icon

Je toto rodičovská láska?

augustovkaa
18. feb 2014

Ahojte, dnes sme sa s mamou pohádali a mne je do plaču. Bavila sme sa s rodičmi o tom, že nejaká herečka sa rozvádza. Otec mi povedal, že rozvod volia ľudia lebo sú pohodlný riešiť problémy, že idú tou lahsou cestou. Že je proti rozvodom a že keby som sa niekedy ja alebo moji súrodenci rozviedli, že nám nedovolia vrátiť sa k nim domov do 5 - izbového domu ani na deň.Že keď už sme sa raz vydali ozenili, nech sa o seba postarame sami. Oni nás vychovali a tým to končí. Mama má ten istý názor. Proste potrebujú svoj kľud. Prišlo mi to veľmi ľúto. Ja im pomáham aj keď som sa vydala ako môžem, či už finančne alebo prácou okolo ich domu. Ja som síce na materskej ale keď potrebujú peniaze, tak im poza mužov chrbát dám. Žijú len z jedného dôchodku. Mama bola celý život domáca, tak nemá nárok na dôchodok. Mame som kúpila túto zimu čižmy, otcovi detto. Keď sa im pokazila chladnička, poskladali sme sa so súrodencami na novú. Občas ich berieme na výlety, samozrejme platíme my. Keď mal otec dlh v zdravotnej poisťovni, my sme mu ho splatili. Každý deň im volám ako sa majú, mám ich proste rada a oni mi potom všetkom povedia, že kebyze sa rozvediem alebo nám vyhori byt, dvere máme u nich zatvorené. Maximálne na týždeň. Otec má 64 a mama 58. Sú zdravý ako ryby. Je mi to veľmi ľúto:(

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@renka40 Ale moja mama nechce pracovať.

bibinka
18. feb 2014

augustovka- áno , majú ťa radi až nato, že im akosi uniklo, že ŤA potrebujú len na sponzoring....klopali a bolo im otvorené....proste , našli obeť a cicajú ju....
moja mama aj svokra mi automaticky od svadby(aj pred svadbou) pomáhali a pomáhajú....u mojej mamy sme dva mesiace zadarmo bývali ked sme prerábali byt....a svokra nám ponúkla zadarmo bývanie v jej dome navždy , a že ani platiť nemusíme....a pritom boli len dvaja so svokrom na dôchodku....proste tým sa nechcem chváliť, ale sú aj ľudia, ktorí svojej rodine pomáhali a pomáhajú bez ohľadu na to, či sa im to vôbec niekedy vráti...proste nezištne....
Preto ak chceš mať spokojnú rodinu a poplatenú hypotéku každý mesiac, tak PROSÍM ŤA odstrihni sa od rodičov.

misinka26
18. feb 2014

Neviem ako to tvoji rodičia mysleli, možno ste sa len nepochopili ... je pravda, že potrebujú pokoj ale ja si aj tak myslím, že keby k niečomu takému došlo tak by ťa nenechali na ulici, sú to predsa tvoji rodičia ... ja si napr. veľmi dobre pamätám ako mi mama na svadbe počas tanca povedala ,, nezabudni tu si vždy doma, tu sa vždy môžeš vrátiť ,, a za to som jej vďačná ... naši tiež rozvody nepodporujú a tiež mi mama povie ,, čo si chcela to máš ,, ale keby sa niečo stalo vždy sa mám kde vtátiť ...

renka40
18. feb 2014

Až teraz som si prečítala časť z diskusie a utvrila si názor. Áno sú sebeckí! A využívajú. Akoby mli picit, že oni už dali a už sa im má vracať. Nieeee! Kým budú žiť a vládať, tak by mali dávať! V žiadnom prípade nie čakať. Ešte stále nie sú v tej fáze.... Potom by si mali povedať, že sme starí, nám už nič netreba, len vy naše deti si žite, chodte na dovolenky, kupujte si čo treba a nám už nič netreba...

livka_
18. feb 2014

@augustovkaa skus zvolat rodinnu poradu /aby si mala svedkov surodencov/ a aby aj rodicia sa k tomu mohli vyjadrit. verejne oznam co ti bolo povedane a nech "rada rozhodne" ako to bude s rodicmi dalej a ich sa opytaj ci to skutocne takto mysleli.. informuj, ze koncis s dotaciami ale ze veris ze vztahy v rodine niesu o peniazoch a takto to vnimas. 😠

livka_
18. feb 2014

@augustovkaa zlatko a este ma napadlo, ak si slaba povaha, /ale to neber ako vycitku ja som taka ista/ teda ze nevies si dupnut a pred rodicmi sa citis mala... obrn sa manzelom.argumentuj, ze tvoj muz rozhodol a ty nesmies pustit z domu ani cent. hotovo.... mas male nezaopatrene deti, dlzoby na krku. tu neni o com..

dejka77
18. feb 2014

No na to, ze su silni katolici maju akosi pomylene rebricky hodnot. Z toho, co som si precitala to vobec nie je o tom, ze potrebuju pomoc, ale ze ju poriadne zneuzivaju. Nebudem si predsa kupovat sedacku za 1000 eur a tv za 600 eur ked na to NEMAM. Ani ja sama by som tolko penazi za to nedala aj ked na to mam. Ved keby si tie peniaze nechali, vyzili by z nich aspon pol roka popri dochodku. Na tvojom mieste by som im peniaze urcite nedavala, lebo ta vyuzivaju, nic ine. A naco im je auto??? Ak sa nemylim spominala si, ze si kupili nove. Ved auto je na sr draha zalezitost, to si nemoze dovolit hocikto.
Co sa tyka tych rozvodov, tak nebudem to tu rozpisovat. Uz tu viacere spominali, ze velakrat sa ludia rozvadzaju kvoli hlupostiam. Takze ak to takto mysleli tak je to ok.

renka40
18. feb 2014

@augustovkaa tak keď nechce pracovať, tak je to jej rozhodnutie a nech si žije. Keď ste sa pohádali, niet lepšej príležitosti ako sa od nich odosobiť. Prste by som im to dala pocítiť a asi aj povedala, aby pochopili, že : kebyže sa rozveiem a vy by ste ma neprichýlili (čisto hypoteticky) , tak ja sa radšej budem starať o svoju rodinu, o svojho muža a deti, aby sme sa naozaj náhodou nerozviedli! (možno práve kvôli vám)

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa velmi pekný a pravdivý komentár od @bibinka o 19,54hod

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@livka_ Ja viem ako to myslíš, áno som slabá povaha a neviem povedať nie, keď pýtajú odo mňa.

macamac
18. feb 2014

@augustovkaa vieš a takýto "katolíci" vlastne odrádzajú neveriacich, ktorí by aj trochu uvažovali nad vierou, ale ak toto vidia...
ak sú takí pobožní, mama dokonca kostolníčka, t.j. zrejme denne v kostole, tak skús im trošku pripomenúť slová Ježiša:
" Klopte a bude vám otvorené"
lebo vieru treba v prvom rade praktizovať a nie si robiť čiarku do dochádzky na sv. omše 😝

a komu chcú vlastne vaši "otvoriť", ak nie vlastným deťom?
či ony si robili 4 deti ako budúcich sponzorov svojho života? 😖

nie, tvoji rodičia nie sú katolíci. maximálne ak teoretickí katolíci. ale vieru vôbec nepochopili a ani ju nepraktizujú. a bohužiaľ, že ju nedokážu pretaviť do života u svojej krvi 😒
čo k tomu dodať
smutné....
sú to egoisti

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@macamac Aj ja som toto mame povedala, že ja nie som celé dni v kostole, ale keď budú potrebovať pomoc, dvere majú u nás otvorené.

renka40
18. feb 2014

@augustovka ěte si písala, že si ich mala na pláne doopatrovať. Napadlo ma, že možno rozmýšľaš, že keby si doopatrovala, tak máš nárok na dom. Nečakaj ty na dom. Nestojí to zato, aby si sa mala cítiť pred nimi ,,malá" a taktiež za to využívanie už vôbec nie! Radšej si žiť spokojne so svojou rodinou, platiť si dlhy a v žiadnom prípade nerozmýšľať nad rozvodom!!!! ale nad budúcnosťou so svojou rodinkou.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

Mne vážne nejde o to materiálne, keby potrebovali oblicku, dám im ju. Ale tu ide o pravdu za dobrotu na zebrotu.

bibinka
18. feb 2014

augustovka- ak si slabšia povaha(mne sa zdá, že až holubičia ), pošli k nim svojho "nahnevaného" manžela, že TAKTO to ďalej nepôjde a basta!!! že on beude robiť na ľudí, ktorí to nepotrebujú, ale pre svoje deti, ktoré peniaze svojho otca potrebujú tu a teraz . Uvidíš, čo ti odkážu po manželovi.....uľaví sa tebe aj mužovi a aj deťom- ver, že toto oni vnímajú, že prídu starí rodičia a mamička im strčí peniažky...
.btw. neviem si predstaviť dosť dobre, to akože hneď pri tvojich dverách ťa zinkasujú, či ako??? či ti dajú bloček z benzínky---predpokladám, že vždy berú doplna.....prepáč, ale ja by som nevydržala ani toto....

macamac
18. feb 2014

@augustovkaa a treba maminke povedať, že ak nechce pracovať, tak sa rúha Bohu. nevyužíva Jeho dary, mrhá nimi....má hriech...lenivosť je tiež hriech....žiť na úkor druhých, ak nie som invalid, je tiež hriech....zdravá vypytovať peniaze od starších (jej matky) je tiež hriech 😝
dal jej zdravie, dožila dospelé zdravé deti, takže pracovať môže
má čas, keďže sa od všetkých dištancuje 😝
a keď nechce, tak bohužiaľ, bude sa mať tak, na čo bude ne/mať
ľahká matematika

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@renka40 Nad domom som ani nerozmyslala, chcela som ich doopatrovat nezištne bez nároku na dom.

bibinka
18. feb 2014

prepáčte preklep. oprava...že on nebude robiť na ľudí, ktorí to nepotrebujú.....

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@bibinka Oni majú vypočítané koľko prevezú od nich k nám a naspäť. Ale pýtajú ako taxík.

bibinka
18. feb 2014

tak pre tento tvoj názor, by som ťa prepáč, ale postavila za trest do kúta......okamžite pošli k nim manžela !!! že doopatrovať .....nezištne...bože ty si mala byť mníška....týmto si môžeš zničiť svoju mladú rodinu....

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@macamac ona pracuje zadarmo ako kostolnicka

simca06022011
18. feb 2014

Tak im chvilu nic nedaj a uvidis ako to je s rodicovskou laskou, aj ked.. podla mna to su len reciciky.. ja ma rodicov rovnakych, vypoklonkovali nas v 18tke a vratit sa nemame kde, izbu nam so sestrou okamzite zrusili aby naaahodou nebolo miesto. A neriesim to... proste je to tak a basta, je mi to luto, hlavne ked snazime sa vsetci vychadzat pomahat, za otca platim uver, mame stale nieco pomaham... a ked mam problem, nema mi ani malu kto postrazit a nie to este aby som ku komu mala ist. Je to blbe ale kym si to nechame.. vies, ono mne to pripada tak, ze dary beru ako samozrejmost a pomoc tiez.. ze oni sa starali do vtedy a teraz je starsot o nich na nas... je iba na nas do akeho stadia to nechame zajst a ked nemas zadne vratka u rodicov, miesto sponzoringu si tie zadne vratka musis budovat sama.

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa táto celá diskusia nie je vôbec o láske rodičov k detom a vnúčatám.Je o nehoráznom využívaní detí a inej časti rodiny. Ak sa raz mama rozhodla nepracovať mala by ako kresťan katolík /alebo čo je?/ žiť aj takým životom.To znamená skromne. A nie siahať každý mesiac, alebo ked si zmyslím do vrecák svojim detom. Kúrnik,ja mám už svoje deti von z hniezda dosť dlho,vedie sa im dobre,ale nechcite vedieť ako mi je blbo,ked nám s mužom niečo dávajú. Vždy im poviem nech neblbnú. To sú iba sviatky a vianoce. Neviem si predstaviť žiť na vyššej nohe ako môžem....Fakt hnusná téma.....Ešte otázka...to kolko rokov už ich takto dotuješ? Odpovieš mi prosím ťa?

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@bibinka Ja som premýšľala srdcom a preto ma to tak veľmi boli.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@staronova okolo troch rokov

macamac
18. feb 2014

@augustovkaa môj svokor bol 26 rokov kostolník...tak viem...
ale veď tam nie je celý deň
u nás sú kostolníčky 3, striedajú sa, sú to dôchodkyne
ono, keby mama chcela pracovať, tak pracuje. aj za peniaze 😉

augustovkaa
autor
18. feb 2014

Ja som za to nechcela nič, len aby ma mali radi a keď bude treba pomohli mi.

macamac
18. feb 2014

@augustovkaa tak to je smutné už úplne 😔
tvoji rodičia nie sú dokonca ani "dobrí obchodníci"
za tvoje služby ti nevedia prejaviť ani kúsok empatie, nieto ešte lásky?
to čo sú za ľudia?
no, keby sa tu Ježiš vrátil, veru by nad svojimi ovečkami aj horko zaplakal 😒

renka40
18. feb 2014

@augustovkaa to ti verím. Aj ja som taká. Keď niečo robím, tak preto, lebo ja chcem. To je od teba pekné! Naozaj. Ale ! Nepožiadaš majetku blížneho svojho! Ani ničoho čo jeho je! A ONI SI PÝTAJÚ ?!!! ( asi aj ja by som dala a doma by som sa rozčuľovala nad ich bezočivosťou) Asi by som nevydržala tú bezočivosť, keď viem čo všetko si kúpili a zabezpečili si ....sama mám dlhy a malé deti ... škoda komentára. Keď nič iné, tak určite to všetko by ma urážalo a riešila a rozprávala sa s manželom.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@macamac Mama je tam dosť často. Žijú na dedine, je len jediná kostolnicka. Koľkokrát som ju volala k nám na návštevu, ale ona sa stále na kostol iba vyhovára. A príde ma pozrieť raz za dva mesiace. Je mi tu smutno. Kebyze jej nezavolam, ani sa neozve. Tiež ani vnúčatka nechodí pozerať.