Je toto nevera? Chaos v duši
Ahojte,
som na koníku už dlhé roky. Založila som si nový nick z pochopiteľných dôvodov, keďže tu chcem byť inkognito.
Potrebujem od vás možno iný pohľad na vec, možno radu, možno ..... ani neviem čo .....(možno otvoriť oči, možno výčitky, po papuli)
Začnem.....
Mám manžela 14 rokov, predtým sme 3 roky spolu chodili. Bola to veľká láska. Ako to v živote chodí, pekne sme si žili, mali prácu, vlastné bývanie bez úveru, časom prišli dve deti (6 a 9 rokov). Ako každé manželstvo mali sme aj malé nezhody, ktoré sme vždy prekonali. Aj sa mi zdalo všetko veľmi dlho ideálne.
Prvý zlom nastal, keď som sa po dvoch materských vrátila do práce. Bolo to náročné ..... Manžel ráno odnášal deti do škôl ja som všetko riešila poobede (učenie, krúžky). Keď narátam na dvoch rukách, tak aj to je veľa, koľkokrát sa manžel učil s deťmi. Nikdy nerozumel tomu, čo toľko robíme, prečo to všetko tak dlho trvá.
Ja som bola z toho unavená (zmena režimu), veľa povinností.
Manžel je taká povaha, že všetko robí on, asi preto lebo má pocit, že to urobí najlepšie (takto to funguje aj v práci), umýva riad, žehlí, perie, vysáva, proste robí veľa domácich prác. Mnohé ženy mi to závidia, ale má to vždy dve strany. Ja povešiam prádlo, on ho prevesí, lebo tak to je lepšie. Žehličku si zapne aj o 22,00 keď som už veľakrát spala. Nevravím, že ja vôbec nežehlím. Ale tým, že toto všetko robí, a tým, že stále mi stojí za zadkom a kontroluje či to robím dobre, ja som proste všetko nechala naňho, keď to on vie najlepšie. Načo robiť to iste dvakrát. Tak isto robí deťom suchú večeru. Proste maká. Mnohé by ste ho na rukách nosili. Ale všetko má dve strany.
Ja tiež robím veľa vecí, varím na 99 percent ja. Na druhej strane mi začal všetko vyčítať, že veľa míňam na nákupy potravín, keď sem tam kúpim deťom drahší jogurt, alebo nejakú lakocinku (že načo???). Pritom peňazí máme viac než dosť. Keď príde večer z práce tak mi aspoň pár vecí hodí na oči, že prečo nie je urobené toto a hento. On je strašný puntičkár. U nás je vždy max. čisto. Ja už mám pocit, že som úplne nemožná, neváži si to, čo robím, makám okolo detí, všetci OCR, všetky vyšetrenia absolvujem ja. Doteraz keď sme sa pohádali, tak sme to vždy urovnali. Sexu máme málo, ale keď vždy dostanem vynadané keď príde domov, tak ma aj chut prejde, a nemám chut sa ani na neho pozrieť. Aj to mi vyčíta. Za nič mi nikdy nepoďakuje, nikdy neohodnotí, že je niečo dobre.
On je celkovo pesimista, na všetko pozerá z tej zlej stránky. všetko mu vadí. Uráža ma tým, že hovorí, že bohvie, čo robím s kolegami v práci. Že iste si svitoríme, alebo, že mam s niekym dohodnutú schodzku preto chodim do prace zavcasu (chodim na 6,00) aby som stihala potom poobede deti.
No a už to bolo tak zle, že som bola aj rada ked nebol doma, nebol stres, mali sme pohodu, vsetko bolo porobene.
No a teraz k veci......
Cez vikend sme boli mimo domu s detmi a ja som sa v noci zobudila, ze este nespi, a pozeram, ze smskuje..... tak som vyskocila z postele, nech mi da mobil, ze s kym si pise. On hned, ze s nikym .... vsetko hned vymazal a hodil mi mobil. Bol uplne vyplaseny. Potom sa priznal, že s kolegynou. Ze sa len pytal ako sa ma, lebo vraj sa zle citila v praci. O 23,00 pisal. Ale ja mu neverim. Tak on mal o nu starost o 11 v noci a ja ked som bola pred tyzdnom chora, tak mne len povedal, ze to si ako predstavujem, ze to akoze teraz budem chora alebo co?????? Tak to sa ma strasne dotklo. A ja som mala teploty a ani mi nezavolal ako sa mam. Ale o nu ma starost. Pytala som sa ho, ze ako dlho si s nou pise. Ze pol roka. A o nas, ze on sa jej stazuje ako to je medzi nami. Chapete, namiesto toho, aby to riesil so mnou, tak to riesi s kolegynou. V noci, kym ja spim. Ja mu neverim ani slovo. Podla mna klame. Pytala som sa ho, ze ci s nou mal aj nieco viac. Vraj nie, ale to pozname, zatlkat.Povedal, ze ma k nej platonicky vztah, ved ma mna a nase deti. A ze ma ma rad.
No mali sme nejake rozhovory, ale k nicomu to nevedie. Povedala som mu, ze ok, ze mozeme to vsetko riesit, ale ze si prestane s nou pisat a chodit na teambuildingy, kde samozrejme vzdy bola ak ona. Ona je od neho o 10 rokov mladsia.
Realne uvazujem, ze by som sa s nim rozviedla, lebo ten psychicky natlak co robil aspon rok a pol, vsetky vycitky, uz nevladzem a este aj toto. On a deti su na seba velmi naviazani, bolo by to pre deti neskutocne. Prenho urcite tiez, ale ja mu neverim a asi nikdy nebudem. A takto zit???? Ja chcem v zivote niekho kto oceni aka som, a co robim. On je z rozvedenej rodiny, a povedal mi, ze nech neberiem otca detom. Ale vzdy to otaca na mna.... vsetko.
Co vy na to? Ako dalej ??????
Aj ja som z rozvedenej rodiny, kde sa pilo, mlatilo atd, to ho v zivote nebude ospravedlnovat...aj ja som mala tazke detstvo, ale to neznamena ze jedneho chlapa mam doma a druhemu budem pisat, akoby som ho pofajčila, a svojmu poviem ze to je kamarat, mame platonicky vztah 🙊 ved to je chore, a to ze posraty mazal spravy o niecom hovori tiez
To preto sa k tebe tak sprava,ze ma zle svedomie, vtedy to muzi hadzu na svoje zeny, aby si pred sebou ospravedlnili,ze preco zahybaju. Okamzite by som mu doma prestala robit full servis, aby sa uvedimil,co akoze nerobis. Teraz je cas pre teba, aby si mu jasne dala najavo, co chces aby sa u vas zmenilo, inak niesi ochotna akceptovat akoze jeho platonicku lasku ku mladuckej kolegyni.
@pininka presne... Ak ak to neurobis @mandarinka223 tak tvoj zivot bude peklo.. Tak ta zdepta, ze aj ty sama budes presvedcena, ze vsetko je to tvoja chyba.. Ja bych mu dala, ze prevesat pradlo..
@mandarinka223 tak ako sa ty cítiš nedocenená, tak sa možno cíti aj on. Spať s ním ťa nebaví, nemáš náladu. A teraz čo? Chceš sa rozviesť kvôli nejakej SMS? Možno v nej našiel niečo, čo doma nemá. Možno ho niekto cez mobil počúva viac než ten, koho má doma. Neviem, mám taký pocit, že nemáte spoločnú reč, že tam bude problém. Že jednoducho on cíti u nej, že ho počúva. Každá minca má dve strany. Možno by stačilo ísť niekde večer, len sami dvaja. Píšeš, že ho miluješ, tak ale potom ťažko môžeš byť rada, keď nie je doma? Určite by to stálo za to, sa s ním rozprávať. Len tak, nie o problémoch. Zasmiať sa spolu.
@mandarinka223 tak poviem ti, že toto je psycho. Ak by som s takým chlapom ostala, musel by od základov zmeniť prístup. A vieš kedy ho zmení? Keď ho zmeníš ty. Ja viem, že bojovať každý deň s niekým, kto ti má byť oporou a spoluvytvárať doma pohodu je únavné a náročné, ale musíš zaujať svoju pevnú pozíciu v domácnosti, vo vzťahu. Jedno kopíruje druhé. Tvoj chlap je pravdepodobne sám dosť nevyrovnaný, a nedôverčivý, potrebuje mať veci pod kontrolou. Nebojím sa povedať že má možno nábeh na obsedantno- kompulzívnu poruchu :-/ Pekne by som mu navrhla manželskú poradňu, pohľad tretej strany, aby si uvedomil kde je skutočne chyba. Ty ale musíš uchopiť opraty. Obhájiť si domácnosť, financie a vždy odraziť jeho útoky, aby sa na tebe nevŕšil. A kolegynka? Bez pardonu s ňou musí ukončiť tieto rozhovory, ak nie, nech si ide za ňou. Ale ON bude ten, kto rozbil vzťah a neurobí nič preto, aby udržal rodinu. Na takéto kamarátstva ja neverím 😕
@mandarinka223 nejaké smsky s kolegyňou by ma z toho všetkého mrzeli najmenej... Ale že nemá pre teba pekného slova, všetko čo robíš, robíš zle, nedôveruje ti (podľa seba súdim teba, že? 😏) a ešte vydieranie, že vezmeš deťom otca - po rozvode by sa viac o ne nezaujímal, alebo čo tým chcel povedať?? - toto by boli pre mňa dôvod na rozvod. Kolegyňa je už fakt len čerešnička na torte a je úplne jedno či spolu niečo majú alebo nie. Keď vie jej povedať čo ho trápi nech to rovnako povie aj tebe, aký problém? A nech ide kolegyni prevesiť prádlo a skontrolovať či má dobre ožehlené, nech ho madam pozná aj z druhej stránky.
@mandarinka223 tak si sa trapila nad mamou chápem. No takto ja neverím žiadnemu chlapovi na 100% lebo keď som verila tak som na ro doplatila. Teraz mam pekný vzťah dieťa na ceste a verím mu ale povedala som mu ze na 100% mu veriť nebudem ale na 99% lebo keď veríme tak sa to vypomsti a ozaj to bolí .Keby si písal takto polroka s kolegyňou tak by som mu fakt povedala riadne buď by si to rozmyslel alebo by to nebolo dobre a vravíš mladšia môže ho pritahovat u vás už nastal stereotyp nevies ake mã myšlienky a ja ti zase nechcem tlačiť že je isto zle ale neverila by som chlapi klamu keď im veríme. A ak to bude pokračovať fakt s mladej opytaj aby aspoň vedela že vieš o tom písaní a nie si nadšená.Slušná žena si nebude po večeroch písať so ženatým mužom keby aj boli len kamarati nepatrí sa to nech si povedia v práci.
@sasa1310 nejaká SMS a rozhovory o ich problémoch vo vzťahu s cudzou ženou sú rozdielne veci. Namiesto buzerácie hneď po príchode domov, by sa o tých problémoch mal baviť s vlastnou ženou 😕
@sasa1310 vieš preco som zalozila tuto temu, lebo presne rozviest sa nechcem ...... milujem ho...... ale som taka sklamana, oklamana. Nikde som netvrdila, že chyba je na jeho strane. Je to na oboch. Prave, ze chcem najst sposob ako to vyriesit ..... ale neviem ako dalej!
@mandarinka223 ano, ja ťa chápem, preto som napísala, že porozprávať sa. Choďte si niekde večer sadnúť, poprípade sprav večeru, sadnite si za jeden stôl (keď deti zaspia), a porozprávajte sa. Nie o SMS, ani o vyčítkach. Jednoducho len tak o vás. Aspoň u nás to funguje. Bavíme sa o všeličom. Trebárs o jeho práci, čo je nové a tak. Nech sa uvoľníte obaja.
Teraz sa cítiš sklamaná, oklamaná to je jasné. Ale dá sa na to zabudnúť časom. Ak nájdete opäť spoločnú reč, spoločné záujmy. Jednoducho musí sa ON cítiť doma najlepšie a takisto aj TY.
A musíte sa snažiť obaja, aby ten druhý, bol pri tom prvom, šťastný. Ja môjmu tiež vynadám za hocičo, ale ho aj chválim. Ked uvarí alebo niečo urobí. Pochválim.
@sasa1310 presne toto chcem dosiahnut, ako si opísala v závere.
U nas je to problem s detmi. Od kedy mame deti sme boli sami doma asi 3 dni. Nemam kam dat deti. A teraz by som to tak potrebovala.
Ta zena vie, ze o tom viem, hned v pondelok jej to povedal. Vraj mal peklo kvôli smskam....
Poradnu navrhol ako prvy on. Vraj nech sa porozprávame na rovinu. A ked som sa vecer chcela rozpravat, tak som rozpravala sama. A bud bol ticho alebo NEVIEM. A som sa ho pytala, ci si mysli, ze psychologicka bude rozpravat zanho. Ani neviem ako to prebieha, mam trosku z toho obavy. Neviem, ci by najprv nemal ist sam.
@mandarinka223 ale dá sa aj pri deťoch. Dajte ich večer spať skôr a ty alebo on uvar večeru, víno, sadnite si a môžete začať takisto ako keby ste boli niekde vonku. Dá sa. Ide piatok. Skúste. S kľudom a hlavne nič si nevyčítajte, ako keby sa nič nestalo. Jednoducho tak ako predtým, keď deti neboli. Skúste a si myslím, že aj on bude prekvapený a bude rád a zistí, že mu na tebe záleží a prestane.
Ja si myslím, že ste sa tak trochu kvôli povinnostiam odcudzili, nemáte toľko času na seba. A predsa len ten človek potrebuje, aby ho niekto vypočul. Myslím si, že nie je za tým nič viac.
@mandarinka223 Ahoj, ja ti napisem k tomu iba tolko, ze by ma tiez najviac na tom ich smsovani mrzelo, ze mu na nej zalezi viac ako na tebe / kedze sa staral, ako sa ma vecer, ked bola smutna a medzi vami take nieco uz podla tvojich slov nefunguje..../ pisat si s niekym nie je nevera, ale byt mu citovo blizsie ako k partnerovi podla mna nevera je...aspon my to tak vo vztahu mame. Nazaciatku sme si povedali, / pred 10 rokmi/ ze ziadne kavicky, kina atd. s kamoskami, ani ja s kamaratmi osamote, max vsetci spolu... a to plati doteraz. Mne by to dobre nepadlo, ani jemu. A tvoj muz je asi tiez ziarlivy, ked mal vycitky takto mierene na teba, ze preco asi chodis do prace tak skoro, takze prave preto by to mal chapat...a ak mu to aj v priebehu nedocvaklo / comu neverim, lebo inak by to pred tebou neschovaval a nemazal konverzacie uz pol roka / tak aspon po vasom rozhovore by sa mohol zobudit a prestat . Z teambuildingu sa moze kludne raz vyhovorit, ze ma chore deti, raz narodky a podobne, nemusi hovorit, ze to nema dovolene....
To mi pripomina ako ked ja som sa o 11vecer zobudila na zvoniaci telefon v kuchyni. Dojdem tam a vonku na terase si chlap z vesela telefonuje. V ton ako ma zbadal uplne zamrzol a zrusil hovor, pytam sa s kym volal. Vraj ohladom prace jednej babe co mu posielala zivotopis. On si mysli ze som jebnuta! Babu mal ulozenu ako Petra... no pravdu som sa dodnes nedozvedela. Odvtedy mu neverim ani to, ze dycha. No ziadnu neveru neviem dodnes dokazat a to viem ze si momentalne vypisuje s tromi zenskymi. Dokonca v pracovnej taske na notebook mal kondom... skus to nechat chvilu tak, nebav sa s nim o tom a troska viac skus popatrat nech vies na com si. On ti pravdu nepovie!
@mandarinka223 tak a zo vsetkeho co si opisala, ja by som ho nechala kvoli tomu ze pri prvej prilezitosti jej povedal ze "mal peklo kvoli smskam" chudacik...no takto, mam kolegu kamarata, fakt si dovolim tvrdit ze velmi dobreho, a uz aj jeho zena je moja kamoska a tiez sa poznaju s mojim muzom...pozname sa roky a NIKDY som mu nepisala o 11tej vecer...ani on mne...vsetko pockalo do dalsieho dna...tolko k tomu kamaratstvu..
A samozrejme, ta zena na ktoru sa asi stale stazuje mu teraz, dobremu a zlatemu zase spravila peklo kvoli smskam..fakt?
Su veci ktore by mali ostat medzi manzelmi..napr aj dovody hadok..okrem ineho, to su predsa veci za nasimi dverami...
A teda, je to cisty manipulator..mozes sa snazit menit ho ako chces, on nikdy nebude spokojny..cim viac sa budes snazit tym budes robit veci "horsie"..viem o com hovorim...
velmi mi to pripomina to, co som sama zazila ked som bola tehotna s tretim synom.. kedze som nemala ziadne dokazy o nevere a manzel sa naozaj snazil napravit svoju chybu, tak som s nim ostala (realne keby som sa chcela rozviest tak co. poviem, rozvadzam. sa, lebo si pisal s inou?) ..
ale teda mozem povedat, ze hoci to. uz budu dva roky, stale mu plne nedoverujem a v mojom. vztahu k nemu nastala zmena, ktoru ani nedokazem popisat, nemozem povedat ze ho nelubim, len jednoducho na neho pozeram inak ako. predtym..
ja viem, ked je to. cerstve boli to, mne bolo z toho tak fyzicky zle ze ma bolelo brucho a vazne som. sa bala o syna.. teraz ked si na to obdobie spomeniem som nahnevana, ale. moj muz sa stale snazi.. uvidim co prinesie buducnost, ale zatial je to stale moj manzel a to najvacsie sklamanie ma preslo ale. nikdy nezabudnem..
vsetko chce asi cas, ale neradim aby to tomu tvojmu len tak preslo.. len ze teraz je to cerstve a ako to. dopadne ukaze az cas.. drzim palce..
@mandarinka223 a on ti povedal aj to, ako jej to v pondelok zavesil na nos s tymito slovami? ufff.... to peklo by som este iba urobila :D
@sasa1310 ono kazda taka kamoska "pocuva".... a hovori tie spravne veci...... pruser je, ze po par rokoch spoluzitia ten chlap zase potrebuje inu nacuvatelku.... lebo ta co ma doma to uz asi pocula 1000krat a nebavi ju fukat kazde jeho bobo, hlavne ked ona od neho pocuva len to, aka je nemozna a ze nic nikdy neurobi dobre......😠
@mandarinka223 hlavne si daj velky pozor k akemu psychologovi pojdete,lebo moja spoluziacka vymakla takeho,co ju total vysmial, ze co je to dnes jedna nevera a ze ked je muz zubar, je normalne ze si zacne so sestrickou,je to bezna prax. Uplne ju zdeptal. Verim ze muza milujes, poloz si ale otazku, ci on miluje teba a ci chces aby tvoje deti mali takyto vzor doma. Pesimista so sklonmi k obsedancii, podozieravy a sam poskulujuci inam. Nechcem byt hnusna, ale bude to len horsie.
@mandarinka223 Kristovanoho, ja by som s takym clovekom nedokazala byt uz po prvych dvoch vetach o tom, ako ta opravuje a kontroluje. Ta nevera je len ceresnicka na torte, ak aj nie je, tak coskoro bude. Ziadny muz s cistym svedomim nemaze SMSky a v prvom rade si o jedenastej v noci na tajnasa nevypisuje s cudzou zenou.
Otvor oci a pozri sa na to este raz, pozri sa v com zijes, co u vas vlastne funguje? Laska a ucta su kde? Ani z tvojej ani z jeho strany. Naco sa vlastne trapite spolu, ked ani jeden nechce to, co chce ten druhy? OK, mate deti, ale zo zodpovednosti k nim by ste mali hlboko prehodnotit to, co sa u vas deje. LEbo normalne to nie je, harmonicke uz vobec nie a decka velmi citia, ze sa nieco vazne deje. Plus ako bonus nasavaju vas sposob spoluzitia ako cosi normalne.a velmi velmi pravdepodobne budu zit v rovnakych vztahoch.
Tvoj muz nechce ziadnu poradnu, on chce mat od teba pokoj. Rozpravat sa nechce, je mu jedno ako ti je (to jeho spravanie pocas tvojej choroby mi normalne vyrazilo dych) a ty este stale uvazujes nad tym, ako to spravit. Nijako. Fungovat to nebude a cim skor si to uvedomis, tym lepsie pre teba. On si uz hlada inu obet (vid stazovanie sa u kolegyne). Otvor oci a chod ku psychologovi, ale sama, aby si po tych rokoch znovu zistila, ze si osoba ktora ma aj svoju hodnotu a svoje prava, nielen povinnosti.
Drzim palce.
@mandarinka223 ja mam nieco podobne.doma a vies co.uprimne ja si to uz nevsimam ziadne jeho vylevy ani poznamky ani nic.Na rozvod sa necitim nehadame sa a.myslim ze nikde to.neni idealne aj ked to tak niekedy vyzera dnes sa tak vela parov prezentuje ale nie je to tak.Sebavedomie mi stuplo ako mam pracu a vselijake reci aky je on dokonaly a ja neschopna idu.cezo mna jednym uchom dnu druhym von.Bez emocii.Naucila som sa tak zit a hotovo.Nemyslim si ze rozvodom sa nieco vyriesi ziadny chlap ani zena nieje dokonaly a vsade pridu problemy.Ako to vnimaju deti? Aky snim maju vztah?
@mandarinka223 ešte mi napadlo k tomu jeho upratovaniu.. mala som priateľa, ktorý keď ku mne prišiel vsetko vedel lepšie uvariť a upratať.. áno jasne zo začiatku sa mi to páčilo, prišiel navari, mne povedal oddychni si.. ale keď som niečo pred ním chytila ja, tak všetko bolo zle, zle zmývas podlahu, toto sa inak vari, to čo tu máš za veci, ja inak skladám ponožky a už je aj bývalý, lebo by som nikdy nebola dost dobrá, tak išiel papaa.. nejdem porovnávať situáciu ja som nebola vydatá a nemali sme deti. Len som ti tým chcela povedať, že to chápem.. a dookola si opakuj že si dosť dobrá, lebo si, preboha chodíš do prace o 6 ráno , chodíš po deti, na krúžky, staráš sa o rodinu, domácnosť a pracuješ a robíš si svoju prácu ešte aj na výbornú a prechádzas manželskou krízou.. toto zvláda superzena lebo to si a pamätaj keď ti niekto a v tomto prípade žiaľ tvoj muž povie alebo dá pocítiť že si neschopná , to vypovedá viac o ňom a nič o tebe.. nikdy mu neuver že nemáš hodnotu alebo nerobíš niečo dobre a podobne zvasty
Ja ked citam vase komentare mi je jasne preco je tolko rozvodov. Nik nechce na vztahu pracovat ani muz, ani zena len dostávať nekonečné benefity ktore čakáte ze budu prúdiť z nevycerpatelneho zázračného zdroja. Ze laska je nieco samozrejme co samo od seba prislo a ma, samo od, seba, existovat... Ale na, druhej strane vo vzťahoch kydate hnoj z jednej strany na, druhu stranu. A kto bude v hnoji prvy potopeny ten prvy bezi spisovať rozvodove papiere. A nase ego manipuluje nase, zivoty az, do úplnej deštrukcie vsetkeho, az nakoniec skonstatujeme ah chlapi su svine a život chliev.
už to tu niekto napísal, aj keď to nemyslel v tom zmysle slova, ale ja to zopakujem - TERAZ JE TO TVOJ ČAS - čas na čokoľvek 🙂 toto je tá pomyselná životná križovatka... veľa tu píše, aby ste niekam zašli spolu, riešili, porozprávali sa... ešte nie. najskôr choď niekam SAMA. ale naozaj sama. bez detí. bez telefónu. možno na nič neprídeš (aspoň si oddýchneš), možno budeš mať plnú hlavu myšlienok čo a ako urobiť, možno... ja neviem, sam uvidíš 🙂 a potom sa rozhodni, či riešiť, zachraňovať, podmieňovať, vyhodiť, trpieť, nevšímať atď
No takze mela jsem tu rozepsany roman 😁 ale cela stranka mi zmrzla tak jsem to musela nacist znova... no nebudu psat to co sem tu mela ale jen tak ve skratce. Zazila jsem neco podobne akorad byly to 3 zeny resp. 17,18r. Podle me jeste pubertacky a pritel ma pres 30... nebudu tu psat detail prece pisu verejne.... no kazdopadne sem se v tom hrabala az sem dohrabala bylo to pres fb a smsky co si Oni psali a my nemame zadne tajne hesla pujcujeme si mobil bez problemu jen on udelal chybu tim ze si s nima psal pred fb coz sms staci jen vymazat... no nekdy mi I vrtalo hlavou co necekane se zacal zamikat do koupelny byl ve vani I hodinu a pul potom co sem to zjistila tak sprcha trvala jen 10min... no hlavni otazka je jestli mu verim? Ne neverim ma hoooooodne dlouhou cestu nez mu opet budu verit... rozhodla jsem se s nim zustat nebo nechci malemu brat tatina ja nejsu odtud pritel by musel za nama letat aby videl sveho syna... nikdy by jsem mu nezakazala ze by nemohl videt/nastivit/vzit pres prazdniny maleho.... ale vyrikali sme si to a ta duvera bude dlouho trvat aby byla tam kde kdysi... (tento rok budeme spolu 9r.) reknu ti to takto... dej deti babce jak on prijde domu tak si s nim sednou pekne a zkus te si to nejak vyrikat.... to ze je puntickar no bohuzel nekdo taky proste je a ty si vedela co te ceka jak si ho brala a jsi s nim vydana uz 14r... jestli se rozhodnes ze se v tom budes rypat jeste vic bude te to jeste vic ranit a bude to jeste horsi ver mi zazila jsem to... kazdopadne mu na tobe neco vadi a tobe taky vadi neco na nem a je treba mu to poradne nalozit treba si to vyrikat mezi 4 ocami potom budes vedet na cem jsi a uz je jen na tobe jak se ty rozhodnes... zivot neni dokonaly nekdy to je stereotyp co potrebuje zmenu... zkuzte se zapojit do toho spolecne ... urcite nedelat nejake naschvaly a zvytecne provokovat podle me to je pubertacke... jestli ma nastat zmena tak nastane.... jestli se nim rozvedes bude to tezke zivot neni lehky a to same I kdyz se rozhodnes s nim zustat...
K prvej casti prispevku len tolko ze je to control freak. S takym niecim to je tazko. To uz niekedy hranici s diagnozou.
Keby mi muz stal za ritou ze co robim a ako robim tak ten by bol hnany jak zduta koza. U nas je to naopak, toho musim nahanat aby nieco urobil. O nervy.
K druhej casti prispevku, vyzera to tak ze nie ste 'naladení na rovnakej strune'. Myslim si ze kazde manzelstvo ma vykyvy, raz hore raz dole alebo v strede. To by som si s nim vyjasnila ze preco ta kritizuje. Nech polopate povie co mu vadi. Tak manzelstvo fungovat nemoze ze jeden si bude honit ego na druhom.
K tomu pisaniu s kolegynou, o 11 vecer ? A ze sa zlako a zmazal ked si na neho vyletela? Nie je to kosher. Ale najviac by ma sralo to ze sa stazoval na teba. Namiesto toho aby to povedal tebe! Ten bude riesit problemy vsade inde len nie so zenou.Ako si dovoli ohovarat svoju manzelku, matku svojich deti. To ma aku uctu voci tebe??
Chlapec si mysli ze trava je zelensia za plotom 🙂 ale jeho vlastna vadne lebo sa nestara o nu.

@juliet86 no on je z rozvedenej rodiny, ja nie. S mamou ma pekny vztah, otca uz nema, ale ma nevlastného. A tak medzi svokrovcami je to uplne zle, ale to tu nechcem rozoberat. A vzdy bolo, podla mna detstvo mal nezavidenia hodne.