icon

Kamarátka ma nepozvala na svadbu

12. okt 2022

Neviem či som len ja z toho rozčarovaná alebo aj vy by ste boli.
Spolužiačka a zároveň kamarátka z 2 stupňa ZŠ a aj zo strednej školy sa ide vydávať. Ide mať 100 ľudí a 50 má prísť po 21 hodine. Mňe poslala len oznámenie cez net že môžem prísť do kostola. A mne je to strašne ľúto. Iné spolužiačky pozvala aj na celú hostinu, iné zas až po tej 21 hodíne.
Ja keď som sa pred rokom vydávala,pozvala som ju po tej 21 hodine,ale odmietla to,prišla iba do kostola.
Neviem ako to mám brať,je mi to strašne ľúto, že jej za to nestojím,nemám chuť ísť ani do toho kostola.

jana005
12. okt 2022

@jabadabadu
@dominika1988
Prvýkrát som to pozývanie videla, keď sme boli mužovmu bratranci na svadbe asi 14 rokov dozadu.
Nechápala som, že prečo sú tam prázdne stoly a ľudia nikde. Tak mi to vysvetlili.
Mne sa to však vôbec nepáči, bolo by mi trápne, že od tých ľudí dostanem dar a ja ich nemám na svadbe,aby som ušetrila.
Tak buď robím veľkú svadbu alebo malú, ale so všetkými ľuďmi naraz a nie že mladí prídu robiť zábavu po deviatej hodine.
A al@autorka , normálne sa tej kamošky spýtaj, prečo ťa nepozvala. Očividne ťa neberie za takú kamošku, keď ťa nepozvala. Čiže nič tým, keď sa jej to opýtaš, nestratíš

gabrielka450
12. okt 2022

Buď rada.. ušetríš 200€

tamitamitami
12. okt 2022

Jednoducho jej napíš .... Ahoj, chcela by som sa ťa na niečo spýtať. Stalo sa medzi nami niečo čo zmenilo vzťahy medzi nami? Počúvala som že po 21 voláš kamošky. Viem je to tvoja vec koho si zavoláš a nechcem sa ti tam nasilu pchať, len ťa považujem za dobrú kamarátku a zamrzelo ma že mňa si vynechala. Rešpektovala by som samozrejme akú koľvek odpoveď a už by som to nechala tak.

Budeš mať zodpovedné otázky, mohlo sa stať milión vecí zabudla pridať pozvanie po 21, hnevá sa pre niečo....ale to ti povie iba ona. Najprv by som sa jej na to spýtala a podľa toho sa zariadila či ísť do kostola.

lucka1197
12. okt 2022

Aspoň si dostala oznámenie, ja som mojim dvom najlepším kamoškám nestála ani za to, aby mi ho poslali. Úplne chápem, že ti je to veľmi ľúto.

kitycat
12. okt 2022

@karollka21 moji kamarati mali pripravene miesto v lavici od obradu, po miesto na obede az do rana. To iste, ked sme my boli na svadbach znamym... Vsak to nie je mozne, udrziavat blizke vztahy s 50-70 kamaratmi... Svadba nie je FB, by som povedala.. Ja kvoli vzdialenosti udrziavam prave tych par vzacnych priatelstiev.

ivui
12. okt 2022

Uprimne? Tiez by som na nejake dodatocne pozvanie o 21tej vecer nesla... Trepat sa na noc bohvie kam, kvoli 3 hodinám riešiť šaty, makeup, účes? Buď celá svadba (že tej osobe za to stojím) alebo vôbec.

mell27
12. okt 2022

Ja som na svoju svadbu pozvala dve kamošky, vtedy slobodné,dnes už vydáte a mňa ani jedna nepozvala na svadbu, dokonca jedna mi ani oznámenie neposlala, ☹️ zabolelo ma to,ale život ide ďalej, fungujem aj bez nich ... Všetko raz prebolí...

nurielka
12. okt 2022

Vieš ako by zareagovala fajn kamoška, neporovnavala by sa s inými ľuďmi daného človeka, ktorých ani nepozná. Lebo oni idú na svadbu a ty nie. Odkiaľ vieš aké má s nimi vzťahy? Ak ti je to ľúto, tak jej to povedz citlivo. Keď jej to nepovieš, očividne nie je až taká kamarátka a ide ti len o to ísť sa niekam zabaviť o "21:00" a to môžeš ísť aj do pubu so svojimi naj kamoškami. A inak keď si opisovala aké ste boli TOP kamošky, prečo si ju nepozvala na celú svadbu? Určite sa preto cítila dotknutá, ak ste boli také veľké kamošky a nestála ti za to, aby si váš deň s manželom zdieľala celý s ňou. Ľahké je odsudit, no stačí sa pozrieť do zrkadla. Pitvas sa v tom, lebo sama uznas, že sa niekde stala chyba.
Inak tiež nerozumiem tomu pozyvaniu po 21:00. Keď som mala svadbu, pozvala som všetkých kamarátov, tvorili vacsiu polovicu hostí. Perfektná mladá energia celú svadbu. A vieš čo? A aj keby ma nepozvali na svoju svadbu z akéhokoľvek dôvodu, neurazim sa a ani mi to nepríde ľúto. Beriem totiž do úvahy to, že rokmi sa vzťahy menia. S kým som mala dobrý vzťah pred 3 rokmi, nemusím ho s nim mať aj dnes, z mojho vlaku vystúpil, lebo to chcel, lebo som to chcela ja, vzťahy ochladli atď.

autor
12. okt 2022

@gabrielka450 prečo 200 preboha ?

puertorico
12. okt 2022

odmietla lebo nechcela prísť . bodka . a teraz nechce aby si tam bola ty preto ťa nepozvala. svadba je väčšinou len jedna a keď si nenašla toľko času aby prišla na tú tvoju, tak nie je kamarátka. ja viem že ti to je ľúto, ale určite si nájdeš inú a lepšiu kamarátku. nebuď smutná

autor
12. okt 2022

@ivui to už není že si dávajú makeup robiť a šaty,účesy. Proste sa tak bežne ide, chalani oblek alebo tak a baby nejaké šaty čo majú a účes a Makeup tak bežne čo nosia,nič špeciálne,slávnostné.

ciarraa
12. okt 2022

hej hej, ono z tych vecernych hosti, proste tam uz sa nevyzaduje to, aby mali nejake tie roby a podobne

lucinka5051
12. okt 2022

To pozývanie po 21 je bezne ale podla mna velmi neuctive...vobec sa mi to nepaci...vsak radsej budem mat na celej svadbe 10 poriadnych kamaratov nez 50-70 akoze kamaratov s ktorymi som v kontakte raz za rok...mne to pride chore a iba take predvadzanie..dar si vezmete ale na celej svadbe mat nebudete lebo je to drahe 😅 vypocitavost neskutocna...a druha vec je SVADBA JE O OBRADE a nie o tej hostine...ale to uz je ina tema a ludia nemaju nastavene hodnoty bohuzial

leskovael
12. okt 2022

Je smiešne riešiť to, ako ťa kamoška sklamala že ťa pozvala len na nejakú časť svadby, keď si to ako prvá urobila ty jej. A je úplne nepodstatné ktorá časť to je, či kostol alebo hostina..

lauriik
12. okt 2022

Podla mna ti dala najavo co si mysli o vasom kamaratsvte uz v momente ked neprisla ona tebe na svadbu 🤷🏼‍♀️ Ved ked sa mi kamaratka vydava tak tam idem a musela by som mat sakra dobry dovod na to, ze by som tam nesla. Nie ze ty nevies ani preco neprisla 🙄

baboobchod
12. okt 2022

A nemôže to byť nejaké nedorozumenie? Že ani nevie, že nie si pozvaná medzi ostatných 50 kamosov? Lebo ak s tebou normálne komunikuje, prvá začína písať správy, radí sa s tebou o výzdobe… tak je to divné 🧐

rybka16
12. okt 2022

My sme na hostine mali len najbližšiu rodinu a svedkov (to boli kamaráti s partnermi), aj najlepšie kamarátky som pozvala len na obrad a na taký "raut" po obrade, čo sme mali asi hodinku. Podávali sa tam nejaké nápoje, občerstvenie a podobne, a potom sme sa s rodinou presunuli na večeru. Neurazil sa nikto, normálne som vysvetlila, že máme takúto svadbu. Prišli, zagratulovali, odfotili sme sa, pokecali a bolo. Neurážajú ma ani nepozvania na hostinu alebo pozvania po 21. Dobrá kamarátka ma pozvala na svadbu až na večer, a brala som to normálne, že to tak proste majú, hoci iní kamaráti boli pozvaní na celú svadbu, ale chápala som, že už si nie sme také blízke. Takže som bola na obrade a potom som prišla večer. Ale je fakt, že druhý raz by som už večer nešla, lebo je to také ani z voza, ani na voz, nemali sme si kam sadnúť a bolo to také rozpačité, keďže tam už bola zohratá svadobná "partia" do ktorej zrazu prišli noví ľudia. Vtedy sme tam ani nevydržali dlho, možno hodinku. Čiže znova by som tak nešla, ale nie preto, že by ma to urážalo.

Na tvojom mieste by som to nejako neriešila s tou kamarátkou. Ak ti vadí, že chce od teba pomoc s vybavovačkami, tak jej skrátka nepomáhaj. A aspoň si zistila, aká je reálne vaša úroveň priateľstva.

nhispvm
12. okt 2022

Svadby nemám rád, beriem to ako povinnosť. Ale ak by ma pozval niekto len tak po 21:00 cítil by som sa ako taký "odkundes". Prosto buď tam toho človeka chcem a pozvem ho normálne na svadbu, ale nie a nepozývam. Je to skôr taká výpočítavosť zo strany mladých. Na svadbe ťa nechcem, lebo si oproti iným druhoradý a míňať už na teba nechcem, na druhú stranu chcem od teba dar, ktorý mi prinesieš o 21, zato, že zješ šalát s rezňom... Neviem teda čo riešiš, ale nepozvala si ju ty ako prvá. Ona sa mohla cítiť vtedy tiež urazene, tak nepozvala ani ona teba. Možno tiež "len nemá peniaze pre ´dalších 30 ľudí). Mimochodom tiež budem mať o chvíľu svadbu a tých čo nás pozvali len tak po 21 na svadbu nepozývame ani vôbec.

miskakyska
12. okt 2022

..neviem, či to je vekom,ale takéto veci ma nedokážu samonasrat,tak aby som ľutovala samu seba
Kým nejde o život,ide o h0vno..pre niekoho trápna fráza,pre mňa pravdivá

gertrudaosem
12. okt 2022

Asi mala dôvod prečo odmietla ísť na tvoju svadbu. Zjavne to tak necítila vtedy, ani teraz 🤷🏼‍♀️ nie je o čom ďalej debatit. Bodka. Idem ďalej ...

gertrudaosem
12. okt 2022

Podľa mňa je tiez od veci pozvanie na svadbu "prídi až o 21" kam by som už išla o takom čase ... Úplne od veci

gertrudaosem
12. okt 2022

Tak keď k pri tých starších od 21... Tak ak už nebola zábava pri tých starších do 21 🧐 tak už to môže byť jedno .. sama som bola na svadbe kde bolo 70% mladých... Bolo super. Tým chcem povedať že už o 21 ťažko niečo schránia

konikkon
12. okt 2022

Mám taký pocit, že kamarátka sa prvá urazila, že si ju nepozvala na celú svadbu. Preto pozvánku na party po 21:00 odmietla. Zoslusnosti prišla len do Kostola. Preto ti povedala, aby si prišla tiež len do kostola. Každopádne, ste trápne obe 🤦 niekedy až žasnem, aké problémy si dokážu ženy vyrábať

nnikka
12. okt 2022

Mňa zo všetkých kamošiek ktoré som mala pozvané na svadbu pozvali na svoju len dve. A teda tie najlepšie to neboli, ale o to viac som si to vážila... A tie najlepšie ma teda dosť sklamali, že si na mňa ani len oznámením nespomenuli. A jedna priniesla oznámenie a čakala som že ma aj pozve a ani do kostola nás nepozvala.... Tak asi toľko môj výlev.

senta_sofia
12. okt 2022

Ona odmietla tvoje pozvanie, pretoze vedela, ze s tebou na svojej svadbe nepocita.

karolinakr
12. okt 2022

Ja som zatial bola na vsetkych svadbach od začiatku, tak si realne neviem predstavit prist niekde s križkom po funuse, ked je obrad u konca, jedlo zjedene prist si zatancovat na 22.00 a niekde svadba aj o polnoci konči..A priniest dar 👀 sice som hore pisala, ze to je ok ale možno by som neprišla..To je nejaky novy trend..Ja som chodila na velke dedinske svadby o 100 ludoch a jedli, pilo sa do rána a tancovalo so živou muzikou..Keby nas zavolali tam na 22.00 mama by určite nešla, nema rada ožranov a vtedy by to kulminovalo, hlavne, ked obrad je už o 14.00 🤣

thoughtfulweirdo
12. okt 2022

Prečítala som 3 strany a stále neviem, prečo sa jej na to nespýtaš, keď ste v kontakte 😅 veď normálne jej odpíš, že počúvaj, čítam, že ti večer príde 50 ľudí, je nejaký dôvod, prečo si mňa nepozvala? Nie zduto, ukrivdene alebo s výčitkou, ale normálne medzi rečou.
Inak ale, mohla aj zabudnúť, súdim podľa seba 🤭 ja som pri plánovaní sobáša automaticky rátala s najlepšou kamoškou ako svedkom, až tak automaticky, že som sa jej najskôr ani neopýtala 🤦🏼‍♀️ len som s ňou o tom debatovala, pýtala sa na šaty, obrúčky, fotenie a neviem čo, tiež si chuderka mohla myslieť, ako ju mám v paži, keď žiadne pozvanie neprišlo a ešte jej o tom drzo rozprávam. Našťastie moje opozdenie zobrala s pochopením 🤭

lopka1313
12. okt 2022

Ani mna moja naj kamaratka z 8-rocneho gymka nepozvala. Vraj pozyvali len spolocnych kamaratov a je pravda, ze od vysky uz spolu nie sme nejak velmi v kontakte. To vsak neznamena, ze ju za to nemam rada, ja som clovek, co nevie udrziavat priatelstva na dialku, tak to beriem, ako je. V danej chvili mi to prislo luto, aj potom, ked som videla fotky zo svadby, ale otriasla som sa a je ako je. Ja som sa este nevydavala, ale asi ju tiez nepozvem, mame tiez prilis vela spolocnych kamaratov s mojim partnerom a asi by sme tiez upresnostnili tych... Mam este jednu naj kamosku z toho obdobia a ta ma pozvala a bolo super (mala som 2 naj kamosky v danej dobe).

mikadooo
12. okt 2022

@jabadabadu úplne normálne sa to tak robí... Nie každý má prachy aby pozval rodinu a ešte aj kamarátov na celú hostinu (hlavne, keď už rodina sama o sebe je dosť veľká...). Mne to príde úplne normálne a všetky svadby, ktorých som sa zúčastnila, mali takýchto hostí po večeri🤷🤷🤷. Väčšinou šlo o kamarátov alebo kolegov. @autorka, jediné, čo mi napadá, že sa na teba urazila, že si ju nepozvala na CELÚ svadbu a teraz si povedala, že ťa just nepozve ani na tú povečernú. Pravdepodobne rozmýšľa rovnako ako @jabadabadu.

minutka
12. okt 2022

@dominika1988 ja som sa vydava v 2009 a tiez si muz pozval 10 kamosov bez frajerok po 21. Bezne sa to robi roky.