icon

Je v poriadku, keď manžel bol vonku s novou kolegyňou?

19. apr 2023

Ahoj, predstavte si situáciu kde vás partner/manžel by mali v práci novú kolegyňu a dosť by sa rozprávali, smiali a podla jeho slov by ju LEN tak pozval na čaj alebo niečo také? A povedal by vám to keď prišiel neskôr domov a povedal by pozval som novu kolegyňu na čaj... (s tým, že tam neriešili pracovné veci)

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka nie neznamená to automaticky lásku ale pre vzťah sú veľmi dôležité aj tieto veci.

stevvvka
27. apr 2023

Pozri, už len to, že svoj čas venuje jej, nie je pre mňa ôk. Samozrejme ze každý potrebuje čas pre seba, KOnicky, šport, niektori aj krčmu, každý má inú zalubu.

Ale byť s niekym mimo vzťahu, lebo mi je sympatický... On s nou trávi čas, je mu s nou dobre, dobre sa smejú.. Takto sa začínajú budovať vzťahy a takto sa na ňu namotava. Keby spolu nerobili, je to iné, ale oni sú spolu v práci, neviem, aké je to prostredie, koľko sú spolu v tej práci.. Ale on už teraz venuje svoj čas, pozornosť, myšlienky inej žene. Mne by to vadilo.

Neviem, čo by som urobila, možno by somsi zavolala nejakého kamaráta, ktorého on nepozná, a išla s nim na kávu do tej istej restiky, kde je práve on, či mu nedocvakne. Možno zbytočný cirkus, ale vidíš, že na slová nereaguje...

Zatiaľ to nie je nič, ale časom to preratiedo niečoho vážnejšie ho. Ak si on Neuvedomuje, že týmto správaním ta stráca, narúša dôveru, neviem, či by mu vôbec pomohlo kladivom po celé, aby sa zobudil. Ak toto treba chlapovi vysvetlovat, neviem, či pomozu nejaké činy a robenie natruc, proste nevie, o co môže prísť, že môže prísť o teba... Ak by sa mi dalo, išla by som na týžden preč, ku kamoške, k mame, niekam, moc sa neozvala,.. Až potom týždni by som dala rozhovor v smere - "skúšala som, aké to bude bez teba. Bud chceš so mnou byt, a zalezi ti na mne, na tom, ako sa cítim, ale tí záleží na sebe, na tvojom pocite byt šťastný, na tvojej dobrej nálade, ktorú massinou ženou." každopádne veľa stastia

autor
27. apr 2023

@kvetinka75 skúsil by nabehnúť a prenesiem ho cez prah 😂

autor
27. apr 2023

Pozri, už len to, že svoj čas venuje jej, nie je pre mňa ôk. Samozrejme ze každý potrebuje čas pre seba, KOnicky, šport, niektori aj krčmu, každý má inú zalubu..... Táto časť sa mi páči, ved v pohode nemusí so mnou byt 100 percent času, ved nech zájde na pivo s kamarátmi, nech idú von pokecať aj ja zájdem ale toto cele mi príde divne

ckocka
27. apr 2023

Ak si s niekým dobre pokecá tak to znamená že musí mať problém s tebou?
Ale OK, tak mu predostri podmienky, on ich buď prijme alebo neprijme, a budeš mať jasno na čom si.

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka ty si aká ohľaduplná. Mňa by zaujímalo, neviem či si vydatá, keby toto robil tvoj muž, či by som bola tak v pohode, ako sa tu prezentuješ?

h2
27. apr 2023

Nechcela som to sem písať, lebo sa to netýka mňa, ale už mi to nedá: Mám jedného známeho, ženatý, dve deti. Našiel si veľmi špecifický koníček, ktorý ho úplne pohltil (povedala by som, že až zfanatizoval). Tam spoznal ženu, ktorá sa tomu tiež venovala, slobodná, bezdetná. Začal o nej rozprávať, opisoval ju, ako úžasnú, počúvali sme, čo všetko sa mu na nej páči. Stretávali sa "nevinne" kvôli tomu koníčku. Jeho manželka nadšenie pre daný koníček nezdieľala, ale samozrejme, ani mu nijako nebránila. Výsledok: Prešlo pár rokov a dotyčný pán je rozvedený a šťastne si nažíva so svojou novou priateľkou. A také to bolo na začiatku nevinné! 🙄

kvetinka75
27. apr 2023

@h2 A takto väčšinou tie nadšenia aj skončia.

ckocka
27. apr 2023

@kvetinka75 Nie som vydatá, partnera mám. Vydatá nie som práve z toho dovodu že nechcem aby so mnou niekto bol preto že musí, alebo preto že má nejaký pocit že musí.
Hneď na začiatku som sa vyjadrila že ho u seba žiadnym sposobom nedržím a nikdy ho držať, ani presviedčať že má byť so mnou nebudem. Nikdy by som žiadnu aktivitu smerom k tomu udržať ho u seba nevyvíjala. Ja v tom naozaj nevidím zmysel, som presvedčená že to nefunguje a hlavne nechcem.

autor
27. apr 2023

@ckocka môže to znamenať, že.mu niečo chýba u mňa a hľadá to inde, namiesto toho aby si to od komunikoval so mnou

ckocka
27. apr 2023

Može aj nemusí. Tak sa s ním o tom porozprávaj. Ak zistíš že ti jeho postoje zásadne vadia, rozhodni sa čo ďalej.

dadis
27. apr 2023

@ckocka Ani jasom svojho muza nedrzala, ked mal takuto kamaratku. On vsak odist nechcel, on si chcel s tou kamaratkou len uzivat sex a zamilovanie 😆😆. Takze teraz by som uz taketo kamaratstva neakceptovala a ak by to nechcel ukoncit, rovno by som nas vztah ukoncila. Tiez som verila v silu nasej lasky a ze nas vztah nechcel ukoncit.

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka lenže asi ti nechodí na kávu s cudzou ženou.
A nerozpráva, aká je úžasná, ako sa s ňou dobre cíti.

h2
27. apr 2023

@ckocka Ale autorkin manžel ju nechce opustiť. Chce s ňou zostať a popri nej chodiť na stretnutia so super kolegyňou. Toto by ti nevadilo? Prepáč, ale neverím.

kvetinka75
27. apr 2023

@h2 mať bokovku s povolením manželky. Dobre si to chlapec vymyslel

liv1
27. apr 2023

@ckocka vies ale keby ludia v spravnej chvili “zabojovali”, mohlo by byt menej smutnych rozchodov/rozvodov a menej nestastnych deti a osamelych z rozvodu rodicov. Ty mas partnera, ci spolu deti mate neviem, asi nie tipujem. Lebo keby ste mali, myslim ze by si hovorila kusok inak. Ale mozno sa mylim. Ja napriklad nesuhlasim ani so vztahmi “navolno”, ze majme deti ale manzelmi nebudme, ved predsa sa nebudeme viazat…

@h2 aj ja uvediem priklad. Moj ucitel autoskoly sa zalaskoval, doma dve deti, manzelka. Ta zabojovala, neskor sa im narodilo tretie. A povedal, ze je velmi rad. Ze bol iba taky poblazneny z tej baby. A niekedy proste treba nieco ustat, niekto zvladne viac, niekto menej. A niekto to mozno vobec neustoji.

ckocka
27. apr 2023

@h2 Smerom k sebe uplatňujem rovnaké pravidlo, ak by mi čokolvek vo vzťahu nevyhovovalo, ukončím ho. Stretnutia na verejnosti by mi nevadili. Ale ak by mi vadili, alebo by mi vadilo že ten čas netrávi so mnou, alebo hocičo iné, ukončím náš vzťah. Ale nikdy by som mu nepovedala s týmto človekom sa nebudeš stretávať, pretože to ja nechcem.

h2
27. apr 2023

@ckocka Je tu 15 strán diskusie, ale ani jeden komentár, že mu to má zakázať.

autor
27. apr 2023

Ani ja by som nerada dala ultimátum ale keď mu je iná žena prednejšia ako ja tak nebudem s nim, i keď o rozhovor by som sa pokúsila ale ak sa jej nevzdá tak ja odídem

ckocka
27. apr 2023

@h2 A tak ako tomu teda chcú všetky tie ženy čo sa tu vyjadrujú že by to nestrpeli zabrániť?

kvetinka75
27. apr 2023

@h2 iné argumenty nemá, tak točí stále dokola

h2
27. apr 2023

@ckocka Veď som už dvakrát písala, čo by som urobila. Tretíkrát sa mi ozaj už nechce.

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka nedá sa zachrániť niečo, čo nechcú zachrániť obaja. On nech sa vyjadrí, čo týmto sleduje a keď nie je ochotný brať ohľad na city manželky, tak ísť od seba. Ak mu to nevadí, je jasné, že nemá zmysel bojovať ale ak by mu na manželke záležalo, docvaklo by mu to a rpestal by s tým. Ak nie, tak nie je o čom.

ckocka
27. apr 2023

@kvetinka75 Súhlasím, až na to že nech autorka nečeká až sa vyjadrí, a sama sa spýta, on očividne nemá pocit že robí niečo zlé, zato autorka má silný nepríjemný pocit.

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka práve preto musí rozhodnúť ona, pretože jemu toto očividne vyhovuje

ckocka
27. apr 2023

@kvetinka75 Aj s tým súhlasím, ona má rovnaké právo ako on urobiť zo súčasnej situácie nejaké závery.

sidicek
27. apr 2023

Ja by som sa s ňou zoznámila, ale nie ,aby sme sa skamaratili,ale aby som ju videla ,a aj svojho muža v "akcii " To žena vidí ci po ňom ona ide, alebo on je z nej paf , pripadne obaja. Potom by som reagovala, ale nie ,že "jeeej mal si pravdu ,aká je supeeeer, " ale "je to normálna žena, ale zjavne ty v nej vidíš viac , tak ako to budeme riešiť "

autor
27. apr 2023

@sidicek ja nemám záujem sa s ňou zoznamovať... Nevidím dôvod. A zase tiež ako tu niekto písal nechcem robiť naschvali... Príde mi to trápne

kvetinka75
27. apr 2023

autorka - celý trápny je on. Chová sa ako zaľúbený pubertiak

ckocka
27. apr 2023

@h2 Predstierať schodzky by ma nenapadlo, spadá to pod nebudem vyvíjať žiadnu aktivitu aby som ho u seba udržala. Myslím si že ovela rozumnejšie je porozprávať sa s mužom a na základe toho sa rozhodnúť či chcem pokračovať vo vzťahu.