icon

Je v Martine materská škola pre dieťa s plienkami?

daredelilah
21. mar 2020

Dobrý deň ,môj syn už dovŕšil 3 roky , bohužiaľ má problémy s vyprázdňovaním,nedokážem ho naučiť na toaletu a stále má plienky no nemôže za to .Narodil sa s anomáliu koli ktorej nemal vyvinutý konečník a tak mu museli vytvoriť na rok a pol stomický vývod ktorý neskor zavreli , koli náročným operáciám mal problémy aj s močením (cievkovanie) a všetky detičky ktoré to majú podobne sa učia na toaletu veľmi ťažko ,pomaly ...Mám už aj podanú žiadosť
o predlženie materskej no i tak ma to celé trápi , je veľmi šikovný a deti miluje a je mi ľúto že koli tomu by nemal chodiť do škôlky .Chcela som sa teda opýtať a dopátrať sa či je nejaká škôlka v Martine alebo okolí kde by zobrali aj takéto dieťa(do špecialnej škôlky ho nechcem dávat ),po prípade by ste nevedeli kde zistím ktorá škôlka takéto deti akceptuje ?Ďakujem dopredu všetkým za rady .

bobula46
21. mar 2020

@daredelilah ahoj, ja by som skúsila každú škôlku a len sa pýtať. Prípadne, 3 ročný chlapec by si už vedel natiahnuť pants plienkové nohavičky sám a teda napríklad pred prechádzkou, spánkom by si ich vždy vymenil (napríklad pod dohľadom jednej z učiteliek)
Držím palčeky, u nás napríklad prvý rok, pre najmenších sú dovolené pants na obedný spánok. Pre deti je veľká zmena že sa nachádzajú aj niekde inde, takže ich netrápia ešte s cikaním počas spánku ak s tým má nejaké dieťatko problém 🙂

0kristina0
21. mar 2020

Tak v prvom rade by si to mala zaradit do spravnej temy, tam to uvidi viac mamiciek

matulovakatka
21. mar 2020

@daredelilah skúste Zanovita, myslím ze beru aj s plienkami

rachel36a
21. mar 2020

@daredelilah ano na Zanovitta beru aj plienkovane deti ale len do prvej triedy...aj moj syncek tam zacal chodit plienkovany v 2,5 roku

daredelilah
autor
22. mar 2020

@matulovakatka ďakujem krásne

daredelilah
autor
22. mar 2020

@rachel36a ďakujem

lukasko12
23. mar 2020

Baby zanovitta sa kde nachadza ja mam 5 r chlapca a stale nosi plienky ale ma retardaciu reci ak ho nedam nikam do skoly vsak mi ho nemoze nik zobrat.Dakujem

lenqua_12325
24. mar 2020

Ak mas možnosť, zostaň s nim doma. K deťom môžete chodiť pár x do týždňa do nejakého detského ci materského centra. Možno sa časom veľa vecí zmeni