icon

Je vám prednejší partner alebo dieťa?

Včera o 16:16

Skusim takuto otazku, Keby si mate v zlomku sekundy vybrat v nejakej hranicnej situlacii, (nechcem menovat nic konkretne z extremnych ) tak je vam prednejsi vas milovany partner, alebo milovane dieta? Nechcem aby to zachadzalo do extremu, tak povedzme.. Bude vikend podla toho co vyhovuje partnerovi alebo dietatu? alebo bude obed podla toho co chce dieta , alebo podla toho co chce partner? .. ak si trufate aj na ostrejsie mozete skusit, ale nech sa to nezvrhne.

Strana
z3
anonym_f55b4e
Včera o 19:19

Ja som mala ma 1.mieste partnera a potom deti.
Ale partner si vybral kurvu, mne"ostali"tie deti.
Nabudúce už takú chybu neurobím

anonym_7fe9ee
Včera o 19:27

Pre mňa sú deti veľmi podstatné. Hoci niekde som čítala, že deti máme len požičané na nejaký čas, kým sa neosamostatnia, nezaložia si vlastné rodiny. A že vzťah s partnerom by mal byť prioritou - pretože zo zdravého partnerského vzťahu čerpajú aj deti a partner je ten s kým zostaneme aj po osamostatnení sa detí (teda v ideálnom prípade, samozrejme).
Čo sa týka obedov a výletov, tak je to vždy o dohode. Ale určite nie, že dieťa si bude diktovať, že čo chce na obed a nebude vedieť spraviť kompromis. To isté výlet. To zas nie.

ivicatolic
Včera o 19:39

@anonym_autor pre matku to vždy bude dieťa 🙋

rybkoava
Včera o 19:39

Toto je veľmi všeobecná téma. Vždy v dôležitých veciach budú na 1. mieste deti. Jedlo sa snažím variť, čo zjeme všetci. Dovolenka je tiež o dohode. Naše koníčky, našu pubertiačku nebavia, tak chodíme sami
s mužom. Ale podľa témy buď máte medzi sebou problémy alebo máš deti zo vzťahu predtým a teraz máš partnera. V tom prípade máš myslieť, aj na seba. No nezabúdaj na deti. Deti si rodičov nevyberajú, ale dospelí životných partnerov áno.

evazhoufova
Včera o 19:45

Načo? Prečo ? Začo? Si to čo si myslis a ty zrovna vymýšľas zbytocne otázky….

nevelyn
Včera o 19:47

Je mi prednejsi partner, ale rozumny partner vie, ze ked mame deti, tak sa musia robit kompromisy (obzvlast ak su deti nas oboch). Nikdy by ma nenahnal do situacie, ked svojim rozhodnutim nastvem bud jeho alebo deti.

bjnr
Včera o 20:03

táto otázka, hoci pôsobí ako nevinná dilema o víkendovom programe alebo obede, v skutočnosti odkrýva hlboký vnútorný konflikt a snahu nájsť univerzálny „manuál na správnosť“...pýtate sa na hierarchiu lásky, aby ste sa vyhli úzkosti z individuálnej zodpovednosti v konkrétnom momente....všimnite si, že sa pokúšate postaviť dve kľúčové životné roly proti sebe...tento vzorec sa v psychológii často spája s potrebou vonkajšieho potvrdenia ...hľadáte „objektívnu“ pravdu (kto je dôležitejší), aby ste v momente konfliktu potrieb nemuseli čeliť pocitu viny...keď si vyberiete „podľa pravidla“, nemusíte čeliť partnerovi alebo dieťaťu ako autonómna bytosť, ale ako vykonávateľ vyššieho princípu...je to však nebezpečná hra na víťaza a porazeného, ktorá v rodinnom systéme vytvára napätie a tzv. trianguláciu, kde sa jeden z nich stáva tým „odsunutým“....partnerstvo má byť ako základová doska, nie konkurencia...skutočnosť je taká, že partner a dieťa nie sú na tej istej štartovacej čiare, a preto ich nemožno porovnávať...partnerstvo je základová doska vášho domu...ak túto dosku neustále narúšate tým, že dieťa (jeho chute, nálady, víkendy) staviate na piedestál ako najvyššiu prioritu, dom sa začne nakláňať...dieťa v skutočnosti nepotrebuje mať vždy obed podľa seba; potrebuje vidieť dvoch dospelých ľudí, ktorí majú funkčný a pevný vzťah, o ktorý sa ono môže oprieť....ak obetujete partnerstvo na oltár rodičovstva, nakoniec dieťaťu odovzdáte bremeno svojej vlastnej nespokojnosti a vyhorenia...praktická rada znie: prestaňte riešiť, koho milujete „viac“...riešte, aký systém budujete...v zdravom systéme má prednosť stabilita páru, pretože len z nej môže dieťa dlhodobo profitovať...ak je partner „hladný“ po pozornosti a úcte, dieťa nikdy nebude v bezpečí, aj keby malo každý víkend program podľa svojich snov...keď sa nabudúce objaví takáto situácia.. rozhodujete sa naozaj podľa vedomého hodnotového kompasu… alebo len tlmíte vlastný strach z konfliktu? ...

jaass
Včera o 20:08

@anonym_autor samozrejme že manžel. A to mám doma predcasniatko, pri ktorom som 2600x odsavala len aby malo moje mliecko, s ktorým sme za prvý rok boli vyše 100x na kontrolu+ 4x denne vojtovka rok. Ale aj tak manžel. Take veci, že čo budem variť či podľa manžela alebo podľa malého neriešim. Čo navarím to sa zje, keď si maly vypýta niečo iné tak mu to nemám problém prichystať🙂 ale všetko je o komunikacii a dohode. A sama vidím, že keď vidi maly že sa stále dohodneme s mužom tak je nakoniec aj dieťa spokojne. Dieťa sa učí fungovať podľa toho čo vidi. Ak by išlo o život, tak dieťa. Ja Mám manžela, ktorý je miliónový, tak asi aj preto tak inak rozmýšľam.

kendra73
Včera o 20:30

@anonym_autor milujem rovnako intenzivne muza aj deti,bo kazdeho inym sposobom.Ak by sa cokolvek zle v zivote stalo nedajboh,bude to neskutocna rana a bolest,ci by slo o muza,ci o deti(ak by sme zasli do extremu).Vyberat si medzi nimi nemusim,ci dieta,ci manzel a nemyslim si,ze pride zlom v zivote,kedy si budem vyberat,ci on,alebo deti.Ak by ma sklamal,maj sa,dovidenia.Ak ma sklame dieta,vzdy budem matka.....Co sa tyka bezneho zivota,ako je varenie,ci program,nastastie ja nemam manzela,kde si musim zvazit,ci sa prisposobim jemu,ci dietatu.My si zijeme jeden celok.Varim denne rozmanitu stravu,maso,sladke,polievky,cestoviny,zelenina,co je,tak sa zje.Nikomu sa neprisposobujem.Vari aj manzel.Vylety si robime ako rodina,celok.Nie je to o nom,o mne,alebo o detoch.Je to o nas.Vzdy vyberieme,aby sa vsetci tesili a mali radost.Ja som sa este nestretla s tym,ze by som sa musela podvolit muzovi,alebo detom.Proste celok.

beronsche
Včera o 21:18

@anonym_autor hlúpe príklady si uviedla, tam je to úplne o niečom inom, ale u mňa to vyzerá na dieťa.
Pretože by som dokázala opustiť partnera kvôli dieťaťu, keby mu napr. ubližuje.
Ale nikdy by som nedokázala opustiť dieťa kvôli chlapovi.

anonym_a8e022
Včera o 21:52

Určite dieťa.Je bolo aj bude na prvom mieste vždy

Strana
z3