icon

Je toto manželstvo?

lara1993
10. okt 2014

Ahojte babi,dufam ze mi poradite...som na materskej 10 mesiacov,mala je ziva a manzel lenivy....pride z prace unaveny pricom obcas v nej len sedi....sex raz za dva tyzdne...(obcas aj castejsie) ....manzel mi maloco pomaha a ked ho proim o pomoc ci s dietatom alebo s domacnostou (napr. vyniest kos,postrazit malu nech si oddychnem...) tak mi povie...ty si na materskej,ja chodim do prace to su tvoje povinnosti...vsetky peniaze ma na svojom ucte vratane mojej materskej...peniaze mi necha iba obcas a aj ked ich miniem na jedlo tak som marnotratna...ze tie veci vobec netreba...chodieva von na pivo s kamosmi ja sedim doma lebo nemam s kym ist von a sibe mi doma...a k tomu vsetkemu urazky nadavkypri....ana,p..a,spr..ta kr...va....,casto mam pocit ze si ma nevazi...aj mne obcas vyleti z ust ale to uzmusim byt vytocena az aztaktiez je casto nervozny a naozaj nema preco o vsetko ma postarane a v praci tiez sa nepretrhne co viem.....obaja fajcime no mne zakazuje pretoze nezarabam (kedze som na materskej) nechava mi z nervami pridelok 4 cigarety skoro na cely den on vyfajci zvysok ....idem ho objat tak radsej sleduje tv...musim mu nadvihnut ruku aby som sa dostala k nemu...a je toho vela zapisala by som cely toaletak :D neviem ako to zvladat...samozrejmä !obcas! mi doma pomoze,aj ma obcas obijme ci postrazi malu..ale je toho malo...a to sme len rok aj dva mesiace manzelia.....poradte mi a povedzte co si myslite o mojom manzelstve?

lara1993
autor
10. okt 2014

@svetluska82 manzela si treba vychovat?....ja nie som jeho mama! Ja sa staram o nase spolocne dieta nieto este o manzela...co sa tyka vychovy

sissy27
10. okt 2014

@lara1993 odpoveď na tvoju otázku v názve diskusie - nuž áno, aj toto je manželstvo, ak k tomu máte papier... či je šťastné, spokojné a zmysluplné, na to si snáď vieš odpovedať aj sama... ja osobne by som nemohla ani len sedieť vedľa niekoho, kto mi bude nadávať do kadečoho a nie ešte s ním zdieľať byt alebo posteľ... ale každá sme iná a každá máme inak nastavené hranice...

lara1993
autor
10. okt 2014

@sissy27 ano mas v tom pravdu...a manzel spi poväcsine na gauci....rad zaspava pri tv...obcas ho zobudim a zavolam k sebe ale potom sa vyhovara na malu....ze vstava skoro a ona ho v noci budi....asi tak....:(

jankastubka
10. okt 2014

N0ja by som neriesila opatrovatelku, ale ked sa mu zda ze sa mas tak super, tak sa priste vymenit. Ty do prace, on na matersku, a za rovnakych podmienok, full sefvis pre manzelku a 4 cigarety na den. Alebo este lepsie, to co miniete na cigarety (ved to su strasne prachy), to odkladat na sporiaci ucet, aby ste mali nieck nasporene, ke y sa nieco stalo.
Uvidime aky by bol frajer.

j_ank_a
10. okt 2014

mas pocit, ze si ta nevazi??? sorry, ale ja mam pocit, ze si ty nevazis samu seba... mne keby moj muz co len RAZ povedal p..a, alebo podobne, leti ako namydleny blesk.. ako sa mozes nechat takto spinavo urazat? si zena, s malym dietatom, si matka, tak sa zobud a prestan si naivne namyslat, ze sa takyto muz moze niekedy zmenit.. ked raz padne skarede slovo, uz nikdy sa nevezme spat... bude ich len viac a viac... mala zacne rozpravat, vnimat a bude vidiet vsetko, co sa u vas deje... a ver tomu, dieta je obrazom rodica, takze ocakavaj, ze sa k tebe zacne spravat presne tak, ako tvoj ,,milujuci,, muz
rada by som povedala, ze budes mat tazke odist, ale pravda je opakom... nieje to tazke, prave naopak.. dal ti tolko vela dovodov... treba sa len vschopit...
prajem ti, aby sa ti co najskor otvorili oci a ty si si uvedomila, ze zivot bez takeho muza bude ovela jednoduhsi, a lepsi... 🙂

zibi
10. okt 2014

@lara1993 boze tak toto je des a teror ...ekonomicke tyranie .
http://casprezeny.azet.sk/clanok/7495/nenechajt...

lari a ty ako chces vychovavat uz "hotoveho" cloveka? to je ako nalepit na staru vec novu zaplatu..stale to bude len ta stara vec? .. vychovat ho mala jeho matka.. ucte a cestnosti k zene a buducej partnerke tam je ta chyba...manzelia sa maju navzajom usmervnovat ale vychovat ? vychovavat mate svoje deti ... pomoct raz vychovavat vnucata... ja neviem ..
a z toho co pises mi nepride moc ohybny ze by sa podvolil tvojej vychove 😝

mas vobec chut a milujes ho natolko ze si ochotna roky cakat kym nejaka zmena nastane?
nevazi si ta, vydeluje ti peniaze ...no neviem ..

a ma ta vobec rad? on nechape co je manzelstvo 😝 a nerozumie vobec slovam milovat a ctit ..moja neviem ci je cesta jedine von a na prevychovu je neskoro podla mna ☹

oladuna
10. okt 2014

@lara1993 zacala by som tak, ze by som si matersku dala posielat na svoj vlastny ucet.to uz aka osoba necha vsetko na ucte takemu chlapovi??? Hanbi sa! Ty sa musis starat o seba (numero uno) a o dieta.ta materska nie je na jeho pivo s kamaratmi.ked sme uz pri tom tak ta materska je na tvoj balicek cigariet ktore si ako matka zasluzis.aj ja som sama na materskej s dvojickami.muz odide o 8 hod rano a pride o 8 hod vecer.unaveny a hladny.ja nemam doma ani len navarene poriadne niekedy lebo to nestiham ked male vsade chcu liezt ale moj muz prve co urobi je vsetky tri nas vybozkava a potom si ich obidve hned zoberie do narucia a ani len nechce jest co sa z nich tak tesi ked ich vidi.on s nimi spi celu noc.ja som sama v nasej spalni.on chce aby som sa dobre vyspala a aby som nebola s detmi unavena cely den.rano im urobi mliecko ked sa zobudia, prebali ich.ja uz si len pridem na hotove.teraz rozmyslam ked tu tak pisem ze ty kokos to jakeho mam muza?!?!?

lara1993
autor
10. okt 2014

@jankastubka taktiez nie som za opatrovatelku.....a co sa tya vymeny....neviem sa dockat prace...aspon tam by som sa mala s kym porozpravat a uvolnitbod stereotypu...no muz pracuje ako statny prislusnik a nemyslim si ze by som zarobilabtolko co on...:( aby som dokazalanuzivit nasu rodinu ale rada by som sa vymenila

bublinkaj
10. okt 2014

@svetluska82 snáď vychovať ho mali rodičia, či???

moonlight1210
10. okt 2014

@lara1993 to s cigaretami ber ako skvelu prilezitost sa oducit. nemas peniaze, nekupujes, nefajcis.
ked mas peniaze, uz je to len o tvojej pevnej voli, ci kupis abo nie. a ked sa prekonas, hod si tu usetrenu sumu do kasicky (byva to tusim cca 3 eura, nie?). mozno sa ti tie peniaze obcas zidu ako rezerva na nieco.
samozrejme, na zaciatok budes nervozna a podrazdena ako kazdy, kto si odvyka od drogy.
takze sa lahsie pohadas, ponadavas, budu ti vadit prkotinky, budes robit z komara somara.
co asi robievas aj teraz, kedze ti uz sibe doma na MD. zena na MD casto zaziva to, ze zrazu sa ocitne vo svojom mikrosvete, dke su dolezite uplne ine veci, ako keby chodila do prace a medzi ludi. a tie veci potom mava tendenciu riesit rovnako dolezito ako trebars exekuciu od nebankovky. pre nu to ma proste rovnaku dolezitost.

skus si spisat, kolko mesacne spotrebujes penazi, nieco pridaj navrch a poziadaj ho, aby ti na zaciatku mesiaca tolko dal na stol.
vypytaj si vypis z banky, pokial k nemu nemas pristup a skontroluj si finanacie. uvidis tam jeho cisty zárobok od zamestnavatela (mzdu), aj kam peniaze z uctu odchadzaju a kolko to mesacne je. budes vediet, kolko si mozes realne pytat pre seba a dcerku na osobnu spotrebu.

co sa tyka pomahania, skus chvalit aj za prkotiny. (pozor, nie okato). je to maly trik, ktory na niektorých muzov dobre zabera. ked vyjadris vdacnost, resp. vrhnes obdivny pohlad, nabudúce moze k danej cinnosti pristupovat radsej, lebo bude vediet, ze potom je obdivovany a ceneny (co je pre chlapa od zeny velmi dolezita vec).
ak pochvalis a on sa bude tvarit akoby odviedol kus prace a nabudúce uz akosi sa mu nebude chciet, vsak uz raz urobil, skus nechat tak a znova poziadat na dalsi raz. nenut, neargumentuj, ze predtým mohol a zrazu ma tuleniu chorobu. navykaj postupne. ako dieta.
problem je, ze ked si vedela, ze je lenivy, toto nejak vyrazne nezmenis. iba ciastocne. zazraky necakaj.

co sa tyka jeho spania na gauci, skus malu ucit spat samotatne. povacsine odcudzenie zacina prave tymto. ok, ze spava inde, ked je dieta malicke, lebo nechce ju budit on, alebo sa chce vyspat, ak sa dieta budi casto. ale nemalo by to trvat dlho.

sisaha
10. okt 2014

@lara1993 uraza ta? varis mu? peries? on ma pocit, ze je to zadarmo? Tvoja praca a povinnosti na materskej je postarat sa IBA o dieta, nie o jeho pohodlie. Preco ti nechodi materska na TVOJ ucet? Povie ti, ze mas zaplatit polovicu najmu a splatky? OK, ale najprv si nechas stanovit vyzivne na manzelku sudom a potom, ked budete mat obaja rovnaku kopku penazi, tak budes prispievat polovicu. Vydelovanie cigariet? ak by to bola moja nerest a chlap by mi vydelil 4 cigarety lebo nezarabam, tak by mu mokrou vechťou taku plesla po papuli, ze by sa mu ta ciga v papuli zlomila.. Zacni si konecne vazit trochu sama seba. Ty nie si jeho sluha. Jeho povinnostou je vyzivovat nielen dieta, ale aj teba...chrapun jeden

oladuna
10. okt 2014

@sisaha tak to je ako na srdci tak na jazyku! 😀

diusik
10. okt 2014

@sisaha chcela som nieco napisat,ale uz si povedala vsetko 🙂

sisaha
10. okt 2014

@diusik
@oladuna šak ale som sa vytočila 😀 😀

lara1993
autor
10. okt 2014

@oladuna noo tak ja vstavam kazde rano o 6 akurat muzz odchadza do prace....cize malu nevidi od rana az kym nepride o pol4 z prace ....vezme j na 15 min. potom mi pomoze akurat ju vyzliect pred kupanim a urobi mlieko....a tym to hasne....pusti si film hra hry na tablete a zaspi pri telke...ja si idem sama lahnut k malej...v noci vstavam aj 3 x na mliko a tak to ide dokola.....

sono2
10. okt 2014

@lara1993 tak, vedela si s kým chceš mať dieťa, alebo, že sa dieťa môže s takýmto človekom podariť a žE budete aj manželia. Určite si ho poznala, žiaľ teraz sú ružové okuliare dole. Pre mňa nemysliteľné takýto človek. Prajem, aby sa rýchlo zmenil! Čo neverím. ..

jankastubka
10. okt 2014

@lara1993 ak sa to neda takto riesit, tak byt nekompromisna. Nie som si vsak ista, ci to ma este zmysel zachranovat, pretoze chlap, ktory toto dokaze (myslim tym ekonomicke tyranie, hrube nadavanie) sa uz asi tazko zmeni po rozhovore. S najvacsou pravdepodobnostou to videl vo svojej rodine a povazuje to za normalny stav. Tym padom zrejme nebudes mat ani oporu v jeho rodine.
Kym sa ale postavis na vlasne nohy (nasporis aspon troska penazi, pripadne budes mat moznost sa zamestnat), tak by som s nim ostala. ALE matersku aj pridavky na tvoj ucet, a zvazila by som aj sudne pridelenie vyzivneho na teba ako manzelku a dieta (nie som si ista, ci sa to da). Pretoze on doteraz nepochopil, ze mate bezpodielove spoluvlastnictvo, to jest co zaraba on je aj tvoje, aj ked by si ty nedostavala zhola nic nie to este matersku.

adula12
10. okt 2014

a cez vikend ked je manzel doma sa ako chova? vezme aspon malu na prechadzku aby ste mohli navarit obed?

oladuna
10. okt 2014

@jankastubka SORRY ale ty by si zostala s chlapom ktory ta uraza a nadava ti do sprostych krav? Ja by som ho tak vyhodila z bytu ze by sa nestacilo za nim ani zaprasit! Ten chlap uplne stratil respekt k zakladatelke tejto diskusie.nie je o com.uz nie je taka doba ked rodicia zostavaju spolu len kvoli dietatu.na svete je velmi vela lepsich muzov.

oladuna
10. okt 2014

@lara1993 tvoj muz je typicky stary slovensky typ.pride domov, precita si noviny, pozrie co je v telke...ten tvoj zamenil noviny za tablet.to ty si si takto predstavovala svoj zivot? To je uprimna otazka, lebo su aj zeny, ktore hladaju takyto typ chlapa.tych 15 minut s dietatom to je akoze vsetko? Ja by som mu dala!!!!! No, musis sa zamysliet ci by nebolo lepsie od takehoto cloveka, ktory ta este aj uraza a nadava ti, odist.ak mas este rodicov tak tam by ti bolo ovela lepsie - babka s dedkom by si male popestovali a mala by si cas aj trochu pre seba kym sa nepostavis na vlastne nohy a cez pravnika si nedupnes nohou.zelam vela stastia

janka_mamka
10. okt 2014

Ahoj v Csob existuje ucet bez poplatkov pre mamicky akurat ze k nemu nemas kartu musis peniazky vzdy vybrat v banke nerobim reklamu ale kamoska mi tam pracuje a vravela mi to . Byt na twojom mieste OKAMZITE si necham matersku posielat na SVOJ UCET??!@@@!!!!! A Inak muzovi z nej mozes dat cca 70 e na nakupy na jedlo. Inak radim len byt na neho prisna stale dokola opakovat nech povysava hoc co nech malu prebali,lebo to sa bude z jeho strany len stupnovat a cca o rok nepohne ale ozaj ani prstom. Tak smelo do toho ukaz mu ze MAS SEBAVEDOMIE A ZE SI SILNA A NENECHAJ SI PO SEBE POSLIAPAT

mima4
10. okt 2014

@lara1993
ak sa smiem spytat, kolko mas rokov? nedalo by sa ti odist do prenajmu? mas z byvalej prace nasetrene nejake peniaze?

ja to vidim tak, ze tvoj muz si ta vobec nevazi a o laske nemoze byt ani rec... mozu to byt slova, slova, slova...ale to je pred platne... V skutkoch sa ukazuje vztah a to ako sa on k tebe sprava, tak sa nesprava clovek ani k niekomu s kym nema vztah, kto mu je vyslovne nesympaticky.

Rieste to manzelskou poradnou a ked odmietne, odid odneho, zbav sa balvana ktory ta taha ku dnu. Ludia sa malokedy zmenia.

sissy27
10. okt 2014

@lara1993 a ešte jedna vec - ja síce nefajčím, ale keby ma chlap chcel vydeľovať s cigaretami, čokoládou, šunkou, proste čímkoľvek, tak by videl, ako rýchlo by som ho vydelila ja - rovno by som si dala žiadosť na súd o stanovenie výživného nie len na dieťa, ale aj na seba - áno, aj také existuje... a snáď ani nemusím pripomínať, že si máš zriadiť svoj účet, v mbank alebo zuno to máš bezplatne a nech tam chodí aj rodičák, aj prídavky...

mihula
10. okt 2014

@lara1993 tvoje manzelstvo bol jeden velky omyl

mihula
10. okt 2014

@lara1993 a este nieco,ked ti neda cigarety,lebo nezarabas,tak ty si daj zaplatit,za varenie,pranie upratovanie a v neposlednom rade aj za sex

mawka
10. okt 2014

@lara1993

nechapem, preco lutujes seba a preco ho, chrapuna jedneho drbleho, este obhajujes? Baby ti tu pisu pohlad na vec "z vonka" a ty mas tendencie ho este obhajovat??
Matka je osoba chranena statom prave preto, ze je matka. To si nevies udriet do stola a povedat stacilo?? Vygoogli si na webe sluzby v domacnosti a vytlac mu to. Kolko stoji externa upratovacka, gazdina, kolko berie kurva za hodinu sexu, kolko beru za zehlenie, atd. A nech si to chlapec zrata. A potom sa ho opytaj, ci ma pocit, ze si JEHO otrok. A ci ho mas poslat do hajzlu teraz alebo neskor. Bavila by som sa s nim presne s takym opovrhnutim, ako sa bavi on s tebou. A dala by som mu na vyber BUD ALEBO. ale nikdy, nikdy by som mu nedovolila, aby si bezdovodne o mna obtieral hubu! dvihni hlavu, uvedom si samu seba a pal od neho prec, kym je cas.
A ze nechces dat malu opatrovatelke, ze chces vidiet jej prve kroky a slova? No pri takom chujovi arogantnom by som sa na to vykaslala, pretoze to najlepsie, co dietatu mozes dat je, ze nebude vyrastat v takom prostredi, v akom vyrasta. a kludne by som opatrovatelku poprosila, nech tie prve kroky hoci aj natoci na video, hlavne ze by bol klud.
co dosiahnes tym, ze uvidis jej prve kroky, ale bude pozerat na to ako sa jej tatik sprava k tebe ako k handre? ako myslis, ze tvoja dcera v zivote dopadne? s najvacsou pravdepodobnostou si najde rovnakeho kkta ako je jej otec, lebo jej to bude pripadat prirodzene.
nehladaj dovody preco ostavat, hladaj sposoby ako z toho von.
good luck!

exupery
10. okt 2014

Ja by som nepovedala.chlapa vychovat,ale ako si naucis tak budes mat...a to hovorim este o obdobi pred svadbou...Ak nie je ucta a respekt tam,po svadbe sa len tak neobjavi....mne by toto raz chlap povedal a asi by som ho v spanku podrezala...vydelil by mi cigarety?No,...v tom pripade by si uz nezapalil ani on zrejme...u nas pracuje muz,a kasu drzim ja...hadame sa,ale bez urazok-nikdy sa neurazame,lebo urazanim nie je ucta a ak nemas uctu k cloveku po tvojom boku,je cas na rozchod...neviem ako si si ty naucila svojho manzela,ale urcite to lepsie uz nebude...moj nazor.Pre mna-chlap,ktory si nevazi svoju manzelku,ktora mu porodila dieta a stara sa onho ako v bavlne-nie je chlap,pre mna je to vychcany hajzlik...ako s nim mozes spavat?

janinah
10. okt 2014

najväčšiu chybu robíš ty,lebo mu dovolíš a od začiatku si mu dovolila,aby sa k tebe takto správal....prepáč,ale si puťka a on sa k tebe správa ako k puťke.....len raz by mi chlap povedal,že som krava či píííp a môže zabudnúť na navarené jedlo,čistú košeľu i teplú posteľ....a tie peniaze?to kde sme?on všetko a ty ani materskú nemáš k dispozícii?...ako ty vlastne dáš najavo svoju nespokojnosť?že robíš všetko a sem tam sa nase.ieš? ale to ťa predje a všetko po starom?...pomaly ho začni prevychovávať,smutné to robiť s dospelým,ale nemáš inú možnosť,ak sa nechceš rozvádzať..napíš mu lístok a cestou z práce nech nakúpi,ak nenakúpi,tak smola-nejete,nemáte čo....objednaj sa ku kaderníčke a milosťpánovi nechaj dieťa,odíď z domu a nestaraj sa,lebo ak ty si doma,tak jasné,že dieťa ti nechá na krku....a okamžite si daj materskú na svoj účet....

jankastubka
10. okt 2014

@oladuna za normalnych okolnosti neostala. Ale pokial by som nemala kam ist a nemala ani cent odlozeny, tak by som to zial asi musela nejaky cas prezriet, a pekne by som si chystala situaciu aby som sa mohla financne osamostatnit. Z 200 eur asi podnajom, stravu a vsetko nezaplati, pokial jej niekto financne nepomoze. A kym prebehne sud o vyzivne a vysporiadanie bezpodieloveho spoluvlastnictva, z coho bude zit?

katarinamarkova
10. okt 2014

@lara1993 ano je to manzelstvo tvoje.citala som len tvoje prispevky.....ja by som v takomto vztahu nevydrzala viac ako dva dni 🙂 ale ja som ja......a moj manzel je moj manzel......
zalezi len na tebe ci ti takyto vztah vyhovuje, ci nie, kazdemu vyhovuje nieco ine.
ale z tvojich prispevkov citit, ze aj ked nadavas na manzela ako sa da, neplanujes nic menit.....asi si len potrebovala povzbudenie, ze to je ok....ja to za ok nepovazujem, ja by som robila vsetko preto, aby som to zmenila.
- materska dovolenka nie je dovolenka, to vieme vsetky 🙂 - ale na to aby to pochopili aj nasi manzelia im treba obcas nase ,,povinnosti,, okolo deti delegovat, nechat ich v tom samostatne - ale ty pises, ze by si mu malu nezverila, ze nevies ci by sa o nu postaral.....keby si skutocne chcela aby ti manzel s malou viac pomahal spravis pre to nieco 🙂
- to ze peniaze ma vsetky na starosti on, ty dostavas len svoj pridel, aj to ofrflany....- staci manzela posadit do banky, spolocny ucet, dispozicne prava karty obaja, vyriesene - ale ty pises, ze ti to v podstate nevadi, ze aj tak mas prehlad kam tie peniaze idu....nadavas, ze drzi kasu on a pises zaroven ze ti to nevadi, nechapem, ale ok..
- doma ti to lezie na nervy, chces ist do prace, tesis sa na rozhovory, kolektiv.....treba vybehnut za kamoskou, pokecat, najst si brigadu na par hod., alebo normalne malu do jasliciek ty do prace - ale ty pises ze s nou jednoznacne chces byt az do skolky - nadavas ze s nou musis byt doma, ale chces s nou byt doma
- manzel ti nadava? ty jemu? k tomu sa nevyjadrujem lebo u nas si nenadavame 🙂
- mate peniaze od vyplaty k vyplate......spocitaj si kolko mesacne vas stoja cigarety a prerataj si co pekne by ste si za to mohli kupit- vyplatit cast uverov napr. - ale ty si zacala fajcit lebo tvoj manzel neprestal - nechapem ale ok

nemam len rada ludi co sa stale dookola stazuju, milion ludi im ponukne milion konkretnych rieseni, ale aj tak ani jedno nepouziju, lebo zrazu to zleeee nie je az tak zleee, lebo zrazu to co chcu ani tak velmi nechcu...