Je vám ľúto vyhadzovať nedojedené jedlo po deťoch?
Ahojte baby. Tie co nedojedate po deťoch? Není vám to vyhodené jedlo ľúto?
Tam je nedojedeny perník, hodím ho do úst nech sa nevyhodi
Tam je nedojedeny obed, dojem, nech sa nevyhadzuje
Neznášam plytvanie jedlom
Ja nakladam máličko, ak sú hladní, tak radšej opäť dám malo a tak dookola.. vďaka tomu nemusím dojedat, hoci občas sa stane.. ja teda dojem len to, čo mi chutí, napr mäso nedojedam takmer zásadne, nemám ho rada 😀 ale ako píšem, nestáva sa často že nezjedia to čo je na tanieri..
A teda len v reštike, alebo u svokry nechajú, lebo tam su väčšie porcie.. ale mne nerobí problém dojest..
nedojedam z dovodu nevyhodenia, nie som kos, dojedam, ak mam chut
Mne vadí aj akékoľvek akože ochutnávanie z druhého a môjho taniera, keď má každý iné jedlo napríklad v reštaurácii, to proste nie...
Raz som mala rande a on že môžem ochutnať tvoje jedlo? Vymeníme si poloprázdne taniere? Ja že nie nevymenime
Sorry, nie som prasa vo vykrme, ani kontajner. Co sa da zjest a je v normalnom stave, tak sa zje neskor. Este vyssi level pre mna je, ked rodic predzuva dietatu jedlo vo svojich ustach. 🤦♀️🤮.
Nie nedojedam...a nepríde mi to ako plytvanie....pre mňa sú to zbytočné kalórie...nepotrebujem pribrať a na druhej strane sa mi to bridi...
Obed zvyknem dojest, ale sladkostí nie. Aj bez nich ma je dost. 😅
Niekedy si zámerne naberiem menej, aby som mohla dojesť po dieťati. Ak toho zostane viac a dá sa to znovu ohriať, odložím na neskôr. Ale jedlo, ktoré vymiagalo v rukách alebo vypľulo, nedojedám ani neodkladám. A nedojedám ani nasilu, keď som už sýta a mám pocit, že jedlo po dieťati by mi viac uškodilo ako prospelo. V tých prípadoch dávame zvyšky sliepkam.
Nedojedam, dietatu naberam menej, keby nedojedala, dostane este menej. Ak tak dojeda ocko..
@nerko prosím, povedz mi, že to nikto nerobí 😅😅😅 normalne ma pri tej predstave striasa....
Nedojedam, ani ked nezje vsetko. Vyhodim aj to co som nedojedla ja, ak som neodhadla kolko mam nabrat. Zvysky zoskrabem do vedierka a nosim ho do kosa s kuchynskym odpadom.
Ahoj, ja nedojedam po detoch a dokonca ani po sebe ak mi ostane na tanieri a ani nepucim do seba ... aby nahodou neostalo, neviem " potlacit jedlo do seba ak som raz najedena " ... Po detoch neobliznem ani lyzicku...vlastne po nikom....
Moje deti nedojedia ani jedlo po tom druhom navzajom ... Vsetko co ostane jednoducho odchadza do kosa...
Snazim sa naberat pomenej a dolozim ak treba, a jedlo ani nezohrievame opatovne... Mali sme problem s histaminom a ten nas dal do pozoru paradne, takze realne uvarene a nedojedene jedlo sa neskladuje ale putuje do kosa. Ci plytvame? Ano...ale to pokazene travenie a nasledne liecenie sa z neho mi za to naozaj nestoji, ale to ma naucil cas, a problem ,kotry sme museli riesit.
@basullinka ale robi 🙈. Aj osobne poznám 😖🫣.
Zavisi od toho, co to bolo. Napriklad take instatne kase, tie som dojedala, lebo mi chutili. Mala som 47 kil, takze som si to s prehladom mohla dovolit.
A necitila som ani ako prasa, ani ako smetny kos, ved to bolo moje dieta.
Ani ja nedojedam, dojem možno coko alebo keksik, ale obed nie 😀 no mame sliepky, takže to potom dojedia oni. Preto nemám ani výčitky. No veľa nevyhadzujeme, neplytvame jedlom. Ak ta vyhadzovanie mrzí, vyskúšaj aj ty vo svojim okoli nájsť niemoho kto ma sliepky, prasiatka a nosiť zvyšky jemu…
Áno, je mi to ľúto ale ešte viac by mi bolo ľúto keby som sa na seba potom pozrela do zrkadla a mala by som 80kg. Najhoršie co môžeš pre seba robiť, je takto dojedat keď nie si hladná len preto, že deti nezjedli. Nie, ďakujem. Radšej do koša.
Je problém naložiť tomu dieťaťu menšiu porciu ???
Radšej dam menej a potom pridám ked pýtajú. Alebo dojedia neskôr. Málokedy vyhodim. A sladké nikdy nevyhodim to zjedia vždy 😐 celkovo väčšinou každý zje porciu alebo doje neskor aj muž aj ja.
@harrisson ako vieš?
Svoje deti milujem najviac na svete, ale jedlo, na ktorom by boli ich sliny by som si do úst nikdy nedala 🫣. Len z tej predstavy ma striasa.
Máme sliepky, čiže u nás sa žiadne jedlo nevyhadzuje - skôr to vnímam ako výmenný obchod za vajíčka 😁.
Dojedam. Moje deti sa mi nehnusia. Ale nakladam im tak aby neostavalo. Potom si pre seba nalozim menej, ak po nich nahodou dojedam.
Moji väčšinou dojedia, dojedaju jeden po druhom alebo si pomenia časti jedla zemiaky za mäso navzájom a teda zas sa zje. takže takmer takmer nikdy nemusím rozmýšľať čo s tým jedlom
Nie som odpadkovy kos, nedojedam ani po detoch ani starsie jedlo len preto ze ho treba dojest. Deti su odmalicka zvyknute nalozit si kolko chcu, pripadne som nakladala ja, ked zjedia a este chcu tak si nalozia. Detto my s muzom. Neviem si predstavit ze ostane jedlo na tanieri v nejakom mnozstve ktore by mi bolo luto vyhodit. Ani neodkladam nadkusnute ci oblizane jedlo, akurat sa tam namnozia bakterie.

@tina5959 Na toto trochu pozor, lebo napríklad cibuľa a hlavne cesnak sú pre mačky (aj psy) toxické. Ničí im to červené krvinky a obličky a spôsobuje im to menšiu alebo väčšiu anémiu (podľa skrmeného množstva), v horších prípadoch aj smrť. Cibuľu, cesnak, šalotky, ect by nemali jesť nikdy, ani v malých množstvách.