icon

Je toto rodičovská láska?

augustovkaa
18. feb 2014

Ahojte, dnes sme sa s mamou pohádali a mne je do plaču. Bavila sme sa s rodičmi o tom, že nejaká herečka sa rozvádza. Otec mi povedal, že rozvod volia ľudia lebo sú pohodlný riešiť problémy, že idú tou lahsou cestou. Že je proti rozvodom a že keby som sa niekedy ja alebo moji súrodenci rozviedli, že nám nedovolia vrátiť sa k nim domov do 5 - izbového domu ani na deň.Že keď už sme sa raz vydali ozenili, nech sa o seba postarame sami. Oni nás vychovali a tým to končí. Mama má ten istý názor. Proste potrebujú svoj kľud. Prišlo mi to veľmi ľúto. Ja im pomáham aj keď som sa vydala ako môžem, či už finančne alebo prácou okolo ich domu. Ja som síce na materskej ale keď potrebujú peniaze, tak im poza mužov chrbát dám. Žijú len z jedného dôchodku. Mama bola celý život domáca, tak nemá nárok na dôchodok. Mame som kúpila túto zimu čižmy, otcovi detto. Keď sa im pokazila chladnička, poskladali sme sa so súrodencami na novú. Občas ich berieme na výlety, samozrejme platíme my. Keď mal otec dlh v zdravotnej poisťovni, my sme mu ho splatili. Každý deň im volám ako sa majú, mám ich proste rada a oni mi potom všetkom povedia, že kebyze sa rozvediem alebo nám vyhori byt, dvere máme u nich zatvorené. Maximálne na týždeň. Otec má 64 a mama 58. Sú zdravý ako ryby. Je mi to veľmi ľúto:(

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@loknicka oni sú silný katolíci, hanbili by sa, že sa ich dcéra rozviedla.

zita19
18. feb 2014

@augustovkaa Ja mam deti z domu, su samostatne, vedia sa o seba postarat. My s chlapom sme este sebestacni a vime sa o seba postarat. Ale ak by sa mojim detom akokolvek zvrtol zivot, mozu prist. Vedia to. Keby sa zvrtol zivot nam, dufam, ze by nas nenechali napospas osudu.
Ale pozastavila som sa nad tym, ze rodicia nevedia "utiahnut" svoj velky dom a svoju domacnost a spoliehaju sa na tvoju pomoc. Neviem ci takto sponzoruju ich domacnost aj ostatni surodenci. Ked je to dom nad ich sily, teraz financne a zachvilu aj na fyzicke, mali by si predovsetkym oni zvazit, co s tym domom spravia a necakat pomoc od svojich deti, ktore maju svoje rodiny. Mali by ste sa spolu so surodencami s nimi porozpravat a riesit veci, kym nie je neskoro. Akosi sa mi zda, ze sa privelmi spoliehaju, ze maju nejake zasluhy na vasej vychove a zneuzivaju vas. Ano, ocenit to mate a neobratit sa k nim chrbtom, ked sa neocakavane dostanu do zlej situacie. Ale na druhej strane je povinnost rodicov postarat sa o svoje deti, nie nejaka mimoriadne zasluha, za ktoru im musite byt donekonecna vdacni.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@hradnapani Áno, keď nemajú peniaze u jednej dcéry, idú k druhej alebo mama k svojej mame.

maminuska
18. feb 2014

@augustovkaa to čo už robíš voči rodičm hraničí so sprostosťou .
ja sa stotožňujem s názorom
@staronova a taktiež s názorom
@mima4 . Prečo ideš proti svojmu manželovi ? Tvoji rodičia sú ešte mladí na to aby Vás takto vyciciavali , lebo ja to inak nazvat neviem .

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@zita19 už sme to riešili so súrodencami, podporujeme ich my so sestrou. Ženatý brat povie, že nemá a druhý brat je bez roboty, večný študent.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@maminuska máš pravdu, som sprosta. Nám nikto nedá a oni keď treba pomôcť akosi nula bodov.

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa bože, tak to je iná opovážlivosť,že ked chýbajú peniaze,prejdem sa po rodine,ved mi niekto dá....tak to mi je ťa ľúto,že ste sa nepohádali oveľa skôr...to si mohla ušetriť....a poviem ti,že si sprostá,že až do takého štádia,ste to nechali zájsť....u nás doma sa takýmto ľudom,ako sú tvoji rodičia, povie, "výžirky"....
rázne by som s tým sekla a založila deťom stavebné sporenia...aspon budeš mať dôvod povedať NIE, ked nabudúce zavolajú,že potrebuju dobiť kredit....

0silvia0
18. feb 2014

@augustovkaa tvoji rodičia sú skutočne ešte mladí na to, aby sedeli doma so založenými rukami. Skutočne aspoň jeden by si sem-tam nejakú brigádu zohnať mohol. Podľa mňa je to od nich drzosť. Veď oni sa môžu dožiť ešte kľudne 20 rokov, vieš si predstaviť, že ich budeš dotovať ďalších 10-20 rokov? A pýtať na benzín? Nonsens... Nejakou čudnou výchovou vo vás vypestovali pocity večnej vďačnosti a splácania nejakej večnej imaginárnej dlžoby...

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@staronova Deťom som neodkladala ani korunu, lebo stále pýtali. Sestre je ľahšie pomáhať, jej manžel je prachač, ktorému rodičia postavili dom, dali auto. A my máme starý byt neprerobeny a staré auto.

janinah
18. feb 2014

ja fakt už nemám slov-nad ich drzosťou ťa vyciciavať a nad tvojou hlúposťou sa nechať 😒

katkas1
18. feb 2014

@janinah tak to je potom co za rodica?

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@janinah No možno neskoro ale predsa sa mi otvorili oči.

dada1212
18. feb 2014

@augustovkaa je to smutné,ale sama píšeš,že sú katolíci, ešte aj starší ľudia a možno aj trochu staromodny, veľa starších katolíkov má taký názor, že ak sa raz dvaja zoberú, majú byť spolu v dobrom aj v zlom a aj ked nie je niečo ideálne a trpia, majú to brať ako súčasť života a vydržať. preto mne osobne taký postoj nepríde ojedinelý, hoci je to smutné, ked človek nemá oporu vo vlastných rodičoch.
ale musíš rešpektovať ich postoj, nezmeníš ich. čo sa týka ostatného o čom píšeš, sama si musíš zvážiť, či im máš pomáhať, či si to cenia, prečo to robíš, či to chceš robiť nadalej a podobne.

zita19
18. feb 2014

@augustovkaa Ale vyciciavat svoje deti sa nehanbia? Vo stvrtok od teba vezmu peniaze, ktore ty odtrnhes svojim detom od ust a v piatok slavnostne nastupia na spoved a v nedelu na prijimanie. Tomu sa povie krestansky rebricek hodnot a krestanska moralka!!!
Ľem žeby nas po valaľe nepoohvarjali, jak budzeme vypatrac. 😝
Ja sa tvojmu manzelovi nedivim, ze ti zazlieva, ze ich sponzorujes. Asi on ma viac rozumu a vidi veci v pravom svetle. Ja na tvojom mieste pocuvnem hlas rozumu a nie hlas srdca. Mozno sa budu zduvat, teda nie mozno, urcite sa budu zduvat, a oznacia vas za nevdacne deti ale treba to ustat. Nech sa zakryvaju len takou perinou na aku maju. Vasu pomoc obmedzte len na nejaku pomoc pri tazkych pracach v zahrade a okolo domu a peniazmi ich prestante sponzorovat. V 5 izbovom dome si dvaja ludia ziju nad pomery. Ked nestacia platit ucty, nech cast prenajmu alebo ho predaju a kupia si mensi, alebo nech ho ponuknu na byvanie niektoremu zo svojich deti, s tym, ze sa naklady budu delit spravodlivo.
Ale jak by to vypatralo, keby še na valaľe doznali, že nemaju peňeži 😝

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@katkas1 rodičov si človek nevyberie. Už na svadbe mi povedali, že ich pomoc pre mňa končí.

janinah
18. feb 2014

@katkas1 ja ich správanie neschvaľujem,ale majú na to právo,myslím právo si myslieť o rozvode to,čo si myslia......čo potom sú za rodičia,tí,ktorí si dieťa ešte v bruchu zabijú,čo tí,ktorí dieťa hodia do domova,čo tí,ktorí sa deťom nevenujú a tie deti skončia v base.....

@augustovkaa tak prestaň dávať stým,že sporíte na nové auto a prerábku bytu

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa ty nepozeraj na sestru,že má vela,ani na rodičov, ked nemajú. Máš svoju rodinu,deti....a manžela. Staraj sa o nich..Rodičia sú zatiaľ zdraví, tak nech sa bud USKROMNIA, alebo idú na brigádu.Ja mám 60 rokov a tiež chodím upratať každý týžden jeden dom a mám pár Eur naviac. Sa ti fakt divím....Náhodou sa ti s mužom niečo stane, myslíš, že ti niekto pomôže....hahaha, ak je to tak, ako píšeš.....Takto by si mala aspon na účte pár korún,,,,,,,bože,šak si blbá../prepáč/

katkas1
18. feb 2014

@augustovkaa to ano tym som ta nechela urazit, ja by som tu mohla tiez pisat o rodicoch do nemoty, vselico sme zazili a aj zazivam ale ked nieco treba tak tiez my sme dobry s tym muzom vtedy ale uz som povedala dost a hotovo, nech sa staraju. Nedam nic a ani nepomozem, ked pridu na navsetvu pohostim, bavim sa s nimi normalne ale tym to konci a naozaj nechapem takych rodicov a zial nie si sama co ma takych co maju taky nazor ale podla mna takyto ludia by ani nemali mat deti a nech sa tu do mna pusti tolko zien kolko chce, pretoze sme ich deti ci mame 15 alebo 50 rokov a ked nam nepomozu oni tak kto potom????????????

katkas1
18. feb 2014

@janinah vies co by som ja takym ludom urobila?zeravy kutac by som im strcila vies kde, joj normalne som sa nasrala

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@zita19 Je mi smutno až tak že som dostala migrénu a som úplne out. A sranda je, že prinútili predať maminu mamu záhradu, aby mali načas peniažky s kúpili si za ne parádny televízor za 600 eur, sedačku do obývačky stala okolo 1000 eur s nám dali figu.

celasapremenim
18. feb 2014

@augustovkaa vies co mas pravdu, su tvrdi a nespravodlivi a zjavne su aj nevdacni, mozu sa hanbit ako sa vyjadrili, take si nic nezasluzis
a buduj si svoj zivot a nedotuj ich dalej
povedz im, ze ked teda nebudes moct prist, ak by ti bolo zle, tak si musis teraz vybudovat financnu zasobu, aby si mala potom z coho zit a zivit podnajmi, tak prepacte, ale odteraz si dom tahajte sami a ak sa nahodou rozvediete, lebo budete mat problem, neklopte u mna
mozu sa hanbit, tak ti poviem a nebul, nie je to najhorsie, v decaku si neskoncila ;) tak si vzdy povedz
ludia su rozni

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@staronova Oni povedali, že aj keby sa s mužom niečo stalo, už nemám prísť domov. Chcú svoj kľud.

melleanor
18. feb 2014

@augustovkaa Nechce sa mi to tu citat cele tak popri hokeji... Chapem tvojich rodicov. Je to ich nazor na rozvod atd. Otec ma pravdu, dnes je takmer kazdy druhy rozvod odovodneny ze manzelia si prestali rozumiet a maju rozdielne nazory a bla bla bla... Myslim ze ak by ta manzel bil, pil by, bol gambler alebo robil deti kade tade tak by ta prichylili. Len nechce aby i ich deti mysleli ze problemy v manzelstve sa riesia protestnymi odhodmi k rodicom miesto diskusie. Ale co treba riesit je financna podpora rodicov poza mm chrbat. Mala by si mu povedat ze chces rodicom pomoct. A on by ta mal podporit 🙂 Drzim palce a radsej fandite, uz je "len" 1:4 😉

maca_p
18. feb 2014

@augustovkaa no len aby jej mlady nezduchol 😎
pochybujem, ze jeho manzelka bude ochodtna doplacat na svokru. alebo je bracho mamanek? 😝

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@celasapremenim Ďakujem, keď človek potrebuje mamu aj v mojom veku. Aspoň na pokec. Ja ich mám fakt rada, ale prečo sú taký tvrdý?

zita19
18. feb 2014

@augustovkaa No podla toho mi pripadaju skor aku pubertaci nie ako dospeli a svojpravni ludia. Na starecku demneciu su este mladi, ale na pubertalne spravanie zas dost stari. Asi tu nic nepomoze, len tvrdy rezi. Ziadne dalsie financne injekcie. Ano budu sa vzpriecat, ale ty este nie si povinna sa o nich starat. Ty sa mas teraz starat o svoje deti. Ked budes mat deti z domu, mozes sa zacat starat o svojich starych rodicov, ale teraz este nie. Teraz je prva tvoja vlastna rodina a jej blaho.
Ja ti zelam aby si to ustala, lebo to bude tazke. Strasne ti drzim palce. Ak tvojmu muzovi a surodencom. Je najvyssii cas, aby ste ich trosku "prevychovali" k zodpovednosti.

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa bože, to čo ty si sa akým ľudom narodila???? To je ale dobre studená sprcha, toto počuť z úst vlasných rodičov? A EšTE TAKýM VERIACIM......u mna by skončili veškeré vypomoci v tu sekundu,ako by som si toto vypočula....

maca_p
18. feb 2014

@melleanor len dnesne manzelky uz davno nestoja v kute v pozore a neplnia bizardne prikazy svojich kvazi manzelov. dnesna zena je sebavedoma a nenecha si sliapat po svojej chrbtici. a ked toto milujuci rodicia nevidia, tak potom dovidenia 😲

anatalia77
18. feb 2014

@augustovkaa v 5-izbovovom dome by mali klud,ved to nie je 2-izbak

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@maca_p Brat si nevie ani utriet zadok. Má 24 rokov, býva na intraku a správa sa ako majiteľ domu.