icon

Jedna chyba - rozvrátil rodinu

ibajaanikiny
13. jún 2023

Ahojte,nebudem sa skryvat za anonym,casto tu komentujem prispevky,ale nemam dovod byt v “utajeni”. Tymto mozno povzbudim zeny,ktore sa nejako trapia vo vztahu a nevedia ako dalej. Mala som vztah,mame dieta,mame dom,auta,prace,proste nic nam nechybalo. Dovolim si tvrdit,aj napriek tomu,ze uz spolu nie sme,ze vztah bol naozaj dobry a harmonicky. Pochytili sme sa obcas,to ano,ale vzdy sme si to vedeli vysvetlit a ist dalej. Ako otec-ukazkovy,pol slova nemozem povedat. No stala sa vec,sli sme na svadbu,svadba bola v rodine z mojej strany a chytil tam “slinu”. Ze on nejde domov,on ostava. Vravim si,nebudem robit sceny,nikdy som ich nerobila a robit nebudem,v konecnom dosledku,co by sa tu mohlo stat,vsetci su z rodiny alebo znami. Ale! On sa neozyval ani celu nedelu,tak som zacala patrat,az mi bolo povedane,ze sa nechal odviezt nejakou babou zo svadby,kedze svadba bola mimo nasho mesta cca 40km a sli este okolo 11 doobedu. Male mesto,poznate to,krcmy prejdete hned,tie som obisla,lebo bolo 9 hodin vecer a nikto o nom nic nevedel. Zacali ludia vyvolavat teda babe co ho viezla,nedvihala,neodpisovala. Ja a rodina jemu,nedvihal a neodpisoval. Prisla som pod jej vchod a cakala. Hadate spravne,po vyse hodine cakania vysiel…nebudem pisat,ako zbledol,ked ma zbadal,to si vie asi predstavit kazdy. Urobila som mu este laskavost,odviezla ho k jeho rodicom,vsetko im povedala aj s dodatkom,ze s nim koncim. Jasne,odprosuje,prisaha,ze spolu nic nemali,pravdu sa uz nedozviem. Aj keby nemali,ale siel s vedomim k nej,aj ked vedel,ze ho s dcerkou cakame. A vyhovorka?on bol smadny a siel sa k nej napit😁 taky bol smadny,ze tam pil 9 hodin. No,co dodat,nasla som odvahu a posledne zvysky sil,riesim predbezne opatrenie o zverenie dietata,vyzivne a musime poriesit dom. Do domu som naliala 70tisic ja,z predaja bytu,takze toho sa nebojim. Ale mam aj tak strach,strach ostat s malou sama,vziat jej otca na kazdy den,ostat na ucty sama. Mam pracu,myslim,ze to utiahnem,nemam zly plat,som samostatna,vybeham si veci okolo auta,domu a aj malej,ale aj tak mam strach.viem vsak,ze nemozem fungovat bez dovery a ze mi velmi ublizil,boli to,ale ja to musim zvladnut. Kvoli sebe,kvoli malej. PS: malu mu branit nebudem,lubia sa a cez nu by som sa nikdy nepomstila,nikdy vedome neublizim svojmu dietatu.
Damy,na vsetky,ktore sa citite podvedene,citovo na dne a je vam fakt na h.vno zo vsetkeho,prajem Vam vela sil a spravnych rozhodnuti…

oliolijanka
13. jún 2023

@scorpionflower1 Ale my nepozname okolnosti za akych ty si bola doma.

Tu sa stalo viac pochybeni, ktore, ked sa zhrnu, sa nedaju nazvat preslapom.
Opil sa.
Nesiel domov s psrtnerkou.
Odisiel "domov" s cudzou zenou.
Zosmiesnil svoju partnerku pred rodinou.
Spraval sa nezodpovedne a nedal o sebe vediet, nechal svoju partnerku/rodicov sa onho bat.
Zdrzal sa s cudzou zenou na jej byte niekolko hodin, kym ho jeho blizki hladali.
Nedvihal telefon.
Nestaral sa, co je s jeho dcerou/partnerkou. Ved kludne aj im sa mohlo nieco stst.
Ked bol pri sebe, tak nezavolal partnerke, ze uz ide domov. Ved keby ho nenacapala, ako vychadza z bytu, tak mozno on by si to namieril do vecierky, kupil pivo a v okupovani cudzieho bytu by pokracoval.

Po tom vsetkom nie je dolezite, ci do tej druhej zeny zasunul. Staci, ze cela rodina si to mysli, hoci ani to nie je dolezite.

Ved nech dokaze partnerke, ze do tej cudzej zeny nezasunul. Neda sa? Jeho problem.

jennky13
13. jún 2023

@ibajaanikiny myslim, ze si velmi rychlo vyniesla rozsudok a viac ti zalezi na tvojej hrdosti ako na vasej rodine a hlavne na tvojej dcere.

marisoul17
13. jún 2023

@jennky13 nikde nepísala, že otca od dcéry odstrihne. Aký príklad by dala dcére, keď v mene zachovania (už len obrazu) rodiny nechá po sebe a svojej hrdosti pošliapať? Čo ju tým naučí? On môže urobiť hlúposti, ignorovať svoju partnerku, travit čas s inou ženou, ale ona je tá zla?

ankare
13. jún 2023

@momoftwo teba muž podvádzal? Takú krásnu ženu? Neverím... 😳 Ešte mi povedz, že nemáš žiadne estetické zásahy na sebe a odpadnem. 🙂

momoftwo
13. jún 2023

@ankare ano moj ex ma podvadzal, podla mna vibec nejde o krasu, on sam mal komplexy a takto si dvihal chudak ego..bola som velmi mlada a velmi naivna, preto tie 4 roky😬 mam🙂 uz 10 rokov spravene prsia..a trochu zvacsenu hornu peru

h2
13. jún 2023

@jennky13 A jemu ako záležalo na partnerke, rodine a dcérke? Prečo vždy má byť žena tou, čo má lepiť to, čo chlap rozbil?

katkati
13. jún 2023

@scorpionflower1 Nemôžeš vedieť, či niekto z tvojich známych nepodvadzal. Kto sa s tým pochváli?

goodidea
13. jún 2023
katkati
Autor odpoveď zmazal
scorpionflower1
13. jún 2023

@pralinka25 nevies ako dlho su spolu, tym viac by mi bolo cudne, ze dlhorocny spolahlivy partner len tak odide s cudzou zenou do jej bytu, pricom vie, ze sa to jeho zena dozvie.
Ja som to pisala na margo toho, ako tu niektore pisu, ze je jedno ci s nou spal, ze staci uz, ze sa neozval.Suhlasim, ze nemal ist do jej bytu, ale nie je jendo, ci sa s nou vyspal. Ist k niekomu do bytu a a spat s niekym je rozdiel. Stastna by som nebola ani z toho prveho a urcite by som urobila poriadny vietor, ale rozvod hned nie.

huxy
13. jún 2023

@bruno1 sú ženy, čo nedokážu neveru odpustiť. Jednoducho by nezniesli pohľad na človeka, čo ich podviedol, nezniesli by s ním ďalej žiť či nedovolili by tomu druhému sa ich už nikdy viac dotknúť. Proste sú takí ľudia a na tom nie je vôbec nič zle. Pre ženu (možno i chlapa) je to neskutočné poníženie. A už nedokážu tomu druhému dôverovať.

miadi
13. jún 2023

Sesternica ho posadi do auta ku kamoske ktora ho mala odviezt domov a ta si to poplietla a odviezla ho k sebe domov. Lebo bol smadny a ona mà viac vody, Keby bol opity nevlecie si ho domov ale vyklopi ho kde sa da. Keby bol tak opity sesterka by jej ho nedavala do auta ale ostal by na tej chate. Vypli obaja mobil a 9h sral na cely svet . Ze mà partnerku a dieta . Jemu to bolo fuk uz o 4 ked nesiel s tebou domov . este to by sa nejak dalo odpustit Keby z chaty rano trafil domov . Ale aby isiel k cudzej zene na 9h do bytu. Vypol mobil alebo ignoroval.. to je uz uplne jedno ci s nou cely ten cas hral karty ( Niekto tu pisal ze musel smrdiet nemusel Ved ta zena mà doma sprchu. Mal cas vylestit si predkozku pred aj po) vy ste mohli mat pre teba harmonicky vztah ale jeho činy o tom nesvedcia. Takto sa milujuci chlap nezachova. Vzdy je Niekto schopny to cele otocit proti tebe ze mu mas dat este sancu mat tu drzost povedat ze ty si ta co zahodila rodinu.. prekrocil hranice znicil doveru. Sanci mal dost. Mohol ist domov s tebou mohol ist z chaty taxikom mohol si kupit vodu cestou ked ho viezla na pumpe .. mohol vydrzat .. ale on Nebol smadny. Neposmykol sa vybral si. Vybral si ist k tej zene na byt. A byt tam 9hodin, a tak si si ty vybrala ukoncit vztah lebo ina moznost pre teba neexistuje.Drzim ti moc palce bude ti dobre aj bez neho .

pralinka25
13. jún 2023

@scorpionflower1 chapem. no ja pocitam ze su spolu minimalne tri a viac rokov kedze maju 2 rocnu dceru. tak najlepsie by bolo keby ludia boli k sebe ferovi a nikto nemusel takuto zradu nikdy riesit.

simsalabim
13. jún 2023

@hugger tak si to skusme otocit. Povedzme, ze by sa jednalo teba. Ty by si z tej svadby odisiel domov a tvoja partnerka by sa zachovala ako henten. Ako by si sa k tomu postavil?

pralinka25
13. jún 2023

tak ci onak. nech to uz bolo akokolvek je mi vzdy z tychto prispevkov strasne smutno ako niekto dokaze posliapat sny niekoho kto mu veri.

v tomto pripade by ma vazne strasne zaujimalo na co a ako ten chlap myslel. co mu slo v hlave ked toto urobil takto verejne takto sprosto....

tykat
13. jún 2023

@ibajaanikiny
mne tam neviem preco naskakuje, ze sa uz museli poznat... z detstva, skoly, kostola, baru... lebo si neviem predstavit ze "harmonicky zijuci" chlap len tak zalezie na 9h s cudzou zenou do jej bytu. Jedine ze by si takto smykol castejsie len teraz to neodhadol casovo.

katkazocele
13. jún 2023

@huxy ja sa hdro hlásim, k tomuto typu žien 💪😎

miadi
13. jún 2023

@tykat nemuseli sa poznat. O 4am odisla jeho partnerka.. oni dvaja si dovtedy mohli davat neverbalne očne naznaky zaujmu.. a ked odisla sa “ skamaratili.” Stacilo spolu kecat hodku dve dajme tomu ze o 5-6 isli spat. O tej 11am uz trochu vyspati trochu triezvi isli do auta . Sesterka podvedome citiaca vzajomne sympatie naivne navrhla nech ho kamoska hodi domov ( k rodicom autorky) sadli do auta a bavili sa konecne sami.. pozvala ho k sebe. On si myslel ze si vrzne rychlo a potom bude pokracovat domov.. no potom zaspali … a ked vecer isiel konecne domov bum partnerka v aute pred barakom. Ale Asi nesiel domov Ved tam ho mala odviezt ta baba..

scorpionflower1
13. jún 2023

@oliolijanka Nedramatizujes to trosku? Ze sa opil a 9 hodin sa nestaral co je s jeho partnerkou a dietatom? Za to ho treba obesit...Moj muz je 11 hodin denne v kancli a niekedy aj cely den nezavola, asi sa rozvediem, bohvie kade beha, mozno si to rozdava s kolegynou v kuchynke...ale bola by to jeho hanba, nie moja. Mna by ranilo to, ze ma uz nelubi, ked zahyba a zaujmalo by ma preco, ked doteraz vsetko vyborne klapalo.
Akoze jej chlap spravil preslap v pocte 1. Inak on tvrdi, ze s nou nespal, pripustme na sekundu, aj ked je zenami uz odsudeny na smrt, ze to je pravda. Aj tak je dovod na rozvod? Co je vlastne ten dovod, ked nie nevera? Ze si dovolil cudzej zene vstupit do bytu? Suhlasim, velmi velky preslap, ale rozvod, ozaj? Ze 9 hodin nezdvihol telefon, ze neodisiel zo svadby so svojou zenou, ze sa 9 hodin nestaral o dieta, ze nedal o sebe vediet? 9 hodin nebol dobry muz, otec a syn. Alebo je ten najvacsi dovod to, ze ju ponizil pred znamymi? Podla mna toto je najhorsie pre vela diskutujucich, dokonca horsie ako to, ci s nou spal. Urcite je to nepekne pred druhymi, co urobil. Tu ale ide najviac o to, co citia oni dvaja jeden k druhemu. Tu sa nikto v komentoch o tom nezmienil. To ze je nastvana (a pravom) je jedna vec, ale tie city len tak nevypnes, to treba mat pri rozvode v sebe ukoncene a na to treba viac casu a chladnu hlavu, rozvod je konecna zastavka.

tykat
13. jún 2023

@miadi
moze byt, len mne toto nepasuje do harmonickeho vztahu.
Este kebyze ho dotiahne domov ozrateho v style "slnko seno..." a snazi sa ho zviest tak budis, ale vytriezveny chlap ide k nejakej znamosti zo svadby a stravi tam 9h, xe spal? ved ten adrenalin po sexe by mu nedal zaspat u nej, bol uz triezvy. To by smykal domov a nie este ostat na mieste cinu, neozyvat sa celu nedelu...
Tam chyba nejaka podstatna informacia, aspon mne.

tykat
13. jún 2023

@scorpionflower1 ved nie su manzelia tak aky rozvod? Normalne sa rozidu a hotovo.
A vidim celkom rozdiel byt 11h denne v praci a zmiznut na 9h s nejakou zenou a neozvat sa rodine ktora netusi kde je.

nicicka
13. jún 2023

@jennky13 neviem či smutné...všetko zlé je na niečo dobre

pralinka25
13. jún 2023

@scorpionflower1 nikto ho na smrt neodsudil ale autorka s nim zit nemusi. mozno taky skvely nebol. mozno sa prave prejavil v pravom svetle. clovek nikdy nevie kedy pride ten zlom.
autorka mu neveri a kde nie je dovera tam tazko bude vsetko fungovat. niekto si doveru vytvara tazko. ako napriklad ja. a ak tu krehku doveru niekto sklame koniec. nehovorim ze cloveka odsudim ani ze na neho zanevrem. normalne s nim viem komunikovat, fungovat v ramci medzi ale cloveku ktory sklamal moju doveru uz nikdy verit nebudem hoci stale mozeme v ramci medzi fungovat. preslap sa stat moze ale kto ma gule na preslapy mal by mat aj gule na pravdu. nevera ale podla mna nikdy nieje nevinny preslap. je to vedome rozhodnutie a nikto nieje taky ozraty aby sa mu to prihodilo nahodou. pretoze ak uz je v stave ze o sebe nevie nie je schopny ani sexu. a ak o sebe vie je to rozhodnutie. a ak nevie pit nema pit. dospely clovek si uz musi vediet dat 2 a 2 dokopy a vediet niest zodpovednost sam za seba a svoje ciny.
pokial ten chlap nie je nesvojpravny musel snad vediet ake to moze mat nasledky.

nicicka
13. jún 2023

@scorpionflower1 nepohybujem...stretnem ich tak raz za 2 roky. Možno aj viac...

miadi
13. jún 2023

@tykat tak urcite tomu “ harmonickemu “ vztahu tiez moc neverim. Clovek niekedy zije v iluzii . Staci ked jedna strana je spokojna a ta druha nespokojna sa pretvaruje , ze je vsetko ok. Mozno on bol naopak dost nespokojny vo vztahu nudil sa.. a ked mal prilezitost tak sa zachoval takto . A Mozno to Nebolo prvy x len tento x uz dako nerozmyslal a kaslal na vsetko.

tykat
13. jún 2023

@miadi ved to ze "harmonicky vztah" casto znamena "vsade je nieco"

miadi
13. jún 2023

@scorpionflower1 prepac ty si v tejto teme dost mimo. Nemozes porovnavat ze je Niekto 11h v praci a neozve sa. Ved ty vies ze je v praci ! A ked ty ides k nejakemu kamosovi alebo kolegovi ci komu na prespavacku tak Snad tvoj muz vie kde si a je to medzi vami tolerovane. Tu ale pleties hrusky s jahodami. Mne by bolo uplne jedno ze to vsetci vedia Mne by vadilo ze bol 9h u cudzej zeny a Nebol schopny dat o sebe vediet. Ja ako vydata nechodim sama k chlapom do bytu/domu ako single kludne a nebol ani sex .. On tam vobec nemal co robit. Nie su manzelia Takze Ziadny rozvod Iba rozchod a financne sa vyrovnaju. Lebo si nevie predstavit pokracovat vo vztahu kde nema doveru v partnera ze jej zas niekde niekedy nezmizne po party s inou ženou. Nie je to nic nepochopitelne. Mà pravo vybrat si s kym chce žit. To nie je o hneve ale o dovere pochop uz!

ropucha6
13. jún 2023

@miadi je uplne mimo, dava priklady, ktore vobec nepasuju na tento pribeh.

hugger
13. jún 2023

@simsalabim od okamihu kedy sa rozhodol zostať na svadbe a neodist so svojou partnerkou každé jedno rozhodnutie ktoré urobil urobil opačne nez ako by som ho spravil ja. Preto je pre mňa veľmi ťažké riešiť jeho situáciu pretože ja som sa do nej nikdy nedostal.

Asi by som len odporúčal vysvetliť, čo sa vysvetliť da a ospravedlniť sa, začo sa treba ospravedlniť.

Autorka nie je povinná vysvetlenie chapat a ospravedlnenie prijať ale mala by mu aspoň dať priestor. nie kvôli nemu ale kvôli sebe aby vedela že urobila všetko čo sa urobiť dalo

karolinakr
13. jún 2023

On tam bol na druhy den cely až do večera? A to niekto veri, že nič nebolo? To musi byt riadny osol..s cudzou ženskou opity stravit noc a deň a len sa rozpravali hahaha..Len čo mi je podozrive, prečo to spravil tak okato? Celu nedelu tam bol do večera? A čo si myslel, že robi? Podla mna posuva hranice tolerancie na tenko