icon

Je toto podľa vás už psychické týranie?

13. feb 2021

Dobry den, hladam nazor a pomoc.
S manzelom sa hadame,problem je v tom,ze v hadke mi vzdy nadava,aj spinavo,ponizuje a nakoniec vzdy celej hadke som na vine ja. Za cele roky on este chybu nespravil ,neda sa s nim rozpravat,lebo vzdy ma pravdu a ja som zla a nadava mi preto a preto a za to.Vzdy strasne krici ☹(.Mna tie slova strasne bolia a vzdy preplacem celu noc a ked placem,este aj to sa mi smeje. Vobec mu to neni luto. Vzdy ked je nejaky sviatok vianoce valentin,vzdy mi moju radost pokazi,preco som kupila taku vonavku a nie inu,preco detom tolko darcekov a nie menej atd.a tym,ze sa ja to tesim o to viac ma to boli.
A posledny problem,ze nadava a uraza aj deti,niesu jeho,spolu mame jedno posledne. Vcera ked mala uz spala,starsie sa nieco v izbe smiali,vyletel k nim,ci su idoti,nechapu ked spi niekto atd. Deti som si zastala s tym,ze ma pravdu s tym smianim v noci,ale nemal by tie slova pouzivat,zacal na mna tiez kricat ,nadavat,ponizovat ako vzdy,ako je pisane vyssie.
Nakoniec ja som pokazila cely vecer .

Prosim nejaky nazor,potrebujem sa vyrozpravat,pretoze ja mam pockt,ze toto hranici uz s psychickym tyranim☹(
Dakujem

tenerifka
13. feb 2021

daj mu ultimatum, ak nezmeni svoje spravanie, nech si bali caky-paky a vypadne. Bude ti ovela lepsie samej s tromi detmi ako s debilom. Ak si v zahranici (neviem v ktorej krajine, ale to je jedno), nebude to taka bieda ako na Sk, su rozne institucie, ktore ti podaju pomocnu ruku, treba sa informovat. Najtazsie je urobit ten prvy krok, potom to uz pojde. On bude musiet platit riadne peniaze na jeho dceru, ty sa mozes zamestnat. Zvladnes to

mandarinka555
13. feb 2021

To ako si k nemu prišla ? Tvoje deti ho nenávidia už teraz a ešte, ak začne robiť rozdiely medzi nimi a tým spoločným, to už len bude masaker. Len nepovedz, že taký nebol...ľudia sa totiž nemenia , len sa prispôsobujú okolnostiam. To si bola taká zúfalá, že si sa nalepila na prvého idiota a chcela si ho udržať dieťaťom ? Len nech ti neurobí ešte ďalšie....lebo toto už dlho nepotrvá...A tie trápne, stupídne vyhrážky ohľadom toho, že ti dieťa vezme...takých už bolo a keď s deckom mali byť hodinu sami, vlasy im dupkom stáli a rýchlo ho niesli ku vlastnej materi, len aby nevyzerali ako dementi a nenaštrbilo im to vlastné ego.

miadi
13. feb 2021

A ozaj takyto bol vzdy alebo len odkedy mà tu vytuzenu dceru? Ak bol taky vzdy tak bola dost velka chyba urobit si snim 4 dieta. Ak je taky len v poslednej dobe tak by sa to dalo zmenit .. no pises tusim ze vzdy to tak bolo za vsetko mozes ty, jedine mozes dat ultimatum nech zo sebou nieco robi alebo odide. Ze nebude nadavat a detom uz vobec nie ani nevhodne slova pred nimi. Ked si Ta nevazi tak o teba pride. On si je moc isty ze Ta má v hrsti lebo mas 4deti. Zvladnes to aj bez neho len budes počitat kazde euro .. ale nebude Ta nikto ponizovat. Musis sa zacat chovat ovela sebavedomejšie.Nehadaj sa snim odid do druhej izby ignoruj ho vase hadky nikam nevedu. Je to len taky ventil prenho. Kazdy jeden chlap je nahraditelny iba deti nie su. Ty budes bez neho stastna ale ci on bude happy ked malu uvidi raz za tyzden. Daj mu poslednu sancu a potom uvidis ci sa da zmenit ci nie. A potom ho odkopni nech sa deti nemusia pozerat na nestastnu mamu. A aby im tajtrlik nenicil sebavedomie nadavkami a urazkami.

danim
13. feb 2021

V akom state si? On je aká národnosť ?

juliet86
13. feb 2021

zacni tu: pomocobetiam.sk priprav sa na to bez toho ze by on vedel. atchivuj si spravy smsky. nahravaj si hlasovky. pytaj sa susedov ci pocuju.

karelova
13. feb 2021

Dievčatá darmo sa snažíte. Toto je typ zeny ktorá s ním ostane, pretože nie je schopna byt sama ale bude svoje svedomie chlacholit tym, ze to robí 'pre deti'. Zial z tych deti pokiaľ nemajú dostatočne silne osobnosti vyrastu luzri, z chlapov potenciálni tyrani a zo zien obete.

mandarinka555
13. feb 2021

Mňa ešte zarazila veta "bojím sa ostať sama" 😢 Ako sama? Máš predsa deti a nie je pre nich lepšie žiť v harmónii a pokojnom prostredí ? No teda, asi nie je, lebo ty potrebuješ mať vedľa seba debila, čo ťa pretiahne a ty mu dáš, aj keď s odporom....ale hlavne, že nebudeš sama....no fuj, celé zle ☹

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
13. feb 2021

Drzim ti palce,aby si nasla.silu k správnemu rozhodnutiu. Zatial môžeš urobiť jedno, daj mu pocítiť ze sa ho nebojis, a jasne mu povedz ze si neprajes aby ti vulgárne nadaval,a detom duplom. Ak deti maju viac ako 4 roky,uz si zapamätajú všetko,co im hovori, čo hovorí tebe... ničí im zdravy, normálny vývoj, ničí sebauctu tebe a detom. Musis mu vysvetliť ze deťom ubližuje!

karelova
13. feb 2021

Autorka, dovolujem si byt tvrda na teba preto, pretože tu na MK je to stále o tom istom, mile slová Vám nepomôžu. Manipulátori ked chcú, vedia byt mili, opantat si obet a Vam, ich obetiam, staci malo, aby ste sladkym slovam uverili. Nesamostatne, ktoré potrebujú ten muzsky element. Co tam na tom, ze Vas slovne ci fyzicky obcas prefacka. Zrejme si to zasluzite.. Vsak?
Uvedom si, ze ty ako dospelá zena nemas zodpovednosť len sama za seba. Mas deti, ktoré sa na svet nepýtali, si za ne zodpovedná, tak im nenic zivot uz od mala. Ak ti na svojich detoch aspon trochu záleží, začneš to realne riesit a nenechas sa manipulovať psychopatom. Nebud sebecka a zbabela. Drzim palce

karelova
13. feb 2021

😀😀😀😀😀
Okej, autorka opäť obhajuje toho chlapa, takže zbytočne človek derie pismena a stráca cas. Teba mi luto nie je, lebo ty si zodpovedná sama za seba a mas to vo svojich rukách. Je mi úprimne ľúto tych detí a čo z nich vyrastie.

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
danim
13. feb 2021

Cela tato téma a to čo píšeš a dokonca ho ešte obhajuješ mi príde ako z knihy psychológia- téma: obete psych týrania a ich správanie a znaky. Fakt.

2002lenka
13. feb 2021

Bude to ťažké.... Ale keď neodídes, zničí teba aj tvoje deti. Co z nich môže byť keď im niekto takto nadáva? Aby sa báli zasmiať, že im niekto vynáda. Bud to budú zastrasene chúdatka, alebo prevezmú jeho model správania..... Nájdi si prácu, aby si mala aspoň nejaké peniaze. To ze ti zoberie dieťa a sociálka ti zoberie aj tie staršie, je hnusne zastrašovanie z jeho strany. On ta nemá a asi ani nikdy nemal rád. Chce aby ho všetci poslúchali, aby si s vami robil co chce podľa jeho nálady.... Porad sa na sociálke aké máš možnosti. Nájdi niekoho kto ťa podporí - (nemyslím ďalšieho chlapa!) svoju rodinu, kamarátku ktorej by ste sa pripadne mohli nasťahovať. Držím palce, lebo odísť od psychopata je ťažké.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
danim
13. feb 2021

Autorka prečítaj si svoj úvodný príspevok a potom tento pred týmto mojim.
Stále máš pocit, že je to Ok a chceš sa takto trapit? Rozhodni sa správne.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
miadi
13. feb 2021

Niekedy chlapom prepne ked pribudne dieta do domu. Chapem ze ho neobhajujes len vravis ze ma aj svoje kvality. Neviem ako dlho ste boli spolu pred tym spolocnym dietatom.. ucite sa tak nechoval k tebe na zaciatku.. teraz je covid a vela sa zhorsuju vztahy v rodinach. Zvysuje sa domace nasilie a aj pari co spolu boli stastne 20r si v home office idu na nervy. To uz musis ty vediet co je presne u vas. On robi len co mu dovoliš. Takze by mal vediet pocitit od teba ze takto dalej nepojde. Ze sa musi zmenit. Ale to mozes dosiahnut len zmenou u seba. Ked mu das ultimatum nesmies blafovat musi verit tomu co povies musis tomu verit aj ty. Je to skoda aby sa rozladla rodina len koli tomu ze on nevie svoju frustraciu inak ventilovat. Tu by sa zeny virtualne rozisli za vsetko. V realite mà kazdy svoje muchy. Detom nadavat nesmie. A tebe tiez ty mu nenadavas.. podla mna toto by sa dalo zachranit a zmenit k dobremu len musi chciet aj on.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal