icon

Je toto správanie normálne?

28. okt 2021

Zdravím, chcela by som sa poradiť, vidieť názor ostatných, keďže to sama hodnotím iba z môjho pohľadu. S partnerom mame spoločnú domácnosť. Ja mám necelé 2 mesiace do pôrodu a už toľko nevladzem. Nevarim každý deň, ale varím niekoľko krát do týždňa, buď varím teplý obed alebo večeru, ale na tom si nejak veľmi nezaklada, vie sa najesť v práci a večer nemá problém so studenou večerou. Čo mi ale vyčíta je neporiadok. Lenže tu je ten problém, ja som nebola vychovaná takému poriadku a ja nevidím jednoducho take veci ako neporiadok ako on. Že stare letáky mám v kuchyni, vôbec som si nevšimla že im už vypršala platnosť, že prečo mám slnečné okuliare na kuchynskej linke. Náhradný mobil na stole už 3 dni. Nejaký kúsok plastu na linke, 2 utierky len tak pohodené na linke a nie zavesené. Dozu ktorú mám vrátiť mamine som tam pri umývadle mala tiež asi 3 dni a vždy ju zabudnem zobrať. Krém na tvar som mala na kuchynskom stole namiesto kupelky, mne to nepríde ako nič strašne… Príde vam toto dôvod na hádku? Ja som taká bordelárka alebo priateľ je príliš prísny ? Povedal mi že nebudem mať bordel ako u rodičov, lenže ja sa naozaj snažím aby bol poriadok, a on mi povie že to tak nevyzerá a mňa to vytáča lebo keby nič nerobím tak to vyzerá naozaj inak.. predtým ako príde z prace si skontrolujem aby som mala taniere po sebe umyté, hrnce,… Lenže tým že som nebola vychovaná takému tip top poriadku tak mne proste nejak nedôjde že čo všetko je bordel 🤷🏻‍♀️. Ak je chyba na mojej strane, rada to napravím..

michaela789
28. okt 2021

Úplne chápem, že dvaja ľudia vnímajú ako neporiadok rôzne veci. Ale ono dosť urobí spôsob ako na to upozorniť ak už sa na to upozorňuje.
Môj manžel napríklad ide zošalieť keď neutrem točky na umývadlách. Preňho je tá zaschnuta voda špina 🙈 alebo keď si nevšimnem pri varení že mi olej kycol na zastenu..... Sem tam si spraví srandu, že zas som nechala špinavé točky ako v chlieve, že jeden by sa povracal. Keď to povie takto s humorom, tak ich veru utriem niekedy, keď si na to zrovna spomeniem. Ale niekedy proste zabudnem, lebo je to fakt pre mňa kravina, na ktorej nestojí svet a vtedy si ich utrie sám pre svoj vlastný pocit a nemá okolo toho kecy, ani by mi do toho nemáčal nos že aká som zlá žena.
Takže ja nevidím problém v tom že tvoj muž vidí "bordel" tam kde nie je... Ale to ako na to upozorňuje je dosť arogantný spôsob a určite by ma tým nemotivoval do nejakej väčšej činnosti.
Keby to povedal normálne a normálne sa k tomu postavil s kritickou úvahou, hneď sa s tým dalo čosi robiť a nemali by ste dusno medzi sebou. Mala by si sa trochu postaviť za seba. Nie si jeho slúžka, ani nie si povinná mu upratovať podľa jeho nalinkovanych návodov. Ak sa mu nepáči, má snáď ruky....

evkamotka
28. okt 2021

Ton mal podľa mňa taky, lebo ho to uz dozralo, tak sa neovladol. No vydiskutuj si s nim, ze ak sa mu nieco nepáči, nech povie-na úrovni a dohodnete sa.
Tak ale vies, ak nemas problem odlozit misku, ved to je na slucku, aby ti denno denne hovoril 5 roztahanych veci, nech si odlozis. Ako to myslis, ze ti nenapadne odlozit krem do kupelne, odpadky (plast z linky) do kosa? Co ti na tom nenapadne..

monka105
28. okt 2021

Nuž, nevravím, že hádka je správne riešenie, určite by to mal s tebou komunikovať inak, ale úprimne toto sú veci, ktoré by šli aj mne pekne na nervy, najmä ak by si ich robila stále. 🤷🏻‍♀️😄 toto máš evidentne zlozvyk z domu, lebo ťa za to rodičia necepovali. Mne napríklad idú takéto zakaždým rozťahané veci kade-tade po byte/dome na nervy ešte viac ako klasický bordel.

amelie22
28. okt 2021

Milá autorka, úplne ťa chápem a na druhej strane nechápem tuto komentáre od nejakých žien typu "a to je problém si ten krém odložiť do kúpelne? Mňa by to tiež hnevalo". Tvoj priateľ, mi veľmi pripomína môjho ex. Áno uznávam, ja som bordelár. Mám rada poriadok, ale dosť často a nemám energiu aby bolo všetko upratané. Prednejší mi je oddych, domáca pohoda a byť v pohode ako tip top uprataný dom. Môj bývalý bol oveľa poriadkumilovnšejší ako ja, a veľa ma doslovne drbal za môj neporiadok. Čo je v poriadku. Čo v poriadku nie je je tón akým sa so mnou často rozprával, ako mi časom vedel absolútne vnútiť môj pocit viny. Neskôr nielen za neporiadok, ale takmer za všetko. Toľko mi vedel nadávať za veci, ktoré vôbec neboli také podstatné a tak vedel mnou manipulovať, že časom som si pripadala vinná v našom vzťahu úplne za všetko a nevedela som reálne zhodnoťiť či šibe mne alebo jemu. Naša posledná hádka bola na dovolenke v Chorvátsku, kde sme boli v lacnom apartmáne so zle vyspádovaným sprchovým kútom z ktorého vytekala voda po okrajoch ked s človek sprchoval a ja som si to počas sprchovania nevšimla a on ma tak strasne zvozil pod čiernu zem za trochu vody v kúpelni, že som lajdák, že si nič nevážim, že ma mater zle vychovala... výsledok bol že som preplakala celý deň, ale po dovolenke som konecne našla silu sa s ním rozísť. Casom som zistila, že vlastne všetci si to všimli že sa so mnou baví ako s handrou, len ja nie. Len ja som si myslela, že to len kvoli tomu upratovaniu... Takže naozaj pozor na to. Ja mám teraz mám manžela, ktorý je väčší bordelár ako ja, takže u nás to je zväčša dosť výbuch aj ked sa snažím 🙂 Ale vždy si všetko povieme pekne, poprosíme a tak. Na taký ton aký som poznala v minulom vztahu som zostala alergicka a treba si na to dávať pozor! Bývalý má teraz priatelku ktorá je sebavedomejšia ako ja a nedá si skákat po hlave a klape im to ovela lepsie. Takže hlavne sa nesmies nechať utláčať. Mat stresy ze kontrolovat byt predtym nez pride muz?? Pride mi to naozaj chore!! Skoncuj s tým skor ako bude neskoro. Inak budeš mat na krku muža - despotu.

mondolina
28. okt 2021

tiež keď prídem po dvanástke unavená domov a už v chodbe zakopnem o rozhádzané topánky tak mám tlak 300...takže celkom chápem

alchemilkazltozelena
28. okt 2021

Z tvojich slov mam pocit ze vas vztah velku buducnost nema...

jaskolka
28. okt 2021

@amelie22 toto, čo píšeš o bývalom je už extrém, ani ja nemám doma komínky a uteráky na milimeter presne, navyše mam dieťa, čiže tiež hračky kade tade... Ale úprimne, okuliare, krémy, utierky, plasty, dózy po linke, atď... To nie je nič že to treba neviem ako upratovať... Ale keď to je na jednej kope, tak už to pôsobí "ako bordel". A ešte jedna vec.
Autorka je tehotná, keď porodí, čo potom? Budu plienky, krémy, podložky, oblecenie, vreckovky kade tade? Lebo ona to nebude vidieť ako neporiadok? A potom bude pol dňa hľadať niečo, pripadne bude prebaľovat dieťa v spálni a zisti, ze nemá krém po ruke, lebo ho nechala v obývačke , že nemá vlhčené, lebo ostali v kuchyni ? Viem, že to znie prehnane, ale potom už to nebude také ľahké, že nechám decko holé rozbalene a pôjdem hľadať niečo úplne kdesi inde, ako to ma byt.
A ano, pre mňa je čudné, ak jedna dospelá osoba nevie dať veci na miesto.Ja osobne zase sa v neporiadku necítim dobre. Neviem si predstaviť, že idem oddychovať, a okolo mam x veci bez ľadu a skladu.
Lebo ono sa to kopi.. Však co, len jeden krém, len jedny okuliare, len jedna dota, len sprej, len vreckovky, len leták, len.. Len.. Len... A odrazu je tam 10 veci, ktoré spolu vytvoria úplný chaos a už na pohľad neporiadok.

karolinakr
28. okt 2021

Však daj fotku ako vyzera podľa neho "bordel" či si ozaj leniva alebo on je hnidopich, to sa uvidí hneď...Normalne odfoť linku ale neuprav ju pred odfotením a uvidí sa hneď

amelie22
28. okt 2021

@jaskolka stále sa mi to nezdá ako nič hrozné, ale ved to je moj názor. Čo si ale myslím, že jej muž by mal trošku inak k nej pristupovat ked mu to už tak vadí, napríklad milým štýlom - laska zase si si nechala tie okuliare v kuchyni 🙂. Ona si to v pohode odprace bez pocitu buzerácie a on bude tiez spokojny.

autor
28. okt 2021

Ďakujem vam za všetky názory 🙂 ja sa teda polepšim, a budem dávať veci tam kde majú byť. Zároveň budem žiadať od partnera aby sa so mnou normálne rozprával. Chyby máme obaja, a ja na sebe popracujem, je už na ňom ako sa k tomu postaví. Keď bude chcieť, dôvod na hádku sa dá nájsť vždy…

h2
28. okt 2021

@0silvia0 Úplne súhlasím s Tvojím príspevkom z 19:34. Normálne sa čudujem, aké žabomyšie vojny sú tu niektorí schopní viesť. Ak mi vadí niečo, čo robí, alebo nerobí môj muž a už som mu to 2, 3, 5, 10-krát povedala a stále sa na tom nič nezmenilo, tak si zapamätám, že tejto konkrétnej činnosti môj muž proste nie je schopný a zariadim sa podľa toho. Čiže, ak mi to vadí, urobím to ja. A vôbec sa pritom necítim, ako slúžka, lebo môj muž zase toleruje moje nedostatky a robí XY vecí za mňa a pre mňa. Každý má niečo, čo jemu nevadí a partnerovi áno. Lebo každý vyrástol v inej rodine, je zvyknutý robiť veci ináč. Len ľudia akosi nechcú byť tolerantní. ☹️

jaskolka
28. okt 2021

@amelie22 ale samozrejme, že nemá ju okamžite zhucat pod čiernu zem. Lenže nevedno, ako často sa to stáva. Lebo nič v zlom, ale aj ten najtrpezlivejsi človek by nemal chuť opakovať to trebárs každý druhý deň. Príklad poviem mužovi, že "odlož prosím tie nožnice do suflika." on prikyvne a na druhy deň to znova urobí že sú niekde na chodbe. Opäť mierne požiadam, a o dva dni opäť. A o týždeň opäť. Keď to urobi ale zase, už zvýšime hlas. A opakovane nájdem nožnice niekde v tramtarii alebo vôbec, tak veru zvresknem aj ja, či je ozaj taky trubadur, že nevie odložiť jednu vec na miesto. Čiže ťažko povedať, ako to tam reálne vyzerá, lebo ona sama pise, že proste nevníma to ako neporiadok. Ci fakt ju zhucal po prvy krát alebo už to bolo... Proste viackrát pokojne a potom už výbuch

sari24
28. okt 2021

Chápem teba aj tvojho muža. Tvojho muža preto lebo som rovnaká čo sa týka poriadku, osobne si myslím že mám OCD ale snažím sa to nevybijat na druhých. Pristihla som sa už v takých momentoch že ak nebolo upratané tak som bola doslova nervna. Lenže ja neprídem za svojím chlapom a nebuzerujem ho pretože viem že problém je v mojej hlave. Chápem ho ale preto, lebo ak ti povie niekoľko krát čo mu vadí, tak sa to dá zapamätať. Mať poriadok pre mňa znamená aby veci boli na svojom mieste. Nemusíš zrovna mať kominky v skrini.
Teba chápem kvôli tomu že mať za ritou niekoho kto ťa vecne buzeruje nie je dva krát príjemné. Stačilo by len zmeniť formuláciu vety a neútočiť hneď a možno by si sa necítila pod tlakom. A po dalšie - ak mu vadia utierky tak ich môže prevesit aj on. Obaja by ste mali začať od seba aby ste dosiahli želaný výsledok.

h2
28. okt 2021

@jaskolka Viem, že to bol len príklad, ale nie je jednoduchšie a z psychického hľadiska zdravšie zobrať nožnice a odložiť ich? O 2 sekundy na to zabudnúť a nekaziť náladu sebe a partnerovi?

amelie22
28. okt 2021

@jaskolka no tak konkrétne s nožnicami máme problém aj my, nikdy nie sú na mieste, ale to teda naozaj nie je dôvod aby som po mužovi vrieskala. Nenájdem ich tam, prvy druhy ani treti krat a ani o tyzden asi, niekedy mu to poviem, niekedy zoberiem a dam spat bez slova. ale predsa si nebudeme robit doma dusno kvoli nozniciam. To mi pride chore. Ja mam svoje chyby, on ma svoje chyby... A ked mi tym svojim sibalskym usmevom povie laska prepac, vsetko je zabudnute 🙂. urcite sa mi nechce kazit si vecer kvoli takej sprostosti.

jaskolka
28. okt 2021

@h2 ale to je v poriadku, že sa tolerujeme vzájomne. Skôr však nastane problém, keď trebárs nejaká vec nie je, kde má byť a ja idem "na istotu". A potom samozrejme som naštvaná lebo jednak ju hľadám a jednak neviem urobiť, čo plánujem. Minule napríklad som hladala nožnice. Potrebovala, som synovi nalepiť zberný sáčok na moc. Ten sa nedá roztrhnúť, musí sa strihať. Bolo pol piatej (ranný moc som potrebovala) nenapadlo mi, že proste ich muž deň predtým vzal a nevrátil do suflika. Keby to viem, tak už večer si nachystám. No mala som nervy, lebo som potom musela potme smatrat po manikúre v spálni, aby som aspoň dáke nasla. L
Alebo tiež potreboval pečiatku(živnostník) vybral ju zo sekretára, samozrejme ju nedal nazad, ostala vonlu v altánku. Potom som ju hľadala, keď prišla kontrola z daňového, že netreba jeho osobné že potrebujú len pečiatku a stačí môj podpis. No a samozrejme pečiatka nikde.... Koho by napadlo ju hľadať práve vonku... Takže musel sa hnať z roboty, oni čakali, on zbytočne urobil 50 km tam a späť... A potom sme ju našli tam v altánku o dva dni, keď sme grilovali. Čiže jedna vec je tolerancia a druha keď vyslovene neporiadnost spôsobuje problémy.

dusankomoj
28. okt 2021

@jaskolka presne do slova si rozpísala,to čo som myslela👍,len sa mi nechcelo toľko písať!

0adka0
28. okt 2021

Bordelári vždy tvrdia, že oni len niečo neodložia a predsa svet sa nezrúti, neporiadok vôbec nerobia😀 a pridá sa druhá vec, a tretia a zrazu sa to vymkne kontrole a kto by si to priznal, že to nezvláda. Ja som mala takúto spolubývajúcu na internáte, sem-tam niečo zabudla odložiť, vyhodiť, umyť a len sa to hromadilo. Najväčší šok som dostala, keď som odišla domov na prvý víkend. Vrátila som sa po 2 dňoch a na stole zachnutý kečupový tanier, miska s kašou, šupka z banánu, šálka od kávy, použité odličovacie tampóny, otvorená špirála, do toho školské veci, na zemi omrvinky, chumáče vlasov a prachu, pri posteli kopa vyvráteného špinavého oblečenia na zemi a použité tyčinky do uší a po radiátore porozkladané keksy, odpadkový kôš plný smradľavý, mňa skoro vystrelo keď som prišla po 6 hodinovej ceste a ona si tam ležala v posteli a ten neporiadok nevidela😀 keď videla, že mi už ide para z uší, keď obchádzam rozkopané tenisky a mastnú fritézu na zemi aby som prešla cez izbu, tak to poupratovala s trpiteľským výrazom (a teda trvalo jej to statočne dlho, oveľa dlhšie ako keby rovno po sebe odkladala veci). Nič to však nebolo platné, lebo po hodine pribudol zmuchlaný uterák, po 20 minútach špinavý nôž a doska a do 2 dní bola presne tam, kde bola na začiatku a mne bolo až zle niekedy z toho neporiadku okolo mňa a nevedela som sa sústrediť, čiže tvojho muža 100% chápem. Na druhú stranu, nikdy som po nej nekričala a nebola ironická, videla som že sa snaží a ja som sa zase snažila jej byť dobrým príkladom😀

sari24
28. okt 2021

@0adka0 bordel je jedna vec ale to čo opisujes je už humusactvo a špina. To je ešte horšie ako pár porozhadzovanych veci. O to horšie ak tak žije žena.

luccija
28. okt 2021

Myslím, že bude u Vás obrovské dusno, keď sa narodí dieťa.To, čo popisujes u mňa nie je neporiadok.Ale, ak bol z domu naučený, že všetko je na svojom mieste a mama celé dni upratovala budeš to mať ťažké.Ty nie si jeho dieťa, aby Ťa vychovával.

aylinn
28. okt 2021

Úplne ťa chápem , ani nevieš ako. Mám doma niečo podobné 95% hádok je práve na tuto tému a už ma to prestáva baviť. ☺️ Začalo to presne v tehotenstve, mala som dosť náročné tehotenstvo, žili sme v Španielsku , v byte 35 stupňov ja +30kg , ledva som žila , no vždy sa stalo že som niečo buď nevládala alebo zabudla - tehotenský rozum alá Dory z nema.
Ver mi že po porode sa to bude zhoršovať keďže už budeš mať veľa starosti okolo bábätka. A tým že muž - ctižiadostivý spasiteľ - živiteľ rodiny , je ten najdolezistejsi (“”) keďže zarába peniaze , nedostane sa ti porozumenia ani pomoci lebo ty si na materskej DOVOLENKE tak máš upratovať. Môjho muža mama je žena v domacnosti už cca 18 rokov. Nerobí , celé dni je v kuchyni a venuje sa upratovaniu, dom ma vždy vyluxovany ako najluxusnejsi hotel. Tým pádom jemu sa tazko po 24 rokoch čo žil doma zvyká na to čo ma teraz. Ja už sa snim ale nehádam , buď sa mu vysmejem , alebo ho pošlem nech sa vráti k rodičom alebo nech si to uprace sám. Nemáme hovna po zemi, pleseň , nehnije nám jedlo , nemáme potkany ani šváby , ani nám v byte nesmrdí. Myslím že pár zdrapov papiera , neumyté 2 taniere alebo zabudnutý krém ešte nikdy nikoho neusmrtili.
Periem , vysavam a varim každý deň, najväčší bordel vždy spracem. Ale viac nech odomňa nečaká, robim 13tky, mám +- ročne dieťa a radšej ten voľný čas venujem jemu.

vilma7
28. okt 2021

Milá autorka, koľko ste so svojím priateľom? Na tvojom mieste svadbu odkladám koľko sa len bude dať a najskôr poriadne zistím, čo je za človeka.
Či to je, alebo nie je bordel je jedno, ide o to ako sa k tebe správa, snaží sa vyvolať hádku, takže dôvod so vždy nájde...nie je to nejaký manipulátor? Nechcem preháňať, ale vyjadrenie že " ťa nezvláda", to akože ťa chce vychovávať alebo prevychovať? Čo si ty jeho dieťa? Už teraz ťa vníma ako menejcennú, podradnú, s ktorou si on musí dať rady, ale zrejme nie milým spôsobom.
Takže tvoja budúcnosť bude asi podriadovanie sa, posluchanie a stále budeš ty tá zlá. Veď už teraz sa ho začínaš podvedome báť, preto kontroluješ byt pred jeho príchodom. Ako dieťa, ktoré dostane od rodičov trest, ak nesplnilo všetky úlohy napísané na papieriku.

karolinakr
28. okt 2021

Pokiaľ máš poriadok a čisto a zabudnutú nejakú vec niekde, ked len toto ho trapi a mat prezidentov plat, tak som šťastný človek. ty si odmietla dať fotku, tak to vyvolava domnienky , že si nejaky extra darebak, pritom možeš mať poriadok a jedna sa o maličkosti, a na to naozaj nemam energiu si zneprijemnovať život hluposťami, Skor by mi vadilo, keby čakal, že len ja budem upratovať a ešte ma zbuzeruje

aylinn
28. okt 2021

Úplne súhlasím s @vilma7 ja mám manipulátora a tieto jeho caviky ma nútia tiež kontrolovať byt a každý deň byť časovo obmedzená aby pred 17:00 bolo všetko hotové , aby zas neprišiel domov a nefučal nevzdychal a neprekrúcal očami.
a celé dni som len v strese a nervózna že som niečo zabudla až som si začala noc pred ďalším dnom písať do poznámok čo treba všetko urobiť aby nebolo zle , tiež sme zasnúbení no svadba je to najposlednejsie z najposlednejsich na čo myslím. Takze premýšľaj, či chceš vážne s takým človekom stráviť cely svoj život alebo “tie najlepšie roky”

ledgerka
28. okt 2021

je rozdiel neporiadok akoze spina kade tade a potom neporiadok veci roztahane kade tade. U nas to mam ja v povahe ze nechavam veci kade tade. Potom chodim naraz, zbieram a odkladam. Muz ma skor vo veciach poriadok. Ale nikdy mi nic nepovedal, uz vobec nie ze by ma zdrbal. A to u nich doma je vzdy vsetko poodkladne a vylizane doslova. Ked vezmem do uvahy kde vyrastol tak by ma mal tiez buzerovat ale nerobi to. Respektuje ma taku aka som. Toto u vas asi chyba.

mata1988
28. okt 2021

A to je problem davat veci na svoje miesto? Vsak docitam knihu vratim na policu, pridem domov bundu zavesim a nehodim na zem, vezmem krem- pouzijem a dam na miesto kde bol a nie do kuchyne atd.. toto nie je ziadne upratovanie... uz deti v skolke vedia, ze ked sa s hrackou dohraju maju ju ulozit tam kde bola.. a nie, nie je to upratovanie - to zacina vtedy ked clovek veci iba vybera a nechava kade tade az sa nakopia.. pre mna je upratovanie utieranie prachu, vysavanie atd.. a nerozumiem zenam ktore pisu, ze vsak nech si to on uprace .. aj vasi partneri nechavaju veci kade tade a vy to ukladate ? U nas si SVOJE veci kazdy dava sam tam kde patria

vroni
28. okt 2021

Ja sa hlásim k bordelarom. Aby som si vôbec nejaký plastový krúžok na linke všimla, asi by sa mi musel prihovoriť. Moje slnečné okuliare už snáď na stole v kuchyni vyležali dieru. Kuchynská linka bola prázdna naposledy, keď ju montovali. A je mi to úprimne a z celého srdca fuk. Domácnosť slúži mne a nie naopak. Mať doma puntickara, tak sa pozabijame. Lebo ak by mi tretí krát mindzoval kvôli nejakému kúsku plastu, je podstatne pravdepodobnejšie, že by letel do neho než do koša. Samozrejme, že špina ci vaňa plná špinavého riadu je iny level, ale aby ma niekto buzeroval kvôli nepodstatný blbinam, to by u nas lietalo perie. Ešteze je môj muž rovnaký bordelar a ignorant ako ja.

elizabet173
28. okt 2021

@aylinn keď chodíš do práce a máš ročné dieťa, nech sa v upratovaní realizuje manžel, alebo nech zacvaká pani na upratovanie

0silvia0
28. okt 2021

@mata1988 sedim v kresle, docitam knihu, mam vstat a ulozit knihu na policu? Tak to ani nahodou, necham si ju pekne na stole do druheho dna. Tam ma pocka... ak by som s knihou mala urobit tento upratovaci sterilny ukon, tak mam pokazeny cely pozitok z citania. Ja rozcitanu knihu potrebujem mat v rozpracovanom stave na stole, aby som s nou "komunikovala" a tesila sa na nu.

minimie
28. okt 2021

Na tieto veci je blbosť sa pýtať tu v tomto prostredí, pretože tu sa ti akurát ukážu tie superžienky ktoré musia mať superporiadok. Ostatné napíšu niečo neutrálne alebo nenapíšu vôbec nič. Správnu odpoveď ti dajú ľudia, ktorí veľa navštevujú domácnosti ako sú opravari, majstri alebo odpočtári energií. A tí hovoria jasne, že nájsť dobre upratanú domácnosť je skôr výnimka. Väčšina ľudí má doma prevádzkový bordel. A to je dobre, život je príliš krátky aby si ho stratila zbytočným presúvaním predmetov kvôli nejakým hnidopichom, keď máš inak čisto.