Je toto podľa vás už psychické týranie?
Dobry den, hladam nazor a pomoc.
S manzelom sa hadame,problem je v tom,ze v hadke mi vzdy nadava,aj spinavo,ponizuje a nakoniec vzdy celej hadke som na vine ja. Za cele roky on este chybu nespravil ,neda sa s nim rozpravat,lebo vzdy ma pravdu a ja som zla a nadava mi preto a preto a za to.Vzdy strasne krici ☹(.Mna tie slova strasne bolia a vzdy preplacem celu noc a ked placem,este aj to sa mi smeje. Vobec mu to neni luto. Vzdy ked je nejaky sviatok vianoce valentin,vzdy mi moju radost pokazi,preco som kupila taku vonavku a nie inu,preco detom tolko darcekov a nie menej atd.a tym,ze sa ja to tesim o to viac ma to boli.
A posledny problem,ze nadava a uraza aj deti,niesu jeho,spolu mame jedno posledne. Vcera ked mala uz spala,starsie sa nieco v izbe smiali,vyletel k nim,ci su idoti,nechapu ked spi niekto atd. Deti som si zastala s tym,ze ma pravdu s tym smianim v noci,ale nemal by tie slova pouzivat,zacal na mna tiez kricat ,nadavat,ponizovat ako vzdy,ako je pisane vyssie.
Nakoniec ja som pokazila cely vecer .
Prosim nejaky nazor,potrebujem sa vyrozpravat,pretoze ja mam pockt,ze toto hranici uz s psychickym tyranim☹(
Dakujem
Mozeme len dufaz, ze si nieco vezmes k srdcu... Este by ma zaujimalo a urvite nebudem jedina, ci si dom kupovala pred sobasom alebo po sobasi... Pretoze v istych krajinach sa to povazuje za spolocny majetok manzelov ak je to kupovane po sobasi, zachranit to mozu iba financie, ktore boli iba tvoje a aj to musis dokazat, a ak je to pre tvoje deti ci to mas aj nejako pravne osetrene zmluvou alebo je to len tvoja predstava, ze po smrti im to ostane.
Viac deti je Ok. Mat deti= zodpovednosť= plánovanie a včasná uvaha, či ich viem uživiť a vychovať. A pracovať je normálne. To len zeny ako ty maju životnú víziu zavesiť sa mužovi na krk a sediet doma na zadku. Zena, ktorá je uvedomela rozmýšľa dopredu, ma tolko deti, že ak by naaahodou ostala sama, vie sa o ne sama postarať a uživiť ich. A hlavne najprv si vzťahom muza preverí, či toto je ten pravý otec pre jej deti. Ty ale vooobec neuvazujes týmto spôsobom, čiže ťažko pochopíš čokoľvek čo ti tu mnohé radíme.
No vieš, došiel z nejakej diery z Ruska, kde mali akurát tak latrínu...a teraz sa ide hrať na pána ....nič z neho nemáš, žiaden osoh...tak mi vysvetli, prečo sa ho držíš ako kliešť ?
Počet deti už nezmeníš, ale postaviť sa konečne na svoje nohy a začať sa spoliehať na seba- to je to, čo stále mozes urobiť ale musíš chciet. Ak nechceš, nič ti nepomôže.
Kks neznasam taketo temy, lebo aj keby tu bolo 20 stran tak autorka aj tak nic nezmeni. Ale ved ostan aj nadalej taka sprosta a daj si spravit este jedno decko pre istotu. Ja niektore ze nechapem, co vsetko si dokazu zavesit na krky.
Narcizmus na neho nesedí? Ti tiež nikdy nie sú vinní..
Normálne ho vysťahuj, vyhádž mu všetky veci a vezmi mu kľúče. A keby robil bordel, zavolaj policajtov. Skonči to s nim a bude dobre tebe aj deťom. Tie zas toho tak veľa nepotrebujú, stačí ak im budeš venovať svoju pozornosť, niečo si spolu upečiete, navaríte, pôjdete von, hlavne, že vás nikto nebude už dirigovat a sekirovat.
@verkaveverka to skor on odide sam nez by ona toto urobila.
@miadi No aj ja mám ten pocit. Len on iste neodíde natrvalo. Takže rozhodnutie je na nej.
Nedivila by som sa keby si nesiel len niekam zatrtkat a spravil scenu aby sa mohol vytratit.. To s tym najmomyze ho ma zaplateny, ved ste v prenajme... Najomne ide za tym, na koho je zmluva... A este vzdy.. Je to manzel... Tebe nepomozr to ze sa len odstabuje ale rozvod
Manipuluje s tebou (aby si sa ty citila vinna a vadna, ta jedina, co tu robi chybu), vytaca ho to, ze hubu uz nedrzis, nieco sa v tebe akoby uz lame (citi mozno, ze z teba ide uz ina energia, ze uz nie si z neho posrata a nezeries kazde jeho slovo, mas ho uz dost), cim ta nebude mat pod 100% kontrolou a boji sa toho... chce ta takymi recickami zastrasovat, aby si "posluchala" a drzala hubu, on sa vyhraza, ze bude zly, nie ty. Hlavne ho teraz asi sokovalo alebo urazilo jeho narcisticke ego, ze ti je uplne jedno, ze odide. Asi cakal, ze ho budes na kolenach prosikat a nohy bozkavat, aby neodisiel, lebo on je vas spasitel (v jeho ociach len samozrejme, vsak bez neho sk.pete, jeho slovami) a vase zivoty zavisia na nom. Tudle makove.
Povedala by som mu, nech si to on berie, ako chce. Ty mu hovoris jasne, ze ziadne nadavky, urazky a ponizovanie uz nebudes tolerovat. Tak je na nom, co si vyberie, ako sa k tomu postavi. Rozhodne o vyhodne a pohodlne byvanicko nechce prist (ale takisto nechce na sebe dokonalom asi ani nic menit, jemu ocividne vsetko vyhovuje, teda az na to, ze kvoli vam este neni milionar), tak teraz sa bude branit zubami nechtami, rozumej nadavky, vyhrazky, vulgarne reci a hlavne urazky, zastrasovanie, hadzanie viny a spiny na teba. Ale ty sa nedaj. Vydrz. Vsetko raz skonci.
Teraz bude pritvrdzovat (na to sa radsej uz vopred psychicky priprav) a takych ludi jeho natury najviac nastve, ked mu ukazes, ako ho mas na salame a nebojis sa ho a VIES si bez neho predstavit zivot, priam chces byt uz bez neho, nie si na nom zavisla, ani financne, ani citovo, ani fyzicky. Poslanie do teplych krajin samozrejme bude zle znasat a da ti to aj patricne pocitit, ale treba to vydrzat, uz len kvoli detom. Ak by zachadzal pridaleko, nevahaj zavolat o pomoc prislusne organy, nahravaj si ho, fot, zbieraj dokazy, dokumentuj... pre lepsiu buducnost... co ty vies, mozno este nakoniec skonci so zakazom priblizovania sa k vam... drz sa a teraz uz nepolavuj (kopec zenskych pri prvom prosikani zoberie chlapa spat a na druhy den je vsetko zas spat v starych kolajach)
A este ma nasr.l. Co si to sakra dovoluje??? Preco by si mala ty drzat p..u???! On je tvoj otec ci ta vlastni?? Kua zijeme v strednej Europe, nie nejakej zaostalej moslimskej krajine niekde v pusti... zijeme v dobe demokracie (aspon sa to tak teda tvari) a snad i rovnocennosti, ste dvaja dospeli ROVNOCENNI partneri, ako si to on predstavuje?? Ze on ti bude kazat, nakladat i detom, hustit do teba a ty ako decko v kute budes pocuvat, posluchat a cusat??? Kua, mas pravo hovorit si kedy a co chces, vyjadrit svoj nazor bez nejakeho jeho povolenia ci schvalenia. Uz len za toto by som ho poslala do prec. Hned by u mna skoncil. Dement.
Pripomina mi to dikatorstvo a nejak mam tusaka, ze cim viac by si mu v buducnosti oponovala - najma verbalne alebo sa odvazila urobit nieco podla seba bez jeho suhlasu, mozno by padli aj fyzicke utoky (bozechran, nech k tomu nepride).. lebo toto jeho vyjadrovanie a spravanie k tomu smeruje. A mam tiez pocit, ze ta jeho byvalka zazivala to iste, co ty teraz a jedneho pekneho dna si povedala DOST. Nie ze on sa rozisiel s nou. Chudacik. Jasne, ze sa k nej nevratil. Ta ho uz mala precitaneho. U nej by uz neuspel. Isiel motat mozgy dalsej...
Fakt, cim skor sa oslobodis, tym skor budes dychat cisty vzduch s vonou slobody (zmiznu stresy a uzkost). 🙂
Fakt, nech sa paci, tam ma dvere, nedrzala by som ho chudacika ukrivdeneho uz ani den, nech si ide za tymi svojimi 100 zenami, ktore mu budu bozkavat a umyvat nohy a bude si zit svoj sladky zivot milionara. Nebudes predsa zbytocne zaberat nejakej miesto v jeho hareme a ani mu stat v ceste za jeho stastim a bohatstvom... 🙂 Vsak pri tebe sa uz len trapi a laska nie je ani na jednej strane, si pisala.
(Zvycajne ale takito snílkovia s egom aj hlavou az niekde v oblakoch koncia v socialnych bytoch na podpore pri seberovnych pripadoch... chuda ta dalsia zena, ktoru stretne a namota)
Ale tak pusti ho iiiiiiiiiiist, chudacika, trpitela, ked tak strasne chce. 🙂
Uz by sa mi ani nechcelo natahovat sa s nim o nejake slovicka ci cisla a debatit, kto ma pravdu a hladat vobec nejake argumenty. Skoda casu a energie. Uz len Dakujem a cau. Ved si chod.
@miadi 😀😀 mozne to je, ale proste ked mna vedia taki hajzli taaak vytocit (a nechapem tie zenske, ved staci tak malo, odist. Zivot mame len jeden a nenechame si ho posr.t, ci?), ked to citam... a potom uz len jedem a nezastavim sa 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ano, spamujem to tu dost, uz som sa stopla, uvedomila som si to, sorry 😀😀😀
@miadi Ani vtedy neodide, ked jej da facku. Ani ked bude bit jej deti, neodide alebo ho nevykopne. On pojde sam, ak si najde niekoho ineho. Akoze strasne nervy do mna 😂 ona tu pise kazdu pcovinu, co jej povie a nic neurobi a este ho aj miestami obhajuje.
Vytahujes tu na neho stale horsie a horsie veci, vies o nom aky bol ale stale premyslas ci ano a ci nie... Aku vahu maju nazory deti? Ony nebudu platit ucty ale ty.. Vazne sa zamysli pretoze zajtra ti moze doniest kvietocek a povedat prepac a co ty na to? Zabudnes zase, ze picuje, vyhraza sa lebo on si vlastne tento vikend poriadne neoddychol..
Takto to moze ist este roky lebo vzdy bude tazke zacat sama...
Ahoj. Tych 10 stran ani citat nejdem. Stacili mi prve 3 a tato posledna. Cokolvek ti tu napiseme, stale ho podvedome budes obranovat a dufat v nemozne. Mozno to bude tvrde a krute a kludne ma mozu ine mamicky odsudit ale, vyser sa mu na hlavu, nepremyslaj ako ho zmenit a ako to zachranit! Pride cas ked ti bez hanby da po pysku, od psychickeho nasilia je uz len krok k fyzickemu. Citit z teba submisivitu a to k tebe prilaka podobneho lumpa ako je tento terajsi. Ak mas byvanie, vyjeb ho z domu, dufam ze mas na neho pozberanych dost dokazov, podavat trestne oznamenia si mala na neho aby na sude bolo preukazatelne jeho konanie voci tebe, nahravaj ho potajomky..... Ale takyto kkt sa nezmeni a ty cim dlhsie to odkladas, tym viac s tebou chu*ko zameta. Zrob daco so sebou, lebo donicis detom zivot. Odist si od neho mala uz davno. Ani by som sa necudovala, keby mal nejaku milenku, takto sa tiez zvyknu muzi spravat. Zelam ti vela odvahy, vela mudrosti a v prvom rade, bud matka. Lebo kkt ma kazdy chlap, ale srdce na spravnom mieste maloktory. Daj sa dokopy, prestan sa lutovat. Zeny ti poradili, napisali ti aby si ho kopla do riti, neviem na co cakas. Opakujem, lepsi on uz nebude. Neceni si ta a myslim ze sa ta aj chce zbavit. Tak maj kus hrdosti a posli ho tam, kde si ho mala poslat uz davno.

Tak to je sila, ze este aj neobmedzeny pristup k uctu by sa mu chcelo mat. Na co asi, ze??? A ty mas pristup k jeho uctu, uz ked sa tak stedro ponukol mat pristup k tomu tvojmu?
Vychcanec je to riadny! Presne, zlatokop.
Podla mna aj tym tvojim detom zavidi, ze si im kupila dom, ze oni proste maju, moze ich za to tajne aj neznasat.
Co viac by este chcel, ked on mesacne plati 700€? Na polku domu niektori makaju aj cely zivot, toto by bol vyhodny biznis prenho. Mat dom, auto aj ucet zeny a este ju sekirovat, deptat a este sa tvarit ako najvacsi samaritan a spasitel a este drzo a arogantne, ze stale ma malo...
No ja mam dost...
Neznasam sebeckych a arogantnych ludi, co si nic nevazia.
Fakt ti bude lahsie bez neho, ziadne stresy, uzkosti a pohoda... Navyse mas vyhodu, ze si v AT a teda lepsia socialna pomoc od statu... cim skor zacnes, tym skor budes mat najtazsie za sebou a detom sa tiez skor ulavi...
Poriadne ich pocuvaj, kazde jedno, pri tom rozhovore, daj na ich nazory a pocity...
Aj kamoska, ked povedala svojmu prvorodenemu synovi, ze s druhym manzelom sa ide rozviest, skakal 3 metre od stastia a uplne ozil. Bolo velmi vidiet, ako sa mu ulavilo, sama bola prekvapena. Takze deti naozaj vnimaju a citia vsetko okolo, aj ked to nemusis vidiet alebo vediet (ze trpia napr.)...
Btw, iste bude vrieskat, ako si si nic od neho nevazila a ze mu dlzis viac a pod. (jasne, ze mu rozchod nebude vyhodny a vinu zhodi zase na teba a bude sa snazit vyciciat vsetko, co sa este len da), podakovala by som sa mu za jeho "pomoc" a poslala takeho prizivnika do prdele, so slovami, my sa uz bez tej tvojej "obetavosti" a "samaritanstva" nejako zaobideme... 😉 (snad chapes, ako to myslim)
Good luck. 🙂
To das. A nikdy nebudes sama. Mas deti. 🙂