icon

Kamarátka má zlého manžela

mamanadruhuu
31. dec 2020

Ahojte, nie je to môj prípad, ja som sa z neho našťastie dostala, ale kamoška ma manžela majú spolu dve deti, ale to aký je on na ňu hnusný, to nie je ani možné. Nechápem, čo ju pri nom drží a rada by som je poradila pomohla..
Párkrát mi poslala aj nahrávky ako jej škaredo nadáva, ako nadáva na to co pozerá v televízore, aký hudbu počúva, už sa aj párkrát "pobili" teda má z neho psychické problémy, teraz bola chorá
a stále za ňou behal dobiedzal do nej že nič nerobí že všetko musí robiť on. Je mi jej ľúto, vypočujem si ju ale už jej nedohovaram, podobne som to mala ja a už som od leta bez manžela, teda ešte sme manželia, ale nežijeme spolu, tiež mi nadával a správal sa ku mne hrubo, verím ze je to ťažké odísť, ale musí to dat ja to zvládam s dvoma mojimi princeznami a chodím do práce

Strana
z2
stela01
1. jan 2021

@lindusss2016 tak to je veľmi ťažko a v dnešnej dobe úplne . Ženské role ?! To sú aké ? Drieť ako kôň aj za chlapa ?
Nenarazam na teba !

stela01
1. jan 2021

@lindusss2016 a tento tvoj “ návod “ poznám od babky , prababky - aby v chalupe pokoj bol

lindusss2016
1. jan 2021

@stela01 praveze presne nedriet za chlapa! Nechat chlapa, aby na seba prevzal zodpovednost, dat mu doveru a dat mu dolezitost. Neviem, aky navod mala tvoja babka, ale rozhodne to nefunguje tak, ze drzim hubu, krok a nohy od seba, aby v chalupe pokoj bol. Mozem ta uistit, ze muz sa ku mna sprava doalova ako ku kralovnej a plni moje tuzby bez toho, abysom ich vobec vyslovila 😊 a tak isto ja jeho

lindusss2016
1. jan 2021

@katjas8 lahko sa to naozaj hovori, ale dokazat to nie je az take jednoduche, chce to velmi vela prace na sebe a hlavne treba ovladnut svoje ego. Ja to uz praktizujem takmer rok a stale mam velky kus cesty pred sebou, stale sa mam co ucit, ale nase manzelstvo a tym padom cela rodina sa zmenilo od zakladov. Takto pred rokom som uvazovala o rozvode a ked zacala korona, bola som pre neho rozhodnuta a teraz mam doma muza snov, chlapa, co ma skutocne miluje a denne mi to dokazuje

kittykat22
1. jan 2021

Mam v okoli viac parov kde sa muz sprava velmi zle k manzelke. Spravali sa hrubo, skaredo, agresivne, ponizovali ich uz zo zaciatku vztahu. A tie si ich nielen ze zobrali za manzelov ale maju s nimi aj deti. A ziju "stastne" az dodnes. Roky rokuce. Ako obhajobu povedia "v kazdej rodine je nieco" alebo "on je len niekedy taky" pripade "jednym uchom dnu a druhym von". Tak okolo nich veselo skacu, adoruju ich a zivot ide dalej.

stela01
1. jan 2021

@lindusss2016 tak je perfektne keď to u vás klape . Dúfam aj bude keď skončí RD a prejde 15 rokov manželstva . A stále si budete plniť vaše túžby s úsmevom

lindusss2016
1. jan 2021

@stela01 sme manzelia zatial 8 rokov, ja som uz 5.rok na RD s druhym dietatom 😊 prave tento mesiac mi konci, ale do prace sa uz nevraciam, ostavam si plnit svoje sny na volnej nohe, moj muz ma maximalne podporuje

stela01
1. jan 2021

@lindusss2016 to je od neho pekne , prepáč ja som v tejto veci na úplne inej vlne ako ty .

lindusss2016
1. jan 2021

@stela01 to vnimam. Je to v poriadku, kazdy sme nastaveny inak. Ja som tiez kedysi zila takmer ako feministka, bolo vo mne kopec muzskej energie, riadila som sa rozumom, logikou, takze viem sa vcitit aj do toho ineho pohladu. Az mi do zivota prisla jedna skutocna zena a ja som len pozerala s nemym uzasom, aka energia z nej vyzaruje, ako sa k nej jej manzel sprava, bolo to v mojom zivote nieco uplne ine. Som velmi vdacna, ze sa od nej mozem ucit, lebo mi to zmenilo zivot a som konecne stastna.

stela01
1. jan 2021

@lindusss2016 tak to má byt každý tak aby bol šťastný

stela01
1. jan 2021

@lindusss2016 nemyslím si že som feminiska
Ale život má naučil spoliehať sa na seba , necakat podporu , všetko zvládnuť sama

lindusss2016
1. jan 2021

@stela01 no a presne to je ten feministicky sposob, necakat na podporu (muza), nespoliehat sa na neho =nedavas mu doveru. Rozumiem ti uplne, bola som vychovavana v rovnakom duchu a po smrti oboch rodicov som ostala na tomto svete "sama", tiez som si vedela (a viem) poradit so vsetkym. Ale presne toto som si priniesla aj do vztahu. Chcela som nieco od muza a on to nespravil hmed? Tak som do neho zacala vyryvat, on sa vzpriecil, nechcel to urobit uz vobec a ja nasrata som mu za kazdu cenu chcela ukazat, ze to zvladnem aj sama. A to bol len zaciatok nasich problemov a kolko rodin presne taktl zacina... ale koho to bola vina? Moja ci jeho? Chlapi su jednoduchsie stvorenia ako my. My mame ten dar och ovladat, oni nas nie, samozrejme teraz nehovorim o tazko psychicky narusenych jedincoch ale o normalnych beznych chlapoch, co chodia do krcmy, doma nepomahaju, popripade novodobi sa hraju cele dni na pc, chatuju s babami o sexe a pod...

stela01
1. jan 2021

@lindusss2016 naučiť som sa to musela keď že som ostala sama . 😊
Môj exmanžel bol hovado a to bolo úplne jedno či som bola pekná či škaredá , dobrá či zlá 😀

lindusss2016
1. jan 2021

@stela01 no ved ja samozrejme viem, ze sa to neda aplikovat na kazdeho jedneho, ale vela vztahov sa zachranit da, ked zena vie ako

babymetal
1. jan 2021

@lindusss2016 skvelé odpovede. Tiež mi chýba trošku sebakritiky.

mamanadruhuu
autor
2. jan 2021

@lindusss2016 ja som pre svojho manžela robila prvé aj posledné, môj manžel má určitý druh problému gemblerstvo druhý hulvatstvo a keď si vypije je agresívny, nadával mi škaredo, keď som upratovala mi stále nadával že upratujem jak jeb'**'*, sorry nerobila som to pre neho ale pre deti aby boli v čistom.. On len telefón a plejko.. Žiaľ aby si vyplatil dlhý musel sa vzdávať veci ktoré mal rád a najväčšia rána... Ja som mu išla ručiť na úver aby si mohol vyplatit dlhý, bola dohoda že ma dá na polku bytu... Úver bol v hodnote 50000 € a co som získala? Nič okaslal ma a povedal mi tebe ostane polka úveru bohužiaľ chápete ubohost? Ze z jeho bytu nedostanem ani polku aj keby som hocičo spravila... Takže takýto je on hajzel... A co ma kamoška je o niečo lepšie nie je gembler a keď si vypije nie je agresívny... Môj mm je agresívny vyhadzuje z okna to co mu príde pod ruku.. Dcére vyhodil papučky od nervov hrnec mi vyhodil lebo mu zavádzal... A posledne co spravil uhodil ma vtedy som volala aj policajtov... Takže v com som robila chybu? Mohla by som mu aj zlato pod nosom nosiť nikdy by sa nezmenil... A to ešte vyhrážky ohľadom deti... Teraz zatiaľ cuci obávam sa co bude je to uboziacik ktorí je pre mňa nula za to co spôsobil mne... Takže áno je to zlý manžel...

mamanadruhuu
autor
2. jan 2021

@lintu áno zažila.. No není to ružové ani teraz podnájom dve deti do 3 rokov a práca... Staršiu my do škôlky nevzali neviem ako to bude, otec mi povedal ze mi pomôže s platením, ak sa mi nebude dať, teraz som bola dlho na pnke co sme boli chorý... Nie je to ľahké... Ona ma aspoň kam ísť ale stále si myslí že sa zmení.. Lebo donedávna by som o ňom nepovedala ze je taky aký je

mamanadruhuu
autor
2. jan 2021

@lindusss2016 a ešte otázka? Dokázali by ste žiť s mužom ktorí vás udrie, je gembler minie veľa peňazí a keď kúpite deťom nedajbože sebe už to mate vyhucane? Co to je za chlapa no chrapun... Ženské zbrane to som mu mala každý deň odovzdať vmojecte telo..? Už po druhej hádke s nadávkami sa mi sprotivil celý na kompleku...

lindusss2016
2. jan 2021

@mamanadruhuu no tak to som napisala viackrat, ze to funguje len na normalnych chlapov, zial ak je niekto gambler a alkoholik, tak je to chory clovek. Mozno by sa dal zvratit aj takyto stav, ale chcelo by to velmi vela usilia na oboch stranach a hlavne lasku. Z tvojich slov jasne citit, co si o nom myslis. A ano, chapem, ze sa hnevas, ale spomen si, ci bol taky hned od zaciatku, alebo sa zacal menit postupne. Ak bol od zaciatku gambler, agresor, klamar atd, tak potom nerozumiem, preco si si ho brala. Ak sa zmenil postupne, tak potom sa pytam preco? Neber to v zlom, ale robit prve posledne zdaleka nie je vsetko. To robi takmer kazda normalna zena, mame to v sebe zakorenene, nie je to nic vynimocne. Ale uprimne, ty si myslis, ze chlap ta bude milovat len preto, ze mu naservirujes ranajky hoc aj na zlatom podnose, ze mu behas cely den okolo riti a vecer mu das, aby si vyprazdnil pytel? Ja som si to kedysi myslela, ale teraz uz viem, ze som bola daleko od pravdy. Nikto ti vsak nevycita, ze si sa s takym hulvatom rozisla, naopak drzim ti palce, nech sa co najskor otrasies a najdes chlapa, ktory ti prinesie do zivota stastie. Treba sa vsak vzdy poucit zo svojich chyb a neopakovat ich.

Strana
z2