icon

Kamarátka nás nepohostila

23. mar 2023

Dievky, musela som dat anonym lebo by sa daná osoba mohla ktomu dostať ale zaujíma ma názor iných ľudí
Prednedávnom mala kamarátka tu z MK narodeniny. Poznáme sa odkedy sme si obe našli dve čiarky na teste(ale priateľstvo fungovalo iba cez siete nakoľko žijeme ďaleko od seba )
Stále hovorila ze by bol najlepší darček na svete kebyže sa vidíme. Tak som sa po 9 rokoch rozhodla OK spravím radosť keď ma sviatok. Nakoľko cesta trvá 4 hodiny ,vstali sme skoro ráno zbalila som deti a išlo sa. Keď sme dorazili samozrejme radosť veľká, zavolala nás dnu. Dnu nás nečakal pohár vody, ani chlebík, či chrumka alebo teplá káva. Čakala som že asi nás ponúkne načo mame chuť ale stále nič. Navrhla že ideme von, čakala som teda ze asi nás niekam vezme aspoň na zákusok keď sme ťahali tak dlhú cestu. Ale nie, prešli sme sa cez mesto. Deti sa pohrali a už bol čas ísť nazad aby sme prišli domov v rozumnom čase. Nahnevaný muž si po ceste nazad kúpil kávu na pumpe a šli sme sa najesť do reštaurácie.
Baby nemajte ma za rozmaznanu ani nič, ale keď niekto meria tak dlho cestu očakáva ze druhá strana keď sa tak teší a čaká, ze upečie aspoň sprostu bábovku a zaleje čaj.
Zvyknete chystať niečo pre návštevu alebo proste iba kecáte a to všetko?
Lebo ja aspoň vytiahnem dačo ku káve alebo čaju. Ked niekto ku mne ide dlhšiu cestu pozvem ich na pizzu alebo niečo male pod zub urobím.
Toto cele ma zarazilo a neviem ako jej to slušne naznačiť

sonka333
23. mar 2023

No za mna kebyže niekto príde aj neohlásene tak aspoň tú kávu alebo minerálku ponúknem ...a obzvlášť keď sú na návšteve aj detí...proste mňa osobne by toto trošku urazilo že cestujem za niekým a ten dotyčný mi nevie ani pohár vody ponúknuť...toto je neuctivosť zamna a viac by som na takú návštevu nešla "návšteva neznamená hostina ale toto je cez čiaru... že ešte ani pohár vody sa nenájde....🤔....hoci by som doma nič nemala a trebárs by som musela aj do obchodu tak by som sa ospravedlnila a skrátka aspoň tú kávu a vodu ...vám mohla ponúknuť a kebyže aj nepije kávu tak ja neviem ale aspoň sa opýtať mohla...ja keď idem na návštevu tak tiež si nepýtam sama...u nás toto nieje zvykom...

danyelia
23. mar 2023

@negymama Jasné, chápem...všetko je o vzájomnej komunikácii, slušnosti a úprimnosti, ja často nechápem, ako sa dospelí ľudia nevedia medzi sebou rozprávať, pýtať sa či dohodnúť a nedokážu vyriešiť taký jednoduchý ,,problém,, na mieste. Ja ak by som sa niekam dotrepala a neponúknu mi ani vodu (čomu nerozumiem), normálne by som kamošku poprosila, o pohár čistej vody, že som veľmi smädná, ak by som bola hladná, opýtala by som sa, kde sa tu môžme v okolí najesť, lebo sme po dlhej ceste hladní, ak by som bola doma a zjaví sa mi nečakaná návšteva, normálne by som úprimne povedala, že navarené pre nich nemám, lebo sme všetko pojedli, nečakala som návštevu, na nákup som ísť nestihla, ponúkla by som sa objednať pizzu, alebo by sme sa nejako normálne dohodli, či sme hladní a ako to vyriešime...neviem si predstaviť sedieť s ,,kamoškou,, pri prázdnom stole a urazene na seba zazerať a potom si domýšľať, prečo to a prečo ono 😁

karolinakr
23. mar 2023

Ja som zažila opačnu situaciu, išli sme s mamou k jej švagrinej na návštevu, a kedže je známa tym, že ponúka prázdne stoly, hovorim a čo; kúpim zákusky z obchodu, každy si da dva..Bude pokoj.Ako som ta obiehala s táckou, išla som za bratrancom a ako som ho ponúkala, on si zobral celú tácku, bolo ich tam asi ešte päť.Nie že ťa neponúknu ničím, ale ešte ozbíjajú aj o to, čo si ty priniesol..No toto keby človek nevidel, neuveri vlastnym očiam 🍰🎂🧁🍩🍨🍧🍦🤣

negymama
23. mar 2023

@karolinakr moje nervy 😅

negymama
23. mar 2023

@karolinakr mne sa stalo, ze sme s muzom isli k mojim znamym, ktorych som poznala roky este za slobodna. Ja som bola tehotna, brusko uz viditelne predo mnou. Doniesli sme pre ich deti nejake sladkosti a chrumky aj nejaku flasku... Vsetko vzali a nam nic neponukli. Pritom sme tam boli dlhsie /z ich podnetu/. Gol bol ked si oni cela rodina dali pred nami na stole svoju veceru a nam nic.
Viac sme tam nikdy neprisli ani sa im neozvali. Hanbila som sa aj za nich.

diaszoky
23. mar 2023

@karolinakr 😀😀pane boze ci sme vsetci tvoji alebo iba niektori 🤦‍♀️to je uz je zly sen 😀

reanda
23. mar 2023

@karolinakr to myslis vazne toto, ze ked ti pride navsteva a ty nemas co ponuknut, tak ich tam nechas a ides do obchodu? tak toto zase mne hlava neberie .. ja keby k niekomu pridem a on odide, tak odidem aj ja 😀

slavomira236
23. mar 2023

Ja keby donej pridem a neda mi ani kavu uz by som s nou ani do toho mesta nesla...to ste spolu komunikovali v pohode nic si na sebe nedala vediet? No dufam ze diskusia sa nezmaze a vyjadri sa autorka aozno aj druha dotycna...ja neviem vsade kde som prisla mi aspon kavu urobili..

tosomja
23. mar 2023

@negymama 🙄

slavomira236
23. mar 2023

No mozno tu nabehme este jeden prispevok do vecera s nazvom prepadla ma kamoska s celou rodinou...no ale vazne chcela by som pocut aj vyjadrenie druhej strany preco sa tak zachovala...9rokov si s niekym pisat a potom toto??

danyelia
23. mar 2023

@karolinakr Haha, stáva sa 😁 Ja som raz tak šla na návštevu ku kamoške po dlhej dobe, doniesla som im zákusky, džús pre deti, nejaké Kinderko, šampanské ako takú pozornosť pre dospelých...no cítila som sa dosť blbo, keď mi to všetko vrátila, nech si to zoberiem naspäť, lebo ona a jej deti také nejedia, ona s mužom také nepijú 😄 Deťom ponúkla nejaké bio-eko-raw- natural mrkvové koláčiky, ktoré zase nechutili im. A to predtým taká nebola. Neviem, no - možno mohla zo slušnosti poďakovať a šupnúť to do skrine, potom posunúť ďalej, cítila by som sa lepšie, ja som koláčik zo slušnosti zjedla, ale jeden bohato stačil...😆 Niekedy sa ľuďom nezavďačíš 😊

dankanka
23. mar 2023

Ja ak niekoho prepadnem tak to jedlo aj donesiem 🙂

simca06022011
23. mar 2023

@danyelia no ja by som to otvorila a nakrmila tym minimalne teba a deti :DD a zula mrkvove kolace :DD

kvetinka75
23. mar 2023

@slavomira236 ktožvie ako to celé bolo. Už prešlo dosť hodín a autorky nikde

januska12323
23. mar 2023

Autorka práve cestuje k ďalšej kamoške a rozmýšľa či bude ešte dnes jesť alebo vydrží do zajtra.

kvetinka75
23. mar 2023

@januska12323 😂👍

sisaka
23. mar 2023

Ja osobne chystám, keď sa niekto ohlási, neviem si predstaviť nepohostiť a aj pre neohlasenú návštevu by sa u nas určite niečo našlo. Ešte sme nemali nikdy tak vybrakovanú chladničku/špajzu, že by som nemala absolútne nič na ponúknutie, aj keby som mala chleba z mraziaku vytiahnuť a z konzervy aspoň rybaciu nátierku spraviť…Keď by sa ku mne niekto trepal 4 hodiny, tak ich určite čaká obed/večera a keby som nemala čas variť, tak by som objednala v reštaurácií a pohostila tým.
Ja som podobný trapas zažila s veľmi dobrou kamaratkou a i keď je to už pekných pár rokov dozadu na to, ako ma “hostila” na týždňovej návšteve a ešte k tomu v zahraničí, nezabudnem. Ja som našťastie prispôsobivý človek, pochopila som, že nemám nič čakať, nanajvýš pohar vody, či čaju a prestravovala som sa mimo jej bytu. Za mňa trapas, ale ako čítam pre mnohých je to Ok. Kamarátke som samozrejme doniesla aj darčeky, aj drahé víno k tomu, bola som k nej pozvaná a ohlásená a dokonca som jej nakúpila raňajky a niekoľko krat zaplatila večeru a pozvala na kávu a zákusok. Ona mi za celý týždeň pripravila až raz večeru a v deň príchodu sme sa zastavili v obchode, kde mi kúpila hotovú polievku v sáčku.

mima172
23. mar 2023

Za mňa áno, je to divné. Ja by som normálne ponúkla kávu, džús, deťom nejaké ovocie na stôl, nejaké chrumky a vonku by som návštevu pozvala na obed. Je to podľa mňa logické a slušné. Niekto ti tu písal, či si sa ohlásila - to je podľa mňa vlastne nepodstatné, keďže to asi malo byt prekvapko, či? Aj keď sa mi návšteva neohlási, tak vždy mám niečo malé na pohostenie hodené v špajzi 🙂
PS: je milé ako si myslíš, že sa tu dotyčná nespozná len preto, že píšeš ako anonym 🤭

barborachors
23. mar 2023

nemeriam kamarátov ci ma pohostia alebo nie. Ale chápem ze u každého je prah tejto citlivosti iný.

diaszoky
23. mar 2023

@barborachors ha, a teraz klames

negymama
23. mar 2023

a este na jeden pripad uzasnej "pohostinnosti" si spominam.
Muza raz pozval kamarat pomoct na stavbu /zadarmo robil bez place/, ze nech prideme cela rodina ze nam za pracu zaplati hotel, a muz ze bude robit a ja budem mat "dovolenku". Teda OK,- z "hotela" sa vyklula lacna robotnicka ubytovna v zapadnutej dedine - dom bola vlastne velka chata. Dobre prezili sme, nie sme narocni. Na cestu som nam napiekla plny hrniec fasirok, ako som ich po prichode vybalila na tej chate, vsetci ostatni najati robotnici vcitane majitela chaty to rozchytali, takze nasa vecera bola fuc.
Na druhy den mi "kamarat" zdelil, ci by som nemohla pre robotnikov na jeho chate varit! 😲 to mala byt asi ta moja "dovolenka" odmietla som , ze tam ma vlastnu zenu. Ja som mala dost so svojimi detmi, najmladsi mal necele 2 roky. I tak som tam vlastnemu muzovi donasala muzovi jedlo a prepierala mu na ubytovni veci. este ostatni robotnici sa k nam chodili potajomky v noci sprchovat, lebo kamos nezabezpecil ani moznost hygieny.

danyelia
23. mar 2023

@negymama Heh, čo viac si priať - ,,dovolenka,, snov 😁

karolinakr
23. mar 2023

@reanda no dobre, lenže ja mam obchod v papučiach 30m od brány a doma furt niekto je aj s navštevou..

karolinakr
23. mar 2023

@negymama tak toto je topka.Vy ste s tymi faširkami tromfli aj nášho bratranca, že dovolenka snou 😅

sticker
negymama
23. mar 2023

@karolinakr som tiez nechapala, ja som sa dost navarila na nasej stavbe domu, ale to je ine. Clovek niekedy zasne, kam siaha ludska drzost. Jeho zena prisla jak fiflenka s jednym dietatom...dobre bol to tiez krpec asi dvojrocny, ale ked nechcela varit, mohli objednat a zaplatit. A nieze mna, co som tam dosla "dovolenkovat" so 4 detmi /slovom STYRMI/ ziadat aby som varila na ich stavbe.

karolinakr
23. mar 2023

@danyelia ja neznašam tie cookies kolačiky, čo su velky hit....take vysušene s tym raw mrkvovym kolačikom to mohla byt mnamka 😂

karolinakr
23. mar 2023

@danyelia
@negymama ale zišla by sa kniha napísat najzaujimavejšich návstev, človek by sa aj pobavil..alebo ako bola diskusia NAJ rande, tam bolo okolo 900 príspevkov..😅

henka123123
23. mar 2023

No mne ked dojdu kamosky aj hocikto.tak prve nukam kavu alkohol malinovku..plus to co mam navarene..ked nechcu.tak na stol vytiahnem co mam..bud rychlo nejaku pomazanku a ocka natrem alebo salamu daku.abo hranolky urobim deckam chrunky tycinky dzus...proste prepadla by som sa od hanby

negymama
23. mar 2023

@karolinakr aj mna niekedy napadlo ze napisem knihu, co som zazila s ludmi, v nasej rodine aj cudzimi...ale vacsina postav este zije a zrejme by sa spoznali , tak nic...😵

karolinakr
23. mar 2023

@negymama čo??🙄 teraz si mi pripomenula diskusiu, pamätaš, že nejaka mala 3 deti a mala varit švagrinej obedy za 100eur mesačne a chodit tam pomahať..hm ona mala 1 dieťa ta švagrina..