icon

Kam zmizli zodpovední muži?

21. okt 2025

Vsimla som si,ze teto doba ako keby roztrhla vrece s muzmi zbabelcami.Mne samej a aj v okoli sa deje,ze po narodeni dietata sa muz uplne zmeni.
A bud tu matku necha s dietatom samu zivorit,alebo sa da na automaty,alkohol,ci si najde inu zenu.
Je to tak caste ako keby ide o davovu psychozu dnesnych muzov.
Zodpovednost im nic nehovori,nemaju v sebe kusok citu pre rodinu,pre vlastne deti.
Chcu si len uzivat a byt slobodni,zato ale nemaju najmensi problem zeny oplodnovat.
Nechapem co sa to deje a kam to vsetko speje.
Skoro kazdy dnesny muz ma egoisticke sklony.
Len ja,ja,ja,ja,ja a vy si robte co chcete.
Vsetku zodpovednost za vsetko prebera matka s minimalnym vyzivnym,ktore jej vymeria sud,ta sa prehrabava znicena zivotom ako sa len da,lebo sama nato proste nestaci a ten muz si zije ako v bavlnke.Zamyslam sa nad tym,preco to takto je.
Niekedy muzi boli o inom,bola hanba sa nepostarat o zenu,o deti ale dnes???Dnes si musi zena sakra rozmysliet ci chce mat dieta...opustena s dietatom si ani len pracu nedokaze najst.
Muzi stratili komplet svoju rolu v spolocnosti ..

Strana
z2
alenka58
21. okt 2025

zato že ty nepoznáš zodpovedných mužov neznamená že neexistujú, možno sa ti len vyhýbajú, ja poznám v mojom okolí tých zodpovedných a je ich teda dosť

beronsche
21. okt 2025

Inak, podľa niektorých príspevkov, ktoré sa objavujú na modrom koni, vo všeobecnosti, mám pocit, že muž je taký špeciálny druh, s ktorým je potrebné jednať v rukavičkách, ofukovať ho, len aby sa chudacik necítil nedocenený, či nepotrebný a aby dokázal normálne zodpovedne a normalne fungovať , či už v partnerskom či rodičovskom vzťahu..
Aby nedajbože len nemal pocit, že mu niečo žena berie. Lebo potom sa uplne znefunkční..

Myslím si, že presne ženy s takýmto názorom vychovávajú tých neschopných chlapov.

anonym_06f4d1
21. okt 2025
@beronsche

@anonym_06f4d1 tiež mám taký pocit voči tvojej osobe, milý anonym..
Škoda, že nemáš chuť ani odpovedať na moju otázku, čo ti vadí na rovnocennosti partnerov (t.j. na ich rovnakom postavení a hodnote)

@beronsche na rovnocennosti mi nevadí absolútne nič. Sami máme rovnocenný vzťah. Moja pointa je, že jeden z problémov, prečo sú dnes chlapi menej a menej chlapmi je, lebo ženy sú oveľa viac maskulinnejšie, chlapi sa cítia viac a viac nepotrební. Na to máš kopu štúdii a prieskumov.
Problematika je omnoho komplexnejšia ale tak snáď tu nejdem písať koment na celú stranu. Napríkad ako chýbajúci mužský vzor ma vplyv na neúspech syna a podobne. Ako príliž starostlivé mamičky majú za následok neschopných chlapov. Toto všetko je pravda, ja som si dovolila napísať len jeden postrech a už robíme z komára somára že majú ženy sedieť doma s odobraným volebným právom.

beronsche
21. okt 2025
@anonym_06f4d1

@beronsche na rovnocennosti mi nevadí absolútne nič. Sami máme rovnocenný vzťah. Moja pointa je, že jeden z problémov, prečo sú dnes chlapi menej a menej chlapmi je, lebo ženy sú oveľa viac maskulinnejšie, chlapi sa cítia viac a viac nepotrební. Na to máš kopu štúdii a prieskumov.
Problematika je omnoho komplexnejšia ale tak snáď tu nejdem písať koment na celú stranu. Napríkad ako chýbajúci mužský vzor ma vplyv na neúspech syna a podobne. Ako príliž starostlivé mamičky majú za následok neschopných chlapov. Toto všetko je pravda, ja som si dovolila napísať len jeden postrech a už robíme z komára somára že majú ženy sedieť doma s odobraným volebným právom.

@anonym_06f4d1 nuž, evidentne si si pomýlila pojmy, lebo si pôvodné písala, že s rovnocennostou nesuhlasis. Bez irónie, to chápem, omyly sa stávajú.

"Napríkad ako chýbajúci mužský vzor ma vplyv na neúspech syna a podobne. Ako príliž starostlivé mamičky majú za následok neschopných chlapov" s týmto uplne súhlasím..
A áno, problém je omnoho hlbši a začína v rodinách..
Celkovo nám vyrastá labilna generácia, veľmi slabo psychicky odolná. Je naivné si myslieť, že sa to týka len mužov. Ono sa to týka úplne všetkých.. je to prúser.

A to o tom volebnom práve bolo myslené v veľkou dávkou nadsazky - veď aj píšem, že keď to mám posunúť do úplného extrému.. 😉

anonym_0c16d5
21. okt 2025

Pred manželstvom by sa mal každý muž osamostatniť aby sa naučil postarať sám o seba. Ak sa len presunie z opatery mamičky pod opateru manželky tak nie je naučený robiť vlastné rozhodnutia, stáť si za nimi a aj znášať dôsledky svojich rozhodnutí.

anonym_06f4d1
21. okt 2025
@beronsche

@anonym_06f4d1 nuž, evidentne si si pomýlila pojmy, lebo si pôvodné písala, že s rovnocennostou nesuhlasis. Bez irónie, to chápem, omyly sa stávajú.

"Napríkad ako chýbajúci mužský vzor ma vplyv na neúspech syna a podobne. Ako príliž starostlivé mamičky majú za následok neschopných chlapov" s týmto uplne súhlasím..
A áno, problém je omnoho hlbši a začína v rodinách..
Celkovo nám vyrastá labilna generácia, veľmi slabo psychicky odolná. Je naivné si myslieť, že sa to týka len mužov. Ono sa to týka úplne všetkých.. je to prúser.

A to o tom volebnom práve bolo myslené v veľkou dávkou nadsazky - veď aj píšem, že keď to mám posunúť do úplného extrému.. 😉

@beronsche áno, hento bol omyl. Myslela som to na rovnoprávnosť. Lebo tu naopak maju ženy potrebu robiť všetko, za zámnienkou rovnoprávnosti. A nemyslím si že ho hneď plodí dobro. Napriklad ženy ktoré tu píšu, že ich hanba fackuje si pýtať od vlastneho muža na rodičovskej dovolenke peniaze, maju si ich same zarobiť. No ja mam teda na muža vyššie naroky. My si cenime jeden druhého za to čo robí, nemusíme robiť každý všetko, nemusím sa hanbiť že ma počas rodičovskej dovolenky živí chlap, môj muž sa nemusí hanbiť že ja chodím s autom do servisu. Každy si vazime schopnosti toho druhého. Ja som len narážala na to, že je to na koňovi taký narativ ako žena má zvládať všetko- byt pred manželstvom, plat z ktoreho sama uživi rodinu, prispievať finančne do domacnosti aj keď sa stará o malé dieťa a tu sa pýtam: prečo? Toto presne plodí podla mňa (okrem tých iných vecí čo sme vymenovali) úplnych neschopákov.

beronsche
21. okt 2025
@anonym_06f4d1

@beronsche áno, hento bol omyl. Myslela som to na rovnoprávnosť. Lebo tu naopak maju ženy potrebu robiť všetko, za zámnienkou rovnoprávnosti. A nemyslím si že ho hneď plodí dobro. Napriklad ženy ktoré tu píšu, že ich hanba fackuje si pýtať od vlastneho muža na rodičovskej dovolenke peniaze, maju si ich same zarobiť. No ja mam teda na muža vyššie naroky. My si cenime jeden druhého za to čo robí, nemusíme robiť každý všetko, nemusím sa hanbiť že ma počas rodičovskej dovolenky živí chlap, môj muž sa nemusí hanbiť že ja chodím s autom do servisu. Každy si vazime schopnosti toho druhého. Ja som len narážala na to, že je to na koňovi taký narativ ako žena má zvládať všetko- byt pred manželstvom, plat z ktoreho sama uživi rodinu, prispievať finančne do domacnosti aj keď sa stará o malé dieťa a tu sa pýtam: prečo? Toto presne plodí podla mňa (okrem tých iných vecí čo sme vymenovali) úplnych neschopákov.

@anonym_06f4d1 súhlasím
Aj keď rovnoprávnosť je predsa tiež ok - všetci majú mať rovnaké práva.
Chcieť rovnakost je nesprávne, keďže to ani nejde.
Ale to uz je také chytanie za slovíčka

anonym_792102
21. okt 2025
@cyneric

Tých mužov vychovávali, nečakane, ženy. Keď si mamičky celý život híčkajú svojich synov, pretože načo by syn mal vedieť variť, prať, postarať sa, mať zodpovednosť za svoje činy, tak to potom aj tak vyzerá. Druhý faktor sú ženy samotné, vyhľadávajú niekoho kto je dostatočne atraktívny, snáď aj finančne zabezpečený, najlepšie keď je to ešte aj grázel ktorý sa “vo vzťahu určite zmení. A keď nie vo vzťahu tak po prvom dieťati.” A potom sa jedného dňa čudujú keď pán domáci vezme svojich päť sliviek a odíde aj so všetkými benefitmi, pretože sa nájde iná žena ktorá sa mu bude venovať viac a poskytne mu viac “benefitov”, je mladšia, bezdetná, je s ňou menej “starostí”.

@cyneric lebo ženy sú dokonalé😅to čo teraz vyrastá za generácia jedným slovom po nás potopa
To len čučí do mobilu, životy mimo realitu

A nesuď mamičky podľa seba,áno?

kiki68
21. okt 2025
@anonym_05f8c3

@kiki68 este treba doucit strikovat a sit. Toho 5 rocneho.

@anonym_05f8c3 Strikovat neviem ani ja 😂😂😂 A sit ho naucim, to povazujem za taky survival skill. 😉 Cim viac skills bude mat, tym lepsie. Ja ako zena tiez viem napr perfektne vrtat, pokladat dlazby, stierkovat, a muzom sme spravili kopec veci uplne sami.

anonym_06f4d1
21. okt 2025
@beronsche

@anonym_06f4d1 súhlasím
Aj keď rovnoprávnosť je predsa tiež ok - všetci majú mať rovnaké práva.
Chcieť rovnakost je nesprávne, keďže to ani nejde.
Ale to uz je také chytanie za slovíčka

@beronsche som rada že sa chápeme. Ja poznam ženy čo pracujú popri malom dieťati, no končí to tak, že chlap sa síce postará, ale žena nachystá oblečenie, mliečko, navarí a mixne príkrmy, vysvetlí chlapovi kedy dať papať, kedy uspať. Ale keď robí chlap, tak on ženám nenachystá pre dieťa jedlo atď. Ony samé hlásajú, že ženy zvládajú to čo muži a je ich rola prispievať finančne do domácnosti tiež. Ale vidíme aké to má nedokonalosti, ťahajú skoro vždy za kratší koniec a na chlapa sú nároky nižšie. Česť výnimkám. Ja keď nechávam dieťa s mužom tak jednoducho odídem a nič nevysvetlujem ani nechystám. Musí si poradiť, je rodič rovnako😄

cyneric
21. okt 2025
@anonym_792102

@cyneric lebo ženy sú dokonalé😅to čo teraz vyrastá za generácia jedným slovom po nás potopa
To len čučí do mobilu, životy mimo realitu

A nesuď mamičky podľa seba,áno?

@anonym_792102 Ja netvrdím že ženy sú dokonalé, rovnako ako si matka rozmazná syna si môže rozmaznať aj dcéru (ale to skôr pozorujem pri otcoch, čo dcéra chce to sa kúpi/vybaví). To ale nemení nič na skutočnosti že matky minulej generácie hrali významnú rolu v tom akých partnerov si môžeme vyberať v tejto. 😊

anonym_5b4a3c
21. okt 2025

@anonym_autor sú ženatí alebo žijú so ženami, ktoré si vážia samé seba a ktoré si nezačnú s hocijakým hňupom.

beronsche
21. okt 2025
@anonym_06f4d1

@beronsche som rada že sa chápeme. Ja poznam ženy čo pracujú popri malom dieťati, no končí to tak, že chlap sa síce postará, ale žena nachystá oblečenie, mliečko, navarí a mixne príkrmy, vysvetlí chlapovi kedy dať papať, kedy uspať. Ale keď robí chlap, tak on ženám nenachystá pre dieťa jedlo atď. Ony samé hlásajú, že ženy zvládajú to čo muži a je ich rola prispievať finančne do domácnosti tiež. Ale vidíme aké to má nedokonalosti, ťahajú skoro vždy za kratší koniec a na chlapa sú nároky nižšie. Česť výnimkám. Ja keď nechávam dieťa s mužom tak jednoducho odídem a nič nevysvetlujem ani nechystám. Musí si poradiť, je rodič rovnako😄

@anonym_06f4d1 myslím, že napriek počiatočnému nedorozumeniu, sme na jednej vlnovej dĺžke.. 🙂

anonym_bad088
21. okt 2025

@anonym_autor začni byt konečne samostatná, a nespoliehaj sa vo všetkom na chlapa. Ženy sú dnes veľmi veľmi náročné, a nie jazdy chlap je debilko ze sa nechá buzerovat od ženy.

anonym_617978
21. okt 2025

@anonym_autor akože kam zmizli zodpovední muži? Veď predsa nikdy žiadny neexistovali, to len ženy pred sobášom a deťmi si myslia, že u nich to bude iné.. 🤔 chlapy, sebci, agresívní, nezodpovední, vždy to tu bolo je a bude.

konikkon
21. okt 2025

@anonym_autor ani mne, ani v mojom okolí sa toto väčšinou nedeje. Mám normálneho manžela, čo nás živi, zatiaľ čo ja som už 5 rokov na rodičaku s 2 deťmi. Manžel nepije, ani nemá závislosti, o deti sa zaujíma, podiela sa na prácach v domácnosti a fungujeme vo všetkom ako rodina. Ja som si sakra rozmyslela, s kým si spravím deti, porodila som ich do manželstva, stále som zamestnaná na TPP ( momentálne na RD), mám aj niečo našetrené, nemám žiadne úvery a počas rodičaku som začala podnikať. Čiže, aj keby sa môj manžel rozhodol nás opustiť ( čo sa asi nestane) o seba a o deti sa dokážem postarať aj bez chlapa.

anonym_617978
21. okt 2025
@konikkon

@anonym_autor ani mne, ani v mojom okolí sa toto väčšinou nedeje. Mám normálneho manžela, čo nás živi, zatiaľ čo ja som už 5 rokov na rodičaku s 2 deťmi. Manžel nepije, ani nemá závislosti, o deti sa zaujíma, podiela sa na prácach v domácnosti a fungujeme vo všetkom ako rodina. Ja som si sakra rozmyslela, s kým si spravím deti, porodila som ich do manželstva, stále som zamestnaná na TPP ( momentálne na RD), mám aj niečo našetrené, nemám žiadne úvery a počas rodičaku som začala podnikať. Čiže, aj keby sa môj manžel rozhodol nás opustiť ( čo sa asi nestane) o seba a o deti sa dokážem postarať aj bez chlapa.

@konikkon ☝️👀

autor
21. okt 2025
@alenka58

zato že ty nepoznáš zodpovedných mužov neznamená že neexistujú, možno sa ti len vyhýbajú, ja poznám v mojom okolí tých zodpovedných a je ich teda dosť

@alenka58 ale poznam.Ja to uz mam davno za sebou,tie zle casy.Druhy muz super.Ale teraz ked roky presli sa pytam,preco sa mi to v mladosti stalo a preco som tak musela trpiet,preco som si takeho k sebe pritiahla.Stalo ma to 10 rokov zivota,ta ničota a chaos.
Tie mi uz nikto nevrati.A teraz ked som aj s dietatom stabilizovana sledujem napr aj tu dianie v tomto cinziaku.
Pocas roka sa sem nastahovali 4 slobodne mamicky.Tak neviem ci je to nahoda ci co.Tiez si spominam ake som to mala tazke ked som zostala s dietatom sama a vidim sa v nich,no a obdivujem ich.
Dalej mama dcerkinej kamaratky ma napr muza,ale nikto ho nikdy nevidel.Ani s detmi ani s nou.Ja sa jej nato nepytam-ona sama o nom rozprava ze jeho to s nimi proste nebavi(travit s nimi cas)No a je s nim a s takou samozrejmostou to povie,ako keby je to normalne a je rada,ze ma takeho de.bi.la.
Cize muz sa pride domov k nej najest a vsetko si dat vyprat,vyzehlit a ostatny cas travi s kamaratmi.Ja len sa pozastavujem nad tym,kto tym muzom dava pravo zit si ruka hore a zena staraj sa...
A ano,bola som pri tom ked som si s byvalym naplanovala dieta ale bol skutocne iny,bol lepsi,zodpovednejsi,vyzeral byt pripraveny...po porode uplne iny muz(ak vobec sa to dalo nazyvat muzom)
Po tom vsetkom co som zazila a stastie prislo az v strednom veku,mi je proste luto tych zien,ktore dokazem vdaka mojej minulosti navnimat.A vnimam to tak,ze je to s nimi kvoli mentalite dnesnych muzov zle..

anonym_217919
21. okt 2025

A ja poznám ženu, co v dlhorocnom vzťahu, kde vedela, ze muž dieta nikdy nechce, miesto toho aby odisla, ho radšej oklamala ze berie tabletky.Chlap celý život platí, ona kade chodí tade na neho nadáva, ze ju nechal s deckom samu, pritom co čakala

autor
21. okt 2025
@anonym_217919

A ja poznám ženu, co v dlhorocnom vzťahu, kde vedela, ze muž dieta nikdy nechce, miesto toho aby odisla, ho radšej oklamala ze berie tabletky.Chlap celý život platí, ona kade chodí tade na neho nadáva, ze ju nechal s deckom samu, pritom co čakala

@anonym_217919 to hej ale to nie je tak caste ako slobodne mamicky...

anonym_217919
21. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_217919 to hej ale to nie je tak caste ako slobodne mamicky...

@anonym_autor ja len, ze aj takéto prípady sú a nieje ich malo...sami tym sa uz tie zeny nepochvalia, lebov tomto prípade ony sú tie nezodpovedne

Strana
z2