icon

Je zakázaná túžba hriechom?

diskutujuci
25. mar 2014

ahojte, uz dopredu tusim co toto vyvola a mozno nic, ani nik nenapise, nik neporadi 🙂 predsa vsak pootvorim svoje srdce a spytam sa.
Prosim, je nevera aj skutocnost, ked clovek bojuje s tuzbou po inej zene/muzovi a pise si na forach, zapaja sa do diskusii, v snahe inak neublizit svojmu partnerovi? vysvetlim - som clovek plny emocii, tuzob a vasni, tuzim po milovani, stretnut sa, ale viem, ze je to nespravne, preto som tu, zapajam sa, diskutujem, pisem blogy a komunikujem s roznymi zenami, pretoze som proste taky. A je to iste nespravne. Ale je to velmi nespravne, kedze si to cele ospravedlnujem skutocnostou, ze sa realne nestretavam? nechcem realne sa stretnut? nechcem fyzicky tuzit? Prosim poradte, ake ste vy? chodite na pokec? pisete si s muzmi? tuzite? podlahli ste? verim ze niesom jediny.
PAAA

lelulenka
25. mar 2014

@luvika asik preto, ze je evidentne, ze ta vsade chvali a komentuje a mas i fotky. Si na nich velmi pekna zena a to chlapi nenechavaju radi len tak.

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@luvika jasne, ved ja ta vobec nepoznam, ani s ami nepacis 🙂)))))
je to len formu, su tu tazke temy, moja je na odlahcenie a zaroven velmi vazna, mozno si myslite ze som schizo a myslim ze sa tak aj jedna vyjadrila, ale niesom
mam rad ludi, mozno provokaciu a mozno sa aj preto na seba trosku hnevam ze taky som, prepacte a ODKAZ
LUVIKA A JA NEMAME SPOLU NIICCC 🙂))

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@lelulenka myslim zienky ze by ste skor mali riesit buducnost vztahu tychto dvoch milych zienok 🙂

mysicka36
25. mar 2014

@luvika vidíš, to ma nenapadlo. Ja by som sa narehotala, kebyže tu na MK nájdem svojho muža. No možno by sa mnohému naučil.

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@mysicka36 mysicka, presne tak si mudra.....
kazda to tak berie ze som hnusny azly a ze je to nevera a tak ale toto formu je zlozene na 99,9% zo zien ktore su verne a dobre, muzi ktori tu su, maju radi deti, radi sa zapajaju do domacich prac, inforuju sa....
a ked napisete ze to tak nieje, budem sa hadat 🙂 a vyhram 🙂))

luvika
25. mar 2014

@lelulenka no a mas odpoved hned po svojim prispevkom :D nepacim sa mu 😉 nie som ani krasna zena, som uplne normalna bezna zena, a nemyslim si, ze toto j potrebne vobec riesit. Riesi sa tu uplne ina tema.

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@luvika a teraz ti lelulenka napise ze si krasna zena , ze mas fotku, na ktorej sa chlapom paci a moja tema s azmeni na temu, aka je luvika krasna zena 🙂

lelulenka
25. mar 2014
diskutujuci
autor
25. mar 2014

@lelulenka nehnevaj sa bol to zart myslel som teba a luviky 🙂

sandracs
25. mar 2014

Zhrešiť môžeš myšlienkami, slovami skutkami a zanedbávním dobrého...pri tých myšlienkach, resp. túžbach záleží od toho ako s nimi naložíš...či keď si uvedomíš že sú nesprávne snažíš sa ich potlačiť, alebo sa v nich "rochníš" a ospravedlňuješ si to tým, že si sa nedopustil telesnej nevery.
Ak si kresťan, už so zhrešil, ak si neveriaci tak počúvaj svoje svedomie a zváž či by takéto správanie Tvojej žene vadilo alebo je liberálnejšie založená a máte pohľad na situáciu zhodný.
"Nezávezné flirtovanie" neschvaľujem. Môže to skončiť zábavou ale aj nie. Poznám veľa prípadov, kde takýto nezáväzný flirt skončil vážnymi problémami v manželstve. Za posledný rok vo svojom okolí hneď dva páry. Jedny sa rozvádzajú a majú 5 ročné dieťa, pretože takéto flirtovanie a čisto priateľský vzťah sa manželovi vymkol z rúk a skončil neverou. On o rozpad rodiny ani nový vzťah nestál, ale manželka sa to dozvedela a nieje schopná odpustiť napriek jeho snahe manželstvo zachrániť. V druhom prípade si jedna flirtujúca strana vysvetlila "nezáväzný flirt" ako vážny záujem a začala dotyčného vyhľadávať, pričom on sa snažil unikať. Ublížil tým hneď dvom ženám, nakoľko zranil city a túžby tej dotyčnej dámy a manželka to vnímala veľmi ponižujúco, keď ju na to upozorňovali aj spoloční známi.
Na základe svojich názorov teda na pokec nechodím, neflirtujem a svoju túžby smerujem výhradne na manžela. A to doporučujem aj Tebe. Skúste svoje manželstvo "okoreniť". Skús si zaflirtovať s manželkou, vymyslieť nejaký program, spoločné záujmy, spoločné témy. Ste spolu 1O rokov, na začiatku ťa asi priťahovala a mali ste niečo spoločné. Rozvádzať sa nechystáš ani fyzicky podvádzať, z toho usudzujem, že v ostatných oblastiach manželstva si zrejme spokojný. Možno by si mohol napísať viac podrobností, koľko máte detí a aké staré, ako pracujete, či Vás práca napĺňa, ako trávite spoločný čas, či ste spolu radi, čo si na žene vážiš, čo Ti naopak vadí...
Žiadne manželstvo neuspokojí túžby oboch partnerov na 100%, vždy je to aj o vzájomnej obete a kompromisoch. Záleží na tom, čo pre teba znamená, resp. aké je dôležité a čo a koľko svojím konaním riskuješ a či Ti to stojí za to.

lelulenka
25. mar 2014

@diskutujuci to ze som zena este nic nemeni na to, ze neviem povedat o dakom ze je pekny, ci muz ci ina zena ci decko. Je pekna, no sak nie je? ale tak naivna az ma hlava boli.

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@sandracs dakujem ti, je to mudre pisal som ze tak cinim 10 rokov, manzelmi sme viac rokov.. to jedine
inak dikyy

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@lelulenka preco myslis naivna? len sa rada zabava, je mudra, vtipna, empaticka, ano je pekna, a to je vsetko, sme zadani, mozeme len tuzit.... kazdy jeden, jeden viac, ddruhy menej

lelulenka
25. mar 2014

@diskutujuci si necital v iných temach co pisala? same trapne rady ako keby vsetko jednoduche bolo. Ale sa hovori, ze bud prevysuje krasa alebo rozum.

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@lelulenka preco si taka kriticka?
ved je to jedno, kazdy ma svoje nazory, podla mna treba ludi lubit, mat ich rada musis mat
kazdy ma svoj nazor, treba obdivovat ludi aj za to ze napisu svoj nazor, smeruje to potom k tomu ze si vedia povedat aha tu s amylim...

terezka1947
25. mar 2014

@diskutujuci hm,mna by zaujimalo,co ti chyba pri manzelke,resp.co ta uplne nenaplna....mate deticky?
mate spolocne zaujmy?alebo co ta nuti takto komunikovat s "cudzimi"ludmi?
nemyslim to v zlom,ale ono je niekedy tazko vytvorit si v manzelstve "kompromis",kedy by kazdy z manzelov bol s tym druhym rad...casom vsetko zovsednie a nic nie je tazsie ako budovat vztah kazde nove rano.....ale tak...myslim,ze to stoji za to...ja som sice iba kratko vydata,ale zo skusenosti ludi okolo...co tak sledujem...sledujem aj svoje manzelstvo....skratka,aj v manzelstve vie byt "vzruso"....ale samozrejme,je potrebne pre to nieco aj urobit....a teraz nemyslim iba intimnu sferu...lebo len ta nestaci 🙂

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@terezka1947 hmmm odpoviem
ja neviem, je to povaha, clovek ma rad ludi vyhladava ich nebudem si pisat s muzmi, zda sa mi to chore 🙂)
mama rad ked sa zena usmeje a o to mi ide ked ti pisem, verim ze sa usmejes casom teraz nie, teraz si sikovana alebo nahevana 🙂)
moja je ina, je chladna, introvertka, resp. staci jej malicko, staci jej to co jej davam , aj viac davam, fakt sa snazim a nestazujem saaaaaaaaaaa

terezka1947
25. mar 2014

@sandracs velmi pekne a mudro napisane

luvika
25. mar 2014

@lelulenka vies, nechcela som uz sem nic pisat, lebo nechapem, ako sme od uplne inej temy dosli az k rieseniu mna a preco vlastne? v kazdom pripade ak mas pocit, ze moje prispevky su trapne, jedine co ti viem poradit je, necitaj ich. Uplne ma odignoruj a mas pokoj ty, aj ja. Nesnazim sa byt mudra, a ak cosi napisem, pisem to od srdca a co si myslim, ako by som reagovala ja, ako ja danu situaciu vidim. Tym netvrdim, ze to musi takto vidiet aj niekto iny. Snazim sa ludom pomoct ako viem, ci uz peknym slovom, alebo radou, alebo povzbudenim a nevidim nic zle na tom, ak som voci ludom ustretova. Nie som zatrpknuta a mam ludi rada takych, aki su. Beriem ich s tym dobrym aj zlym, co v sebe maju, pretoze sme len ludia a mali by sme sa snazit, aby tento svet nebol len o tom, ako koho urazit, potopit, vynadat mu atd. Prepac, ak som ta niekde nahodou nechtiac urazila, aj ked nemam pocit, ze ano a ze by si musela na mna takto reagovat.

diskutujuci
autor
25. mar 2014

zienky, luvika je jedno skvele ziena, rada vam pomoze, je uzasne ze aj taki su tu na nete, tak sa prosim majte rady

terezka1947
25. mar 2014

@diskutujuci hm,nie som ani sokovana,ani nahnevana 😀
ale zamyslela som sa nad tym,ci by som si chcela pisat na forach s muzmi-odpoved...ani nie...teda,poradit nieco,napisat nazor,atd...to ano....ale staci mi to....ja sa tesim na toho svojho....som s nim rada,rada sa s nim rozpravam-aj ked teda veeeelmi ukecany nie je,rada s nim iba tak mlcim,rada sa s nim hadam...lebo clovek sa vela veci dozvie 😀 ....ani jeden nie sme idealny,ale aj tak jednoducho svoju "muzsku"pozornost venujem iba jemu....
raz som si ho vybrala a jednoducho s nim chcem riskovat kazdy den,vzdy od zaciatku...ani rutina vo vztahu nie je vzdy zla,aj ta pride....ved zivot nie su iba vylety,zurky...
hm,ale poznam takych muzov-ako si ty....teda mozem ta sudit iab podla tych pismenok,co tu pises....je pravda,ze (co viem),svoje zeny nepodviedli(fyzicky) a deti zboznuju,su aj dobri otcovia....ale...hmmm,neviem,nejako im to "iskrenie"medzi muzom a zenou chyba....hm...
vies,ono to cloveka niekdy "potesi"nejaky ten vtip a obdiv druheho pohlavia,ale tak.....co nechces,aby robili tebe,nerob ani ty-manzelke,manzelovi...taaaakze,ja sa drzim toho 😀

paskolinka
25. mar 2014

@adri266 inak cim dalej citam tuto diskusiu, tym je to trapnejsie. vsak on si tu prisiel zaflirtovat a presne ako si pisala - nechat sa potlapkat po pleci... je to hnus, velebnosti 😀 ...a ze to nie je normalny chlap, to uz je viac ako iste...

maria1989
25. mar 2014

@paskolinka bezdetný muž na fóre pre mamičky s deťmi ...

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@maria1989 kto pise ze som bezdetny? dakujem a ocakavam teraz este tvrdsiu kritiku 🙂

lelulenka
25. mar 2014

@diskutujuci len dajako si ju uz vymenil za druhu 😀 az taka je skvela

celasapremenim
25. mar 2014

veru, ktovie preco si tu, mozno sa len chces dostat k nejakemu dietatu, lebo normalne toto teda naozaj nie je

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@lelulenka mila moja kamaratka, ja mam rad ludi, mam rad aj teba aj paskolinku, ktora mi uz viac krat dala co preto 🙂)
kazdy sme nejaky, opakujem sa, a ja som zly ja to o sebe predsa viem, len som pisal a vyznal sa zo svojich pocitov, nechcem ublizit, ten komu to ublizi nech nepise,

diskutujuci
autor
25. mar 2014

@celasapremenim dietatu?????????? prepac nechapem

lelulenka
25. mar 2014

@diskutujuci najdi si vyznam slova kamaratka a je dost trapne ako tu s kazdou druhou flirtujes. Luvika je naivna ze ti na to skocila a je ku tebe ako med. tiez aj dalsie ine. Ked mas rad ludi neides vypisovat kazdej sladke kaleraby. A co si jej hovorca ze tu o nej pises ako keby sveta bola?

darkabarka23
25. mar 2014

@martulina34 100% tný súhlas....