icon

Jedlo si platí každý zvlášť. Je to ok?

14. júl 2023

Tak najprv to ujasnim . 5 rokov doma a deťmi. Rozdelené účty. Čiže každý má svoje . A tu je ten háčik. Nastúpila som na dohodu do práce . Kde nezarobím majland ale ako eprivyrobenie vpohode. Vždy keď sme išli na výlet alebo na obed platil muž za celú rodinu. Ale teda vraví mi že keď zarábam že už si budem platiť sama . Napr vstupné a jedlo v reštaurácii . A tak to je . Ja mu vravím že ok si trápny ale kúpim si to. Nebudem sa mu prosit . Ale teda moja duša je taká sklamaná .

Strana
z5
lienka.7
15. júl 2023

@vafinka sex asi nemajú, lebo potom sa musí človek umyť, a to sú naviac náklady na vodu a elektrinu👌 tiež periny treba poprat...

tramtada31
15. júl 2023

Je to smutne, ale teda vás vzťah je absolútne nefunkčný. Ani jeden neviete spravit nič pekne pre toho druhého (vzajomne si navarit, oprat, naložiť na tanier). Toto je vrch ľadovca, že ti nezaplati ucet, obed, ale ani sa mu necudujem, keď takto fungujete, že nechce minat už len na spolubývajúcu. Toto skončí nájdením si milenca/milenky v kratkej dobe z jednej alebo druhej strany a rozpadne sa to medzi vami, lebo ste to už nechali až moc daleko zájsť.

1mina
15. júl 2023

Neviem si to predstavit teda. My mame spolocny ucet, ok to nemusi kazdemu sediet, ale platit si zvlast jedlo ked ste uz s rodina s detmi este aj ? 🙈 Ach jaj. Aj ked tiez som mala znamych co si este aj vycitali ze jeden si kupil jogurt za 50 centov a druhy za skoro euro

vafinka
15. júl 2023

@lienka.7 kokos a zas bude o to viac v zime odpadu že,ja poznám viacero zgrlosov ale tento chlap je kráľ zgrol a čistý oot

valeria_h
15. júl 2023

To je strašné. V prvom rade ja nemám svoje peniaze a môj manžel tiež nemá svoje peniaze, máme spoločné peniaze, každý máme svoj účet, ale máme prístup k obom, občas sa zaplatí z "môjho" občas z "jeho". Nikdy v živote sa mi toto nestalo, je mi až smutno, keď čítam ako niektorí ľudia v manželstve fungujú.

hugger
15. júl 2023

V prvom rade si odpovedz na jednoduchú otázku. Prišla si sem získat podporu a schválenie rozvodu alebo chces problem vyriešiť?

Ak chces počuť nadávky na svojho muža a odporúcanie rozvodu vyber si nejaku uletenú črtu svojho muža ( vyborna volba) zamlč všetko pozitívne a nechaj svoju temu zit svojim zivotom. Dostanes tu co hladas. Za mna: rozved sa je to hulvat

Ak naopak chces problem pomoct riesit pocuvaj tych co sa pytaju viac otazok ( @liv1 ) kazde spravanie ma nejaky dovod, da sa odhalit a riesit. Nema obavu ze tvojou pracou straca rolu zivitela? Nema so zivnostou financne problemy? Chape ze rola muza sa meni, kym v minulosti stacilo byt zivitelom a ochrancom dnes v case pracujucich zien musime poskytovat emocnu podporu? Citi ze ho milujes? ( napoveda: nespavas s nim= nie). Vacsinu tyvh otazok ti moze zodpovedat len on. Pýtala si sa?

kandelabra
15. júl 2023

Necitala som komentare, ale... vy nie ste manzelia, vy ste spolubyvajuci, s tym, ze ty si mu porodila deti. Dufam, ze ked teda chce ist na polovicu, tak na presnu a vo vsetkom, cize starostlivost o deti, domacnost a vsetko co k tomu patri. Pri takomto zaobchadzani mu dufam nerobis sluzku, a ak toho nahodou robis viac, dala by som mu ucet, kolko by za to musel platit, keby to robila nejaka cudzia pani alebo firma. Aby nahodou este nezistil, ze ti dlzi ovela viacej ako to, co stoji ta jedna porcia v restike.

autor
15. júl 2023

@hugger veľmi múdro píšeš. Máš pravdu prišla som sem za niečim čomu sama nechápem. Sama seba sa pýtam že prečo môj muž je taký aký je , určite je aj obrazom mojim. Nespravam sa ku nemu slušne , moje city ochladli. Stále mám na pamäti to čo robí aj keď sa mame dobre nakupuje , stará sa . Len viete je to tak že keď sa zaľúbi žena v18 je to vpodstate niečo ako otec pre nu. Aspoň ja to tak beriem. Vzdy bol v roli kde sa staral o mňa . Ešte som chodila na školu. Moc skoro sme mali deti. Za tie roky nadobudol pocit že je hlava rodiny a ja mám poslúchať a správať sa ako dáma. Lenže ja som dospela a to čo vtedy mi nevadilo práve naopak mi to imponovalo , dnes je to pre mňa ako zlatá klietka.

toskanka
15. júl 2023

@autorka Ale ty už nie si v zlatej klietke a ani on už nie je tym mužom, ktorý sa o teba chce starať. Dáva ti to jasne najavo. Škodíte si navzájom.

drobcek17
15. júl 2023

@elizabet173 tiež si myslím, on teda aj tak vyzeral, že nie je celkom v poriadku... Ale suseda sa dokázala vzchopiť a odísť od neho aj keď to trvalo dlhšie. Je na nej vidieť, že odchod od takého človeka bolo skvelé rozhodnutie a dnes je z nej žena plná života.

palicka
16. júl 2023

Prepac, ty nezijes v zlatej klietke. Len v klietke. Vlastne ta obdivujes i lutujem zaroven. Ja by som toto nedala. Jeden z nas by bol z hry von. A predpokladam, ze ja by som to nebola...tvoj muz si zvykol, ze posluchas. A podla toho, co pises, ta aj slusne podcenuje. O deti sa musi starat vzdy, nie su len tvoje. Neposkvrnene pocatie nolo len raz. Takze to, ze ti imponuje, ze sa s detmi hra a stara sa o nich - je len jeho povinnostou. Partnersky si viac ublizujete, nespaja vas v podstate nic a ty este aj trpis...na co je dobre to predlzovat?

Strana
z5