icon

Je v poriadku neupratovanie a zanedbávanie domácnosti?

24. mar 2023

Baby mám dilemu , myslíte ,úprimne ..myslíte že neupratovanie, myslím ozaj neupratovanie , zanedbanie domácnosti , nevarenie cely týždeň , pričom mám doma deti , je v poriadku ? Je v poriadku ,keď jedia len rožky cez deň , okrem dní kedy sú není v škôlke? Že spat na nevlecenych perinach ,bez plachty je v poriadku? Či len ja som taká náročná , že si starostlivosť o deti predstavujem inak? Nechcem sa starať , preto sa pýtam vás ..nestranný názor

Strana
z2
amelie2017
24. mar 2023

V poslednej dobe sa tu roztrhlo vrece s temami o zenach, ktore doma nic nerobia, neupratuju. Niekto pripravuje clanok alebo knihu?

zuzinka888
24. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl pre niekoho raj, pre zanedbane deti zijuce v nevhodnom prostredi- peklo.

mikadooo
24. mar 2023

Každý to má nastavené ináč. Z tvojho popisu mi to nepríde v poriadku. Ale predpokladám, že s nimi nebývaš, iba dedukuješ z nejakých informácií a faktov. Ak máš pocit, že deti sú zanedbávané, treba sa ozvať na sociálku, ktorá tam príde a čekne to.

autor
24. mar 2023

@mikadooo na sociálku to určite neni, nie sú týrané , bite

mikadooo
24. mar 2023

Ok, ja ak by som mala takú rodinu v okolí, tak by som na tú sociálku zavolala a aspoň by som sa tam poradila. Ak oni nemajú nič proti takémuto životnému štýlu, tak by som to prestala riešiť a viac by som sa do toho nestarala (možno ich občas pozvala na normálnejšiu večeru, ak máš pocit, že to nie je ok, mať na večeru rožok). Tým aspoň takto môžeš tým deťom občas pomôcť. (Ale nebuď prekvapená, keď im nebude nič z tvojho menu chutiť, aj to sa môže stať).

dskjhfdlkdjhl
24. mar 2023

@zuzinka888 a ako tym detom pomoze, ked to rozoberie na MK?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
nekonecna_katastrofa
24. mar 2023

Kde je tvoj brat? Prečo riešiš švagrinú a nie svojho brata, ktorému to asi vyhovuje, keď je taká situácia doma? A nie, nie je v poriadku, keď žena, čo celý deň nemá nikoho na starosti a nepracuje, nedokáže uvariť, upratať a postarať sa o fullservis okolo domácnosti (ak nemá objektívne zdravotné alebo psychické problémy). Ale keď to brat (jej manžel) schvaľuje, tak treba začať rozhovor s ním, či to považuje za normálne a nech si robí poriadky doma. Takisto starí rodičia by mali ubrať zo svojej pomoci a dotácie.

zuzinka888
24. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl tak nijako. Ale takto sa moze dozvediet ako to maju zeny tu. Teda nejaky standard. Kazdy to mame trochu inak. Pre niekoho(mna) je nepochopitelne npr.ak ma niekto suche vecere viackrat ako raz do mesiaca. Pre ineho je to uplne bezna vecera.( asi chapes co tymto chcem povedat) A tak moze len sondovvat ci je to ok..Nemusi ist o staranie nosu tam kam nema. No necitala som celu diskusiu.

tiezjedna
24. mar 2023

čo chceš počuť? Že je to prvotriedne prasa a neschopná lemra? Je, no🙄 Otázka ale znie, ako na ňu mohol tvoj brat skočiť (opakovane), pretože takáto lúza to určite nepreháňa ani s vlastnou hygienou. To bol v bezvedomí, zhúlený alebo ožratý??😨

fineta
24. mar 2023

To nie je o náročnosti, ale o základe, ktorý je súčasťou slušného a zodpovedného prístupu k životu. Nie, neviem si predstaviť kŕmiť deti iba rožkami a nepripraviť im/nám voňavú posteľ. Aj keby padám dole nosom, toto proste musí byť. Ak nie je v mojich silách postarať sa, je tu môj muž.. ak to nie je ani v jeho silách, objednáme jedlo z donášky. Toto čo opisujes je veľmi smutné. Ale ako hovorievam, kto si ako ustelie, tak má. Tuto to platí doslova. Len ľutujem deti. Zaslúžia si viac ako suchú stravu a holé postele.

1andrea111
24. mar 2023

Je možné že má psychické problémy podľa toho čo popisujes ako žije. Možno o nich nehovorí a možno ani o nich nevie. A nemusí to byť na nej vidno. Napr. Človek s depresiou nevladze ani základné veci mnohokrát

tiezjedna
24. mar 2023

@1andrea111 alebo len skryto chlastá...

1andrea111
24. mar 2023

@tiezjedna aj to je možné, aj vtedy není psychicky ok

autor
24. mar 2023

@1andrea111
@tiezjedna nie to nie, aj psychicky je v poriadku ,to už by sme si všimli za tú dobu, ona nie je naučená z domu

euka210
24. mar 2023

Pokial zena pracuje, tak na urcity stupen neporiadku je narok, rovnako nevidim zmysel varit, ked maju vsetci obed v skolke, skole, praci.
Ja som napr.nebola naucena na varenu veceru, max.obcas nieco rychle jednoduche. Obdivujem tie co stihnu i pracu, ucit sa s detmi, domacnost a este aj veceru uvarit...to den ma malo hodin...

ropucha6
24. mar 2023

A otec tych deti?

lenkakravcova
24. mar 2023

K vareniu:
mi príde vpohode, že deti jedia obložené rožky mimo obedov v škole,, a cez víkend sa varí. Varené raňajky a večere mne osobne nechýbajú. A keď majú obed v škole, tak ani im nechýba doma variť počas pracovného dňa.

marca12
24. mar 2023

Nemam rada staranie sa do druhych,ale srdce by mi nedovolilo prizerat sa tomu ako tie deti ziju. Netreba mat nabliskanu domacnost,ale zakladny poriadok musi byt takisto sa deti musia viest k zodpovednosti a zdravemu zivotu. Neviem v akom vztahu si s dotycnou,no najvyssi cas,aby jej niekto prehovoril do duse.

eva8
25. mar 2023

Tá mama tých detí nemá zdravotné problémy? Na neporiadok sa dá zvyknúť a potom sa v upratanom byte ani necíti dobre. A čo jej partner, jemu to nevadí?

spadnutaslivka
25. mar 2023

a mňa by zaujímalo, či je to naozaj non stop tak, ako píšeš, alebo proste prídeš akurát v takej chvíli, keď proste pre nejaké dôvody tie postele ešte nemajú oblečené a zrovna sa v ten deň nevarilo. A oblečenie? To má každá mama stáť nad deckom ako policajt, oblečieš si toto, čo ti ukazujem, inak remeň? Nehovorím, že tá žena je dokonalá, len či ty z dvoch troch situácií nerobíš kovbojku.

lady_hurts
25. mar 2023

@spadnutaslivka presne toto napadlo aj mňa. Ja si dávam na poriadku záležať, rovnako aj na varení, ale proste aj u nás vzniknú sem tam situácie, kedy nestíham pri malom presne to čo chcem v danú chvíľu porobiť. A ešte k tomu, keď je tých detí viac...
Samozrejme pokiaľ je to na dennom poriadku bordel, spina, nenavarene, tak to ok nie je.

letfenixa
25. mar 2023

Mám svagrinu, ktorá nie je z domu vôbec naucena starať sa o domácnosť. Ta je komplet na mojom bratovi, takže v špine nežijú. Len ho to už riadne štve.

spadnutaslivka
25. mar 2023

@letfenixa no ale takú si vybral... asi má iné kvality 😉

letfenixa
25. mar 2023

@spadnutaslivka asi ano, ale ten bežný život ho začína prevalcovat. Keď on ide na služobnú cestu, musí do zásoby navariť. A myslím, že predpokladal, že ona sa po svadbe zmení. Alebo po narodení dieťaťa.

tramtada31
25. mar 2023

A vôbec nenavarí? Moje decka sú tiež take vyberave, že majú ovocie, navarene (teraz napriklad perkelt s haluškami, ktorý manzel ohodnotil ako vyborny, ale skutočne aj vyborny je a decka radšej tlacia chleba s parenicou a sterilizovanymi uhorkami) a to si staršie aj nakazalo halusky, nie cestoviny, takze som sa s nimi babrala. Minuly tyzden sme vyhadzovali zase pliecko na bio hrasku, lebo ho nechceli a manzel nevládal pojest, keď bolo navarene pre armádu.

som_realistka
25. mar 2023

Jasom minule vyzliekla v dcérinej izbe matrace, oprela som ich jeden o druhý do takého V a ešte som aj vybrala z postele veci lebo som niečo hľadala pre mamu, práve to poobedie prišiel ex po starú tlačiareň, co bolo ôk boli sme dohodnutí, ale dovliekol so sebou známeho a samozrejme mladšia dcéra otvorila a hádajte ako to u nás vyzeralo😀 Na prvý pohľad čistý brajgel😀😀😀😀

zorkahorka
25. mar 2023

Bordelarky su vraj stastnejsie zeny ako neustale "upratovačky ". Viem to podla seba - som nervozna, ked nemam poriadok. Bordelari maju vsetko u prdele.
Aj moje deti niekefy nemaju na obed varu - ked ideme do mesta, chrumu pizzu.
Ale aby som im nedokazala prezliecť periny? To ozaj nie. Niektore zeny su skratka darebne alebo nemaju vztah k upratovaniu. Zrejme to maju z domu a jej deti budu zrejme rovnake.
No ale ty s tym nic neurobis

Strana
z2