icon

Je v poriadku, keď manžel bol vonku s novou kolegyňou?

19. apr 2023

Ahoj, predstavte si situáciu kde vás partner/manžel by mali v práci novú kolegyňu a dosť by sa rozprávali, smiali a podla jeho slov by ju LEN tak pozval na čaj alebo niečo také? A povedal by vám to keď prišiel neskôr domov a povedal by pozval som novu kolegyňu na čaj... (s tým, že tam neriešili pracovné veci)

h2
27. apr 2023

@ckocka Za mňa to spadá do kategórie "budem vyvíjať aktivitu, aby zistil na vlastnej koži, ako sa cítim a podľa toho sa rozhodol".

ckocka
27. apr 2023

@h2 To sa nedá mu to jednoducho povedať?

h2
27. apr 2023

@ckocka Dá, ale nebude to mať ten efekt.

kimberley123
27. apr 2023

Skôr si myslím že ti to povedal preto keď ich niekto uvidí, aby to nebolo podozrivé,že sa to ty teda dozvieš od niekoho iného.A druhá vec je že sa to asi bude opakovať, preto ti to oznámil, aby si to ty brala ako samozrejmú vec že snou ide na kávu a čaj večer.Nie je to obed ani po pracovnej dobe,tak teda dobre dajme si rýchlu kávu a ideme domov.On to berie úplne inak.Ja byť tebou mala by som sa na veľkom pozore.Niečo takéto by som netolerovala vôbec.Nech si idú na obed aj na kávu ale nie o samote ,ale viacerí.On v podstate chce to že bude snou chodiť na rande a ty o tom budeš vedieť.Jednoznačné je že mu o niečo ide.Veď sa snou cíti tak fajn a je super.

ckocka
27. apr 2023

@h2 Vo vzťahových veciach som asi viac chlap, chcem jasne povedať čo sa deje a nehrať divadlo.

h2
27. apr 2023

@ckocka Jasne povedať znamená, že ty budeš tá zlá, tá čo vyčíta, tá, ktorej sa niečo nepáči. A on to tým aj tak nepochopí, lebo v jeho očiach on nič zlé nerobí. Ako inak mu ukázať, aký je to pocit?

kvetinka75
27. apr 2023

@h2 len sa môže stať, že fakt mu na manželke toľko nezáleží a nebude mu to vadiť. Bude s tým v pohode. Veď si choď, keď chodím aj ja.

h2
27. apr 2023

@kvetinka75 V tom prípade nebudem s niekým, komu na mne nezáleží.

ckocka
27. apr 2023

@h2 Rovnaký pocit ako máš ty aj tak v inom človeku nevyvoláš, každý máme iné emócie. A som zvyknutá povedať čo sa mi nepáči, nikdy ma nenapadlo že by som to nemala robiť, ak teda mám k tomu pádny dovod. Ako inak sa ten druhý dozvie že niečo nefunguje? Veď o tom je celá táto story, autorka je nešťastná, niečo sa jej nepáči a bojí sa, ale porozprávať sa o tom s mužom nedokáže.

h2
27. apr 2023

@ckocka Lebo keď sa TEBE niečo nepáči, tak je to TVOJ problém. On nič zlé nerobí, žena má problém, že jej to vadí, lebo je žiarlivá, stíhačka a neviem, čo všetko ešte. Ale keď on takto zostane večer doma sám, lebo žena sa zabáva vonku s iným mužom, tak zrazu, ahá, už je mu to jasné, že o čo ide.

kvetinka75
27. apr 2023

@h2 tak to je jasné, len som tým chcela povedať, že to vôbec nemusí skončiť tak, ako by autorka chcela.

ckocka
27. apr 2023

@h2 Ak sa mne niečo nepáči na vzťahu tak to moj problém predsa naozaj je. Ak moj partner nechce riešiť moje problémy súvisiace s naším vzťahom, nepotrebujem ho.

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka ty si ideš stále dokola svoje. Ty nechápeš, že autorka svojho muža asi miluje a chce vedieť čo má toto znamenať? On tvrdí že o nič nejde, tak ako si pohovoríš s takýmto človekom, keď sa tvári že je to OK?

ckocka
27. apr 2023

@kvetinka75 Ak tvrdí že o nič nejde buď mu verím alebo neverím. A podla toho jednám. Čo iné?

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka tak niekedy pomôže dať pocítiť človeku jeho ,,vlastnú,, zbraň. Niektorí potom pochopia.

autor
27. apr 2023

@ckocka už som sa s ním o tom bavila

ckocka
27. apr 2023

@kvetinka75 Ako som povedala, nehrám vzťahové hry. Nechcem aby to niekto skúšal na mňa a nerobím to ani ja.
Ale dobre, tak nech to urobí, a predpokladajme že chlap si z toho niečo vezme a slúbi že sa nebudú stretávať s kolegyňou po pracovnej dobe. Bude mať autorka istotu že to naozaj nerobí, že ju len neprestal informovať, bude mať istotu že jeho vzťah s kolegyňou sa nebude aj tak prehlbovať ak sú spolu každý pracovný deň?

autor
27. apr 2023

I keď s dôverou by som asi už u neho mala problém a to dosť

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka tu nejde o vzťahové hry ale keď niekto si myslí, že je to OK a nevidí, že tým ubližuje druhému a on sám hrá nejakú hru, tak druhému nezostáva nič iné. Buď na to príde, alebo nie.
A ak mu bude vadiť, že sa jeho žena stretáva s druhými, tak s tým prestane. Tu nejde o to, čo sľúbi a čo nie, ale ako to zoberie, že jeho žena je tiež ,,na rande,, s niekým s kým si rozumie. Ak mu to nevadí, jasný signál, že mu na nej nezáleží. A k mu to začne vadiť, tak si možno uvedomí, že prestrelil a začne sa normálne chovať .

aurora33
27. apr 2023

Autorka a už ste to nejako poriesili?

ckocka
27. apr 2023

@kvetinka75 Ak partnerovi poviem že mi jeho správanie ubližuje (čo teda autorka hovorí že povedala) a on s tým nič nechce robiť tak to je nad slnko jasnejší signál že mu na nej nezáleží.

kvetinka75
27. apr 2023

@ckocka možno je to tým že si je ňou istý. Stačí urobiť to čo on a možno mu to svitne. Ak nie, až pootm by som riešila situáciu.

autor
27. apr 2023

@aurora33 no v podstate nie, lebo z toho co povedal nemám pocit, že by s tým prestal alebo nejak obmedzil

Došiel len s tým, že si rozumejú a ze nech aj ja ju spoznám

autor
27. apr 2023

@ckocka ja mu však akosi neverím

kvetinka75
27. apr 2023

autorka - veľmi diplomatická odpoveď

ckocka
27. apr 2023

A chceš byť s mužom ktorému neveríš?

0kristina0
27. apr 2023

16 zbytocnych stran, je do nej zakoukany a šmitec, tam sa toho neda moc riesit. Bud to budes tolerovat a dufat, ze sa do nej nebuchne alebo radikalnejsie by bolo dat vypoved v praci co si myslim, ze neurobi. To bude denno denne stretavanie, tam tomu nezabranis aby sa k sebe nemali.

h2
27. apr 2023

@ckocka Dnes tu bola diskusia o chlapíkovi, čo bol na thajskej masáži, kde mu masérka ponúkla, že ho urobí rukou, čo on aj využil a pýtal sa, či je to nevera a či to má povedať žene. Diskusia už je zmazaná, ale jeden prispievateľ (chlap) tam písal, že preňho niečo také nič neznamená, že on by dokázal mať aj sex s inou ženou a potom sa v pohode vrátil k manželke, lebo to nič nie je, lebo tú druhú neľúbi. Samozrejme aj napísal, že pre ženy to neplatí, lebo sa citovo angažujú. Dosť ma týmto naštval. Takže ak je autorkin manžel niečo podobné a bude jej tvrdiť, že to nič neznamená, tak by ma to teda neupokojilo. Lebo preňho nemusí nič znamenať, ani keď s ňou bude mať sex.

majka4555
27. apr 2023

Ani neviem co na to napisat...to je ako keby si pytal "nepriamo" povolenie na trt-kacku...a este ta chce aj zoznamit aby nemal vycitky...oukej ked si s nou tak rozumie, opytala by som sa ho ci uz si so mnou prestal a preco? Neviem ci sa otvori alebo nie, ale videla by som podla reakcie ci ma snahu to zachranit alebo mu hlavou beha len jej pinda...akokolvek mu dohovoris alebo aj keby sa s nou priamo stretnes, proste ak si rozumeju a uz sa tvori medzi nimi nejaky vztah, tak ty ides cela bokom, nech sa snazis ako sa snazis...ja by som to nevydrzala a nasiel by si pobalene veci a nech si ide za nou...ako pozorovat priamo pred ocami ako si ide on uzivat a este sa snazit to iba s mojej strany urovnat tak ohohoooo....je to tazke uplne ti verim..jedna vec je, ze ti tu piseme vsetky co by sme robili a druha vec je byt v tvojich topankach....kazdopadne mysli na seba a svoje potreby, neutapaj sa doma a urob zasadny krok, ziadne dohovaracky, to u neho teraz neplati akokeby nepocul....ak ta miluje uvedomi si to sam..ak nie, tak nech si ide..on sa popali a potom dobehne..ale neskoro
Mozno to ma s kolegynou len daky osial..bodaj by...a tak mu treba

kvetinka75
27. apr 2023

@h2 ja poznám kopu takých mužov z okolia, spoloční, takí rodinní známi. ženu vraj ľúbia, nikdy by od nej neodišli a pritom viem, že chodia kade tade. A bez problémov sa vrátia k žene a tvária sa že nič. O jednom to je už verejné tajomstvo. Neviem, či sa jeho žena tvári, že to akože nevidí, alebo jej to nevadí, alebo čo, v podstate mi je to jedno, mňa sa to netýka. A raz mi jeden muž, ktorého som odmietla že s ním spať nebudem, urážlivo povedal, že aj ak na jeho ženu nemám, že ona je najkrajšia najlepšia a keď som sa ho spýtala, prečo ju podvádza. To je len sex, nič iné. ženu má rád váži si ju. 😂. No čo dodať