icon

Je toto rodičovská láska?

augustovkaa
18. feb 2014

Ahojte, dnes sme sa s mamou pohádali a mne je do plaču. Bavila sme sa s rodičmi o tom, že nejaká herečka sa rozvádza. Otec mi povedal, že rozvod volia ľudia lebo sú pohodlný riešiť problémy, že idú tou lahsou cestou. Že je proti rozvodom a že keby som sa niekedy ja alebo moji súrodenci rozviedli, že nám nedovolia vrátiť sa k nim domov do 5 - izbového domu ani na deň.Že keď už sme sa raz vydali ozenili, nech sa o seba postarame sami. Oni nás vychovali a tým to končí. Mama má ten istý názor. Proste potrebujú svoj kľud. Prišlo mi to veľmi ľúto. Ja im pomáham aj keď som sa vydala ako môžem, či už finančne alebo prácou okolo ich domu. Ja som síce na materskej ale keď potrebujú peniaze, tak im poza mužov chrbát dám. Žijú len z jedného dôchodku. Mama bola celý život domáca, tak nemá nárok na dôchodok. Mame som kúpila túto zimu čižmy, otcovi detto. Keď sa im pokazila chladnička, poskladali sme sa so súrodencami na novú. Občas ich berieme na výlety, samozrejme platíme my. Keď mal otec dlh v zdravotnej poisťovni, my sme mu ho splatili. Každý deň im volám ako sa majú, mám ich proste rada a oni mi potom všetkom povedia, že kebyze sa rozvediem alebo nám vyhori byt, dvere máme u nich zatvorené. Maximálne na týždeň. Otec má 64 a mama 58. Sú zdravý ako ryby. Je mi to veľmi ľúto:(

barus77
18. feb 2014

takéto témy ma vedia riadne vytočiť!! moji rodičia sú pomaly naštvaní že im vôbec na sviatky niečo kupujeme, veď pomáhať majú rodičia deťom (keď to ptorebujú) a nie aby rodičia viseli na deťoch!! chodíme často spoločne na výlety (rodičia a my deti s partnermi) a NIKDY sme neplatili nič my, ani za jedlo ani nič, naši by to nedovolili. sú na tom ale dobre finančne, ale podstata ostáva, keď na niečo nemajú, majú sa prispôsobiť situácii a to isté si myslím o mladých, to nie len že o rodičoch... kde je nejaká dôstojnosť, ozaj smutné... sú to síce rodičia ale toto by ste mali ukončiť....
neviem veru čo to má spoločné s láskou... čo sa týka rozvodu tak moji sú tiež názoru že rozhodni sa raz a navždy ale verím že keby niečo, vždy sme vítaní.... v rodine si predsa ľudia pomáhajú a milujú sa bezpodmienečne, nikto od nikoho nič nemôže vyžadovať.... aspoň teda vo fungujúcich rodinách čo poznám.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@renka40 Manžel povie, že kašli na nich. Ale chlap to tak neberie.

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa nehnevaj sa,ale podla tvojich príspevkov mi pripadáš ako šípková Ruženka,ktorú ešte neprebudil žiaden princ. Čo nevidíš okolo seba ako sa ťažko žije? Ako sa život hocikedy a hocikomu v hocijakej chvíli zvrtne? A ty bezmedzne plytváš dôverou detí, ale hlavne tvojho manžela!!! Tým že mu toto robíš s peniazmi aj za jeho chrbtom. Ty sa nehanbíš? Peniaze, čo zarobí manžel pre vás, strkáš do ruky rodičom,ktorí sa síce modlia,ale neustále ubližujú svojim najbližším tým,že stonú,akí sú chudáci a pritom sú leniví a si dovolia luxus o akom ty iba snívaš!! Vieš ako by som doma ja narobila cirkus,keby toto môj muž robil! Sú svojprávni, tak nech si riešia svoj ekonomický problém sami. Nemáš dobrý prístup ani k manželovi....Ver,že tak ako som čítala v nejakom príspevku, práve toto vás dvoch môže priviesť do súdnej siene k rozvodu. Toto sú základné veci,čo robíš ZLE.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@barus77 Aj u mňa je rodina na prvom mieste. Aj má rodičov som po svadbe nezabudla a aj v 9. mesiaci som ich chodila navštevovať autobusom, lebo im sa nechcelo.

sendy182
18. feb 2014

@augustovkaa áno ja som tomu rozumela 🙂 to som ti len obrazne,,,,,viem že ťa tie slová rodičov zamrzeli.....no nikdy nevieš ako v danej situácii zareaguješ či ty alebo rodičia....lebo aj tý zásadoví rodičia často zmenia svoje myšlienky a slová.........poznám to z okolia..... 🙂 možno ťa chceli len neako vysvetliť že zo vzťahu sa len tak ľahko nemá odíjsť kým nie je na to vážny dôvod.....u nás jedna len tak nechala muža pre iného bohatšieho a jej rodičia sa jej postavili chrbtom......no nebude to dlho trvať si myslím....... 😉

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@staronova Je mi to ľúto. Manželovi som sa priznala a sľúbila, že bez jeho dovolenia už ani euro nedám.

macamac
18. feb 2014

@augustovkaa akože fakt už nechápem
akú vieru ona žije? to ona fakt nepochopila???
" Čo si urobil jednému z mojich najmenších, mne si urobil. Bol som hladný a dal si mi jesť. Bol som smädný a dal si mi piť. ...."
ona nechápe, že ak nemá záujem o svoje deti, vnúčatá, nemá záujem o Krista?
kde Ho ona vlastne hľadá?
tam v kostole? obdivuje tie sochy? modlí sa k nim?
ale veď Ježiš je v našich blízkych, je všade, v každom človeku Ho treba vidieť.
a akúkoľvek službu, záujem prejavím komukoľvek, Jemu to prejavím, Jemu slúžim skrze ľudí, ktorých nám posiela do cesty.
som fakt v šoku
raz sa bude aj mama zodpovedať Najvyššiemu, koľko LÁSKY rozdala tu, na tomto svete
" ..neviestky vás predbehnú do Kráľovstva nebeského a teba, čo si denne kľačal v chráme a vravel "Pane, Pane", poviem "nepoznám ťa" (sorry za nepresnosť výroku)

blevka
18. feb 2014

@augustovkaa Akoze sorry, ale moja mama ma tiez 58 rokov a ma dve prace, obracia sa ako moze aby využila a este sa mi ospravedlňuje, ze nám nemohla finančně prispiet na start do života...a to už ma aj zdravotne problemy...prepac, ale nieje to od nich pekne.....sediet v kostole a nechat sa vydrziavat od dcery s detmi a hypotekou na krku...mala by ist robit a nie mat bohorovne reci. Tvoj muž ma pravdu, hypoteka v dnesnej dobe nieje sranda, az ju nebudete moct z nejakeho důvodů platit, tak vas akoze neprijmu pod svoju strechu? Vykaslala by som sa im na cizmy a radsej odkladala ma predcasne vyplatenie uveru. Tvoja matka este bude potrebovat v živote dost pomoci, šetri zatial sily aj peniaze....a hlavne drz na strane muza s ktorym zijes a ktory sa o teba stara.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@macamac Áno, viem čo chceš povedať.

macamac
18. feb 2014

@augustovkaa 😔
si dobrý človek
a takých ľudí je málo
len ma mrzí, že je to u vás tak, ako je
ach, ani nevieš, ako mi je ľúto, že toto existuje
a zvlášť u "kresťanov", ktorí majú byť príkladom 😔

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@blevka Ďakujem aj tebe, že ste mi otvorili oči.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@macamac Ďakujem, aj ja mám svoje chyby. Veľa ľudí mi povedalo, že som až príliš dobrá pre tento svet. Aspoň mám čisté svedomie. My sme už tolkým ľuďom pomohli a keď my sme potrebovali pomoc, málokto nám pomohol.

macamac
18. feb 2014

@augustovkaa ešte takto
mnohí kresťania katolíci si predstavujú život akosi na etapy, na časti
vydám sa, budem verná a dobrá žena, ak Boh dá, aj matka
potom vychovám deti, dospejú, fajne, zatvorím ďalšie "dvere" môjho života, leťte svetom a dajte mi pokoj
ďalšia fajočka odškrtnutá, ďalšia zásluha - plusko u Pána
a teraz sa idem venovať Pánovi, kostol - dochádzka, púte, modlitby do omdletia...veď mám kedy, nik okolo ma nezaujíma, už som len JA, času more.....aké by toto zmýšľanie a život boli jednoduché!
ale do večnosti sa nedostanem skrz modlitieb, vysedávania v kostole, vo všetkých spolkoch...(i ked aj to treba) a ak moje deti, vnúčatá sú choré a potrebujú pomoc, kašlem do toho 😒
zásluhy u Pána budú, koľko lásky, obety pre blížneho, pomoci blížnemu, záujmu, nezištnej pomoci,....som DAL
lebo ak sa niekto stará len o svoj zadok a "predomnou a po mne tma a bárs aj potopa", tak toto s učením Ježiša nemá absolútne nič spoločného
keby sa Ježiš bol staral len sám o seba a vysedával v chráme, tak by sme našu vieru ani nemali a nepoznali

majkaa
18. feb 2014

@augustovkaa pomáhaj stále nemyslím tým teraz že sa rozdavaj tvojim rodičom mysli aj na svoje deti z toho čo si povedala tá využívajú. Tak sa dohodnite na pravidlách vždy keď im dáš peniaze nech ti to podpisu a keď sa bude niečo dediť potom si to k tomu pripočítať aby ste si súrodenci boli fér. Ale manželovi treba hovoriť. Ale ostatným pomáhaj nemyslím tým ale finančne ono sa to všetko vracia aj keď nie v tej istej podobe, ale máš dobrého manžela, zdravé deti....

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa Myslím,že sme ti tu dosť popísali riadkov na otvorenie očí a pochopenie podstaty lásky, lásky k peniazom, lásky k bohu, ale hlavne lásky k svojim najbližším t.j. manžel a tvoje deti versus tvoji rodičia,ty a tvoje deti. Kašli na výroky tvojich rodičov, že ak sa rozvedieš tak ti bránu neotvoria a nebudeš mať kde bývať. /môžeš prísť ku mne 😎 / Lebo kde je láska tam sa zmestí vela ľudí....Toto budeš riešiť až potom.
Dnes v noci určite nezaspíš, ale vedz,že to bude ráno taký raketový štart do nového, iného, rozumnejšieho správania sa k rodičom a aj k manželovi,že budeš zírať,že sa to dá. Musíš sa učiť diplomaticky reagovať na reakcie rodičov,komentáre rodičov a aj ich spôsob života. Urobiť sa hluchou a slepou voči ich komentárom a názorom,prípadne postonať,ked budú pýtať,že nemáš a nedáš.....
A moje odporúčanie ohladom návštev tvojej mamy u vás-neprídu neodídu. Určite by som neplatila ani benzín,ani taxík,ani opotrebovanie auta či "topánok".To kde sme? Takto to v kostole farár nekáže. Ja by som ju vôbec neprehovárala a nežobrala o falošnú lásku.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@macamac Manžel mal ísť na týždeň do Estónska, opýtala som sa mamy, či môžem na týždeň prísť k nim. Že jasné, ale keď prišlo ns lámanie chleba mi povedala, že najmladší brat sa doma učí na skúšky a ja s deťmi by sme ho pri učení rušili, že nech ostaneme doma. Že nás mama príde cez ten týždeň dva krát navštíviť. Ale na tú smolu sme s deťmi ochoreli a mama mi povedala, že nemôže k nám prísť, aby sa nenakazila. Ja mám 4- ročnú dcéru, 5- mesačného syna a mama sa na nás... Našťastie sluzobku manželovi zrušili. Ale ja netuším ako by som sa v horúčke postarala o mňa a o deti.

bonnie1
18. feb 2014

Páni..precitala som len stranu prispevkov ale som vdacna za svojich rodicov 🙂 mne to vychadza ze tvoji rodicia od vas pomoc s radostou prijimaju ale ked dosla rec nato ze keby nahodou vy ste potrebovali tak vam nepomozu? velmi cudne..a este im platis za opatrovanie deti? och..

eunomia
18. feb 2014

@augustovkaa to si neviem pedstavit ako si pytaju peniaze. To normalne nasobia km a daju ucet na stol?

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@bonnie1 Svojho vnuka videli pár krát.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@eunomia Áno

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa nechcem byť hnusná,ale toto je fakt silná káva,tí tvoji rodičia, tí nemajú chrbtovú kosť. Jya by som si myslela,že ked im tak všemožne pomáhate,aspon ti na oplátku pomôže mama s deťmi-ved za to nemusí dať ani cent...

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@eunomia vypocitaju si koľko je to kilometrov, koľko benzínu spalia a ešte pripocitaju opotrebovanie auta. Napríklad 2 x 25 km plus opotrebovanie je okolo 10 eur.

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@staronova Áno, občas si zoberie dcéru na pár dní.

bonnie1
18. feb 2014

@augustovkaa tak smutne no. ale tak bud rada oci mas otvorene a ked ta tak sklamali ( pochopila som spravne?) tak energiu investuj do manzela a deti..aj mna by nastvalo kebyze mame deti platime hypo a mm dava svokre poza moj chrbat nase peniaze. aaaaaa facka by bola kebyze svokra s obrovskym domom povie ze nam nepomoze..takze si to zober takto ze kym su deti male oplati sa radsej kazdy kusok energie venovat im ako ludom ktori sami o teba nestoja..lebo asi stoja len o tvoju pomoc. aspon mne to tak vychadza .. u nas je to tak ze nasi vyzaduju kontakt s nasou dcerou. dokonca aj krstni co su ,,len,, moji kamarati tak ten kontakt chcu. och dufam ze bude dobre 🙂

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@bonnie1 Ďakujem

emily_666
18. feb 2014

@augustovkaa tí tvoji rodičia, oni sú z inej planéty? Alebo skôr, to ako prišlo k tomu, že ste si ich tak naučili? Že im občas niečo kupiš, zaplatíš, tak dobre, ale to opotrebovanie auta ma zabilo. ☹ ☹ ☹ A tá tvoja mama, čo bola celý život v domácnosti a nevie, čo je chodiť do práce- ona si dá platiť za to, že si občas povaruje vnúčatá ??? ako prepáč no comment. ☹

staronova
18. feb 2014

@augustovkaa wau,aspon pol boda dobrého....teším sa za teba....

macamac
18. feb 2014

@augustovkaa hmmm...moja zlatá mama mi varuje deti vždy, ak sú choré
inak v dnešnej dobe by som mohla dať rovno výpoveď pri ich chorobnosti
syn bol ako škôlkar pre zdravotné komplikácie v 2. a 3. ročníku škôlky vždy na odporúčanie lekára od februára do septembra doma....
takže bez jej pomoci by som fakt musela byť doma

augustovkaa
autor
18. feb 2014

@emily_666 za stráženie nepýta, ale za cestu. A je drahšia ako taxi služba.

staronova
18. feb 2014

@emily_666 nie,to som prehliadla, to jej za varovanie platia? dobre čítam?