icon

Kamarátka je tehotná s moslimom

macka67
2. jan 2014

Ahojte, moja kamarátka má obrovský problém, neviem čo s ňou bude ďalej ale bojím sa o ňu. Je tehotná, v 4-tom mesiaci s chlapom, ktorý žije vo viedni (je moslim..samozrejme, že som jej dlho prizvukovala, aby sa na neho vykašlala kým nebude neskoro ale ona nie, lebo ho lúbila)... Tento chumaj ju vyhodil z jeho bytu, nechal ju napospas osudu a tak sa vrátila naspäť na Slovensko. Problém ale je, že jej rodina sa o ňu a jej bábo odmieta postarať a on jej napísal, že on to dieťa nechce nikdy v živote vidieť. Nie je evidovaná na úrade práce, je vraj dobrovoľne nezamestnaná.. ked bývala s ním vo viedni všetko jej platil on... maturitné vysvedčenie jej mama vyhodila.. nevieme teraz na čo vlastne má nárok, či má nárok na nejaký príspevok, alebo skončí na ulici a dieťa jej po pôrode zoberú.. Jej mama jej odmieta pomôcť, aj keď zarába veľa peňazí a má dva byty, ešte povedala tomu chumajovu, že dobre spravil že ju vyhodil z bytu. Ja by som jej tak rada pomohla, ale nemám ako, šetrím financie na vlastnú budúcnosť. Prosím poraďte, čo sa dá v takejto situácii robiť, ďakujem...

macka67
autor
2. jan 2014

@canerko no to ja neviem.. vraj jeho mama je protivná... ale je to jedno asi teraz aký je on a aká je jeho rodina.. teraz je problém v tom, že kamoška nemá kde žiť s malým bábatkom

maznacik007
2. jan 2014

@macka67 inak ten poplatok za odpis maturitneho vysvedcenia je 3EUr nie 30 Eur .. takze to by hadam mohla naskrabat najma ak kazdy mesiac co nie je evidovana bude musiet doplatit 50 Eur

macka67
autor
2. jan 2014

@maznacik007 no vraj sa pýtala a treba 30 eurový kolok aby jej vydali to vysvedčenie.. či dá sa aj nejaký iný doklad lacnejší vybaviť?

canerko
2. jan 2014

neviem poradit bohuzial,je mi to luto.Ak jej rodina nepomoze nevidim potom buducnost pre nu a dietatko.lebo ked nebude mat ako zivit dietatko socialka jej ho zoberie.Dufam ze sa ten scenar nenaplni a mama sa s nou udobri a pomoze jej

maznacik007
2. jan 2014

@macka67 nuz skus pouzit google a zistit ze to tak neni .... a ze ceny su uplne ine za to ...sak si zavolaj do tej skoly ty a spytaj sa ... a uvidis kolko za to pytaju ale 30 eur to nebude

maznacik007
2. jan 2014

http://www.sme.sk/c/5955175/skola-nema-pravo-ne...

napr tu v clanku to mas popisane dolu kolko stoji duplikat maturitneho vysvedcenia..

macka67
autor
2. jan 2014

@maznacik007 ďakujem !!

tova
2. jan 2014

@macka67 s jej mamou uplne suhlasim. Dievca zrejme nevedelo co od radosti. Po gymnaziu ukazala mamke rozky a utiekla slepo zalubena k moslimovi. Dobrovolne nezamestnana, vyizivovana priatelom a jeho rodinou ako princezna. Tak taka situacia sa jej v zivote zide a nakopne ju, aby zdvihla zadok a uvedomila si, ze zivot neni len o vyuzivani inych. Nebude ani prva ani posledna ked bude pracovat cele tehotenstvo, ani ked pojde do prace po 3mes. materskej a dieta do jasli.

mariuskaa
2. jan 2014

@macka67 Presne ako hovori, @sophia111 chudatko kamoska... nech ktokolvek spravi akukolvek zivotnu chybu, a ma rodicov, ktori sa takto zachovaju.... hrozne.. Sama kamoska nepochadza z najlepsich rodinnych kruhov., hrozne vztahy tam maju v rodine, netreba sa ani cudovat, ze bola nestabilna, a nevedela rozlisit zalubenost od poblaznenia.
Na to vsetko nemala ziadnu oporu doma, a urcite ani jej nikto nemohol poradit.

@digysa nehovor mi, ze by si tehotnu dceru vyhnala z domu, alebo jej nepomohla... Viem, ze by si to nespravila...
Skoro kazda matka (rodina) by sa snazila pomoct v nestasti.. nech si je dcera za to aj sama na vine, aj keby neviem v akom stichu bola... smutne.

zeriempizzu
2. jan 2014

No iste tehotnu ju z bytu vyhodila rakuska policia 😀 zabavame sa?

vevesh
2. jan 2014

@zeriempizzu pokial tam nie je nahlasena, tak ano...a este otazka je ako je jazykovo zdatna... 😎

zeriempizzu
2. jan 2014

@vevesh zato macedonec tam iste zije legalne.
Skoda reci.... Naletiet na takuto "evitovku"

vevesh
2. jan 2014

@zeriempizzu preco by tam nezil legalne? ja som "taku fajnovku" tiez zazila u znamej ale v nemecku...pohadala sa s partnerom, on ju dal policiou tehotnu s malym 5r. synom vyhodit na ulicu o 3tej nadranom (a mal na to pravo, lebo nebola u neho nahlasena....) 😎

zeriempizzu
2. jan 2014

@vevesh ak je to tak, ze v nemecku ci v rakusku policia vyhodi zenu do noci z bytu, tehotnu, len preto ze nie je niekde nahlasena ( to sa este dnes robi?!) tak dakujem za slobodnu krajinu kde mam domov ja.

No macedonec nema nejake automaticke pravo na zivot v EU ale tak zalezi od jeho situacie... Tak neviem
Ale i tak sa mi tento pribeh nepozdava.

vevesh
2. jan 2014

@zeriempizzu no pri partnerskych hadkach by si sa divila co sa este robi.. ...(a s demokraciou a slobodnou krajinou to teda nema nic spolocne 😀 ) no na slovensku to nie je az take realne, pretoze mas nejaky trvaly pobyt niekde, kde byvas, v eu si mozes nahlasit trvaly pobyt zvacsa kde chces (so suhlasom najomcu, prenajimatela..niekedy ani to nie je potrebne) a tak ak si niekde bez nahlasenia (ako tuto slecna), tak si tam defacto na navsteve a ked ta uz "nechcu", musis ist domov... 😉
a automaticke pravo na pobyt nema...ale existuju v okolitych statoch azylanti (na sk to velmi nemame, ale v zahranici v hojnom pocte..)a ked prisiel za balkanskych vojen s rodicmi, tak je mozne ze uz je z neho aj "rakusak" 😉

zeriempizzu
2. jan 2014

@vevesh ale policajt musi vidiet o co ide ked na tehotnu zenu s deckom ho zavola chlapik s tym ze "navsteva nechce odijst"
Som prekvapena ze v germanskych krajinach to nemaju inac vyriesene aby chranili ocividnu obet domaceho nasilia, hm.
No jo, "rakusak" a blba slovenka = recept na rozpravkovy zivot

vevesh
2. jan 2014

@zeriempizzu ona tiez argumentovala tym, ze je tehu a syn a nezhody s partnerom...policia:" pani, my vas plne chapeme. ale na tejto adrese nie ste oficialne nahlasena, takze musite ist. ak nemate kam ist, zavezieme vas do zenskeho krizoveho centra, aby ste kde mali spat, a zajtra uvidite. to je to, co teraz v tejto situacii pre vas a vase dieta mozeme spravit" 😔

sophia111
3. jan 2014

@tova toto nemyslíš vážne..ty by si sa takto zachovala k svojej dcére??? Keby moja dcéra urobila čokoľvek, nikdy by som ju nenechala na ulici a ešte tehotnú..bože, čo sú už toto za ľudia. A že mama..:(

kykka
3. jan 2014

@macka67 Ja si myslim, ze jej vlastna matka nakoniec pomoze. Teraz svoju dceru asi naschval nechava "varit sa vo vlastnej stave", nech si ta princeznicka uvedomi, ze zivot nieje iba o vlastnej pohodlnosti, vyuzivani inych, nic nerobeni a neskonalom sebectve. Zivot je hlavne o vlastnej snahe nieco urobit pre svoju situaciu, vazit si druhych dookola, nezneuzivat ich pre svoju pohodlnost a hlavne pozerat sa na svet zodpovednym pohladom. Zrejme toto chce jej matka, aby si to mlada uvedomila. Ze, co si uvarila, nech si aj zje. Nestresuj sa, ziaden rodic nenecha svoje dieta s vnucatom spat pod mostom. Uvidis, ked bude najhorsie, jej matka sama pride a pomoze jej, ale teraz ju nechava samu nech si princeznicka uvedomi a tak jej treba. Neviem za akych podmienok odisla z domu, ale ked sa ani neprihlasila na urady, tak zrejme odisla az prilis sebavedomym a egoistickym sposobom, tak sa jej to teraz vracia. Zrejme si mysli, ze ked ju doteraz vydrziaval chlap, ktory ju potom odkopol, tak teraz ju bude zadarmo "vydrziavat"vlastna matka, lebo ma dva byty a peniaze (na ktore mimochodom urcite cely zivot makala) a ona nebude musiet nic robit. Len sediet na zadku a ciciat matku z penazi. Nech si uvedomi, ze aj keby mala matka 10 bytov, tak to neznamena, ze princeznicka moze sediet na zadku a cakat, kedy jej matka co da... A ja sa divim aj tebe, na co orodujes za taku kamaratku. Pisala si, ze uz dlzi aj nejake peniaze tebe, a keby si mala teraz tych 30 eur, tak ti aj tie vezme bez stipky svedomia. A zrejme vyuziva aj teba, lebo naco inac by ta zatahovala do svojich problemov a cakala, ze to za nu budes riesit ty... Inac, ona asi az taka svata v tej Viedni nebola. Moslimovia su velmi zatazeni na svoje deti a svojich potomkov. To uz ked ju moslim vyhodil z bytu tehotnu, a to dieta nechce v zivote vidiet, to uz fakt musela urobit nieco velmi zle. Si si ista, ze to dieta je jeho? Lebo je tu este moznost, ze sa prespala s niekym inym a kvoli tomu ju vyhodil a zanevrel na dieta, ktore ani nieje jeho... Co ty mozes vediet, co sa tam v skutocnosti udialo? Ak chces, pomahaj, ale bud obozretna...

luslus
3. jan 2014

a co to ma s tym spolocne, ze on je moslim? to iste moze urobit krestan, zid, budhista a ktokolvek iny. je to len a len jej chyba, v akej je situacii, to , ze on je moslim s tym nema nic spolocne.

hoblinka13
3. jan 2014

Ked bola natolko zrela,aby odisla do Rakuska a tam sa nechala zivit cudzim chlapom a navyse s nim otehotnie,tak nech je zrela niest nasledky.A nechapem,ze si ona nehlada pomoc.chapem,ze jej chces pomoct,ale ona ma byt ta,ktora obeha urady,pozistuje moznosti ako sa o seba a dieta postarat a nie,aby sa zase za nu kazdy snazil a ona si hovie u babky.mozno jej krivdim a snazi sa aj ona,ktovie...v stvrtom mesiace moze este pracovat,brigadovat nieco lahsie by sa mozno naslo.v prvom rade by som sa evidovala na urade prace,moze poziadat o davku v hmotnej nudzi.ale za ten cas,co nebola evidovana si musi doplatit odvody do zdravotnej poistovne.a na margo ziadania alimentov.neviem,ci by som sa na to nevybodla.moslimovia su posahani a moze dieta ziadat do svojej starostlivosti alebo cokolvek ne urobit,len aby jej nemusel platit.v tomto by som davala ruky od neho prec a nikdy ho uz nechcela vidiet

hoblinka13
3. jan 2014

a myslim,ze ked sa dieta narodi,mama jej pomoze.dieta uz vela zlych vztahov dalo dokopy.

livia341
Odpoveď bola odstránená
luslus
3. jan 2014

@livia341 mas nejake skusenosti s moslimami ked na nich nadavas?

dominika2727
3. jan 2014

@livia341 "rakusak" je akoze zaruka stastneho zivota? 😀

canerko
3. jan 2014

No citam toto tu a neverim otazka pomoci sa zvrtla na to ze moslimovia su spiny podla niektorych.Takto po rade:Ked som ja dosla sem na Sk po vydaji za mojho manzela bola som tu na viza prve tri mesiace.kym som urobila papiere tak som musela vycestovat este tri razi cez hranice kym mi dali 2-rocni prehodny pobyt.az po dvoch rokoch som dostala Slov.obcianstvo a zaplatila som ho 20 000 korun + som musela mat na ucte 200 000 korun ako poistku ze som sem nedosla vidierat stat na soc.davkach.Ak niekto cital moje prispevky od zaciatku tak uvidite ze som sa toho doticneho albanca nezastavala ale aj povedala skusenost mojej kamaratky.Tak ze vsade na svete existuje to co sa stalo v Rakusku.Staci pozriet aj spravy na joj-ke a vselico sa dozviete.neni to len o moslimoch.Ked uz moslim ma tu rodinu tak na prvom mieste su jeho dety.Moj mazel je Turek uz 25 rokov zije na Sk a nechcel zenu Slovenku alebo hociaku inu katolicku.on isiel do Macedonska a ozenil sa tam so mnou lebo vedel ze nebude jedneho dna riesit neveru manzelky alebo rozvod.Vela toho sme spolu preskakali,Aj nase manzelstva su rovnake ako te vase.to neznamena ze ja ako moslimska manzelka mam klapky na ociach a idem slepo na vsetko co mi on povie.ale medzi parmi musi bit aj tolerancia aj zatvorit obcas oci inak to nejde.odbocila som od temi ale stve ma ze v kazdej diskusii sa zvrtne vsetko na hadku a nakoniec clovek zisti ze ani pomoc nedostal alebo radu ak ju o to ziadal.mam pocit ze poniektore na Mk nemaju co robit tak svoju zlost,nespokojnost ventiluju na inich ludoch.A poviem na zaver ze od roku 1989 az po sucasnost vase matky babky 80 percent zenskej slov populacije mala docinenia s Juhosmi a tu kde momentalne byvam je kazde piate dieta alebo zena alebo chlap z miesaneho partnerstva.neberte to ako urazku to vam len chcem otvorit oci

macka67
autor
3. jan 2014

no ja som ostala prekvapena z vas... neverite ze vam piaem realitu??? naco by som sinvymyslala poviete mi?? hlavne ze kedmvam poviempan premier ze budete mat socialne istoty tak tomu verite... ludia mam dost fakt.. kamoska mozno bola troska zaslepena ale teraz zantomriadne trpi a uvedomte ainze trpi kvoli tomu dietatu... vy ste matky??????? bez lutoti tu pisete o tehotnej babe... to dieta je mozno v zlom stave ked s nim mrzla 4 hodiny vonku... a vy sem pisete aka je ona blba... ona si uvedomuje ze urobila blbost a nelutuje samu seba, ona teraz lutuje to babo lebo za nic nemoze.. ale nechapem vaa ze ste matky a takto tu pisere o tehotnej, ze tam ma zasluzi si a pod.... uzasne..

macka67
autor
3. jan 2014

a este aby ste npisali ze sa nealavydrziavat... ona robila vo viedni ale ten debilko jej zakazal choditndo roboty. nemohla ist od neho nikde ked uz sa k nemu nastahovala. sedela furt len doma a cakala kym sa on rano vrati ktovie odkial domov...

luslus
3. jan 2014

@macka67 naco s nim vlastne ostavala? naco teraz nadavat? nemala s nim ostat a neboli by teraz problemy

macka67
autor
3. jan 2014

@luslus lebo bola zalubena... ja som jej to x krat vravela nech odide a ide pracovat spat a aj chcela ale vzdy ju presvedcil ze ju lubi a nech sa k nemu vrati. aj teraz jej najprv vypraval jak ju lubi a aj ich babo a jak sa tesi a uz ho zrazu nechce nikdy videt..