mam nejaku najst....ci uz od rodicov alebo svagrinej napr.
Viem, ze je to myslene v dobrom, ale mne sucasny stav celkom vyhovuje. Zeny o ktore som mal zaujem zas zaujem nemali alebo boli zadane.
Nebranim sa tomu mat niekoho ale zazil som tiez ako ini sklamanie a vseobecne vnimam ako to maju ludia v okoli. Tu rozvod, tam rozchod, partnerske problemy, dlhy, pozicky.
Mozno aj to je kamenom urazu.....malo dobrych prikladov v okoli. Ukazkovych manzelstiev v mojom okoli viem spocitat na jednej ruke.
Ja vo vseobecnosti akceptujem realitu, ze v laske nemam proste stastie cize mat niekoho rad je pre mna skor trest pretoze tie pocity casto opatovane nie su.
Moja rada je.....uzivaj si zivot. Nik iny za teba stastny nebude. Partnersky zvazok nie je univerzalny liek 😉
@hopsadobrandejsa fajn tak nie som sama v tomto..ja sa tiez nebranim ..len akosi vnutri viem ze aj ked sa to nestane tak budem stastna a spokojna
@zoro9836 Lenze na vztah, ktory ta naplna, potrebujes mat partnera / partnerku, s ktorym chces a vies zdielat zivot, nie ktoreho "trpis" a zbytocne sa trapis. Aj tie deti nie su sproste, vycitia, ze rodicia sa nelubia, su spolu naoko, dali sa dokopy, lebo sa bali "samoty"...
A stale sa tu traduju bludy o nizsej kvalite zivota cloveka bez partnera / partnerky, vlastnej rodiny...
@zoro9836 ake skusenosti? Moj mnazel je moj prvy chlapec.
Je to v úplnom poriadku byť sám, sama. Ak si samozrejme ty s tým ok a spokojná..
Myslim, ze teraz mozes byt spokojna a stastna, no o par rokov ti docvakne, ze si vlastne ostala sama. A bude neskoro. Teraz si v produktivnom veku, vykonna v praci, ale tam si lahko nahraditelna a praca s tebou na starobu nebude...mozno sa mylim, ale ja mam o tom nejaku taku predstavu. Ze ti dojde, ze si mohla mat svoje deti, ktore by ti do zivota priniesli kopec radosti ksamozrejme, aj starosti) ale bude uz neskoro
no bolo by mi to 3-5 co kto hovori...aj tak nik nevie,ci ho nevystre o rok,dva...co bude ako bude,deti tiez mozu odist do sveta,nevratit sa...a byt s niekym len preto,ze mas na to vek a patrilo by sa je moja nocna mora. Ty si tiez kadeco o kadektom myslis a co,na nos im to nevesias...ved ked chcu,nech ti povedia,co a ako mas zit,ale svoj zivot si aj tak budes zit len ty 🙂
@mimi3008 joooj,ved ludia cestuju kade tade, aktivni dochodcovia v zahranici to je ine,moze si dom/apartman kupit/prenajat pri mori,na turistiky chodit,klub dochodcov...a mozno ani nedozije, teda to nik nevieme co nas caka 🙂
Ide o to, ze normalneho muza mozes stretnut aj v 60, ale v 60tke uz neporodis. Okolie ti skor hovori, ze by si mala sa snazit mat dieta, kludne aj bez chlapa. Ty si davas ako odstrasujuci priklad, ze sesternica ma tri deti a blbeho manzela. Mohla mat jedno dieta, byt sama a spokojna. Miesto toho je radsej s blbym chlapom, lebo sa nechce starat sama o tri deti.
Pozri vsetko sa moze zmenit v priebehu par rokov. Moja sestra sa v 33r vydala, v 36r rozviedla (bez deti, muz bol magor). Teraz ma 40r o chvilu rodi 1 dieta a je uz par rokov stastna s dlhorocnym kamaratom z VS cias.
Tiez si vravela ze ostane sama, ze s rodicmi, ze sa tesi z mojich deti, ma aktivny zivot, kamosov, super pracu... atd... teraz v jej 40tke je realita taka ze rodicia zomreli, z mojich deti su skoro dospelaci ktori maju vlastne zaujmy (sestra im je teta ale to je tak vsetko), kamarati/ky sa pozenili povydavali maju deti, vlastne rodinne aktivity a praca super ale neskutocne si uziva ze coskoro budu komplet rodinka aj s babom. Uplne rozkvitla.
Ono to tak posuva cloveka vpred, dava silu v tazkych chvilach... tie deti su take pokracovanie zivota. A casto aj bez toho partnera.
Mozno aj na teba niekde caka niekto s kym budes stastna, zalovila by v starych znamych. Mozno budes prekvapena ze niekto z nich ti padne do oka a ty jemu tiez.
Asi budem za zlu..ale ak niekto potrebuje o tom hovoriť a od cudzích ludi pocut ze je to v poriadku..tak s tym asi nie je ten clovek uplne vyrovnaný…ja mam dvoch chlapcov a strasne sa tesim ked budem stara, oni dospeli a jediná moja starosť bude ci mi zišla mrkva 😀kazdy mame ine ciele, niekto sa s tebou stotožní niekto nie, to neznamená ze to ako žiješ je dobre alebo zle…mozno zajtra stretneš muža svojho života a bude vsetko inak
Nič by som nerobila, vypočula by som, pokývala hlavou a vôbec by som neoponovala. Nemá to zmysel. Ty žiješ sen mnohých "detných" ľudí, predpokladám, že aj tvojej sesternice 😄😄😄. Ale tak to predsa nemá byť, máš mať tiež deti a byť nervózna, lietať ako špinavá handra a byť uťahaná... 😁😁😁. Jednoducho nezapadáš do škatuľky klasickej slovenskej ženy, takže stále bude mať niekto pocit, že ti musí povedať ako by to malo byť "správne".
Ja ti fandim! Urcite neznizuj z narokov na chlapa! Vztah neodmietas, na pilu netlacis. Za mna super. Ked to ma prist, tak to pride. Uzivaj si, rob ako citis, blbe reci neries.
Zijes ako moje dve starsie deti, teda s tym rozdielom, ze oni neziju doma pri rodicoch. Inak obaja slobodni, bez partnerov a spokojni.
Neriesim, je to ich zivot, aj ked pri dcere by som bola spokojnejsia, keby vo svete nebola sama a mala nejaku oporu. Ale to je moj nazor, ona to tak neberie.
tak polial to mas v sebe jasne ze ti deti nechybaju a netuzis po mich bytostne tak super. mozno len popracuj na sebe a na tvojich reakciach na tlaky z okolia. mozno mozes ist na par sessions k psychologicke nech si fakt v sebe utrasies ako to mas. ja som vzdy tuzila aj po romamtickej laske aj po dietati. rakze ja som mala cestu jasnu ale ano urcite je tisickrat lahsie byt tetou ako mamou. mala som take obdobie 5 rokov. ak by po 40 tke 45 ke zrazu citis ze chces dieta stale tu je napr pestunstvo alebo pracovat ako profesionalny rodic je vela inych moNosti okrem adopcie.
Ked si stastna je jedno ako zijes. Dolezite je, ze si stastna🙏🙏🙏😊druhych neries. Nebudu zit tvoj zivot...
Teraz Ti vlastnu rodinu vynahradza sestrine dieta, rodicia...ak by si zila sama mozno by si to inak prezivala.A mozno nie...mala by si psa, kamaratky, nasla si nieco ine co by Ti vyplnilo cas....kazdy si najde to svoje pri com je stastny.Ked si spokojns nie je co riesit....
ved to vidim u svojej sestry..odkedy ma maleho je najstastnejsia na svete ja sa len obavam ze sa mi toto nestane nikdy
Preco sa tohto obavas ved pises nieco ine?
Ja by som sa snazila viac randit vzdy som vedela, ze jedno dieta chcem.Aj bez muza🤣
Ked sa tohto obavas to znamena, ze asi az tak vyrovnans nie si ci?
ach zabolelo ma napisane o tvojej sesternici. to je ozaj tazky, neprijemny zivot. Ale z chalanov kludne mozu vyrast mladi muzi, ktori jej uz budu robit radost ked dospeju. dufam 🙏
U mňa to bolo takto...v 36 som bola spokojná, slobodná, bezstarostná ako ty, ale žila som sama. Už dávno od rodičov.
Nemala som v sebe nejakú veľmi silnú túžbu po deťoch, ale trochu som sa snažila nájsť, stretnúť partnera. Stretnutí bolo dosť a až tesne pred 39 som stretla človeka, s ktorým sme si rodinu založili (tiež mal 39).
Teraz mám o 10 viac a doma dva poklady, ktoré sa nám narodili po 40.tke. v pondelok som 7.rokov v manželstve.
A som veľmi rada, že som to "stihla". Že sa nám narodili dve úžasné, zdravé detičky a teraz nám spestrujú (vlastne teda vzájomne) náš život.
Ak by som mala byť teraz tam, kde pred 10 rokmi...nebolo by to ono. Mám pár kamarátok, ktoré toto šťastie nemali a je mi to ľúto aj za nich, lebo by boli úžasné maminky.
Ak si teraz Šťastná, nechápem prečo riešiš okolie. Žeby to tvoje šťastie z teba necítili?
JA mám napríklad sesternicu, ktorá si kúpila dom a žije v ňom sama, lebo chce byť sama. Pre mňa by to šťastie nebolo, keby sa mám denno denne vracať medzi 4 steny.
Bola by si šťastná, aj keby si bývalá sama? Myslím že to je tiež dosť podstatné vedieť.
Mňa tiež sa.slobodna napĺňali deti mojej sestry (teraz majú 24, 13) a samozrejme iné záujmy.
Odpovedám na tvoju otázku (môj nazor) - áno, je to na nič zivot. Ty jednoducho nechceš vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Radšej budeš doma vo svojej detskej izbe, ako brat príležitosti, čo ti život prináša? Vôbec ta neláka kúpiť si svoj byt, zariadiť si ho podľa seba? Skúšať nové recepty vo svojej vlastnej kuchyni?
Nejde o chlapa... toho k šťastiu nepotrebujes, ale neviem si predstaviť žiť a rodičmi v tomto veku. Kolektív v práci môže byť o rok úplne na prd. Sestra ma aupair zadarmo. ...
A k chlapom- radšej byť 100x sklamaná ako nezažiť a neskusit.
Tiež si myslím, že keby si bola taka šťastná a spokojná, nepotrebovala by si pocut na to názor cudzích ludi.
A k deťom... my s deťmi vieme, aké je to žiť s deťmi, aj bez nich. Bezdetni to porovnať nevedia.
Ja zas poznám,,staré dievky" ktoré ľutujú, že sú samé. Nemajú taky zmysel života.
Nehľadaj princa na bielom koni. Ja som si všimla, že baby v tom veku už čakajú na zázrak. Nepríde. Žiaden chlap nie je dokonalý. Vy ste už také náročné - ano je to vekom- viac rozumu , a potom sa aj tak sklamete, lebo čakáte, že bude dokonalý.
Moja kamoška odhanala jedného za druhým...ten mal zle platenú prácu, ten nemal VS, ten bol tučný, ten nízky, ten .... a nakoniec ostala aj tak slobodná mamička. Co ma prísť príde. Neujdeš pred tým. Inak by nebolo toľko rozvedených a slobodných matiek.
@simona20201309 no..dom kde byvam z rodicmi je dvogeneracny a zariadeny pre dve rodiny..nasi su dole ja hore..kde mam akoby vlastny byt..uz som pisala par krat ze ja sa tym prileztostiam nebranim preto som aj par krat absolovovla schodzky s muzmi nevyslo to zial ani raz ale nemyslim si ze preto ze som ja narocna..dokonca jeden z tych muzov mi aj velmi imponoval a pacil sa mi..bol to presne ten typ muza s ktorym by som si vedela predstavit zivot ale zial z jeho strany to tak nebolo bolo to sklamanie pre mna ale ani potom som neprestala hladat a chodila som randit..ja si nemyslim ze som az taka narocna..neriesim vyzor.s.taci mi ked to bude trochu intelingentny slusny clovek ktory nebude holdovat alkoholu a mat stalu pracu..neviem ci su to az take prehnane narocne poziadavky..ak ano tak zial..ja z nich upustit nemienim..