Je toto podľa vás v poriadku?
Zdravim a zaroven pekny den prajem. Nechcela som to sem pisat ale rada by som sa dozvedela vas pohlad a mozno aj to ako to mate vy doma a ako zijete, hlavne v tejto dobe, ked je to tazke. Potrebujem nazor niekoho nezaiteresovaneho. Pisem v skratke. Mam brata ktory ma uz svoju rodinu. Ma zenu, 2,5 rocneho syna. Ziju spolu u nasej mamy lebo si stavaju dom a vsetky prostriedky investuje brat do toho domu. To je vysvetlenie preco su zatial u nasej mamy. Ja zijem s mojim partnerom vo svojej domacnosti. Mamu a brata navstevujem casto. No idem k veci. On ma manzelku ktora je zvyknuta ze jej rodicia dali vsetko a mysli si ze nemusi nijak prispievat do domacnosti. Teraz sa aktualne vyhovara na to ze je na materskej s malym a ze ma toho az az. S rodinou teraz kontakt nema iba vraj s jej sestrou. Jej Rodicia nesuhlasili ze si berie mojho brata. Cela jej rodina je povysenecka a pri prachoch. Otocili sa jej chrbtom. My sme ju prijali medzi seba, moj brat drie nonstop v praci, dobre zarabal, nosil peniaze domov, mal firmu ktora mu bohuzial skrachovala nasledkom korony, tak isiel robit ako radovy zamestnanec do jednej firmy. Snazi sa ako vie, no ona mu len vycita kde su peniaze ze stale robi a peniaze domov nenosi. Ona nerobila od vysokej skoly, zivil ju vzdy iba moj brat lebo on je aj tak nastaveny, ze chlap ma zivit. Ano je to spravne, tak by to malo byt. Ale on uz to financne nezvlada. Treba kupovat malemu, domov nakup, jej nejake veci co si objednava ako sialena z internetu lebo sa doma nudi. On by jej dal vsetko. Prednedavnom toto co sem pisem z neho vyslo ked sme sa stretli. Chudak vidim ze je na pokraji sil, dala som mu nejake financie aby aspon nakup urobil. Dalsia vec je, ze uz aj nasa mamina sa navrhla bratovi , ak potrebuju, tak vie maleho postrazit ved nieje batola. Mama je momentalne doma, ale pracu ma. Cize nie je problem so strazenim. Milostiva moze chodit v pohode do roboty, aspon par krat za tyzden na par hodin. Lenze ona je prilis pohodlna. Nevieme co s nou brat mi toto povedal, ze ona ani zaujem nema ist robit len sedi doma hovori ake to ma tazke a pritom jej nasa mama stale pomaha a aj vari a podobne. Je to ich zivot ako to budu mat zariadene ked budu v spolocnej domacnosti, ale na dom nedala ani cent a vsetko co ma jej kupil on a ona len nadava ze nema zaco kupit hento tamto hentamto. Takze chcem vediet vas nazor dievcata. Nesudte, ze sa dotoho staram, je to moj brat a mam ho rada. Dakujem za slusne komentare a komentare k veci
A dochadzo ti, ze uz tu mame cca rok koronu a väcsina ludi bud o pracu prisla alebo robi na home office. Ak tvoja svagrina nie je zdravotnik alebo predavacka, vela moznosti uz cca rok nema (najst pracu z domu v tomto case je dost velak utopia). Vtedy malo dieta 1,5 roka, ze ano. No ak ak by teda aj bola predavacka alebo zdravotnik bolo by to strasne super prinies nieco svokre domov (a vyplata by nemusela byt jedine co priniesla). Dalsia vec dom. Preco ho ma pisany na seba ked ho riesili za manzelstva a aj tak by mala mat zena 1/2 domu resp. by bola spoluvlastnik aj na katastri? A co potom mala znamenat tato veta? "Este som chcela dodat ze on ma dom tiez napisany na seba. Tak hlupy zas nie je." Trosku si protirecis, nezda sa ti?
Načo teda stavajú dom, keď na to nemajú?
@acrobaleno asi ho začali ešte keď na to mali podľa toho čo píše autorka.
@chvostik1 Vidíš a už nemajú a stále stavajú.
akože ja osobne, ak by som sa s mužom dohodla, že budem do 3 rokov dieťaťa doma, tak by som bola. Určite by som nechodila teraz počas korony domov ľudom upratovať a určite by som si nehľadala brigády tohoto typu. Na druhej strane by som sa na mieste tvojej švagrinej snažila skôr ušetriť a nemínať na blbiny. Ale zas na druhej strane, píšeš, že furt objednáva cez eshopy. Naozaj objednáva zbytočnosti? Neobjednáva potrebnú drogériu, oblečenie pre dieťa? Vieš, ono toto je tvoja verzia, možno švagrinej pohľad by bol odlišný.
@makova333 Ano lebo som si to neuvedomila a tym domom, tej komentar som zabudla zmazat. Oni ho riesia dlhsie uz a je v stadiu stavania, len tam este nemaju ako byvat. Treba doplatit este dost penazi aby sa dokoncil. Ma ho pisany na seba to viem ale taketo podrobnosti co ako medzi sebou ohladom domu to neviem, nejak to takto neriesim tu ide iba o tuto situaciu ze keby jej na tom zalezalo a mala ho skutocne rada tak by sa zdvihla a prispela by. Co sa tyka upratovania, samozrejme som nemyslela u niekoho doma... Myslela som v nejakych kancelariach ponuk je vela co jej pozeral aj brat. Aj cez znameho ktory ma upratovaciu firmu povedal ze hladaju stale nejake pomocne sily.
@0silvia0 Nie, objednava si postelne obliecky, potom kozmetiku na malovanie, oblecenie pre seba. Aj ked nikam nechodi.
Moja svagrina tak funguje už 15rokov 😅 bratovi niet pomoci, nepočúva rady a tá lenivá stvora je na seba taká hrdá že aj facebooku je ťažko. Raz som si dovolila miešať sa a viac už nikdy. Brat nedovoli na ňu krivé slovo hoci doma tiež prd robí a dieťa prepadá v škole.
Teda áno je to normálne ak to tí dvaja tak chcú.
Ja by som toto nikdy nedovolila aby robila mojmu brstovy sla by som jej tak cistit zaludok ze by som ju mozno aj vytahala za tie sproste vlasy...neraz som citala ako chudaco chlapi dali takym ochechuliam aj posledne a potom tak aj dopadli ze bud ich postihla choroba alebo rovno sli sa viete co...je to svina a keby ja som jehos estra take poeiadky narobim zeby stala v pozore a je mi suma fuk ze ona je jeho zena ich zivot a ze je debil ked s nou nevie poriadky spravit spravila by som ja lebo by som si brata nedala...ja by som sa na take nieco nevedela len tak prizerat a kaslat na to..nikdy
@asfodelka Fuha tak to uz je silna kava. Toto zas moj brat vie ze teraz by sa mohla zachovat inak, aj berie nase nazory co mame s maminou a vie ze mame pravdu a to iste aj on si mysli
@adusa1987 Dakujem za kometar. Tak zas takto to ja riesit nechcem predsalen je to ich vec ale tiez mam brata rada a iba chcem tu zistit ci je toto prejav lasky a toho ze jej na tom druhom zalezi, ci to je v poriadku. Ale vidim ze nie je a dakujem za vsetky nazory
@adusa1987 neurobila by si dohromady nic. Vyhodila by ta, pripadne este na teba podala trestne oznamenie s vratila by sa k svojmu pohodlnemu zivotu. Preco by aj nie, ked jej to je umoznene a jej muz je taky sprosty, ze nedrzi kasu on?
Oni nie su manzelia? Lebo ak ano, dom je obidvoch
Ja som nedavno citala clanok kde sa svokra hneva na nevestu lebo jej ,,zabila,, syna nepriamo proste zomrel lebo sa utrapil presne ako tvoj brat dal jej vsetko a ona nemala dost ...smutny pribeh preto sice sa hovori ze najlepsie sa ucime z vlastnych chyb ale niekedy treba pomoct...ja by som s aneprizedala nech si hovoria co chcu ale konala najprv rozhovorom potom by som z nej dusu vytrieskala ....dojdi do nich a ukaz jej inzeraty na pracuu a nech pekne pred vami zavola 😆
@elizabet173 tak jasne teraz nesmies ani krivo pozriet bo hned trestne podane ale asi by mi to za to stalo vyskrabat jej oci a jemu tiez jednu zaucho na spametanie sa
@adusa1987 a urcite by sa taky trtko, co necha so sebou zametat, spamatal. Este by lutoval tu svoju zenu
V prvom rade teba je do toho ako zije brat NIC.Ci svagrina robi ale prispieva na dom,zial tiez NIC.Ak to mame nevyhovuje,ona jedina moze povedat svojmu synovi,vadi mi to,odidte,prispievajte...ale ci nevesta pracuje...ju zivi jej manzel,ked sa tak rozhofol.Vsetko ostatne su len kecy..a pletky starat sa inym do zivota.
@elizabet173 treba vyskusat a uvidime 😆
autorka: normalne mi zacina byt tvoja svagrina sympaticka na rozdiel od teba. Ja totiz nemam rada zeny ohovaracky a starajuce sa do toho do coho ich je ho**o. A brat, ktory nevie komunikovat so svojou vlastnou zenou a dohodnut si pravidla asi tiez nebude muz roka. A k mame: "moj brat lebo on je aj tak nastaveny, ze chlap ma zivit". No, niekto tak brata vychovat musel, nemyslis?
Navyše ktovie, čo jej nasľuboval, keď sa brali. Na vine nie je švagriná, ale tvoj brat, lebo nevie otvoriť hubu a povedať jej, že nech nekupuje zbytočnosti. A možno to ani nie sú zbytočnosti, lebo to nemáš ako vedieť, nežiješ s nimi. Kozmetika a aj oblečko mohli byť zlacnené. Nestaraj sa.
To, ze staras, lebo mas brata rada ako tvrdis, je medvedia sluzba. Bud si to on poriesi, ak chce, alebo nie, pretoze nie je co riesit. Ty sa rada staras, riesis, dava to to pocit byt napomocnou, dolezitou, usmernujucou, davat rady o ktore nik nestoji. Neviem, ci vnimas aj dosledky. Co ak sa vdaka tvojej starostlivosti rozidu? Co s malym? Co je zle na svagrine, ze chce byt doma s dietatom a neodklada ho ku svokre? Ze si objednava veci na internete? Bracho, bud si to poriesi ako chlap, alebo nie. Bud tata kriza posunie ich vztah dopredu, alebo nie. Dokedy chcete s maminou "pomahat" brachovi, aby bol stastny? Mozete mu svojou laskou velmi ublizit a nielen jemu. Skus si predstavit, ze sestra tvojho muza (partnera) v podstate cudzia baba, by sa o tebe takto vyjadrovala. Nie je to v poriadku.
@ludka1402 presne tak, je to o pocite "dolezitosti", ktory si autorka takto sama v sebe pestuje, citi sa totiz takto lepsie (minimalne lepsia ako svagrina z bohatej rodiny). Nevieme, co si svagrina klupuje cez net (ja aktualne kupujem aj panvice cez net, bo vsetko je zatvorene a hold, ked nieco prestane splnat ucel, kupim nove), pokojne to mozu byt veci beznej spotreby. Brat sa potrebuje naucit fungovat vo vztahu. A matka so sestrou mu ani len sancu nedavaju.
A musela som sa zasmiať hlavne na tej kozmetike na maľovanie a oblečku..."načo jej to je, keď nikde nechodí". 😂
@adusa1987 ja sa do takych veci nemontujem. Su dvaja dospeli, nech sa staraju ako vedia. Ako sestra by som im urcite nedavala peniaze a nepodporovala svagrinu v tom, co robi a ako matka by som sa spytovala sama seba, ako som to vychovala syna, ked necha so sebou mavat
"Ona nerobila od vysokej skoly, zivil ju vzdy iba moj brat lebo on je aj tak nastaveny, ze chlap ma zivit. Ano je to spravne, tak by to malo byt. " postavili sa mi zo zdesenia chlpi na tele....fakt zijem v zaostalej krajine
@ludka1402 Toto je trosku odveci komentar. Tu sa nikto nikomu nestara do zivota. Tu ide o to ze ta zena si nevazi co pre nu moj brat robi. To je cela veda
@acrobaleno Otvoril hubu, uz mu to zacalo dochadzat. Vcera sa samozrejme zas vyhrazala brat mi volal ze uz nevie co dalej ze urobila bordel ze co si on mysli ze nech donesie domov peniaze ze ona si nema za co kupovat veci “pre maleho”. To vravela aj predtym a dotoho si naobjednavala tricka kabat stekle a dalsie nepotrebne haraburdy za jeho peniaze, ktore jej aj tak stoja v skrini a uz ich nema kde davat. Takze tak.
Dobre. Ukoncujem z mojej strany tuto temu, dakujem za pochopenie niektorym zenam, ine to evidentne nepochopili, alebo nevedia citat komentare. Dalej si tu diskutujte ako chcete

Jediné čo mu môžeš poradiť je..aby bol chlap...aby jej jednoducho povedal že ak chce žiť tak ako predtým nech ide do práce a ak sa jej nechce tak nech zabudne na to že on bude platiť všetky zbytočnosti čo si ona poobjednava či zmyslí. To je všetko.