icon

Je toto podľa vás už psychické týranie?

13. feb 2021

Dobry den, hladam nazor a pomoc.
S manzelom sa hadame,problem je v tom,ze v hadke mi vzdy nadava,aj spinavo,ponizuje a nakoniec vzdy celej hadke som na vine ja. Za cele roky on este chybu nespravil ,neda sa s nim rozpravat,lebo vzdy ma pravdu a ja som zla a nadava mi preto a preto a za to.Vzdy strasne krici ☹(.Mna tie slova strasne bolia a vzdy preplacem celu noc a ked placem,este aj to sa mi smeje. Vobec mu to neni luto. Vzdy ked je nejaky sviatok vianoce valentin,vzdy mi moju radost pokazi,preco som kupila taku vonavku a nie inu,preco detom tolko darcekov a nie menej atd.a tym,ze sa ja to tesim o to viac ma to boli.
A posledny problem,ze nadava a uraza aj deti,niesu jeho,spolu mame jedno posledne. Vcera ked mala uz spala,starsie sa nieco v izbe smiali,vyletel k nim,ci su idoti,nechapu ked spi niekto atd. Deti som si zastala s tym,ze ma pravdu s tym smianim v noci,ale nemal by tie slova pouzivat,zacal na mna tiez kricat ,nadavat,ponizovat ako vzdy,ako je pisane vyssie.
Nakoniec ja som pokazila cely vecer .

Prosim nejaky nazor,potrebujem sa vyrozpravat,pretoze ja mam pockt,ze toto hranici uz s psychickym tyranim☹(
Dakujem

autor
Autor odpoveď zmazal
heidi4
14. feb 2021

Autorka, drzim ti palce. Baby ti tu velmi dobre pisu. Nie med kolem huby mazat a tak to je dobre. A inak, nejak mi ta matika nesedi alebo zle ratam ci citam ci co. 🤭🤭🤭
Nabuduce, ked ti bude vykrikovat, ze keby nebolo vas, uz za rok je z neho milionar, tak mu povedz, ze nejak zle rata, lebo tych 700€, co vam plati, ked vynasobi x 12 mesiacov, cuduj sa svete, je 8.400 €, co by sam "usetril", ak zas bude vrieskat na teba, ze nemas pravdu, hod mu kalkulacku a nech naklada jej. Ty si pokojne odid prec a nepocuvaj jeho zvasty. On asi vybuchne, ale to uz je jeho problem, nie tvoj.
A ano, lepsie ti bude bez neho, zvladnete to, neboj. X zien to pred tebou dalo a malo menej nez ty, tak aj ty to das. Zaciatky su vzdy a vsade tazke. Drz sa a hlavne mu neustupuj, stoj si za svojim!

miadi
14. feb 2021

Ved Ja vidim ze na zaciatku nemal job. Len mi je to cudne ze Ta to neodradilo. Ani jeho v takej situacii zacat vztah .

verkaveverka
14. feb 2021

Na to človek nemusí byť psychológ, aby rozpoznal týranie, ale je pravdou, že týraný človek ako ty to zlahcuje, uverí iba tomu, čo povie jej tyran a manipulátor. Deje sa tak preto, lebo on ti tak časom zdrbe sebavedomie (na čom si stavia ego a vyživa sa v tom, keďže to býva chudák, ktorý nemá mat z čoho iného sebavedomie), že ty už neveríš ani vo svoj úsudok, máš sa za nič, za neschopnu, tak ako ti to on hovorí, kebyže povie, že čierne je biele, uveris, neveríš ani svojim zmyslom a pamäti. Mimochodom, ako ta môže priťahovať chlap, čo ťa ponižuje? Nečakaj prosím na poslednú kvapku. Co ma byt poslednou kvapkou? Keď veľmi ublíži tebe alebo 1 z tvojich deti? Na čo čakáš? Pripravuj sa a hneď ako budeš môcť, odidi. Aj keby ste mali zrovna vtedy to dobre obdobie. Nečakaj na to, kedy ti znova nejak ublíži.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
heidi4
14. feb 2021

No ved to som myslela ironicky (asi som to nedala silne pocitit tentoraz)... tu jeho matiku "logicku".... jasne, ze by mu neostalo tych cistych 700 €! Ale musel by platit najom inde, do toho stravu a ine potrebne vydavky... ja som pouzila len jeho slova a smiala sa na tom, ze milionar fakt skoro nebude.... ale hlavne, ze on "ma" vzdy pravdu...🤣🤣🤣 to by som uz aj ja s takou matikou bola milionarka 😀😀😀
To bolo na margo toho, ze ti nadava do idiotov a ty nemas pravdu... vsak ho "pusti", nech si ide slobodne setrit a dokaze si to... uvidi o rok sam, ako to ide 😀😀😀

autor
Autor odpoveď zmazal
miadi
14. feb 2021

Ale ok to je uz jedno .. len nabuduce by ti mohla blikat kontrolka ze mam 4deti chlapa co nic nema nepotrebujem. Ty mu nemusis kompenzpvat nic a urcite nie tie tvoje 3deti. S $ ked sa hadate chlap mà zivit rodinu je to tak tisicky rokov..a vedel do coho ide ked sa stebou dal dokopi. On by na teba napisal polku domu keby nejaky mal no urcite..

miadi
14. feb 2021

Ked mà pocit ze mà malo moze hladat lepsie plateny job. Mà velmi zvlastne uvazovanie . Kolko rokov ste spolu ?

autor
Autor odpoveď zmazal
evkao
14. feb 2021

9 stran tu pises to iste dokola (aj ked teda niekedy si naozaj protirecis, raz si kupila dom pre deti, potom tam zas chces ist byvat na starobu ty - pises, ako hnusne tvojim detom nadava, potom zas, ze to je len problem medzi tebou a nim, ze tvoje deti tym netrpia - asi si neuvedomujes, ako moze psychicky poznacit dieta, ak mu niekto nadava do idiotov a pod.), a mozes pisat aj dalsich 100 stran, stale ti tu budu zeny pisat to iste - ano, bola si hlupa, ze si si zacala s nezamestnanym chlapom, kt.sa k tebe hned nastahoval a poistil si ta dietatom, ano, si hlupa, ze dovolis, aby sa takto choval k tebe a tvojim detom, a ak veris, ze sa zmeni, a ostanes s nim, tak si este aj naivna
a na otazku, preco si s tebou zacal, ti tu nikto neda odpoved, vzdy to budu len dohady, to sa mozes spytat len jeho

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
miadi
14. feb 2021

@heidi4 no Hlavne ze kym bol bez nej prvych 30-40rokov tak nic nemal., ale vdaka životu snou nie je milionar.

autor
Autor odpoveď zmazal
evkao
14. feb 2021

tak si naozaj ujasni, co pises, citujem "Vcera ked mala uz spala,starsie sa nieco v izbe smiali,vyletel k nim,ci su idoti,nechapu ked spi niekto atd"

miadi
14. feb 2021

Neživy vas ale vyskakuje a vycitky robi akoby vas zivil .. a zivil cudzich ludi. Nie rodinu ktoru miluje.

evkao
14. feb 2021

a toto tiez nesvedci o tom, ze by detom prejavoval extra lasku: "Ale uz si to uvedomuju deti,pytaju sa ,ze preco nas uraza..."

karpina
14. feb 2021

Zase ho ospravedlňňuješ v tom, že si chudák pri vás nič neušetrí, ale ked nemal vás, mal sa ešte horšie a mal len dlhy. Ty ho chápeš, že nič neušetrí a preto ťa chce okradnúť o polku domu? Ved ked sa rozídete a budeš mu musieť vyplatiť polovicu svojho domu, tak si budeš búchať hlavu o zem, že si na to pristúpila. On chce zbohatnúť na tom, že teba a tvoje deti okradne? Nech si hladá poriadnu robotu.

heidi4
14. feb 2021

Haha no jasne, 100 zien, ktora by takeho prizivnika s dlhmi chcela. Vsak nech si ide a ma ich aj 500, snad uz coskoro bude mat moznost presvedcit sa na vlastnej kozi. 🙂 milionar a 100 zien, nejak vysoko mu hlava lieta. 😀😀 povedala by som mu uz, ze nebudem mu teda stat v ceste a byt prekazkou za jeho stastim...nech si ide zit svoj kralovsky zivot teda... (zase ironicky) podla mna si mu len padla vhod, hocikde v at by mal vyssie zivotne naklady, vsak jeho zmyslanie je fakt smiesne...

autor
Autor odpoveď zmazal
karpina
14. feb 2021

Ved on ti vraví tak, aby ťa presvedčil o svojom dobrom úmysle, aby ťa len obmäkčil a presvedčil. A ani sa nehanbí toto po tebe žiadať. Dievča, otvor si už oči. To je jedno, aké argumenty používa. Ide mu o to, aby ťa obral. Ved kebyže sa stane tvoj majetok váš spoločný, mal by nad tebou ešte väčšiu moc.

kitycat
14. feb 2021

Mne z toho co pises vyplyva, ze to je nejaky Rusak od hranic s Kazachstanom kde nic nie je a nechcce sa tam vratit.. Nejakym zazrakom sa uchytil v Rakusku a hladal neajku, ku ktorej sa nasackuje... Nasiel teba zufalku s 3mi detmi co haldala zachranu v muzskej narucilebo je hanba byt bez chlapa.. A poistila si si ho tiez dietatom.. Nevadi, ze nemal nic len auto v hodnote 500€ hlavne, ze to bol chlap. Poistil si ta svatbou a dietatom aby sa uz nemusel vratit do tej jeho hornej dolnej... Ty si tiez z nejakej hornej dolnej mam pocit, pretoze pises aka hanba by to bola doma keby si sa vratila sama s detmi... Neviem kde, kedy a ako si nadobudla dojem, ze zena bez chlapa nic neznamena...
Hodnota zeny zalezi na tom ako respekt ma sama k sebe... Ty k sebe nemas ziadny respekt ani k tym detom.... Jedine o co sa snazis je aby bol s tebou niekto.. Hocikto aj takyto niktos co sa na teba zavesil pre majetok... Obycajna muzska zlatokopka

Pises tu zazitky ale este vzdy ho obranujes, ze este stale neprekrocil hranicu unosnosti... Prekrocil ju davno, ale na obzore nie je nahradnik... Prepises mu polku baraku a nastahuje sa tam.. Naozaj neviem na co cakas... Dnes je ten Valentin... Kupil ti ruzu, cokoladku... Ci aspon zazelal krasny sviatok zalubenycha rano ti dal pusu?

Alebo zjebal, ze si dnes len 1x umyla dlazku ale pritom ju umyvas minimalne 2x denne ako si spominala

autor
Autor odpoveď zmazal
verkaveverka
14. feb 2021

No tak toto je sila, je to prizivnik a ma komplexy z toho, že máš viac peňazí? A ešte si dovolí psychicky týrať teba a deti, lebo si uvedomuje, aký je chudák. Bože, niektorí chlapi sú neskutočne drzí, tak by som ho vyšmarala, že by si ani prdnut nestihol 😂 Platiť bude musieť tak ci tak na dcéru a keď ti chyba chlap na sex, normálne si daj vnutromaternicove teliesko a nájdi milenca, čo ti nebude žrať nervy a ani ta vyciciavat a týrať teba a deti. Stačí taky, čo tam nebude ani s vami bývať. 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
danim
14. feb 2021

@kitycat lebo “chlap ma živiť rodinu” tak ju to aj otec učil. Heh a zena nesvojprávna rodiť ako čerešňa a drhnut dlážku doma? Tak čo k tomu viac povedať... raz ma dom a 6 cif číslo na ucte, potom zas na ucte nemá lebo investovala do domu, v ktorom nebýva. Čakala som na ten vek deti... lebo kupit 4 voňavky.. to si vravím to už budú veľké deti keď každé kúpilo samé vonavku- lebo veď ak by mama o tom vedela, tak snáď nekúpi 4 voňavky, iný tovar sa už nepredáva? Načo mu budú 4?? A dočítam sa že deti 1,8, a potom tuším 12,13..... to aj to ročne a 8r samé kupili vonavku?😂. lebo si vravím deti už musia byt veľké... ( keď fakt každé kúpilo a ona nevedela) prečo ona nepracuje neživí SVOJE deti... no nič.. kravina cez kravinu. Aká išla, takého našla, ako si navarili tak maju. Ani to nečítam. Škoda času. Lúčim sa ( bezkovat sme boli s manželom ;) uzivajte Vik zienky pa

verkaveverka
14. feb 2021

Myslím, že tie deti, čo nemáš s nim sa potešia, kebyže odíde a tvojej dcére povedz, že s tatom boli nezhody a neposluchal, takže už nemôže s vami bývať, ale môže ho vídať.

Aj ja poznám podobne sklamanie. Ale nemá zmysel klamať samu seba. Je normálne túžiť po láske a partnerovi, ale radšej byť sama ako s tyranom a prizivnikom.

autor
Autor odpoveď zmazal