icon

Kamarátka nás nepohostila

23. mar 2023

Dievky, musela som dat anonym lebo by sa daná osoba mohla ktomu dostať ale zaujíma ma názor iných ľudí
Prednedávnom mala kamarátka tu z MK narodeniny. Poznáme sa odkedy sme si obe našli dve čiarky na teste(ale priateľstvo fungovalo iba cez siete nakoľko žijeme ďaleko od seba )
Stále hovorila ze by bol najlepší darček na svete kebyže sa vidíme. Tak som sa po 9 rokoch rozhodla OK spravím radosť keď ma sviatok. Nakoľko cesta trvá 4 hodiny ,vstali sme skoro ráno zbalila som deti a išlo sa. Keď sme dorazili samozrejme radosť veľká, zavolala nás dnu. Dnu nás nečakal pohár vody, ani chlebík, či chrumka alebo teplá káva. Čakala som že asi nás ponúkne načo mame chuť ale stále nič. Navrhla že ideme von, čakala som teda ze asi nás niekam vezme aspoň na zákusok keď sme ťahali tak dlhú cestu. Ale nie, prešli sme sa cez mesto. Deti sa pohrali a už bol čas ísť nazad aby sme prišli domov v rozumnom čase. Nahnevaný muž si po ceste nazad kúpil kávu na pumpe a šli sme sa najesť do reštaurácie.
Baby nemajte ma za rozmaznanu ani nič, ale keď niekto meria tak dlho cestu očakáva ze druhá strana keď sa tak teší a čaká, ze upečie aspoň sprostu bábovku a zaleje čaj.
Zvyknete chystať niečo pre návštevu alebo proste iba kecáte a to všetko?
Lebo ja aspoň vytiahnem dačo ku káve alebo čaju. Ked niekto ku mne ide dlhšiu cestu pozvem ich na pizzu alebo niečo male pod zub urobím.
Toto cele ma zarazilo a neviem ako jej to slušne naznačiť

chillibubble
23. mar 2023

inak mne aj muzovi by po 4 hodinach cesty bolo akekolvek pohostenie malo a planovala by som bud po ceste alebo tam v meste normalny obed. nie kolaciky na navsteve a podme 4 hodiny zase domov.

h2
23. mar 2023

Ináč, dobrú otázku dala aj @1fifinka1 . Kamoška mala narodeniny, išli ste k nej na návštevu. Priniesla si jej niečo? Darček k narodeninám, deťom nejakú maličkosť...?

danyelia
23. mar 2023

Ahoj, určite vás mala niečim pohostiť, minimálne tá káva a koláče...Ale tiež nerozumiem, prečo ste jednoducho nenavrhli obed v reštaurácii. Ak by bola moja rodina hladná, normálne by som ich teda pozvala na ten obed a ako poznám muža, celý by ho aj zo slušnosti zaplatil. Možno by jej to potom ťuklo, možno by vás nabudúce pozvala na obed ona, možno by si s vami v tej reštike dala len minerálku...Ja neviem, veď treba normálne komunikovať medzi sebou 🤷‍♀️ Ale zase keď si tam prišla neohlásene či nedoniesla žiadny darček, tak sa jej ani nečudujem - možno nemala nakúpené, možno práve nemala peniaze, možno jedli pred hodinou, možno sa s Tebou ani stretnúť nechcela, možností je veľa...

slavomira236
23. mar 2023

A boli ste dohodnute? Ze pridete vtedy a vtedy? Vedela ze pride aj muz a deti? Ak nevedela mozno nemala nic tiez sa mi stane ze mam prazdnu chladnicku...ale kavu a vodu robim navsteve automaticky este len vojde pytam sa ci si daju kavu...chrumky tycinky sa tiez vzdy najdu...aj si jej darcek doniesla? Pises ze ta vpustila dnu a keby nevpustila? Podla toho usudzujem ze ste isli bez dohodnutia...Asi ste take kamosky neboli to je len net..na net pisu ludia hocico, mozno nepicitala ze sa tam dotrepes

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
timetotime
23. mar 2023

mne to pride tak ci tak zvlastne, ze proste nemala nic nachystane a mozem povedat, ze tiez by som si asi pomyslela svoje a zamrzelo by ma to. prislo by mi to ako keby vobec nechcela aby som dosla

kvetinka75
23. mar 2023

@viestta presne tak, mala povedať, že sú hladní a ísť sa najesť. Možno by jej to doplo, možno nie.

hipuska
23. mar 2023

Ešte si neodpovedala, či to bolo plánované či ste ju prekvapili

kvetinka75
23. mar 2023

@chillibubble veď to, že keby bývala neďaleko, prídu sa zahrať OK, Ale ak sa niekto trepe ku mne 4 hod. tak mu už niečo nachystám.

simca06022011
23. mar 2023

@h2 tak to hadam vobec nie je podstatne ci nieco priniesli.. ved sa trepali 4hodiny v aute len aby prisli...

OTAZKA je a dufam, ze sa odzvieme odpoved, ci o tom dotycna vedela. lebo podla textu a "prekvapenia" nevedela. A potom sa vieme vyjadrit, ci je to ok, alebo nie je.

kvetinka75
23. mar 2023

@simca06022011 no ja si myslím, že 4 hod. sa nikto nebude trepať niekde, kde o ňom
nevedia, že príde. Nemusela byť doma, to asi nikto nebude riskovať len tak že sa prejde 4 hod. tam a 4 naspäť

pondelok01
23. mar 2023

@evamarek77 tak nie kazdy narodeniny tak preziva, ja by som tiez nic nemala, keby niekto pride len tak, len za to, ze v ten den mam narodeniny. Pre rodinu dam datum niektorej blizkej soboty, a vtedy pridu po obede na kavu a kolac, ale doma mame bezne proste iba veci na najblizsie dni, na ranajky obed veceru. Mozem dat navsteve jogurt, ked pride neohlasena. Cipsy a podobne moc doma nedrzim, ak nema zrovna niekto (ohlaseny) prist.

viestta
23. mar 2023

@kvetinka75 este by ma celkom zaujimalo, co ta navsteva bola vopred ohlasena. Lebo toto je dost podstatny faktor na celej tejto kauze. Lebo ak sa mi zrazu pred dverami objavi rodina na navstevu tak sa zavzdusnujem aj ja. Kavu by som ponukla, mozno by som vyhrabala aj nejake keksiky pre deti, ale inac by som ostala dost zavzdusnena z takeho prekvapenia.

ewe182
23. mar 2023

Popravde ak to mala byt navsteva k jej narodeninám ako "darcek" a boli ste dohodnute ze prides s celou rodinou a pojdete von, mohla cakat ze na tu kavu a kolac ju pozves ty ked mala narodeniny. Vtedy je pre človeka ta navsteva naozaj prijemna ze si oddychne nemá starosti, moze pokecat a nie chystat jedlo kolac kavu vodu chrumky okolo vas behať okolo deti a za hodinu odidete. Pre mna by zrovna takato návšteva nebola darcek.

kathy7337
23. mar 2023

@pondelok01 presne. detto

livuska124
23. mar 2023

Tiež ma zaujíma, či bola návšteva vopred ohlásená, ale mám pocit, že to bola "prepadovka" a v tom prípade by som sa vôbec nečudovala, že bola kamarátka vykoľajená a radšej vás vzala na prechádzku. Akože ok, aspoň pohár vody ponúknuť mohla. Ale ja, keby mi príde nečakane takáto návšteva (na ktorú by som sa inak tešila, keby o nej viem vopred) tak som znechutená maximálne.

h2
23. mar 2023

@simca06022011 Nie je to podstatné, ale zaujímalo by ma to. Lebo tak, ako je slušné pohostiť návštevu, je slušné aj niečo priniesť, zvlášť, ak prišli kvôli narodeninám.
A myslím, že návšteva bola dopredu ohlásená. V príspevku o 10:07 píšem, prečo.

simca06022011
23. mar 2023

@h2 tak hadam sa autorka vyjadri :D

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
23. mar 2023

@livuska124 myslím že bola dopredu ohlásená. Ja si neviem predstaviť trepať sa niekde 4 hod. s tým, že dotyčná môže byť odcestovaná, na návšteve, vonku, chorá. A potom ísť 4 hod. späť?

pondelok01
23. mar 2023

@kvetinka75 ja si to uprimne neviem predstavit, ani keby vedeli, ze pridem. 8’hodin cesty? To uz mohli byt za ten cas v Chorvatsku, nie naspet doma.

20erika07
23. mar 2023

Neviem, ja kym nie sme vyslovene pozvaní na hody, ci oslavu alebo nieco v tom duchu, neocakavam , ze sa idem niekde na navstevu pohostit, prave by mi to bolo blbé. Na taku cestu sa najeme doma, pobalime svaciny ,vody. Kavu alebo caj by som si normalne vypytala zase, to nie je nic obtazujuce, ale aby si niekto kvoli mne robil starosti s pohostenim kvoli obyčajnej navsteve tak to by mi bolo blbe. Ja ale naopak ked ocakavam navstevu tak sa snazim ponúknuť cokolvek, na kavu sa pytam este sa len vyzuju. Ponukam aj varene aj mame dostatok, alebo spravim salat nejaky, chlebik,jednohubky ak viem dopredu o návšteve . Ak by mi mala prist kamoska s celou rodinou tak zďaleka, tak by ich u mna urcite cakali nejake mňamky ,ale ako pisem ja to od druhych nevyzadujem a neocakavam.

h2
23. mar 2023

@simca06022011 Ináč, toto je tiež divné. Autorka je zjavne na koníku aktívna, keďže si tu dokonca našla kamošku a to už pred 9 rokmi. A od úvodného príspevku sa ani raz neozve? Začína to zase pôsobiť nedôveryhodne, už mám pocit, že zase vymyslená téma kvôli rozprúdeniu diskusie. 🙄

livuska124
23. mar 2023

@kvetinka75 ak bola návšteva ohlásená, v tom prípade by mi bolo úplne trápne nepohostiť ich niečím, najmä po takej dlhej ceste. Jedine, že kamarátka nie je až taká kamarátka ako sa cez "písmenká" zdalo a chcela ich mať čo najskôr z krku 😀 ale to sa potom nemusela vyjadrovať, že by to bol super darček, že sa stretnú osobne....

1fifinka1
23. mar 2023

@h2 tiež si myslím, no ak oni nedoniesli nič, mohla to aj ona tak ponat a jednoducho ju nepohostit. Z princípu. Ak by niečo doniesli a ona nemá doma nič, tak ju pohostim s tým co doniesla. 4 hodiny, 2 hodiny. K nám lieta dcerin frajer z Ameriky, letí celý deň a donesie vždy niečo. Tým chcem povedať, že vzdialenosť je relevantná. To reagujem na to, čo tu niekto napísal o vzdialenosti. Ale autorka nepíše nič, tak ťažko povedať. Chybu urobili obe strany. A teda aspoň človek sa zasa presvedčil, že internet znesie fakt, že všetko. Také kamky asi nie sú. Možno nemala financ, mozno z princípu, mozno....... Ine

anjelicek26
23. mar 2023

Tiez nie som typ, ktory robi chlebicky a vyvara, ked ma dojst navsteva, ale pitie, kava, nejake chrumky a kolac robim zakazdym (a mam prakticky vzdy doma, aj ked sa neohlasia, vedia kamosky, ze nemusia), ved nebudeme len tak sediet bez nicoho, co ja viem... boli dohodnute, vedela, ze prijde a aj ze daleko cestuje... mna by to sklamalo uprimne tiez..

marryen
23. mar 2023

Veď ten príspevok napísala dnes 9:42..... a vy ju už o 10.00 bombardujete že neodpisuje...To myslíte že každý je tu nonstop zavesený 24/7?
Hneď vymyslené, lebo neodpisuje.....to vy nemáte nič iné na robote len celý deň na MK? 😖
😂

eva8
23. mar 2023

Mne by to absolútne nevadilo. Chcela som sa s ňou stretnúť a potešiť ju na narodeniny, nie sa najesť. Na výlety vždy zabalíme vodu a niečo na schrumnutie.

belllinka
23. mar 2023

@eva8 keď idete k niekomu na návštevu, tak si u nich v obývačke potom rozbalíte lepeňáky a otvoríte flašky s vodou?

chillibubble
23. mar 2023

@pondelok01 u nas rovnako. ja mam nakupene na tyzden a k tomu nejake rychlovky polotovary ak by sa stala nepredvidana situacia. kavu by som vedela spravit len zalievanu, bez mlieka lebo to bezne nekupujem, stroj nemame. nieco ku kave tiez nie, lebo dcera take kolacove sladkosti nelubi, my s muzom to nejeme. ale tak snad sa ozaj ohlasili, ze niekedy okolo jej narodenin pridu. ale zase ako som pisala, mozno druha strana nepochopila ze to ma byt navsteva doma a vzala ich von, ukazat mesto a okolie...

chillibubble
23. mar 2023

@marryen tak ja ked zalozim prispevok, tak ked mam cas a chcem diskutovat, poznat nazor. a nie si vecer precitat 10 stran diskusie...