icon

Je v poriadku, keď manžel bol vonku s novou kolegyňou?

19. apr 2023

Ahoj, predstavte si situáciu kde vás partner/manžel by mali v práci novú kolegyňu a dosť by sa rozprávali, smiali a podla jeho slov by ju LEN tak pozval na čaj alebo niečo také? A povedal by vám to keď prišiel neskôr domov a povedal by pozval som novu kolegyňu na čaj... (s tým, že tam neriešili pracovné veci)

sidicek
27. apr 2023

Myslím, že sa tých čajíkov s nou, nevzdá.Proste ho priťahuje a potrebuje ten vzťah "zlegalnit" , preto ta chce s nou zoznámiť .

h2
27. apr 2023

Ale veď mu urob to isté. On to ináč nepochopí, môžeš vysvetľovať, koľko len chceš. Nemusíš to ani reálne urobiť, len nech si to on myslí ( = nebuď doma, keď sa vráti, príď až po dlhšom čase, s tým, že si bola s kolegom/kamarátom, bolo super, veľa ste sa nasmiali). Naozaj to urob. Pokiaľ sedíš doma, kým on randí s kolegyňou a potom ho čakáš doma s výčitkou, tak nielen, že on nebude mať pocit, že robí niečo zlé, ale ešte ty budeš za zlú. Treba mu dať ochutnať jeho vlastnú medicínu.

u2jana
27. apr 2023

@h2 len aby to potom neotocili proti nej. Povie aj ty chodis von z inym, ja chodim na “cajik” s kolegynou, tak je to v pohode…

Byt autorkou, urcite by som sa s nou chcela zoznamit a na drzovku by som sa tlacila na tie ich cajiky ;)
Keby bol proti, mu poviem, ze mi s nou taaak dobre

ckocka
27. apr 2023

Zas keby ti tajil že existuje alebo kto to je tiež by sa ti to nepáčilo. Ak si s ňou bude chcieť začať niečo viac tak to urobí, veď sa aj tak budú vidieť každý pracovný deň, tomu nezabrániš.

h2
27. apr 2023

@u2jana Otočiť to proti nej nemôže, lebo sám robí to isté. Ak by to bral tak, že fajn, ty chodíš, ja chodím, tak je to v pohode, tak by som sa postarala, aby som "s kolegom" nechodila len vtedy, kedy ide on s kolegyňou, ale aj vtedy, keď nejde a čaká, že budem s ním doma. Keď by mu ani to nevadilo, alebo by v tom videl príležitosť zintenzívniť svoj vzťah s kolegyňou, tak nie je o čom, potom je to jasné.
Ja by som sa na ich "rande" netlačila. Budeš tam cudzí prvok, nebudú takí uvoľnení, ako keď tam nie si. Celkový dojem bude ten, že ty im to tam kazíš a že bez teba im je lepšie.

liv1
27. apr 2023

Fu kokos raz by mi moj muz povedal ze ide na kavu a super si rozumeju a je mu s nou dobre 🤦‍♀️. Co skusa kam to az zvladnes? A radim ti, vystupmi ani dohovaranim nezmozes NIC. Tu pomozu len ciny. Nebud stihacka, to nepomoze

ckocka
27. apr 2023

@liv1 A čo konkrétne by si ty urobila?

liv1
27. apr 2023

@ckocka ja by som zacala chodit tiez na kavy. Ale nie tak ostentativne, ze ty ides tak aj ja idem a na ukazem ti. Nahodila by som sa, vyrazila s kamoskami, doma mila, usmiata, prijemna, na reci o kolegyni by som absolutne nereagovala, nasla by som si kamosa s ktorym zacnem chodit na kavu, caj, drink, cvicit, starala by som sa o seba este viac ako predtym. A su dve moznosti, bud mu dopne, a prestane to robit, uvedomi si o co moze prist, alebo nedopne. Ale pravdupovediac, tuto zasiel manzel podla mna az prilis daleko a vyzera ze je z nej priam hotovy. A este to tej svojej zene rovno aj povie. Este mozno by som pred tymito vsetkymi “cinmi” vyhlasila zasadne nie, ist s kamosmi, starymi kamoskami, ist na obed a kolegovcami pocas pracovnej doby ok, ale s cudzimi ludmi ci novymi kolegynami po praci na rande, no way. Ale ziadne dlhe debaty a vyhrazky okolo toho. Pre mna je to v manzelskom vztahu neakceptovatelne a bodka. Ak si chce ist budovat vztahy s inymi zenami, nech mi to povie rovno. Nebudeme jeden druhemu minat cas. Ak by nerespektoval tieto pravidla, nevybrala som si spravneho muza. To mas ako s neverou. Raz odpustis, potom uz niet cesty spat. Bude vediet ze zase odpustis. Ak teraz bude akceptovat rande s cudzimi zenami po praci, on bude oukej, ved v pohode, mame volny vztah…

0kristina0
27. apr 2023

To je riadny pako, ten este asi netusi, ze sa na nu poriadne namotava.

ckocka
27. apr 2023

@liv1 Ja si neviem predstaviť že budem dospelému zakazovať isť s niekým na kávu či na večeru, neviem akým právom a ako by som to vymáhala. Ja by som taký príkaz tiež neakceptovala.

h2
27. apr 2023

@ckocka Zakazovať určite nie. Nielen, že je cez čiaru, zakazovať niečo dospelému svojprávnemu človeku, ale je to aj neúčinné. Keď nie ešte dokonca kontraproduktívne.

kvetinka75
27. apr 2023

nech vás zoznámi a ja by som sa rovno jej opýtala o čo jej ide. To nie je schopná si nájsť kamaráta bez záväzkov? Ale skôr uloví asi ženáča, ktorému zdvíha ego cudzia žena.

liv1
27. apr 2023

@ckocka ja nikomu nic nezakazujem, moj muz pozna moje postoje. Ja mu poviem toto je moj nazor na vec, ty s tym urob co uznas za vhodne. Kazdy mame hranice niekde inde. Pokial ide riesit muz s kolegynou pracovne veci, je to zasadny rozdiel. A nie ze “super sme si sadli, je mi s nou dobre tak som ju pozval na caj” 😁. Tak ju rovno moze pozvat vecer na drink do klubu nie? A rovno na chatu 😁. Ved sa s nou super keca, super sa s nou citi, ved nech su spolu aj cez vikend, ked v praci nestaci.

kvetinka75
27. apr 2023

@liv1 nakoniec ju bude pozývať aj na spoločné dovolenky nie? Aby mal pánko s kým kecať a smiať sa. Na to to sa veľmi rýchlo muži chytia.

liv1
27. apr 2023

@kvetinka75 no jasne, ved predsa nemozes dospelemu muzovi nieco zakazovat 😁

ckocka
27. apr 2023

@liv1 No dobre, tak ako niekomu zakážeš sympatie k inej osobe? Ja teda chcem aby so mnou moj partner bol z vlastnej vole a preto že ma lúbi, nie preto že je pod mojou kuratelou. Ak zistí že nejaká iná žena je pre neho lepšia partnerka, nech ide. Je pod moju úroveň snažiť sa tomu brániť, veď to odporuje mojim záujmom.

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka tak to áno. Ale nech sa ani on netvári ako neviniatko, že o nič nejde. Je ti s niekým lepšie? OK. Najskôr si urob poriadok v jednom vzťahu a potom choď do druhého. Alebo počká ako sa to s touto kolegyňou vyvinie? Lebo čo ak nakoniec ona si nájde iného, on má aspoň manželku ,,istú,,? Jasné, že sympatie sú ku každému iné. Niekoho môžem viac, niekoho menej. Ale ak mi je niekto sympatický a o nič mi nejde, nechodíme spolu na pokecy ale porozprávame sa v práci. Ale ak to už presiahne určitú hranicu, nebude sa tváriť že o nič nejde.

ckocka
27. apr 2023

@kvetinka75 Tak ale ak idú na kávu alebo na obed tak tam priamo na mieste asi žiadne sexuálne aktivity nekonajú? A čakať ako sa to vyvinie aj tak bude, či nie?

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka tu nejde len o sex ale aj o to, ako sa s tým človekom cítiš. V prvom rade, to čo prežíva s tou kolegyňou, by mal asi s manželkou. Ak to tak nie je, niekde je chyba.
Ja sa tiež niekedy dobre zabavím s kolegom v práci, s kamarátom z partie, zasmejeme sa, pobavíme ale tým to končí. Ak by sme spolu chodievali na kávu, tak už je jasné, že by v tom bolo niečo viac. Pokiaľ nie je, nemám potrebu ísť s tým človekom niekam, stretávať sa častejšie, pretože to, čo mi na ňom imponovalo, mám aj doma. A k nie, hľadám inde

liv1
27. apr 2023

@ckocka presne tak, ak ma o kolegynu vacsi zaujem ako o autorku, nech si to najskor uprace doma, poruca sa a potom nech si poriesi ine zeny. Prilis volne vztahy nerobia dobrotu, keby neboli nejake mantinely v spolocnosti co sa tohto tyka, zili by sme si tu poriadne nadivoko. Takze este raz opakujem, za mna rande s cudzou zenou no way, chlap by mal poznat postoj zeny a ak aj napriek tomu si robi co chce, zena nech sa zariadi podla seba. Ziadne dohovaranie, vysvetlovanie, vyhrazanie, hysteria nema zmysel.

ckocka
27. apr 2023

@kvetinka75 No to je presne ono. Ako mu prikážeš teraz sa musíš cítiť so mnou ako s tou kolegyňou? To sa dá? Ak odstránime kolegyňu, tie city sa nejako presťahujú na moju osobu?

h2
27. apr 2023

@ckocka A to má ísť len o to, či spolu majú sex? Toto som sem písala pred vyše týždňom, na strane č. 3. Kopírujem:
Ináč dosť ma prekvapujú názory, že keď to nie je nevera, tak to nevadí. Napríklad @xxx (meno som vymazala, nech dotyčnú druhýkrát neoznačujem) , že "muž, ktorý má charakter, môže ísť na kávu s najkrajšími babami a nepodvedie". Takže pokiaľ nepodvedie, je OK, ak by išiel hoci aj každý deň na čaj, kávu, drink, večeru... s krásnymi babami, s ktorými mu je super, smejú a zabávajú sa spolu, kým verná a dôverčivá žena, ktorá vie, že je to "charakter, ktorý nepodvedie" ho sama čaká doma?

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka a kto hovorí, že má mu určovať aké má mať ku komu city? Sám vie ku komu čo cíti, tak nech sa vyjadrí a autorka sa zariadi. Veď on môže povedať, cítim k nej niečo viac a hotovo. Nemusí klamať. V tom prípade ide asi o koniec manželstva. Nebude predsa autorka čakať, ako ,,romanca,, skončí. A nie so súhlasom manželky budovať ešte jeden paralelný vzťah a veď čas ukáže.

ckocka
27. apr 2023

@h2 Aj duševný súlad s inou ženou može znamenať že sa rozídeme, samozrejme. ja len stále nerozuiem tomu ako a prečo mám brániť tomu aby ten súlad nenašiel s nikým iným než so mnou.

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka nikto nepísal že máš mu brániť. Ale ani druhá strana nie je povinná to znášať. Čo tomu nechápeš? Nech sa teda chlapec, chudáčik vyjadrí. A nie sedieť na dvoch stoličkách alebo žiť dvojitým životom a tváriť sa že je to OK. Ak by s tým autorka nemala problém, potom by to problém nebol. Ale takýto život jej asi nevyhovuje, tak prečo by to ona mala znášať

autor
27. apr 2023

Ja ale nechápem načo keď ma mňa potrebuje pozývať inú? Nikdy sa na nič nesťažoval a ak niečo bolo tak vždy sme si do vysvetlili a všetko bolo v poriadku. A to, že ma s nou chce zoznámi... Ooo skoro som zabudla, vraj by sme si mohli rozumieť a boli by sme kamarátky 🤦🏻‍♀️

ckocka
27. apr 2023

@kvetinka75 No veď jej hovorí že si s kolegyňou rozumie a dobre sa mu s ňou rozpráva. To je nutne láska alebo to nutne znamená s týmto človekom chcem žiť a mať s ním rodinu?
Ak autorka usúdi že áno, može sa rozviesť hneď, ja by som to síce neurobila ale vobec netvrdím že pre ňu to nemusí byť dostatočný dovod. Ak to tak cíti, dovod to je.

kvetinka75
27. apr 2023

autorka možno dúfa, že ju pozve do trojky keď sa ti zapáči. 🙈 Pod lampou býva najväčšia tma. Tiež neviem, prečo musí kolegyňu - slobodnú, ťahať do svojho súkromného života.

h2
27. apr 2023

@ckocka Ale tomu nezabrániš. Môžeš akurát tak docieliť, aby si to sám uvedomil a sám nechcel nachádzať súlad s inými ženami. Napríklad preto, že zistí, že kým on nachádza súlad s inou, jeho žena tiež nachádza súlad s íným mužom. A toto nechce. (Keď chce, tak je to jasné.)

autor
27. apr 2023

@ckocka prioritou mam byt pre neho ja, v pohode keď ma nejakú ženskú kamarátku a občas zájdu von... Ale toto konkrétneho mi vadí, keď ma problém tak nech to povie mne, ja som jeho žena.